• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Investeer als ondernemer in je soft skills 

Overweeg als ondernemer het volgen van een opleiding tot coach. Ook wanneer je helemaal niet van plan bent om je diensten als coach aan te bieden aan anderen. Bij een dergelijke training of opleiding leer je jouw soft skills te ontwikkelen. Iets wat van pas komt in je dagelijks werk, ongeacht je precieze rol in de organisatie. Vaak zijn opleidingen die ondernemers volgen gericht op de harde vaardigheden. Het zijn vaardigheden die je helpen inhoudelijk beter voor de dag te komen. Onderschat het belang van soft skills echter niet. In dit artikel lees je er meer over. 

Soft skills helpen de organisatie te groeien 

Wanneer je een opleiding tot bijvoorbeeld bedrijfscoach volgt, kan dit op termijn bijdragen aan de groei van je organisatie. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat je bij deze opleiding betrokken leert te zijn bij je personeel. Hoe toon je empathie? Wanneer ben je een leider of manager voor je personeel en wanneer een coach? Wat betekent dit voor de manier waarop je medewerkers benadert? Het tonen van empathie en oprechte interesse helpt het werkgeluk van medewerkers te verbeteren. Iets wat de kans op langdurige uitval, bijvoorbeeld als gevolg van een burn-out, helpt te verkleinen. 

Coachend leiderschap de nieuwe trend op de werkvloer 

De laatste jaren is coachend leiderschap steeds populairder geworden. Het is gericht op het identificeren van de unieke sterke punten van de mensen in je team, om op basis daarvan te handelen. Wat zijn de behoeften van een individuele medewerker op het gebied van leiderschap? Wil iemand actief gemanaged worden, of juist wat meer ruimte krijgen? Zet zelf ook de stap naar een omgeving waar ruimte is voor deze leiderschapsstijl om zo het maximale uit het potentieel van een team te kunnen halen. 

Draag met soft skills bij aan het behoud van personeel 

Niet alleen verklein je met de ontwikkeling van soft skills de kans op langdurige uitval van medewerkers. Ook dragen deze vaardigheden bij aan het behoud van je personeel. In de huidige arbeidsmarkt is het voor medewerkers interessant om ook eens bij andere bedrijven te kijken. De krapte maakt dat men elders vaak meer kan verdienen, profiteert van een grotere leaseauto, enzovoorts. Jouw soft skills hebben een grote invloed op de band van medewerkers met je onderneming. Des te sterker deze band is, bijvoorbeeld doordat medewerkers zich gewaardeerd voelen, des te kleiner is ook het risico dat zij oversteken naar de concurrent. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>