• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 tips voor het investeren in grond via bijvoorbeeld IGN Vastgoed

Investeren in grond kan je enorm veel profijt opleveren in de toekomst. Het is bij het investeren in grond enorm belangrijk om in de juiste grond te investeren op het juiste moment. Zo heeft het ene stuk grond veel meer potentie dan het andere stuk grond. Ook is het belangrijk het juiste stuk grond te kiezen voor jouw gewenste doelen. Denk je erover binnenkort een stuk grond te kopen? Lees dan verder in dit blog voor drie handige tips voor particuliere investeerders vastgoed.

Bepaal wat je met het land wil doen

Het is verstandig om voor je je zoektocht begint duidelijk voor jezelf bepaald wat je precies met het land wil gaan doen. Wil je op het land gaan bouwen? En zo ja; hoeveel wil je gaan bouwen? Waar wil je het land allemaal voor gaan gebruiken? Hoe groot moet het land zijn voor de doelen die je hebt voor het land? En wat is een goede locatie voor de plannen die je hebt met het land? Stel jezelf de juiste vragen zodat je je zoektocht met een heldere intentie kan starten.

Kies het juiste soort grond

Als je je plannen duidelijk hebt gemaakt om te investeren in grond is het zaak om de juiste soort te kiezen. Zo heb je verschillende soorten grond zoals bouwgrond en landbouwgrond. Kijk ook goed naar de bouwvergunningen die de grond heeft. Daarnaast is de kwaliteit van de grond van belang. Je kan hier zelf naar kijken als je er verstand van hebt of je kan er goed aan doen om hier naar te laten kijken door een expert. Zo weet je zeker dat je een goed stuk grond koopt, waar je mee kan doen wat je wil doen.

Kies de juiste locatie

Een andere belangrijke factor is de locatie. Welke locatie je kiest voor de grond is ook afhankelijk van wat je met de grond wil gaan doen. Wil je bijvoorbeeld huizen bouwen voor jonge gezinnen? Kies dan een stuk grond rondom de stad in een fijn gebied om te wonen. Wil je graag een groot bedrijf bouwen op het stuk grond? Dan is het beter om wat verder uit de stad een stuk grond uit te zoeken. Kijk hierbij ook goed naar het Toekomstperspectief van de omliggende gebieden. Dit kan lastig zijn om zelf te bepalen dus ook hier kan je advies bij vragen van experts op dit gebied.IGN Vastgoed kan je hierbij helpen. Dit is een organisatie die zich richt op het kopen en verkopen van strategisch gelegen grond in Nederland. Een stuk grond is een investering in de toekomst en dus is het enorm belangrijk om te hier goed naar te kijken.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>