• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe bouw je als ondernemer een goed bedrijf op?

Veel mensen hebben de wens om ooit op een dag voor zichzelf aan de slag te gaan. Hoe heerlijk is het om zelf je uren te kunnen bepalen, zelf te kunnen beslissen met wie je wel en niet gaat werken en dat je geen toestemming hoeft te vragen om een dag vrij te nemen? Toch is ondernemen niet alleen maar een groot feest van vrijheid. Je krijgt als ondernemer ook te maken met risico’s waar je je goed bewust van moet zijn. Wil jij een bedrijf opbouwen dat niet bij de eerste de beste tegenslag failliet gaat, dan is het belangrijk dat je zorgt dat je de belangrijkste risico’s kunt afwenden. Een goed pakket aan verzekeringen kan je hierbij helpen. 

Zorg dat je goed verzekerd bent

Bij veel beginnende ondernemers duurt het een tijdje voordat hun bedrijf geld oplevert in plaats van dat het geld kost. Dat is voor veel zzp’ers een reden om zich nog niet te verzekeren omdat zij hun vaste lasten dan laag kunnen houden. Hiermee breng je jezelf echter in een heel riskante positie. Jij bent namelijk persoonlijk verantwoordelijk voor eventuele kostenposten die uit jouw werk kunnen voortkomen. Het is daarom goed dat je aan het begin van je ondernemerschap gaat beginnen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Maak je dan brokken tijdens je werk, dan kun je de kosten die dit met zich meebrengt, verhalen op je verzekering, mits je aan de voorwaarden voldoet. Heb je geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers, dan draai jijzelf op voor deze kosten. Dit kan grote gevolgen hebben. Heb jij bijvoorbeeld een eigen huis? Dan kan het zo zijn dat je je woning moet verkopen om de kosten te dekken die voort zijn gekomen uit een ongelukje op jouw werk. 

Een goede ondernemer is zich bewust van de risico’s 

Wie een verzekering voor diens bedrijf alleen als een kostenpost ziet, heeft een eenzijdig beeld van wat een verzekering is. Wanneer je je bewust bent van de risico’s die het ondernemen voor jou met zich meebrengen, kun je deze vervolgens proberen af te wenden. Dit doe je aan de hand van verzekeringen. De kosten daarvan kun je in je uurtarief berekenen. Potentiële klanten laat je aan de hand van je verzekeringen zien dat jij een serieuze ondernemer bent. Een verzekering is daarom geen teken van zwakte, maar juist van professionaliteit. Klanten willen geen risico’s nemen en gaan daarom liever in zee met iemand die diens zaakjes goed geregeld heeft dan met iemand die te grote risico’s neemt. 

Sluit je verzekeringen online af

Wil jij gelijk je verzekeringen gaan regelen, dan kun je dit vandaag nog online regelen. Kijk bijvoorbeeld even op de site van Univé. Hier vind je alle verzekeringen die het ondernemen leuk maken en dat alles tegen een aantrekkelijke maandpremie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>