• Home
  • /
  • Investeren
  • /
  • 2 simpele manieren om te investeren in de gaming industrie

Dat de gaming sector gigantisch is weten de meeste beleggers wel. We zien dan ook steeds meer investeerders instappen in de game industrie. In dit artikel gaan we iets dieper in op waarom investeren in gaming interessant kan zijn en welke mogelijkheden je daarbinnen hebt. Hoewel we je geen financieel advies geven reiken we je wel de handvatten aan om een onderbouwde keuze te maken.


  • Statista, het grootste online onderzoeksbureau ter wereld, verwacht een jaarlijkse groei van meer dan 7% binnen de gaming sector tot een met 2025
  • Cloud gaming wordt alsmaar groter, hier wordt een nog forsere toename verwacht
  • Alleen al de categorie e-sports (een zeer kleine niche binnen de industrie) is goed voor meer dan een miljard omzet in de sector
  • De meeste influencers van de jongere generaties zijn afkomstig uit de gaming-hoek 

Mudrex eindelijk toegankelijk in Nederland!


Met Mudrex investeer je in één klap in tientallen verschillende crypto's. Zie het als de S&P500 maar dan voor cryptocurrency.

Sluit je aan!

Zo kun je beleggen in de gaming sector

Zie jij wel wat interessants in deze markt? Er zijn twee simpele manieren hoe jij in deze sector kunt instappen; coinsets (een soort crypto gaming ETF's) of op de beurs, door middel van aandelen. We leggen beide methodes voor je uit.

Gaming Coinsets 

Of je het nou wil of niet, crypto een gaming zijn steeds meer met elkaar verbonden, mede door de opkomst van zogeheten 'play to earn-games' waarbij je binnen een spel aankopen kunt doen, vaak met cryptocoins.


Investeren in crypto KAN heel lucratief zijn maar is ook extreem volatiel, mede omdat er veel projecten tussen zitten die niet slagen. Als je alles besluit te investeren in één gaming bedrijf heb je kans dat je alles kwijtraakt. Daarom is het soms beter om je risico te spreiden.


Mudrex is een bedrijf dat dat mogelijk maakt. Hun professionele analisten hebben een coinset samengesteld van veelbelovende crypto's op het gebied van gaming. Als je hier 1000 euro zou inleggen, wordt deze € 1000,- automatisch verdeelt over alle gaming projecten in dat mandje.


Hoewel relatief onbekend kunnen we je melden dat Mudrex een betrouwbare partij is. Ze zijn pas sinds kort ook beschikbaar voor Nederlandse beleggers. Tip: Wees je er wel van bewust dat je bij Mudrex belegt buiten het toezicht van de AFM.

Game aandelen / ETF's

Wil je, ondanks de toenemende overlap tussen beide, investeren in gaming maar niks met (veelbelovende) crypto te maken willen hebben? Dan is er nog altijd de beurs. 

Je kunt beleggen in gamebedrijven via aandelen of ETF's. Het voordeel van de laatste is dat je net als bij de eerdergenoemde Mudrex coinsets je risico spreidt. Spreekt jou dat aan? Neem dan eens een kijkje naar de beste gaming ETF's.


Sommigen kiezen er juist bewust voor om all-in te gaan op losse game aandelen. We noemen een aantal populaire aandelen in deze industrie:

NVIDIA (NVDA): NVIDIA is een producent van videokaarten. Om de nieuwste games te kunnen draaien in goede kwaliteit hebben gamers deze videokaarten nodig.


Activision Blizzard (ATVI): Activision Blizzard is het moeder bedrijf van de twee oorspronkelijke spelontwikkelaars Activision en Blizzard. Word of Warcraft en Call of Duty zijn de bekendste spellen van het platform en worden al vele jarenlang door miljoenen mensen gespeeld. De spelen blijven interessant omdat mensen ook aankopen kunnen doen in het spel. Denk hierbij aan nieuwe wapens of levels.

Nintendo (NTDOY): Nintendo kennen we allemaal natuurlijk. Het bedrijf is de bedenker van de meest bekende spellen en personages in de gamewereld. Denk hierbij aan Donkey Kong, Super Mario en Zelda. Recentelijk werd bekend dat ook Microsoft spellen gaat maken voor de spelcomputers van Nintendo.

Roblox Corp. (RBLX): Roblox Corporation is waarschijnlijk de minst bekende naam uit het rijtje maar is zeker geen kleine speler. Het bedrijf heeft meer dan 1600 mensen in dienst en is een van de grotere game developers in Amerika.

________

Je kunt al deze aandelen kopen bij eToro of DEGIRO. eToro heeft als voordeel dat je hier het goedkoopst uit bent omdat de transactiekosten hier doorgaans het laagst zijn. DEGIRO heeft als voordeel dat het een Nederlands bedrijf is.

> Investeren in game sector bij Etoro

> Investeren in game sector bij DEGIRO

"Microsoft heeft laten weten 69 miljard dollar over te hebben voor game ontwikkelaar Activision Blizzard"

Wel of niet investeren in games?

Alleen jij kunt bepalen of je wel of niet games aandelen moet kopen. Vast staat dat het een industrie is die nog steeds hard groeit. Sinds corona is de retailmarkt heel fors toegenomen en ook nadat alle maatregelen zijn teruggedraaid is de groei zich door blijven zetten, zoals in de grafiek hieronder is te zien.

Bron: Statista

Door te beleggen in de gaming industrie, investeer je ook in de metaverse. Games zijn namelijk een van de belangrijkste verticals binnen de metaverse industrie. Onderzoeksbureaus voorspellen tot minimaal 2030 sterke groeiprognoses.

Onze favoriete game investeringen! ✅

  • Mudrex 👉 Inleg vanaf €5,-
  • eToro 👉 Commissievrij handelen in game aandelen

Cloud gaming en Metaverse

De belangrijkste trends op het gebied van gaming zijn icloud gaming en metaverse. In beide industrieën gaat YOY (year over year) steeds meer geld in om. Mckinsey & company voorspelt zelfs dat laatstgenoemde industrie nog minimaal 8 keer zal toenemen tussen nu en 2023 en 2030.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>