• Home
 • /
 • Geld
 • /
 • ING Rentepunten: Wat zijn het en is het de moeite waard?
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 07/06/2023

Wat zijn ING Rentepunten? Iedereen die bankiert via de ING bouwt rentepunten op, en met deze rentepunten kan je meer dan je wellicht wist.

Zo kan je met jouw spaargeld punten opbouwen, die je vervolgens weer kunt inruilen voor exclusieve deals en kortingscodes voor van alles en nog wat. En deze voordelen heb je toch echt alleen bij de ING.

Maar hoe werkt het nu precies? Hoe bouw je deze handige punten op, en waarvoor kun je ze inruilen? In dit artikel onderzochten wij alles wat je moet weten over ING Rentepunten, zodat jij vandaag nog gebruikt kunt maken van de voordelen van deze rentepunten!


Wat zijn ING Rentepunten?

ING Rentepunten is een loyaliteitsprogramma dat is opgezet door de ING om klanten extra voordelen te laten ervaren bij het bankieren bij de ING.

Deze ING Rentepunten worden opgebouwd door allerlei handelingen uit te voeren rondom het bankieren bij de ING, zoals het aanmaken van een betaalverzoek, het aanvragen van een studenten creditcard of het openen van een beleggingsrekening.

Daarnaast kan je op passieve manier ING Rentepunten opbouwen. Zo ontvang je per maand ING punten door simpelweg spaargeld op je spaarrekening te hebben staan.

De ING-Rentepunten kun je vervolgens inruilen voor allerlei exclusieve deals en kortingscodes in de ING winkel. Dit loopt wel op tot honderden verschillende producten en deals.

Hierbij kan je denken aan het kopen van een scheerapparaat, JBL-speaker of surfset, maar ook aan kortingscodes tot wel 30% voor bijvoorbeeld Pathé Thuis, Brabantia huishoudelijke apparaten of een kortingsvoucher voor een Formule 1-wedstrijd.

ING Punten kan je op twee verschillende manieren uitgeven: Points Only of een bedrag plus ING punten. In het eerste geval, Points Only, kan je simpelweg punten inruilen voor bepaalde producten, zoals kortingscodes. In het tweede geval betaal je een bepaald bedrag, en lever je daar bovenop een deel van jouw punten in.

Kortom: iemand die ING punten inruilt, kan rekenen op enorme voordelen. En hierbij is het natuurlijk zo dat het in principe volledig passief gebeurt. Voor het opbouwen van deze ING punten hoef je namelijk alleen maar via ING te bankieren - that's it.


Hoe bouw je ING Rentepunten op?

Er zijn dus aardig wat voordelen die verbonden zijn aan deze ING punten, waarbij er ongetwijfeld producten, kortingsvouchers of acties tussen zitten die aantrekkelijk zijn. Maar hoe bouw je deze ING punten eigenlijk op?

Er zijn twee manieren waarop punten worden opgebouwd. De eerste manier is eenmalig, terwijl de tweede manier passief is. Hieronder zetten we manieren om ING Punten op te bouwen eens voor je op een rijtje:

Eenmalig

 • Eerste keer openen van een spaarrekening met variabele rente - 2500 punten
 • Aanvragen van een Creditcard, Studenten creditcard of platinumcard - 2500 punten

Passief

 • Bezit van een ING Betaalrekening en je ontvangt minimaal €700 - 300 punten per maand
 • Bezit van een Jongeren- of Studentenrekening - 300 punten per maand
 • Betaalverzoek versturen - 100 punten per maand
 • Bezit van een creditcard of Studenten Creditcard - 200 punten per maand
 • Bezit van een platinumcard - 400 punten per maand

Zoals je je kunt voorstellen, leveren de eenmalige actief in een keer veel punten op, maar blijft het eenmalig.

Juist door de passieve manieren, zal iemand die langer bij de ING bankiert een aardige hoeveelheid punten bij elkaar kunnen rapen.

In het geval dat je bijvoorbeeld simpelweg salaris ontvangt, eens per maand een betaalverzoek verstuurt en een creditcard hebt, ontvang je per maand al 600 punten.

Voor jouw beeld: 600 punten kun je inruilen voor een kortingsvoucher van 15% bij Rituals, 35% bij Adidas of een kortingsvoucher van €20 bij Flink.

Het grote voordeel van ING punten, is dat je punten niet verdwijnen. Het aantal punten dat je opbouwt, gaat automatisch door - ook als je jouw punten helemaal niet gebruikt om producten in de ING winkel te kopen. Let wel op: na 3 jaar vervallen de ING punten.

Daarom kan je de ING punten het beste zien als extraatje. Je hoeft er immers geen extra handelingen voor de verrichten. Het is daarom zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de ING winkel. 


Waar kun je ING Rentepunten voor gebruiken?

ING punten kun je dus op twee manieren opbouwen: door eenmalige diensten van ING te gebruiken en door passief punten te laten binnenstromen. Maar waar kun je deze ING Rentepunten nu eigenlijk voor gebruiken?

Wij hebben al een aantal voorbeelden genoemd, zoals kortingsvouchers bij Adidas, Rituals of zelfs een kortingsvoucher voor een Formule 1-wedstrijd.

Logischerwijs zal je voor een 'grotere' beloning meer ING Punten moeten inruilen. Je kunt niet een gigantische korting krijgen voor een kleine hoeveelheid ING punten.

Ook vertelden we al kort dat er twee manieren zijn waarop je ING punten kunt inruilen in de ING winkel: Points Only en Punten plus een geldbedrag.

In het geval van Points Only is het zo dat het vrijwel altijd gaat om een kortingsvoucher. Dit kan bijvoorbeeld een kortingsvoucher zijn van 25%, waarvoor je dan 500 punten moet inleveren.

500 punten klinkt als veel, maar hierboven legden we al uit dat dit eigenlijk in 1 maand al bij elkaar valt te sparen. Zo valt het dus opeens wel mee.

Hieronder zetten we even een aantal interessante producten voor je op een rij die je kunt kopen via points only:

Product

Aantal punten

30% korting CIRCULR

1000

25% korting Brabantia

500

20% korting Zuiver

500

40% korting Philips

1000

20% korting Andre Rieu concert

2000

15% korting Bosch wasmachine

500

De tweede categorie producten in de ING Winkel ruil je in voor een aantal punten plus een geldbedrag.

Dit zijn vaak geen kortingsbonnen, maar juist accessoires waarover een korting is berekend. Dat wil zeggen dat je de punten eigenlijk gebruikt om korting te krijgen, maar dat je wel nog een klein geldbedrag moet neerleggen.

Dit zijn vaak producten in de persoonlijke verzorging, accessoires voor bijvoorbeeld je iPhone, een koptelefoon van Philips of elektronica. Door te sparen bij de ING maak je zo indirect gebruik van korting op allerlei producten.

Wij onderzochten een aantal producten en vergeleken het met de retailprijs, om te onderzoeken of ING punten echt de moeite waard zijn of niet.

Product

Prijs ING Winkel

Prijs elders

JBL Extreme 3

€214 + 4000 punten

€265

Johnny Fly Apache zonnebril

€78 + 1000 punten

€129

Philips Scheerapparaat (S9985/50)

€190 + 2000 punten

€209

Philips Stofzuiger (FC9556/09)

€141 + 1500 punten

€179

Philips 7000 stroomstrijkijzer

€89 + 1000 punten

€107

Zoals je kunt zien, verschilt de grootte van de korting per product. De actie voor het ene product is wat aantrekkelijker dan voor het andere product.

En het is natuurlijk zo dat een groter aantal punten meer korting oplevert. 


Zijn ING Rentepunten het waard?

Door een spaarrekening en betaalrekening te hebben bij de ING kan je dus sparen voor een groot aantal ING punten. Je kunt met deze punten korting krijgen op allerlei producten of inruilen voor kortingsvouchers.

In onze ogen zijn deze voordelen het altijd waard, omdat je te allen tijde te maken hebt met passieve vormen om voordelig korting te krijgen.

Daarnaast is het uitgeven van geld niet altijd nodig, want je kunt ook de punten inwisselen voor een kortingscode die je dan later weer kunt gebruiken.

Wel is het belangrijk om te melden dat de ING punten na drie jaar weer vervallen. Dit doet de ING omdat het anders mogelijk zou zijn om eeuwig punten op te sparen.

Tegelijkertijd is het zo dat in deze drie jaar er natuurlijk weer nieuwe punten worden opgebouwd om voordelig te besteden voor allerlei vouchers of producten.

Zo stromen er punten weg, omdat de drie jaren zijn verlopen, maar stromen er ook weer nieuwe ING punten binnen.

Wij zien de ING-rentepunten als een extraatje, die het openen van een rekening bij de ING aantrekkelijker maakt dan de concurrentie. Natuurlijk zijn ING-rentepunten niet doorslaggevend in het kiezen voor deze bank, maar het is altijd meegenomen.

Voor mensen die werk maken van het afspeuren van aanbiedingen, is het namelijk overduidelijk dat je met ING punten veel geld kunt besparen. De kortingen lopen namelijk zo op tot wel 40%.

Al met al werkt het systeem van ING punten gestroomlijnd, en is het gemakkelijk om zowel in de ING app of binnen de ING winkel online te onderzoeken welke producten je voordelig kunt aanschaffen. 


Veelgestelde vragen

Wat is Points Only bij ING?

Met Points Only wordt bedoeld dat je een product kunt kopen door jouw ING punten in te wisselen en waarbij je dus niet ook nog een geldbedrag moet bijleggen.

Hoeveel punten heb ik bij ING?

Je kunt gemakkelijk zien hoeveel punten je bij de ING hebt opgebouwd door in te loggen op Mijn ING.

Hoe werkt ING voucher?

Bij een ING Voucher krijg je een kortingsbon, die je vervolgens weer kunt inwisselen om met korting een product te kopen. Deze vouchers koop je met ING punten, waarbij je zelf kunt kiezen voor welk bedrijf je dit doet.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>