• Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Hoe kan je snel geld verdienen? – 10 manieren [2023 update]

Snel geld verdienen klinkt vaak te mooi om waar te zijn. Om geld te verdienen is het namelijk toch vaak een kwestie van tijd en moeite om hiervan de vruchten te plukken.

Toch hoef je niet volledig afhankelijk te zijn van je loonstrook om aan het einde van de maand een aardig geldbedrag bij elkaar te rapen. Er zijn wel degelijk manieren om snel geld te verdienen.

Wij onderzochten de 10 beste manieren om snel geld te verdienen. Ben jij benieuwd hoe dit dan toch mogelijk is? Lees dan verder!


Top 10 manieren om snel geld te verdienen

Laten we maar meteen starten met een flinke side note: de manieren om snel geld te verdienen zorgen er niet voor dat jij morgen meteen €3000 op je rekening hebt staan.

Nee, onder 'snel' verstaan we manieren die relatief weinig tijd kosten, maar jou op de lange termijn echt wel extra geld kunnen opleveren.

Ook hierbinnen verschilt de tijdsinvestering. Zo zal je voor het beleggen van geld relatief weinig tijd investeren om snel geld te verdienen, terwijl het maken van een affiliate website meer tijd inneemt. Wel zijn het beiden geschikte manieren om snel geld te verdienen.

Hieronder hebben wij 10 manieren op een rijtje gezet. Ben jij benieuwd naar de 10 beste manieren om snel geld te verdienen? Je leest het hieronder!


1. Affiliate Marketing

 • Moeilijkheidsgraad: hoog

Geld verdienen met affiliate marketing wordt in de laatste jaren steeds populairder geworden.

Het concept is simpel: je maakt een website, promoot op deze website een bepaald product, en jij krijgt een bepaalde vergoeding op het moment dat iemand via jouw website een producten koopt.

Het grote voordeel van deze manier van geld verdienen, is dat je allerlei producten kunt kiezen. Zo kan je affiliate marketing doen van kattenvoer tot toetsenborden, van computerschermen tot bureaustoelen en van vakantiehuisjes tot tosti-ijzers. Kortom: alles.

Bovendien kan een website gezien worden als een manier van passief inkomen genereren, omdat het eigenlijk een stukje digitaal vastgoed is.

Jouw website blijft immers bestaan en bezoekers zullen jouw pagina blijven bezoeken; ook als je aan het slapen bent.


2. Online enquêtes invullen

 • Moeilijkheidsgraad: laag

Een steeds populairdere manier van geld verdienen is het invullen van online enquêtes. Toegegeven, via enquêtes geld mee verdienen is niet heel inspirerend, maar het is in ieder geval makkelijk.

Voor wat clicks verdien je zo een paar tientjes. Op deze manier verdien je geld zonder hier al teveel denkwerk voor te hoeven verzetten. En dat is soms ook wel eens prettig. 


3. Beleggen

 • Moeilijkheidsgraad: middelhoog

Met beleggen kan je grof geld verdienen. Beleg een bepaald bedrag per maand, laat dit jaren staan en op de lange termijn kan het enorm veel geld opleveren.

Het is niet per se de beste manier voor snel geld verdienen, want beleggingen zal je toch wel langer moeten laten staan, voordat het enorm veel oplevert.

Tegelijkertijd maak je soms wel eens een klapper. En dat is al gauw een extra zakcentje. Genoeg mensen gingen je voor, dus ook voor jou kan het beleggen van een klein bedrag per maand al veel opleveren. 


4. YouTube-kanaal

 • Moeilijkheidsgraad: middel

Net als een website, is een YouTube-kanaal ook geld waard. Doe mee met de trend van geld verdienen via YouTube, want ook dit is digitaal vastgoed.

Oke, een YouTube-kanaal starten is niet heel makkelijk. Het kost tijd en je hebt een goed idee nodig. Maar het is wel een leuke manier om een leuk zakcentje te verdienen.

Een YouTuber die geld verdient met zijn of haar kanaal, kan vervolgens ook nog eens via social media de filmpjes hergebruiken. Zo kan je dus extra geld verdienen met hetzelfde stuk content. Zeker de moeite waard om over na te denken dus.


5. Social media

 • Moeilijkheidsgraad: middel

We spraken eerder al over YouTube, maar ook via Social Media kan je anno 2023 snel geld verdienen. In eerste instantie lijkt het onmogelijk, maar elke view is geld waard.

Er zijn namelijk genoeg mensen die maar al te graag advertenties plaatsen op jouw Social Media account - ten minste, als je genoeg volgers hebt.

Dus zoek een goede camera, doe leuke dingen, help andere mensen of film jezelf terwijl je make-up opdoet: met filmpjes op social media kan je al gauw een leuke deal binnenslepen. 


6. Online cursussen verkopen

 • Moeilijkheidsgraad: middelhoog

En dan nu een manier die wat meer gaat over het verkopen van iets. In dit geval staan in de verkoop spullen die online zijn: online cursussen.

Met een online cursus kan je namelijk heel wat mensen helpen. Verdien geld door een online cursus op te stellen over een onderwerp waar jij veel van af weet.

Dit kan daadwerkelijk van alles zijn: een cursus over het invullen van je belastingaangifte, een cursus bloemen herkennen of een cursus over hoe je geld verdient op het internet.

De drempel om een cursus te volgen is tegenwoordig extreem laag, en daarmee liggen er ontzettend veel kansen op de loer voor mensen zoals jij en ik om hier geld mee te verdienen. 


7. Kamer verhuren

 • Moeilijkheidsgraad: laag

Niet iedereen verkeerd zich in de positie om een kamer te verhuren, maar het verhuren van een kamer is ontzettend interessant.

Je kunt namelijk een bedrag tot €5.881 belastingvrij aan inkomsten krijgen. De opbrengst krijgt zo opeens een interessante glans. Laten we eerlijk zijn, belastingvrij is altijd fijn.

Snel geld verdienen is met het verhuren van een kamer binnen no time gelukt, en je hoeft daarvoor zeker niet je eigen spaargeld aan te spreken.

Je kunt ook nog eens deze lijn door te trekken via een heel huis verhuren, maar de kans dat je een eigen huis hebt liggen, is wellicht nog een stukje kleiner.

In ieder geval is het verhuren van een leegstaande kamer in je huis volledig legaal en kun je hiermee snel geld verdienen.


8. Teksten schrijven

 • Moeilijkheidsgraad: laag

En dan een manier die al jaren bestaat, maar tegenwoordig een stuk toegankelijker is: teksten schrijven.

Te pas en te onpas worden er tekstenschrijvers (lees: copywriters) gezocht voor allerlei verschillende klussen in de Nederlandse taal.

Denk hierbij aan het schrijven van een e-book, teksten om eigen producten te verkopen op nieuwe websites of voor affiliate marketing.

De hoeveelheid teksten die tegenwoordig worden gevraagd door Jan en alleman is werkelijk gigantisch. En waar vraag is, ontstaan kansen.

Verdien daarom geld met het schrijven van teksten of een tekst vertalen. Google eens 'text broker' en je zult al gauw ontdekken op hoeveel manieren jij als tekstenschrijver snel geld kunt verdienen. 


9. Spullen verkopen op marktplaats

 • Moeilijkheidsgraad: laag

En dan een klassieker: oude spullen verkopen op Marktplaats. De online marktplaats is nog steeds booming, en hierin schuilen genoeg kansen om geld te verdienen.

Er zijn zelfs concepten als mystery shopper, waarbij je een vooraf onbekend product opkoopt. Hoe leuk is dat?

Oke, een kapotte laptop zou ik niet op marktplaats zetten, maar verkoop oude kleding gerust. In ieder geval is deze manier een klassieker in de lijst en biedt het genoeg kansen voor jou om een extra zakcentje binnen te harken. 


10. Auto verhuren

 • Moeilijkheidsgraad: laag

Als laatste een wel heel praktische manier van snel geld verdienen: verhuur je auto. Nou ja, auto, eigenlijk is het met alles mogelijk.

Al verhuur je je fiets, je kruiwagen of je bureaustoel - met het verhuren van iets wat van jou is, verdien je direct geld. Mooi meegenomen, toch?


Conclusie - Manieren om snel geld te verdienen

Zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over het snel geld verdienen. We begonnen met de kanttekening dat snel geld verdienen natuurlijk niet helemaal bestaat. En we eindigen ook met dezelfde kanttekening.

Oke, snel geld verdienen is lastig, maar wat wel belangrijk is om te beseffen, is dat het verstandig is om meerdere inkomensbronnen te hebben. Puur en alleen afhankelijk zijn van salaris, is namelijk gevaarlijk. Wat als je je baan verliest?

Wij hebben 10 manieren gevonden van dingen die jij naast je reguliere baan kan doen, om op de lange termijn een extra inkomensstroom te genereren. Is dat dan meteen 'snel' of 'passief'? Nee, dat hoeft niet.

Soms zal je toch echt wat werk moeten verzetten, voordat je op de lange termijn extra geld verdient. Een website voor affiliate marketing kan ontzettend veel opleveren, maar zal je tegelijkertijd ook wel wat tijd en moeite kosten. En dat is wel een overweging die jij zal moeten maken.

De ene manier is makkelijker dan de andere. Dat is overduidelijk. Het invullen van online enquêtes kost je wellicht een uurtje (of veel korter) per dag, maar is ontzettend simpel.

Beleggen is ook ontzettend simpel, want beleggingen lopen passief door. Maar het onderzoeken van de juiste aandelenpakketten is daarentegen weer tijdsintensief. En dat is juist de afweging.

Al met al is het duidelijk geworden dat er in deze lijst 10 interessante manieren staan om extra geld te verdienen. Welke daarbij de beste is, hangt volledig af van het type persoon dat jij bent. 


Veelgestelde vragen

Hoe kan je snel 3000 euro verdienen?

Je kunt snel 3000 euro verdienen door oude spullen te verkopen, teksten te schrijven, online cursussen te verkopen of online enquêtes in te vullen.

Hoe 500 euro per maand bijverdienen?

Je kunt structureel geld bijverdienen door bijvoorbeeld te bouwen aan een website voor affiliate marketing, een kamer verhuren in je huis, te beleggen of een YouTube- en Social Media-kanaal te starten.

Hoe kan ik een centje bijverdienen?

Er zijn veel verschillende manieren om een centje bij te verdienen, maar het belangrijkste is dat je het structureel doet. Je maar beter elke dag een klein beetje extra's doen om iets te verdienen dan in een keer keihard te werken. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>