Is jouw onderneming toe aan het aanvragen van een horeca lening? Wellicht is jouw terras toe aan vernieuwing, moet de keuken worden verbouwd of heb sinds kort meer personeel dat op de loonstrook is komen te staan. Er zijn genoeg redenen om een horeca lening aan te vragen.

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk bij verschillende partijen om een horeca lening aan te vragen. Maar welke partij past het best bij jouw onderneming? En onder welke voorwaarden? Wees gerust, want in dit artikel geven we antwoord op die vragen en meer!

  • Zoek een geschikte kredietverstrekker
  • Bepaal de hoogte van het leenbedrag en de looptijd van de terugbetaling
  • Onderbouw waarin je van plan bent de lening te investeren
  • De kredietverstrekker onderzoekt jouw aanvraag en stelt een rentepercentage vast
  • Gelukt! Je betaalt de lening plus rente binnen jouw gekozen looptijd terug aan de kredietverstrekker

Horeca lening: stappenplan

Het aanvragen van een horeca lening steekt redelijk gemakkelijk in elkaar. Er zijn namelijk meerdere kredietverstrekkers bij wie het mogelijk is om een horeca lening aan te vragen. Om je daar inzicht in te geven zetten we hieronder even de stappen op een rij:

Stap 1

Allereerst is het zo dat je op de website van een kredietverstrekker zelf de hoogte van de lening en de looptijd bepaalt. Meestal wordt er hierbij een minimaal leenbedrag van zo’n €3000 en een maximaal leenbedrag van tegen de €250.000 gehanteerd. 

En dat leenbedrag betaal je dan weer inclusief rente terug aan de kredietverstrekker in een looptijd die jij zelf bepaalt. Dit kan een periode van 12 maanden zijn, maar kan ook een periode van 5 jaar zijn. Het ligt er maar net aan wat het doel is van jouw investering.

Stap 2 

Vervolgens zal de kredietverstrekker jou om informatie vragen. Hoe lang bestaat jouw onderneming, wat zijn de grove omzetcijfers van de afgelopen drie maanden en waarin wil jij investeren? Met dit soort vragen probeert de kredietverstrekker een inschatting te maken of jouw aanvraag wel realistisch is in relatie tot de omzet van jouw bedrijf.

Het zal bijvoorbeeld lastig worden om een bedrag van €250.000 te lenen en binnen een jaar terug te betalen als de omzet van het afgelopen jaar maar €50.000 bedraagt. Als de aanvraag echter wel realistisch is, zal hij al heel snel serieus in behandeling worden genomen. Op basis daarvan bepaalt de kredietverstrekker de rente.

Stap 3 

Daarna wordt er door de kredietverstrekker beoordeeld of jouw aanvraag kredietwaardig is. Mocht dat zo zijn, zal je al binnen een week een contract ontvangen met daarin de uiteindelijke voorwaarden met een afgesproken rentepercentage.

En dat was ‘m! Na een krabbel te zetten onder het contract ontvang jij al eigenlijk direct het krediet dat je hebt aangegeven in de aanvraag en begint het proces van terugbetaling. Dit gehele proces duurt voor beginnende klanten minder dan een week. Snel, toch? 

Aanvragen zakelijke horeca lening

Top 5 Beste Zakelijke Leningen

1. Bridgefund

Swishfund zakelijk krediet

3.Swishfund

Kredietvooruit logo

4.Kredietvooruit

  • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Waar kun je een horeca financiering voor gebruiken?

Voordat je een horeca financiering aanvraagt is het natuurlijk van belang dat je scherp hebt waarin je wilt gaan investeren. Het terugbetalen van een lening begint bij een kredietverstrekker al vrij snel na het ontvangen van de lening, dus het is van belang dat je de financiën goed op een rijtje hebt staan. 

Het grote voordeel van een zakelijke horeca lening is dat je direct beschikking hebt tot een zak met geld om een investering te maken die jouw onderneming naar het volgende niveau tilt. The sky is the limit! 

Over het algemeen zijn kredietverstrekkers minder streng in hun beoordeling dan banken. Dit heeft als voordeel dat een horeca lening voor een breder scala kan worden ingezet dan bij een bank. Laten we daarom een aantal suggesties op een rij zetten:

Financiering horecapand

Toe aan uitbreiding of een eerste investering in een horecapand? Via een kredietverstrekker is dat mogelijk. Daarnaast is het zo dat een investering in een pand direct door de kredietverstrekker wordt gezien als onderpand.

En daarom kan de kredietverstrekker de rente wat naar beneden drukken. Zo kan de rente op bijvoorbeeld een uitbreiding van het assortiment al hoger zijn dan het financieren van een bedrijfspand, omdat het dan gaat om een tastbare waardeverhoging van jouw onderneming.

Nieuwe horeca apparatuur

Nieuw horeca apparatuur kan het verschil maken tussen een goed restaurant en een geweldig restaurant. Maar dat niet alleen, het kan voor jouw onderneming ook de maandlasten naar beneden drukken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van inductieplaten in plaats van gaspitjes. Zo wordt de energierekening - die tegenwoordig duurder en duurder wordt - naar beneden gedrukt. En zo pluk je de vruchten van een investering op de lange termijn via een horeca lening.

Ook kun je het in te zetten om extra voorraad te financieren in drukke periodes.

Opschalen terrasruimte

Als laatste kan het voor een horeca-ondernemer interessant zijn om het terras op te schalen. Hoe meer tafeltjes, hoe meer omzet mogelijk is. En ook dat kan net het verschil maken tussen een goede onderneming en een geweldige onderneming.

Toch kan schaalvergroting risicovol zijn. Wat als de klanten wegblijven bijvoorbeeld? Daarom is het in de meeste gevallen verstandig om een zakelijke lening niet zo hoog mogelijk in te zetten, want zo blijven de maandlasten binnen de perken.


Geen businessplan nodig

In tegenstelling tot de aanvraag van een zakelijke lening bij een bank, is bij een kredietverstrekker geen businessplan nodig dat tot in de puntjes verzorgd is. Nee, met een kort omzetoverzicht van de laatste maanden en een toelichting op de geplande investering krijg je als ondernemer al vaak het krediet toegekend. Je kunt hier dus op een simpele manier zakelijk lenen zonder gedoe of rompslomp.

De reden dat kredietverstrekkers dit zo kunnen doen, is omdat hun rente vaak hoger ligt dan bij een bank. Vanwege de hogere kosten is het voor ondernemers die krap bij kas zitten vaak niet mogelijk om een krediet te ontvangen.

En daarom blijven alleen de ondernemingen over die de financiële middelen hebben om een zakelijke horeca lening met goede afloop te kunnen afronden. Zo zal een verstandige ondernemer met een duidelijk doel voor ogen eigenlijk altijd het krediet ontvangen.

Al met al kan een zakelijke horeca lening interessant zijn voor ondernemers die kapitaal nodig hebben om een volgende stap te zetten in het bedrijf. Je betaalt daar natuurlijk wel voor, maar met een realistische investering zijn de maandlasten wel degelijk te dekken.


Vraag vrijblijvend je horeca lening aan

En dat was ‘m alweer! We zijn aanbeland bij het einde van dit artikel over een horeca financiering. In dit artikel hebben we je allerlei informatie gegeven rondom het aanvragen van een zakelijke horeca lening bij kredietverstrekkers.

Ook hebben we toegelicht dat de aanvraag bij kredietverstrekkers in de meeste gevallen wordt goedgekeurd. Toch kan het zo zijn dat een kredietverstrekker jouw aanvraag afkeurt op grond van uiteenlopende redenen.

Daarom kan het verstandig zijn om jouw aanvraag bij meerdere partijen te doen, zodat je de kans vergroot dat jouw aanvraag wordt goedgekeurd. De ene partij is immers strenger in het toekennen van een horeca lening dan de andere partij.

Al met al kan een zakelijke horeca lening uitkomst bieden voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering. Hoe hoog die financiering is en hoelang de looptijd zal worden, heb jij zelf in de hand. En dat maakt het een flexibele oplossing.

Aanbieder

Leenbedrag

Looptijd

BKR toetsing

Jaarcijfers nodig

Boetevrij aflossen

Minimaal actief

Bridgefund

€5.000 - €250.000

6-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 mnd

€1.000 - €100.000

6-18 mnd

Ja

Nee

Ja

1 jaar

Kredietvooruit

€3.000 - €500.000

3-6 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

New10

€5.000 - €1.000.000

3-60 mnd

Ja

Ja

Ja

15 mnd

€3.000 - €1.000.000

3-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Floryn

€10.000 - €3.000.000

flexibel

Nee

Ja

Ja

6 Mnd

€1.000 - €350.000

1-36 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Voordegroei

€2.000 - €50.000

Flexibel

Ja

Ja

Ja

1 jaar

Qredits

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 Jaar

Funding circle

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>