• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Een interview met Christiaan Jimmink, Head of Marketing bij Coinmerce

Coinmerce is een van de oudste en populairste Crypto platformen in Nederland. In juli maakte het bedrijf bekend te gaan samenwerken met bekende crypto-influencer Michaël van der Poppe. Een goed moment om te kijken wat er nog meer op de planning staat. Dit doen we in gesprek met Christiaan Jimmink, Head of Marketing bij Coinmerce.


Veel mensen die zich bezighouden met crypto kennen jullie van naam. Kun je voor degenen die nog niet bekend zijn met jullie vertellen wat het verhaal is achter Coinmerce? Hoe is het begonnen en door wie?

Coinmerce is in 2017 opgericht door twee broers; Nick en Luc Smits van Oyen. Crypto was nog erg nieuw in die tijd en zij kregen veel vragen uit hun omgeving wat het nou precies inhield en hoe het werkte. Vanuit die vraag zijn zij van start gegaan om het concept te ontwikkelen met als uiteindelijke doel een laagdrempelig platform te creëren met voldoende support en een iDeal betaalmogelijkheid. 

Coinmerce is lang niet het enige crypto platform in Nederland. Waarom moet een consument voor jullie kiezen?

Een consument moet in eerste instantie kiezen voor een aanbieder waar hij of zij zich prettig bij voelt. Dat gezegd hebbende bieden de meeste crypto brokers dezelfde dienstverlening aan, maar zijn er voldoende punten waar een partij extra aandacht op kan vestigen om zich te onderscheiden.

Security is een van deze punten. Hier besteden wij enorm veel aandacht aan. Dit doen we door middel van zowel interne controles als externe audits. Veiligheid is gewoon key, als dat niet voor de volle 100% in orde is zou je je niet op deze markt moeten begeven.

Daarnaast willen we dit stukje vertrouwen ook echt naar de consument toe uitdragen. We hebben een uitstekende klantenservice die zowel via de telefoon, chat en e-mail bereikbaar is. Ondanks de personeelstekorten in Nederland krijgen onze gebruikers nog steeds snel een duidelijke reactie op vragen of contactverzoeken.

"Een van de trends in cryptocurrency waar we ons volop voor inzetten is staking en earn."

Coinmerce staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Wat houdt dat precies in?

Om het handelen in crypto als dienst te kunnen aanbieden in Nederland moet je bij DNB geregistreerd zijn. Deze registratie zorgt ervoor dat Coinmerce zichzelf actief mag promoten richting de Nederlandse consument. 

Het verkrijgen van een officiële registratie heeft aardig wat voeten in de aarde. Je moet je voorstellen dat je hele bedrijf van A tot Z wordt uitgelicht. Van de bestuurders, tot je compliance beleid en structuur.

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn belangrijke kenmerken in deze markt. Is er iets wat jullie aanbieden wat echt uniek is t.o.v. de concurrentie?

We hebben een super goed team dat continu bezig is om te bedenken hoe we een voorloper kunnen zijn. Hierbij is het belangrijk om behoeften van de consument goed te begrijpen en tijdig in te spelen op trends. Een van de trends in cryptocurrency waar we ons volop voor inzetten is staking en earn. 

Door staking en earn in te zetten is het voor iedereen mogelijk om rendement te verdienen door vast te houden aan je cryptovaluta. Wij hebben niet alleen het grootste aanbod van staking en earn coins, we bieden ook nog eens het hoogste rendement. Hiermee zijn we momenteel het grootste crypto platform in Nederland voor het genereren van passief inkomen.

"De samenwerking met EightGlobal is voornamelijk gericht op educatie. Dit zal deels informatief zijn maar ook zeker door middel van cursussen."
coinmerce eight global thinkrich

In Juli werd het bekend dat Coinmerce en EightGlobal zullen gaan samenwerken.

Er zijn over het algemeen 2 soorten mensen die in deze markt actief zijn; traders en investeerders. Mensen die dagelijks bezig zijn met handelen en mensen die af en toe wat geld stoppen in cryptocurrency voor de langere termijn. Bij welk van deze type consumenten past Coinmerce het best?

In eerste instantie is Coinmerce bedoeld dat ook opa en oma cryptocurrency kunnen kopen via ons; simpel, snel en veilig. Voor de basis consument die doet aan DCA (Dollar Cost Averaging) en maandelijks voor een vast bedrag wil inkopen is deze bij ons op het juiste adres. Limit orders of stop-losses zijn zeker mogelijk bij ons maar wij richten ons niet op de handelaar die speculeert op de koers in seconden. Voor regelmatig traden ben je bij ons ook aan het juiste adres.

In juli maakten jullie bekend dat Coinmerce zal gaan samenwerken met EightGlobal, vooral bekend als het bedrijf van Michaël van der Poppe. Wat gaat de Coinmerce gebruiker hiervan merken?

De samenwerking zijn we vooral gestart voor onze gebruikers. Nog lang niet iedereen begrijpt hoe de basics van cryptocurrency en blockchain in elkaar zitten. De samenwerking met EightGlobal is dan ook echt voornamelijk gericht op educatie. Dit zal deels informatief zijn maar ook zeker door middel van cursussen. In eerste instantie zullen we ons vooral focussen op educatie rondom de terminologie binnen blockchain en crypto’s. Denk hierbij aan vraagstukken als “hoe werkt een blockchain?” of “wat is het verschil tussen een coin en een token?”.

In de tweede fase zullen we ons ook focussen op een stukje educatie rondom het traden (handelen), waar de meesten Crypto Michaël van kennen.

Kunnen we nog meer zichtbaarheid verwachten voor Coinmerce de komende maanden?

We komen regelmatig voorbij op Slam! en 100% NL. Dit willen we op de korte termijn uitbreiden naar andere zenders. Televisie doen we sporadisch en wat betreft evenement en beurzen zijn wij altijd aanwezig. Beurzen en events zijn de perfecte manier om in gesprek te komen met onze doelgroep. 

Uiteraard zijn er meerdere kanalen die interessant zijn, maar veel van die kanalen zijn ‘zendkanalen’, terwijl je op een evenement echt in gesprek kan gaan met de consument en je ook waardevolle feedback kunt ontvangen.

In november bestaan we 5 jaar. Ik kan er nog niet teveel over zeggen, maar we hebben om dit te vieren wel een heel tof evenement op de planning staan voor onze gebruikers en iedereen die graag wil komen.

christiaan coinmerce

Christiaan Jimmink, Head of Marketing

Wat zijn de groeiplannen van Coinmerce en hoe willen jullie die bereiken?

We willen zowel nationaal als internationaal nog meer gebruikers naar ons toe trekken. Naast marketingactiviteiten moet dit ook personeel-technisch worden gemanaged. We zijn lange tijd ‘klein’ gebleven in ons personeelsbestand. De afgelopen maanden zijn we bewust meer personeel gaan aannemen. 

Naast Nederland zijn we actief in nog eens 11 landen. We zien echt wel dat wij als Nederlanders voorop lopen in Europa als je kijkt naar het aantal brokers en gebruikers binnen de crypto markt. De Belgische, Franse en Poolse markt zijn echter ook erg interessant en daar focussen we ons dan ook op.  Wel willen wij in Nederland en België een goede basis hebben qua klanten.

"Beurzen en events zijn de perfecte manier om in gesprek te komen met onze doelgroep."

Er wordt vaak gepraat over ‘real world’ toepassingen van crypto en blockchain technologie. Zijn we daar al, en zo niet, hoe lang gaat dat duren denk je?

Dat is een goede en een lastige vraag. We zijn er nog zeker niet, maar het begint wel langzaam aan te komen. Vooral in de ticketmarkt zien we dit terug. Dankzij blockchain technologie voorkomt men verkoopfraude en wederverkopers die tickets inkopen om deze voor veel geld door te verkopen. Ook in de supply chain is blockchain een vast onderdeel geworden van het logistieke proces. Hier in Nederland is RTI blockchain een van de voorlopers binnen deze industrie.

Je kunt echter veel meer toepassingen bedenken. Waarom stemmen we nog steeds via papieren stembiljetten en niet via de blockchain? Dan is er geen discussie en bestaat er niet meer zoiets als stemfraude. Dus nee, we zijn er nog niet maar er komen wel steeds meer toepassingen aan.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>