• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Interessante manieren om in te investeren

Stel je hebt geld over dat je wil investeren. Sparen levert je niet veel op en is daarom niet zo interessant. Maar er zijn andere manieren om je geld te investeren, zonder een hoog risico en met een goed rendement. In dit artikel zetten we de beste manieren om geld te investeren op een rij.

Waarin investeren?

Het is altijd handig om geld achter de hand te hebben. Voor een nieuw huis, voor je pensioen of om een andere reden.Waarin je investeert hangt af van je persoonlijke wensen en je situatie.

Beleggen

Beleggen in aandelen is een van de meest populaire vorm van investeren. Beleg je je geld in aandelen dan word je voor een klein deel eigenaar van en bedrijf. Gaat het goed met het bedrijf dan zal de koers stijgen. Bij sommige aandelen ontvang je ook een gedeelte van de winst in de vorm van dividend. Beleggen brengt een risico met zich mee. Gaat het slecht met een bedrijf, dan kan de koers ook dalen. In dat geval kun je geld verliezen.

Investeren in een vastgoed

Je kunt ook je geld investeren in vastgoed. Dit kan bijvoorbeeld via een vastgoedfonds. Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat investeert in vastgoed zoals woningen, kantoren of winkelcentra. Je kunt ook zonder vastgoedfonds beleggen in vastgoed. Je kunt bijvoorbeeld een vakantiewoning kopen. Een vakantiewoning Achterhoek kent bijvoorbeeld een grote bezettingsgraad. Hierdoor kun je een aantrekkelijk rendement behalen. Is de vakantiewoning niet verhuurd, dan kun je er zelf van genieten. 

Investeren in beursgang

Je kunt ook investeren in de beursgang van bedrijven. Dit wordt een IPO genoemd. Hierbij koop je aandelen tegen de oorspronkelijke prijs. Je kunt hierbij rendement behalen door de aandelen te verkopen zodra ze op de beurs genoteerd zijn en de lockup-periode voorbij is. De prijs kan soms met tientallen procenten omhoog schieten.

Investeren in crypto

Ben je bereid om wat risico te nemen? Dan kun je ook je geld investeren in crypto. Je kunt hierbij profiteren van grote koersschommelingen. Dit kan voordelig uitpakken als je actief handelt. Je kunt er ook voor kiezen je cryptomunten lang vast te houden in de hoop dat de koers over een langere periode in waarde zullen stijgen. Er zijn honderden cryptomunten waarin je kunt investeren. Soms zitten er veelbelovende projecten bij. Maar kijk uit, je kunt ook snel een hoop geld verliezen.

Investeren in consumentenleningen

Wil je je geld investeren tegen een laag risico. Voor een persoonlijke leningen wordt er door particulieren steeds vaker gekeken naar alternatieve mogelijkheden om geld te lenen. Zo’n alternatief zijn platformen die investeerders en consumenten die willen lenen bij elkaar brengen. Je investering wordt verspreid over leningen, wat zorgt voor een laag risico. Zo is het mogelijk om goede rendementen te behalen. 

Investeren in goud

Goud is een waardevast product. Dat maakt het een populair product om in te investeren. Goud wordt gezien als een redelijk veilige belegging. De prijs van goud zal namelijk niet ineens sterk stijgen of dalen. Daarnaast kun je zo je vermogen beschermen tegen de invloeden van inflatie. Als je wilt investeren in goud dan kun je dit doen met behulp van CFD’s op grondstoffen. Een voorbeeld hiervan door aandelen te kopen van mijnbedrijven. 

Investeren in startups

Ligt je passie bij het bedrijfsleven? Dan kun je startende ondernemers helpen om hun droom waar te maken. Door verstandig te investeren in startups kun in startups kun je een mooi rendement behalen. Via crowdfunding kunnen startende ondernemers bedrijfsleningen krijgen. Kies een project waar je affiniteit mee hebt en begin gelijk met investeren. Ook met een lage inleg kun je bij dit soort platforms terecht.

Investeren in je pensioen

Voor veel mensen is pensioen en zorg voor morgen. Toch kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen. Door te beleggen kun je je pensioen aanvullen. In plaats van te beleggen kun je ook sparen voor je pensioen. Dit wordt pensioensparen genoemd. Hoe eerder je met pensioensparen begint, hoe meer rendement je krijgt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld eerder stoppen met werken. 

Investeren in je huis

Heb je een hypotheek en veel geld gespaard. Dan kun je ook je geld gebruiken om je hypotheek af te lossen. Dit zorgt voor een besparing op je maandlasten en rente. Je hypotheek aflossen is een erg slimme investeren. Aan deze investering zitten namelijk geen risico’s verbonden. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>