• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Het belang van een goede Business Coach tijdens alle levensfasen van een onderneming

Het ondernemerschap lonkt voor velen. Maar het is belangrijk wel te beseffen dat het ondernemerschap meer vraagt dan alleen passie voor bepaalde producten of diensten. Je moet als ondernemer echt een duizendpoot zijn en je altijd voor 200 procent inzetten. Goede hulp van bijvoorbeeld een boekhouder of accountant is dan ook onmisbaar. Hoewel persoonlijke begeleiding door een Business Coach eigenlijk net zo belangrijk is, is dit nog onbekender. Wat een Business Coach gedurende verschillende levensfasen van je onderneming voor je kan betekenen? Hieronder lees je er meer over.

Business Coach voor startende ondernemers

Een onderneming opzetten is spannend, en je moet veel regelen. Fijn als je daarom begeleid wordt door een professional. Een Business Coach kan je bijvoorbeeld helpen met het opstellen van je ondernemingsplan, nadenken over welk verdienmodel past je producten of diensten, hoe je marketing kunt toepassen om je doelgroep te bereiken en welke zaken je je allemaal moet regelen. Hij of zij kan je als klankbord echt meer focus geven om creatieve ideeën en strategieën te realiseren.

Business Coach voor doorgroeiende ondernemers

Als ondernemer sta je nooit stil. Zowel je onderneming als jijzelf veranderen gedurende de tijd. Deze veranderingen kunnen problemen of onzekerheden opleveren. Een Business Coach kan ook in deze levensfase van je onderneming van groot belang zijn, zowel zakelijk als meer privé. Hij of zij kan bijvoorbeeld meedenken over een slimmer businessmodel, of het zoeken van meer of andere klanten. Of is je onderneming intussen gegroeid, en heb je medewerkers in dienst? Dan kan hij of zij het team coachen om je onderneming te laten (door)groeien of -ontwikkelen. En hoe staat het er eigenlijk voor met je werk-privébalans?

Business Coach voor vertrekkende / verkopende ondernemers

Tot slot kan een Business Coach (of in dit geval een Exit Coach) ook ondernemers goede begeleiding bieden bij een vertrek uit de onderneming. Wil je je aandelen verkopen aan een compagnon? Dan is een goede exit-strategie onmisbaar. Niet alleen om er financieel zo goed mogelijk uit te komen, maar ook om een goede relatie te houden met je compagnon. Ook (of juist) wanneer deze momenteel niet goed is. 

Wil je je onderneming verkopen aan een andere partij? Ook dan kan een bedrijfsovernameadviseur die bekend is met Exit Coaching goed van pas komen. Niet alleen voor het beste financiële resultaat, maar ook onder meer persoonlijk een goed gevoel aan de verkoop over te houden en je te helpen richting te geven aan je leven na de verkoop.  

Business en Exit Coaching: een professioneel klankbord gedurende iedere levensfase van zowel onderneming als ondernemer!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>