• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kan je besparen op een nieuwe keuken?

Het kopen van een nieuwe keuken is de droom voor veel woningbezitters. Zo kan het zomaar zo zijn dat het koken net even wat vlotter verloopt omdat alles logischer wordt ingedeeld – of je haalt een ware blikvanger in huis waar je vrienden en familie kunt entertainen. Maar de kosten voor een nieuwe keuken kunnen aardig oplopen, vooral als je graag investeert in kwaliteit. Hoe je alsnog kunt besparen op een nieuwe keuken, zonder dat je in hoeft te leveren op kwaliteit, lees je hier in dit artikel.  

Ga voor jezelf na of een renovatie van de keuken al voldoende is  

Ben je op dit moment eigenlijk reuze tevreden met de indeling van de keuken, maar is vooral de apparatuur verouderd of spreekt de stijl van de keuken je niet helemaal aan? In dat geval kan het zomaar zo zijn dat een renovatie van de keuken ook meer dan voldoende is. Hierdoor ben je geen hoge kosten kwijt aan het verleggen van de leidingen of het opnieuw indelen van de keuken. Met een set nieuwe frontjes voor de keuken, een gloednieuw keukenblad en fraaie nieuwe apparatuur ben je dan al heel snel klaar. Ook kun je op die manier meteen een frisse en eigentijdse woonstijl geven aan de keuken.  

Investeer in kwaliteit, maar ga slim om met het materiaalgebruik in het ontwerp  

Wist je dat het type materiaal van de keuken voor een erg groot deel de prijs bepaalt? Ga dus altijd op een slimme manier om met het gebruik van de materialen. Laat luxe materialen zoals marmer en eikenhout links liggen en kies in plaats daarvan voor composiet en kastjes van MDF. Hierdoor merk je al snel dat je aardig kunt besparen op een toch al goedkope keuken van KeukenConcurrent. En hierdoor heb je net even wat meer budget over, bijvoorbeeld voor het uitzoeken van sfeervolle woondecoraties. Dit is namelijk meteen de kers op de taart voor je eigen keukenontwerp. 

Heb je ooit eens een keer gehoord van het kopen van een showroomkeuken?  

Maar je kunt ook zeker overwegen om te investeren in showroomkeukens. Deze keukens in een keukenwinkel worden voor een extra voordelige prijs aangeboden. Ideaal als deze maten toevallig perfect overeenkomen met de afmetingen van de kamer. Of als je eigenlijk niet sterk gebonden bent aan een specifiek soort formaat. Het is dus altijd een goed idee om een keer een bezoek aan een keukenwinkel te brengen. Zo doe je meteen enorm veel inspiratie op voor het kopen van je eigen goedkope keuken. En dat is natuurlijk wel zo leuk. Het is trouwens bij veel grotere keukenzaken ook mogelijk om een showroomkeuken aan jouw wensen aan te laten passen. Hierdoor weet je zeker dat de showroomkeuken perfect aansluit op jouw ruimte. Vraag naar de mogelijkheden in de showroom. 

Bepaal altijd voor jezelf wat voor soort stijl je terug wilt laten komen 

Een van de belangrijkste punten van aandacht tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken, is natuurlijk de stijl die terug wilt laten komen. Enkele bekende trends in de wereld van keukens zijn Japandi, industrieel, Scandinavisch en landelijk. Ga dus bij jezelf na wat voor soort stijl je het liefste terug ziet komen, zodat je de keuken van je dromen veel makkelijker kunt realiseren. 

Advies nodig, bijvoorbeeld over het renoveren? Een medewerker van de keukenwinkel staat voor je klaar 

Sta je te popelen om de keuken op korte termijn onder handen te nemen. Voor vragen over alle mogelijke stijlen – of hoe je een renovatie het beste aan kunt gaan pakken – is het een goed idee om advies in te winnen van een medewerker van de keukenwinkel. Op deze manier krijg je meteen een erg goed beeld van alle mogelijke ontwerpopties die er voor je eigen interieur zijn. Laat het realiseren van de keuken van je dromen dus maar snel beginnen.  

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>