• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Brokers
 • /
 • InDelta Review 2024: Hoe goed en betrouwbaar is deze broker?
InDelta Logo

Onze score

8.9

In deze review hebben we InDelta beoordeeld met een 9.3. Deze partij biedt 9 unieke InDelta indexfondsen aan, waarbij er van nature een wereldwijde spreiding is. Via hun manier van passief beleggen kan je op toegankelijke wijze beleggen in stevige indexfondsen met een gelijke weging tegen een kostenpercentage van 0.57% per jaar. Daarmee is deze partij een van de goedkopere partijen voor passief beleggen.

InDelta is een van de nieuwere brokers die is toegetreden tot de Nederlandse beleggingsmarkt. Met deze partij is het mogelijk om te beleggen in indexfondsen die zij zelf hebben samengesteld. Maar hoe goed is deze broker nu eigenlijk?

Aangezien er tegenwoordig talloze brokers zijn, zien startende of al ervaren beleggers al gauw door de bomen het bos niet meer.

Daarom nemen wij in deze InDelta review deze broker onder de loep. Zo kijken we onder andere naar de beleggingsmogelijkheden, de kosten en betrouwbaarheid om een zo goed mogelijk beeld te geven van deze partij.

Kortom, alles wat jij moet weten over het indexbeleggen bij InDelta lees je in deze review!


InDelta Review in het kort

Voordelen InDelta

 • Aandelen in de unieke InDelta indexfondsen worden gelijk gewogen, wat volgens dit onderzoek op lange termijn leidt tot meer rendement in vergelijking met andere indexfondsen
 • De kosten zijn met 0.57% laag in vergelijking met concurrenten
 • Naar wens een portfolio met 9 overzichtelijke indexfondsen samenstellen
 • Verschillende modelportefeuilles
 • Maandelijkse incasso 
 • Al vanaf €1 per maand

Nadelen InDelta

 • Beperkt aanbod
 • Geen demo-account
 • Geen mobiele app
 • Weinig analysemogelijkheden

Beoordeling

Onze score

8.9

Kosten

0.57%

Waarin kun je handelen?

9 indexfondsen

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Geschikt voor

alle beleggers

Uniek

geen dividendlekkage

Aanbod: 8.0

Kosten: 9.0

Gemak: 10

Service: 9.0

Brokers


EToro Logo

Onze favoriet

DEGIRO Logo


InDelta Logo

Site

Score

8,2

9.0

8.9

Kosten

€0 aandelen

€0 ETF's

0,57% per jaar

Focus

Aandelen

ETF's

Passief beleggen

Promotie

Geen

Geen

Geen


Wat is InDelta?

InDelta is een beleggingsbroker dat zich specialiseert in indexbeleggen. Deze partij is een onderdeel van FundShare Fund Management B.V., dat in 2006 is opgericht.

Bij InDelta staat voor een transparant kostenmodel met indexfondsen die voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom worden er bij InDelta 9 indexfondsen aangeboden, that´s it.

Als belegger is het vermogelijks mogelijk om een keuze te maken uit deze 9 indexfondsen naar eigen wens. Zo kan je bijvoorbeeld 20% van jouw vermogen beleggen in indexfonds nummer 1, 50% in indexfonds nummer 2 en de overige 30% in indexfonds nummer 8.

Om dit nog eens makkelijker te maken, is het ook mogelijk om een van de drie modelportefeuilles te selecteren, die deze verdeling van de 9 indexfondsen al voor jou hebben gedaan.

Bij InDelta koop je geen losse aandelen of doe je aan actief beleggen. Bij InDelta beleg je via een maandelijkse incasso, waarbij je zelf de hoogte van jouw inleg bepaalt. Met andere woorden: passief beleggen

Specificaties InDelta

Hieronder een aantal belangrijke specificaties rond de broker InDelta!

Naam broker

InDelta

Moederbedrijf

FundShare Fund Management

Vestigingsland

Nederland

Adres

Duivendrechtsekade 82 (Unit II, 1096 AJ Amsterdam

Telefoon

Bestaat sinds

2006


Is InDelta betrouwbaar?

Allereerst is het zo dat InDelta wordt gereguleerd door zowel de AFM als DNB. Dat betekent dat InDelta moet voldoen aan de wet- en regelgeving die verbonden zijn aan alle partijen die beleggingsproducten aanbieden.

InDelta timmert al 14 jaar aan de weg. In hun eerdere periode focuste InDelta zich meer op vermogensbeheer, maar in de loop der jaren is de focus steeds meer verschoven naar het aanbieden van gelijk gewogen indexfondsen voor particulieren.

Daarnaast is het zo dat het vermogen dat wordt opgebouwd bij InDelta niet in beheer is van InDelta zelf, maar van Sithcting Juridisch Eigendom InDelta. Mocht er eventueel faillissement boven het hoofd van InDelta hangen, zal jouw vermogen via die juridische constructie nog steeds veilig staan.

De betrouwbaarheid bij beleggingsbrokers heeft ook te maken met beleggingskeuzes die worden gemaakt. Zo worden er bij sommige partijen indexfondsen die jij aankoopt uitgeleend aan andere partijen, zodat de beleggingspartij genoeg geld heeft om eventuele opnames te bekostigen. Bij InDelta werkt dat niet zo, want alle beleggingen worden daadwerkelijk opgekocht en gehouden. 


InDelta Review

Nu we kort de belangrijkste kenmerken van het bedrijf dat achter de InDelta beleggingen schuilt hebben toegelicht, kunnen we over naar de kern van dit artikel: de review.

In dit onderdeel zullen we verschillende kenmerken van InDelta op een rijtje zetten, zodat we op een zo duidelijk mogelijke wijze aan jou kunnen demonstreren wat InDelta nu precies aanbiedt. Bekijk hieronder de belangrijkste onderdelen van InDelta!

Mogelijkheden InDelta

Indelta biedt 4 verschillende beleggingsmogelijkheden aan. De meest gebruikte vorm hiervan is het indexbeleggen dat is bedoeld voor particulieren. Hieronder zetten we alle vormen die InDelta aanbiedt voor je op een rijtje:

1. Indexbeleggen

Bij InDelta ligt de focus op indexbeleggen. Daarbij bieden zij 9 verschillende InDelta indexfondsen die zij zelf hebben samengesteld. Al deze indexfondsen bij elkaar opgeteld zorgen voor een wereldwijd gespreid portfolio.

De verdeling van deze 9 indexfondsen in jouw portfolio kan je naar eigen behoefte samenstellen. Je hoeft hiervoor niet alle indexfondsen in je portfolio op te nemen.

Indexfondsen herverdelen InDelta

Het is ook mogelijk om een van de model portefeuilles te selecteren, waardoor je niet zelf hoeft na te denken over de verdeling. Nadat je een portfolioverdeling hebt geselecteerd, gaat het beleggen volledig automatisch.

Om jou hier nog wat extra inzicht in te geven, hebben we hieronder een kort lijstje met zaken die ervoor zorgen dat de InDelta indexfondsen goede beleggingen zijn.

Waarom zijn de InDelta indexfondsen goed?

 • De InDelta indexfondsen zijn gelijk gewogen indexfondsen. Dat betekent dat de losse aandelen in de indexfondsen met een gelijk percentage worden opgenomen in het portfolio. In tegenstelling tot gewone indexfondsen worden populaire aandelen niet meer aangekocht dan minder populaire aandelen, waardoor er een brede spreiding ontstaat. En zo dus ook een lager risico.
 • Met alle indexfondsen van InDelta wordt de gehele markt van het beleggen gedekt.
 • InDelta beheert zelf de indexfondsen, waardoor dividendlekkage InDelta wordt beperkt. Dividendbelasting krijg je zo via InDelta terug. Hierdoor zijn de fondsen volledig gedicht tegen dividendlekkage.
 • De kosten zijn met 0.57% laag.

2. Vermogensbeheer

Een tweede dienst die wordt aangeboden door InDelta is het vermogensbeheer. Eigenlijk is het aanbod bij vermogensbeheer in vergelijking met het indexbeleggen niet heel veel anders.

Ook hier het vermogen worden geïnvesteerd in een combinatie van de 9 InDelta beleggingsfondsen. Het enige verschil is dat er binnen de sectie 'vermogensbeheer' meer persoonlijke aandacht is, aangezien je een persoonlijk aanspreekpunt aangewezen krijgt.

Daarnaast is het zo dat de kosten hiervan iets hoger liggen, want je betaalt voor deze dienst 0.40% per kwartaal, wat dus neerkomt op 1.60% per jaar.

3. Kindrekening

Een kindrekening is een beleggingsrekening die is bedoeld voor kinderen onder de 18 jaar. Ook hier heb je toegang tot dezelfde 9 InDelta indexfondsen.

Het grote voordeel van deze rekening is dat je per jaar €5.677 belastingvrij kunt storten op deze rekening. Dit bedrag wordt dus niet belast in box 3.

4. Zakelijk beleggen

Bij InDelta kan je zakelijk beleggen dat je nodig zal gaan hebben voor jouw onderneming. Dit betekent dat alle winsten uit jouw beleggingen voor zakelijke doeleinden gebruikt zullen worden.

Tot een bedrag van €69.398 valt dit nog binnen box 1 tegen een belastingpercentage van 37.37%, maar daarna schiet het belastingpercentage naar 49.5%. Daarom is het verstandig om als ondernemer zowel privé als zakelijk te beleggen. 

Analysemogelijkheden InDelta

De analysemogelikheden van InDelta zijn beperkt in vergelijking met actieve brokers. Bij InDelta heb je toegang tot alle basisinformatie, zoals de actuele koersstand, het rendement in jouw portfolio en het essentiële informatiedocument.

Voor een diepgaande analyse van financiële zaken kan je echter beter terecht bij andere aanbieders, die daarin gespecialiseerd zijn.

InDelta is een partij die zich richt op het toegankelijk maken van indexbeleggen voor iedereen, waarbij ze zich minder richten op de analysemogelijkheden. Dit is vanuit het perspectief van InDelta een logische keuze.

Kosten InDelta

InDelta biedt indexbeleggen aan tegen lage kosten. Deze lage kosten bestaan allereerst uit 0.50% beheerkosten per jaar. Met deze beheerkosten worden de indexfondsen in stand gehouden.

Daarnaast zijn er 0.07% overige fondskosten per jaar. Hiermee wordt bijvoorbeeld een jaarlijkse herweging uitgevoerd, waardoor dividendlekkage wordt beperkt. Er zijn verder geen overige kosten die in rekening worden gebracht door InDelta.

Zo betaal je als klant bij InDelta dus een kostenpercentage van 0.57% per jaar. Dit zijn lage kosten in vergelijking met andere aanbieders. 

Soort kosten

Kosten

Beheerkosten

0.50%

Fondskosten

0.07%

Overige kosten

Geen

Klantenservice

InDelta heeft een duidelijke visie op klantenservice, waarbij ze zoveel mogelijk streven naar persoonlijk contact. Zo krijg je bij het openen van een rekening voor vermogensbeheer een persoonlijk aanspreekpunt toegewezen. 

Het is daarom ook niet gek dat je InDelta dagelijks kunt bereiken via het telefoonnummer +020 247 7222 tussen 9.00 en 17.30 op werkdagen. Daarnaast hebben zij een Nederlandstalige e-mailservice, waarbij je via contact@indelta.nl een e-mail kunt opstellen met al jouw vragen over beleggen bij InDelta.

Contactmogelijkheden

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00 -17.30
Zaterdag & Zondag: Gesloten

Mobiele app

Bij Indelta is het helaas niet mogelijk om te beleggen via een mobiele app. Dit kan worden gezien als een nadeel voor beleggers die niet graag via de pc beleggen. 

Oefenaccount

Het is helaas ook niet mogelijk om een oefenaccount te openen bij InDelta.


InDelta ervaringen

Onze InDelta ervaringen zijn positief om een aantal redenen. De eerste reden heeft te maken met het gemak waarmee je een portfolio kunt samenstellen dat verspreid is over de hele wereld.

Daar waar je bij andere brokers toch wel zelf veel onderzoek moet doen voordat je een goede verdeling hebt geselecteerd, heb je dit bij InDelta in elke seconden al voor elkaar. Elke beleggingsbeslissing neemt bij InDelta een korte tijd in beslag, waardoor je simpelweg met veel eenvoud belegt in stevige indexfondsen.

Daarnaast is de automatische incasso een prettige manier van beleggen, omdat er kopzorgen worden ontnomen door deze partij van Fundshare Fund Management.

Hoewel InDelta niet de grootste partij op de markt is, zijn de ervaringen van klanten lovend. Zowel werkgevers als particulieren zijn positief over het rendement en de toegankelijkheid van deze partij. En daar kunnen wij ons helemaal in vinden. 


Beoordeling

Onze score

8.9

Kosten

0.57%

Waarin kun je handelen?

9 indexfondsen

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Geschikt voor

alle beleggers

Uniek

geen dividendlekkage

Aanbod: 8.9

Kosten: 9.0

Gemak: 10

Service: 9.0

Conclusie InDelta Review

Zo zijn we aanbeland bij de conclusie van deze InDelta review. In deze review hebben we deze innovatieve aanbieder van indexfondsen eens onder de loep genomen. Een aantal zaken maakt deze partij interessant voor zowel werkgevers als particulieren.

Allereerst is InDelta laagdrempelig vanwege de minimum inleg van maar liefst €1 en het overzichtelijke aanbod van indexfondsen.

Bij InDelta wordt een passieve manier van beleggen aangeboden, waarbij in gelijk gewogen indexfondsen maandelijks wordt belegd. De lage kosten van 0.57% maken het beleggen bij InDelta aantrekkelijk.

Helaas zijn de analysemogelijkheden beperkt en is de afwezigheid van een mobiele app een groot nadeel. Tegelijkertijd zijn dit functionaliteiten die niet nodig zijn voor de doelgroep waar InDelta zich op richt.

Al met al hebben we met InDelta te maken met een beleggingspartij die interessant kan zijn voor beleggers die tegen lage kosten willen beleggen in stevige indexfondsen zonder teveel tijd te besteden aan analyses en afwegingen. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>