• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Hoe word ik miljonair? 11 tips van echte miljonairs!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 11/01/2023

Slapend rijk worden? Oké, dat is misschien iets te vergezocht.

Gelukkig hoeven we niet zelf het wiel uit te vinden. De rijkste mensen geven namelijk enorm vaak tips over hoe zij succes hebben bereikt.

En laten we maar alvast met de deur in de huis vallen: snel rijk worden is hierbij niet aan de orde.

Dit kost vaak erg veel werk en jarenlange voorbereiding. Er zijn bepaalde doelen waar je aan moet doen om financieel onafhankelijk te worden. Om jou te helpen op de weg naar financiële vrijheid zijn wij op onderzoek uitgegaan.

In dit artikel vind jij een verzameling van de allerbeste tips, methoden en verhalen om meer geld te verdienen.

En ja: ook met een gewone baan. 

Benieuwd hoe rijke mensen zo rijk zijn geworden? Lees dan gauw verder voor een overzicht van dé best tips en tricks.


Je bent een miljonair wanneer je minimaal 1.000.000 euro op je bankrekening hebt staan. Dit is natuurlijk een hoop geld en dit is lang niet voor iedereen weggelegd. In de tabel hieronder is te zien welke landen de meeste miljonairs telt. 

Hoeveel miljonairs heeft elk land?

Hoe word je miljonair? 11 Tips om miljonair te worden

Om jou te helpen meer geld te verdienen staan hieronder dé 11 doelen op een rijtje om je vermogen te laten groeien. Of het goed gaat komen met jouw doel om rijk te worden heb je volledig zelf in de hand.

1. Richt je mindset op geld verdienen

Sparen tot je eerste miljoen is tegenwoordig onmogelijk. Richt je daarom allereerst op het verhogen van je inkomen. Houd jouw inkomsten en uitgaven daarom goed in de gaten.

2. Meerdere inkomstenbronnen

Hustle hard, zeggen ze dan.

Probeer naast je gewone baan meer vermogen op te bouwen door zogenoemde 'side hustles'. Dit kan bijvoorbeeld het verhuur van vastgoed zijn, aandelen kopen of aan de slag gaan als freelancer.

Zeker dat laatste is tegenwoordig megapopulair. Verkoop jouw kennis via het internet. Schrijf bijvoorbeeld e-books over jouw specialisme en/of vakgebied.

Dit is een passief inkomen waar je op lange termijn best wat geld mee kan verdienen. Een eigen bedrijf beginnen naast je vaste baan is zeker mogelijk als bijvoorbeeld zzp'er.

Side Hustle

3. Sloof je niet uit

Dat ene mooie, zeer dure sieraad kopen? Of een de duurste Macbook? Doe dat maar niet. Geef pas geld uit op het moment dat je verzekerd bent van een vast inkomen.

De 1 miljoen bereik je niet door onnodig met geld te strooien, zeker niet wanneer je huidige laptop (bijvoorbeeld) nog prima werkt.

4. Investeer in beleggingen

We hebben het woord beleggen op deze website al vaak laten vallen. Sterker nog, beleggen is volgens de ThinkRich-visie een van de belangrijkste peilers.

Bekijk maar eens de onderstaande grafiek over het rente-op-rente effect. Kort gezegd is het zo dat je met beleggingen op de lange termijn veel geld kunt verdienen, omdat je enerzijds maandelijks geld investeerd, dus jouw beleggingspotje stijgt, maar ook dividend uitbetaald krijgt. Combineer je beide zaken en beleg je dit structureel, zien we onderstaande grafiek. 

Compound Interest

Investeren in beleggingen moet je doen met geld dat je kan missen en kan op termijn een flink bedrag opleveren. En daar komt nog eens bij dat de miljonairs al op vroege leeftijd begonnen. Beginnen met beleggen is dus essentieel.

En door dit te beleggen bij een geschikte broker, houd je de kosten zo laag mogelijk. Hoe minder kosten jij betaald, hoe meer vermogen jij overhoudt. Zo vergroot je dus het effect van compound interest. 

Brokers


Onze favoriet


Site

Score

8,2

9.0

8,8

Kosten

€0 aandelen

€0 ETF's

0,06%

Geschikt

Aandelen

ETF's

Aandelen / ETF's

Promotie

Geen

Geen

Geen

5. Investeer ook in jezelf

Probeer altijd nieuwe dingen te leren. Er zijn meerdere manieren om dit te doen.

Het enige wat je zelf nodig hebt, is tijd en motivatie.

Kennis vergaren is enorm makkelijk. Luister bijvoorbeeld naar een waardevolle podcast tijdens het sporten of lees een interessant boek. Er zijn enorm veel waardevolle boeken die je een hoop kunnen bijleren.

Zeker in de huidige tijd is het enorm simpel om nieuwe dingen te leren, vaak zonder dat je er veel geld aan kwijt bent. Het enige wat je moet inleveren is een stukje vrije tijd. Maar als dat zorgt voor meer inkomsten is dat de investering dubbel en dwars waard, toch?

6. Denk anders over geld

In plaats van te denken dat veel geld verdienen onmogelijk is en grote bedrag onhaalbaar zijn, dien je je gedachten om te zetten.

Heb zelfvertrouwen en besef je dat geld verdienen vanuit jezelf komt. 

Groei gaat niet iemand anders voor je realiseren. Dit kan je alleen zelf doen door voortdurend te verbeteren. En dat is het absoluut waard. Als je dit eenmaal door hebt, wordt het behalen van je doelen een stuk makkelijker.

Mindset

7. Ga om met mensen die je inspireren

Omring jezelf met mensen die dezelfde visie delen als jij en/of enorm talent hebben.

Met elkaar sta je namelijk sterker dan alleen.

Het schijnt ook zo te zijn dat je lijkt op je vrienden. Geen wonder dat rijke mensen vaak gezien worden met andere rijke mensen. Wanneer je omgaat met succesvolle mensen wordt jouw denkwijze verruimd.

En dit zorgt er dan weer voor dat jij nieuwe mogelijkheden ziet om geld te verdienen. Mogelijkheden die je anders nooit had kunnen bedenken.

8. Ga voor die 10 miljoen

Denk groots. Doe nog groter. Vaak zijn we namelijk te bescheiden of te bang. Er is meer mogelijk dan je denkt, zolang je dit zelf ook maar inziet.

Geld verdienen

9. Visualiseer je doelen

Maak een duidelijk doel en concreet plan om dit doel te bereiken. Veel mensen weten niet wat ze willen. Rijke mensen weten dit juist heel goed te verwoorden. Ze willen namelijk meer geld. En jij ook!

Dus: hup. Zet die doelen op papier.

10. Geef niet op

Wanneer het slecht gaat, is het enorm mens-eigen om op te geven. Maar juist wanneer het slecht gaat moet je doorgaan.

Kijk naar de verschillende mogelijkheden en gooi niet direct de handdoek in de ring. Dit is enorm zonde!

11. Jong geleerd is oud gedaan

Hoe jonger je begint met beleggen, hoe meer geld je later hebt.

Wanneer je op lange termijn wil beleggen kan je hier beter op je 20e al mee beginnen en niet pas als je dertig bent.

Dit geldt ook voor het oprichten van je eigen bedrijf bijvoorbeeld. Over de jaren heen zal je enorm veel leren, ook van je fouten. Hoe meer tijd je hebt om te leren hoe meer ruimte er ook is voor verbetering en ontwikkeling.


Let op je maandelijkse uitgaven

Deze 11 tips geven een prima basis om miljonair te worden. Tegelijkertijd moeten we ook goed bedenken dat je eigenlijk al heel klein kunt beginnen.

Wil jij financieel onafhankelijk worden? Probeer dan je maandelijkse uitgaven zoveel mogelijk te beperken. Al het geld dat je elke maand hiermee kan besparen zet je op een aparte spaarrekening.

Probeer een deel van dat geld te beleggen in EFT's bijvoorbeeld, net zoals Warren Buffett ook adviseert.

Dyme logo

Tip: Via de app van Dyme Android of Dyme iOS krijg je meer inzicht in jouw inkomsten en uitgaven. Daarnaast krijg je tips om meer geld te sparen. 

Dit is een langetermijnstrategie die ervoor zorgt dat jij op een gegeven moment kan gaan leven van het geld dat je hebt geïnvesteerd. Je hebt dan geen gewone baan meer nodig.

Of het een miljoen euro oplevert, is de vraag, maar er zijn natuurlijk al vele andere miljonairs jou voorgegaan.

Met investeren geld verdienen is zeker mogelijk, mits je geduld hebt. Verwacht niet direct resultaat, dit is eigenlijk onmogelijk.

Probeer elke maand een vast bedrag af te spreken dat je gaat investeren bijvoorbeeld. Dit kan zorgen voor flink wat extra vermogen. Geld gaat werken voor jou, in plaats van jij voor geld. En dat kan prima naast een gewone baan.


Tips van bekende miljonairs

Laten we dit artikel aftrappen met tips van de rijkste mensen onder ons. Hierbij kan je denken aan de grote namen zoals Elon Musk en Jeffrey Bezos bijvoorbeeld. Hieronder staan de tips van deze rijke stinkerds op een rijtje.

Elon Musk

Laten we eens beginnen bij Elon Musk. Waarschijnlijk ken je 'm wel. Zeker de afgelopen tijd is hij veel in het nieuws geweest door zijn overname van het bekende socialmediaplatform Twitter.

Elon is oprichter van automerk Tesla. En daar verdient hij bakken met geld mee. Daarnaast heeft hij ook nog een ander winstgevend bedrijf: SpaceX. Dit bedrijf houdt zich bezig met ruimtevaart.

Dus, welke tips geeft Elon? Musk geeft 7 handige tips voor meer productiviteit. Want hoe beter jij je tijd kan indelen, hoe meer geld je kan verdienen. Ook naast je gewone baan. Ze staan hieronder op een rijtje:

Vermogen Elon Musk

1. Vermijd regelmatige vergaderingen

Ooit bij een vergadering gezeten zonder een woord te zeggen? Waarschijnlijk wel. Zulke vergaderingen zijn volgens Musk zonde van je tijd. We besteden volgens de miljardair dan ook teveel tijd aan vergaderen. De frequentie hiervan moet drastisch omlaag, zodat de productiviteit juist omhoog gaat.

2. Vermijd grote bijeenkomsten

Alles wat je doet moet toegevoegde waarde hebben. Is dat niet het geval, dan kan je beter je tijd aan iets anders besteden. Grote meetings hebben voor het publiek vaak geen toegevoegde waarde. Kortom: niet meer heen gaan dus.

3. Weg met het vakjargon

Moeilijke woorden gebruiken om zo jouw kennis te laten zien? Dat kan je beter niet doen. Communicatie gaat niet om indruk maken, maar om efficiëntie volgens Elon. Alles wat uitgelegd moet worden staat echte communicatie in de weg.

Elon Musk Tweets

4. Gebruik je boerenverstand

Ja, ondanks dat Elon zelf CEO is adviseert hij bedrijfsregels die niet een duidelijk doel hebben ook niet op te volgen. De regel moet namelijk aangepast worden en jij hoeft je niet aan te passen. Breng het slechte nieuws dus maar aan je baas.

5. Communiceer met mensen in een lage en hoge functie

Je herkent het vast wel. Jij wil iets vragen aan de baas. Je moet dan eerst naar je teamleider. Deze zal het dan vragen aan de baas, en de teamleider koppelt het dan weer terug naar jou. Dit is totaal niet efficiënt. Ga dus op zoek naar een bedrijfscultuur waarin je iedereen binnen de organisatie direct kan aanspreken.

6. Voegt een gesprek geen waarde toe? Lekker laten gaan

Duurt een meeting té lang, en is eigenlijk alles wat relevant is al besproken? Stop dan. Langer blijven praten is zonde van je tijd. Je verdoet eigenlijk je eigen tijd én die van de ander, aldus Musk.

7. Communiceer zo snel mogelijk

Soms worden bepaalde taken pas na een paar dagen opgepakt door de interne bureaucratie. Hierdoor kan jij lang wachten. Dat is zonde en is vaak te danken aan de verschillende afdelingen die met elkaar communiceren. Gebruik daarom de snelste weg mogelijk.


Bill Gates

Bill Gates staat bekend om zijn financiële tips. Ook niet gek, aangezien de miljardair oprichter is van het bedrijf Microsoft. Lees jij dit artikel vanaf een Asus laptop bijvoorbeeld? Dan heb je al te maken met Microsoft. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De Microsoft-oprichter heeft het regelmatig over pessimistisch sparen. Hieronder delen wij vier van zijn meest populaire tips. Doe er vooral je voordeel mee.

Vermogen Bill Gates

1. Geld is niet het belangrijkste

Vaak zijn we erg gericht op zoveel mogelijk geld verdienen. Maar je kent het gezegde 'geld maakt niet gelukkig' vast wel. En zo denkt Bill er zelf ook over. We willen altijd maar meer. Tuurlijk, geld biedt vrijheid. Maar op een bepaald punt is het niet meer bijzonder. Je bent dan ook niet gelukkiger dan iemand met een paar miljoen euro op de bankrekening. Hier is al vaak onderzoek gedaan. Zo schijnt de grens te liggen op 77.500 euro per jaar.

2. Spaar pessimistisch

Een buffer is altijd handig zodat je wat hebt wanneer het minder gaat. En hierin kan je beter een pessimist zijn. Heb dus meer achter de hand dan je waarschijnlijk nodig zal hebben. Het liefst voor 12 maand, zonder loon. Dus: ga er maar vanuit dat je auto er binnenkort mee ophoudt en de wasmachine het ook begeeft.

3. Investeer in je educatie

Je hoeft niet helemaal terug te gaan naar school, geen zorgen. Maar volg bijvoorbeeld een waardevolle training of cursus binnen je vakgebied. Dit maakt jou waardevoller voor je klanten en/of werkgever. En daardoor kan je weer meer verdienen. Dat geld kan je vervolgens gebruiken om nóg meer te investeren in je scholing.

4. Heb een duidelijk doel voor ogen

Schrijf je doelen op en meet hoever je bent gekomen. Wanneer je naar een doel toewerkt boek je veel meer vooruitgang dan wanneer je zomaar iets doet. Heb dus helder voor ogen wat je wil bereiken en werk er iedere dag aan om dit ook te realiseren.


Jeffrey Bezos

Jeffrey Bezos is oprichter van één van de grootste online verkoopplatformen aller tijden: Amazon. Dit bedrijf is tegenwoordig zó populair dat Jeffrey zichzelf miljardair mag noemen. Hij is de op één na rijkste man ter wereld. In andere woorden: hij heeft verstand van zaken. Op de vraag: ''Hoe word ik miljonair?'' geeft hij vier tips.

Vermogen Jeffrey Bezos

1. Denk groots

Wees niet te bescheiden. Jeffrey gaat zelf voor het onmogelijke. Dit helpt jou om continu te verbeteren en innoveren. Zo bleef Amazon bijvoorbeeld jarenlang de concurrentie voor. Kijk continu naar nieuwe manieren om jouw service en diensten te verbeteren. En ja: hiervoor moet je soms risico nemen en gedurfde beslissingen maken. Dit is misschien eng, maar heeft op de lange termijn het meeste succes.

2. Neem risico

Dit is eigenlijk een inhaker op de eerste tip. Maar als ondernemer moét je risico nemen. Hoe groter jouw bedrijf wordt, hoe meer je moet gaan uitproberen. Om grote dingen te bereiken moet je risico nemen. Omdat Jeffrey hier zelf niet bang voor was heeft hij zijn successen kunnen boeken.

3. Werk met passie

Werk aan jouw passie. Iets waar je energie van krijgt. Wanneer het dan moeilijk gaat is de kans groter dat je niet afhaakt, aldus Bezos. Er zullen altijd moeilijke tijden zijn wanneer je je eigen bedrijf hebt. Maar als je écht passie hebt in wat je doet vind je altijd een manier om er weer bovenop te komen.

4. Zet de klant op nummer één

Bezos is er heilig van overtuigd dat je je volledig moet focussen op jouw klanten. Je begint bij de consument en werkt vanaf daar terug naar 0. Wanneer jouw klant blij is valt alles op zijn plek. Wanneer je klanten niét blij zijn met wat je aanbiedt zijn ze enorm snel weer vertrokken. Klanten willen altijd iets beters en het is aan jou dit te bieden. Dit voor dat ze het zelf weten.


Warren Buffett

Denk je aan beleggen, dan denk je aan Warren Buffett. De belegkoning is dankzij deze handige tips echt miljonair geworden. Sterker nog, hij hoort tegenwoordig zelfs thuis in het rijtje miljardairs. Hieronder geeft hij drie tips met betrekking tot beleggen.

Vermogen Warren Buffet

1. Hou de kosten goed in de gaten

Wanneer je gaat investeren in aandelen is het zaak dat je de kosten zo laag mogelijk houdt. Een goede manier om dit te doen is door aandelen te kopen in indexfondsen bijvoorbeeld. Hier haal je op lange termijn ook het meeste rendement uit. Misschien een gek idee, maar het werkt écht.

2. Koop een stuk van een bedrijf

Wanneer je bent uitgekeken op indexfondsen kan je investeren in aandelen. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat je een mini stukje van een écht bedrijf koopt. Doe voor je een aandeel koopt goed onderzoek naar het bedrijf. Zie je veel slecht nieuws voorbij komen? Ga dan bij jezelf na of je hier wel je geld op in wil zetten. En ja: hiervoor is het verstandig ook in de jaarverslagen te duiken. Hoe saai dan ook.

3. Hou je niet bezig met het nieuws

De meeste mensen verkopen hun aandelen direct wanneer het slecht gaat. Maar dit moet je juist niet doen. Wanneer jij op lange termijn belegt is een tijdelijke dip niet erg. Wanneer het slecht gaat met de economie moet je je hier niet teveel van aantrekken dus. Kijk bij beleggen eerder naar waar dit bedrijf staat over tien of twintig jaar. De meeste bedrijven redden het namelijk wel.


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>