• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Het belang van incassobureaus voor ondernemers

Elke ondernemer krijgt wel eens te maken met openstaande facturen en klanten die niet of te laat betalen. Dit kan zorgen voor cashflowproblemen en onnodige stress. Gelukkig zijn er professionele partijen die je kunnen helpen bij het innen van deze vorderingen: incassobureaus. In dit artikel bespreken we het belang van incassobureaus voor ondernemers en hoe je een geschikt incassobureau kunt vinden om jouw openstaande facturen te incasseren.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Er zijn verschillende scenario’s waarin het verstandig is om een incassobureau inschakelen, zoals wanneer een klant weigert te betalen nadat de betalingstermijn is overschreden. Je kunt er ook voor kiezen om een incassobureau in te schakelen als je al meerdere betalingsherinneringen en aanmaningen hebt verstuurd zonder resultaat. Het inschakelen van een incassobureau biedt direct juridische bijstand en ontzorgt je tijdens het incassoproces. Zo kun jij je focussen op je eigen bedrijf, terwijl het incassobureau zich bezighoudt met het innen van de openstaande facturen.

Verschil tussen incassobureaus en incasso-advocaten

Hoewel het inschakelen van een incassobureau een effectieve manier is om openstaande vorderingen te innen, zijn er ook andere partijen die je kunnen helpen, zoals incasso- advocaten. Het verschil tussen een incassobureau en een incasso-advocaat is dat incasso- advocaten extra bevoegdheden hebben, zoals het leggen van conservatoir beslag en het aanvragen van een faillissement. Daarnaast kunnen incasso-advocaten ook betrokken worden bij gerechtelijke procedures, terwijl incassobureaus zich voornamelijk richten op de minnelijke incassotrajecten. Het kiezen tussen een incassobureau en een incasso- advocaat hangt af van jouw specifieke situatie en de complexiteit van de incassoprocedure.

Het vinden van een betrouwbaar incassobureau in jouw regio

Bij het zoeken naar een geschikt incassobureau is het belangrijk om te kijken naar de ervaring, expertise en reputatie van het kantoor. Een goed voorbeeld van een betrouwbaar incassobureau in jouw regio is Onyx Advocaten, gevestigd in Den Bosch. Dit kantoor is gespecialiseerd in complexe incassoprocedures en bestaat uit incasso-advocaten met juridische expertise. Onyx Advocaten is aangesloten bij de specialisatievereniging van Incasso- en procesadvocaten (VIA) en biedt juridische kwaliteit en expertise. Ze hebben ervaring in het incasseren van facturen en vorderingen voor zowel bedrijven als particulieren in Den Bosch en omgeving.

No Cure, No Pay: de werkwijze van incassobureaus

Een belangrijk kenmerk van veel incassobureaus is de No Cure, No Pay werkwijze. Dit betekent dat er geen kosten in rekening worden gebracht als de incassoprocedure niet slaagt. De kosten worden verhaald op de debiteur als de vordering succesvol wordt geïncasseerd. Dit biedt ondernemers gemoedsrust en zorgt ervoor dat je alleen betaalt voor succesvolle incassodiensten. Onyx Advocaten hanteert ook deze No Cure, No Pay werkwijze, waardoor je zeker weet dat je alleen betaalt als jouw facturen daadwerkelijk worden geïncasseerd.

Voorkomen is beter dan genezen: tips om betalingsachterstanden te voorkomen
Hoewel het inschakelen van een incassobureau een effectieve manier is om openstaande vorderingen te innen, is het nog beter om betalingsachterstanden te voorkomen. Dit doe je door duidelijke betalingsvoorwaarden op te stellen, tijdig betalingsherinneringen en aanmaningen te versturen, en de financiële situatie van zakelijke klanten te controleren.

Door proactief te handelen en effectieve incassostrategieën te implementeren, kun je betalingsachterstanden voorkomen en een goede relatie met je klanten behouden.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>