Tegenwoordig zijn er allerlei manieren om te investeren. Of het nou aandelen, staatsobligaties, cryptovaluta of vastgoed is; voor iedereen is er een geschikte methode. Maar veel mensen zien een oude maar betrouwbare bondgenoot voor investeringen over het hoofd, namelijk goud. Daarom geven we je in dit artikel drie redenen om te investeren hierin. Zo kun je straks via Goudonline deze populaire edelmetaal meteen aan jouw portfolio toevoegen.

Onafhankelijk van centrale banken

De eerste reden waarom investeren in goud een goed idee is, is dat jij minder afhankelijk bent van overheden, en in specifiek centrale banken. Centrale banken bepalen namelijk de waarde van jouw geld. Dit doen ze door bijvoorbeeld extra geld bij te drukken, waardoor jouw geld minder waard is. Er zal immers inflatie plaatsvinden wanneer geld minder waard wordt, en daardoor zul jij geld verliezen als je jouw kapitaal alleen op de bank laat staan.

Historisch gezien stijgt de actuele goudprijs wanneer centrale banken besluiten om hun geld bij te drukken. Dit komt doordat men minder vertrouwen heeft in een valuta, en daarom voor een veilige optie gaat, namelijk geld. Doordat de vraag naar gouden metalen stijgt, stijgt daardoor ook de prijs, waardoor investeren in gouden metalen een goed idee is.

Diversificatie van jouw portfolio

Ten tweede vindt er diversificatie plaats in jouw portfolio. Als investeerder is het cruciaal om jouw investeringen te verspreiden. Indien jij dat niet doet, kan het namelijk zo zijn dat jouw investeringen in een crisis belanden. Je wilt dus niet op één paard wedden, maar meerdere.

Daarbij wil jij bij de diversificatie van jouw portfolio ook dat de meerdere investeringen die jij hebt gedaan, geen positieve correlatie hebben. Anders komt de klap dubbel zo hard aan. Goud staat erom bekend dat het een negatieve correlatie heeft, waardoor dit een uitstekende optie is voor diversificatie. Wanneer de aandelenprijzen omlaag gaan, stijgen die van edelmetalen juist en vice versa. Op deze manier blijft jouw portfolio dus veilig.

Tastbare investering

Tot slot is investeren in goud, een tastbare investering. Tegenwoordig heeft men namelijk bijna geen fysieke investeringen meer. Een aandeel is inmiddels getransformeerd tot een digitale token, en hetzelfde geldt voor cryptovaluta. Bijna niemand heeft contant geld meer zelfs. Maar wat als er iets zou gebeuren waardoor er geen stroom is? Dan zijn al jouw investeringen plotseling niets meer waard. Door fysieke investeringen in sectoren als vastgoed en met name goud te hebben, heb jij altijd een tastbaar iets in de fysieke wereld. Zo zal jij in elk geval altijd over een investering kunnen beschikken waarmee jij fysiek kunt handelen.

In dit artikel hebben we je verteld over verschillende redenen om in goud te investeren. Ten eerste ben je onafhankelijk van centrale banken. Ten tweede is in gouden metalen investeren ook een goede methode voor diversificatie in jouw portfolio. Tot slot is het ook een goede manier om een tastbaar goed in huis te hebben. Al met al is goud een must-have voor iedere investeerder die een goed portfolio wil hebben.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>