Wil je kijken naar goede manieren om te beleggen? Dan kun je kijken naar zilver. Dit edelmetaal is namelijk een redelijk stabiele investering, waardoor je jouw vermogen niet zomaar verliest. Er zijn echter wel verschillende mogelijkheden om hierin te investeren. Je moet daarom voor jezelf nagaan wat voor jouw investering de beste oplossing is. Zilverbaren kopen is bijvoorbeeld een van de opties, waarna je jouw portefeuille steeds verder uit kunt breiden en jouw vermogen kunt verhogen aan de hand van een rendement. Maar hoe kun je dan precies investeren?

Zilverbaren kopen voor een fysieke investering

Zilverbaren kopen is een van de mogelijkheden die je vindt bij fysiek zilver aanschaffen. Veel mensen geven hier de voorkeur aan, omdat je dan ook daadwerkelijk wat in handen hebt en jouw geld niet zomaar ergens in hebt geïnvesteerd. De baren die je aanschaft, zijn voorzien van 21 procent btw. Dit kan dan wel een verlies betekenen als je niet op het juiste moment tot een verkoop overgaat. Ook kun je kijken naar zilveren munten. Ook hierbij heb je een btw, die wordt berekend over de winstmarge. Jouw rendement kan hierdoor nog hoger zijn. Wel moet je hier beter letten op de zuiverheid voordat je de investering daadwerkelijk maakt.

Zilver kopen met ETF’s en derivaten

Je hoeft echter niet fysiek te investeren in zilver. Zilver kopen kan bijvoorbeeld ook aan de hand van ETF’s. Deze optie is voornamelijk geschikt voor de langere termijn. Het zijn namelijk effecten die jou periodiek een rendement opleveren. Je hoeft hierbij ook geen premie te betalen. Zilver kopen kan ook aan de hand van derivaten. Je kunt hierbij zelf speculeren over de dalende of stijgende koers, waardoor je ook een goede inschatting kunt maken wanneer je jouw zilver weer verkoopt. Zo kun je er winst op maken, wat jouw rendement is bij de investering.

Aandelen en opties met meer risico

Als je iets meer risico kunt lopen met het zilver kopen, dan kun je ook beleggen in aandelen of opties. Bij aandelen beleg je in de prijsontwikkeling van het edelmetaal. Bij opties kun je het zilver tegen een bepaalde waarde kopen. De koersen zijn dan belangrijk om in het achterhoofd te houden. Wanneer de koers omhooggaat, is het van belang dat je tot de verkoop overgaat. Bij aandelen zal de winst van een bedrijf dat werkt met zilver voornamelijk een rol spelen en jou een uitbetaling verzorgen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>