• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blog
 • /
 • Hoe kan een woonverzekering je financiële situatie beïnvloeden?

Eigenaars van een eigen huis of huurders weten dat de bescherming van het huis van fundamenteel belang is. Of het nu gaat om een flat of een huis, onvoorziene gebeurtenissen zoals gesprongen leidingen, elektrische problemen, brand, stormen en andere situaties die schade veroorzaken, kunnen zich voordoen. Daarom is een woonverzekering een goede investering, want zij biedt bescherming in verschillende gevallen en zorgt voor de gemoedsrust die de verzekeringnemer nodig heeft.

Voor degenen die nog niet bekend zijn met dit product: de woonverzekering is een bescherming die gericht is op de woning van de contractant. Bij deze verzekering zijn er verschillende dekkingen die de woning ten goede komen in geval van onvoorziene gebeurtenissen die in de polis zijn opgenomen. Daarom is het bij het sluiten van een contract zeer belangrijk dat je met jouw makelaar praat en al jouw behoeften voorlegt.

Hieronder geven wij je de belangrijkste voordelen van een woonverzekering, zodat je begrijpt hoe belangrijk het is om een dergelijke verzekering af te sluiten en jouw huis te beschermen. Kijk hier eens naar!

1. Verscheidenheid van de dekking

Bij het zoeken naar een woonhuisverzekering heeft de verzekerde de keuze uit een groot aantal dekkingen. De meest voorkomende zijn:

 • Diefstal en beroving;
 • Elektrische schade;
 • Wettelijke aansprakelijkheid;
 • Glasschade;
 • Stormschade.

Deze en andere afdekkingen bieden verschillende mogelijkheden om jouw huis te beschermen. Met zo veel opties om uit te kiezen, is het gemakkelijk om bescherming te krijgen die aan al jouw behoeften voldoet – en dat geldt voor elk type eigendom: van flats tot vakantiehuizen. Er zijn afdekkingen voor elk type huis.

2. Personalisering van het plan volgens het profiel van jouw woning

De woonverzekering is een flexibel product als het gaat om de keuze van de dekking. Als je een contract afsluit, pas het aan jouw eigendom aan. Bijvoorbeeld: als je een buitenruimte bij jouw huis heeft, kunt je dekking afsluiten voor schade aan de tuin.

Als je in een gehuurd pand woont, is het interessant om een dekking voor verlies en betaling van de huur op te nemen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de woonverzekering aan te passen aan jouw belangrijkste behoeften.

3. Bijstand en hulpdiensten voor onvoorziene gebeurtenissen

Naast de verschillende dekkingen die het product biedt, biedt de woonverzekering ook de mogelijkheid om assistentie en hulpdiensten in te schakelen om je te helpen bij veel voorkomende problemen die zich dagelijks kunnen voordoen.

Wat moet je bijvoorbeeld doen als er in jouw huis een leiding barst? Of als je douche doorbrandt? Of zelfs als je buiten je huis vast komt te zitten omdat je je sleutel bent vergeten? In al deze situaties kunt je ook jouw woonverzekering activeren! Dit zijn de zogenaamde hulp- en nooddiensten, die je in jouw polis kunt opnemen.

4. Gemak van het afsluiten van een woonverzekering

Het afsluiten van een woonverzekering is heel eenvoudig en probleemloos. Met slechts een paar gegevens van de woning en de betaling, is jouw huis in korte tijd al beschermd.

Wilt je een offerte voor jouw huis of appartement? Ga naar de website Kieszeker en vergelijk de beste opties op de markt. Op het platform van Kieszeker vind je gegarandeerd een aanbod dat past bij jouw wensen. Het is de moeite waard om het te controleren!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>