• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Heineken Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Beleggen in Heineken aandelen? De slogan Heerlijk, Helder, Heineken is al sinds jaar en dag te zien in alle Nederlandse kroegen. Ook op de beurs is Heineken al sinds de jaren 1980 een toonaangevende belegging, die heeft geleid tot naamsbekendheid op wereldwijd niveau.

In dit artikel geven we je alle informatie die jij nodig hebt om te ontdekken of beleggen in Heineken aandelen voor jou interessant is. Dit gaan we doen door een achtergrond te geven van het bedrijf, dieper in te gaan op de Heineken koers en de Heineken aandelen verwachting. Lees vooral verder als deze informatie voor jou interessant is!

Snel en gemakkelijk het aandeel Heineken kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Heineken aandeel?

Heineken bier zal bij iedereen wel bekend zijn. En dat is het al sinds 1592. De brouwerij in Amsterdam die vandaag de dag nog gebruikt wordt door Heineken is in 1864 opgekocht door Gerard Adriaan Heineken. Vanaf dat moment begon de verkoop te exploderen. Met name in Frankrijk ontstond er in die tijd een flinke afzetmarkt voor het bekende Heineken bier.

Het bier van Heineken is echter een ander verhaal dan het aandeel Heineken. Het aandeel Heineken is namelijk in de jaren 1980 op de beurs gebracht door de familie Heineken. In deze periode groeide het bedrijf uit tot een multinational met afzetmarkten van Engeland, Ierland India tot Costa Rica en Zuid-Afrika en alles daar tussenin.

Deze enorme groei had gevolgen voor het bedrijf. Heineken richt zich in de periode na de beursgang op het uitbreiden van de afzetmarkten, wat mogelijk werd gemaakt door de toename van investeringen. In deze periode werd met name veel geïnvesteerd in de marketing van Heineken. Zo ben je ongetwijfeld bekend met de spotjes van James Bond, de EK en WK themaflesjes of het positie als hoofdsponsor van bijvoorbeeld de Amsterdam Arena of de Formule 1.

Heineken is sinds de beursgang in 1980 een winstgevend bedrijf gebleven. 

Actuele Koers Heineken

Wat is de actuele beurskoers van Heineken? Dat geven we hieronder weer! In deze grafiek kun je namelijk zien dat de koers vanaf de beursgang in 1980 een flinke groei heeft doorgemaakt, maar dat er ook enige dalen te vinden zijn tussen de pieken. Op welke waarde de koers van dit aandeel nu staat, kan je hieronder zien. 

Historische koers Heineken

Het aandeel van Heineken is interessant om te analyseren, omdat er veel verschillende gebeurtenissen terug zijn te zien in de koersbeweging. De eerste aandelen kostten- omgerekend naar nu - in 1985 zo'n €5 per aandeel. In 2021 is de hoogste koerswaarde gepiekt op €105 per aandeel. De waarde hiervan is dus met zo'n €100 gestegen, waarmee je grofweg kunt stellen dat een investering van €1000 in 1985 in 2021 zo'n €20.000 waard zou zijn.

Nu zijn deze cijfers natuurlijk een beetje vertekenend, omdat in deze tijd opkomende markten wereldwijd stegen. Toch kunnen we analyseren hoe de koers van het aandeel Heineken is verlopen. Zoals gezegd steeg het aandeel in de periode van 1985 tot 2000 gestaag in koers. In deze periode werd er nadrukkelijk ingezet op schaalvergroting van het bedrijf, waarbij er veel nieuwe landen bij de afzetmarkt werden betrokken.

In de periode van 2000 tot 2020 is deze groei doorgezet, waarbij de top in 2000 rond €42 ligt, terwijl de top in 2020 zo rond de €104 ligt. Dit is een verdubbeling van de waarde van het aandeel. Wel is het opvallend dat de koers veel meer fluctuatie laat zien dan in de periode tot het jaar 2000. Zo kan je zien dat het jaar 2005 niet zo sterk was en dat er in het jaar 2009 een flinke dip in de koerswaarde te zien is.

Dat de koers van het aandeel Heineken meer fluctueert heeft te maken met het feit dat er door meer partijen geld werd geïnvesteerd in het aandeel van Heineken. In deze periode had de familie Heineken 50% van de aandelen van Heineken zelf in bezit en dat betekent dat de andere 50% in handen was van externe investeerders.

Door de toename in investeringsbronnen is de kans groter dat men aandelen koopt en verkoopt. En dat blijkt ook uit de koers, want de fluctuaties nemen na 2000 toe. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Heineken kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Heineken verwachting

In het volgende deel van dit artikel gaan we dieper in op de verwachting van het aandeel Heineken. Dit is een interessante onderdeel van de aandelenmarkt, omdat er in het beleggen in aandelen potentieel veel geld verdiend kan worden. Let wel op, dit kan, maar is nooit een garantie. Eerder schetste ik de situatie waarin een persoon in 1980 €1000 investeerde en in 2021 dit kon verkopen voor €21.000, maar deze gevallen zijn zelden de realiteit.

Sterker nog, aandelen zijn vaak een risicovollere investering dan bijvoorbeeld ETF's en fondsen, omdat de spreiding klein is. Bij een aandeel Heineken investeer je in Heineken, en that's it. Gaat het opeens slecht met Heineken? Dan zit je helaas op de blaren.

Toch kan een aandeel Heineken interessant zijn voor beleggers in hun portfolio. Hierbij is het interessant om te benadrukken dat het bedrijf een werkelijke multinational is. In de biermarkt is Heineken één van de grootste spelers met een enorm marktaandeel. Uit de koersontwikkelingen hebben we gezien dat deze nogal fluctueert, maar op de lange termijn wel winst behaalt.

Vervolgens moeten we nadenken over de toekomstbestendigheid van Heineken. De kans is groot dat bierdrinkers in de komende jaren niet zullen verdwijnen. Wat echter wel de vraag is, is of Heineken nóg meer kan groeien. Heineken kan immers alleen maar meer winst maken door nog meer te verkopen in nog meer verschillende landen of door andere producten aan te bieden bovenop hun actuele aanbod.

Bij die vraag kunnen wij vraagtekens plaatsen. Met de grote status die Heineken momenteel geniet, is de kans reëel dat het plafond van gebruikers op een gegeven moment wordt bereikt. Of dat plafond wordt bereikt binnen 5, 10 of misschien 15 jaar, is niet bekend. Toch is dit wel een realiteit die invloed zal hebben op de keuze of jij Heineken in jouw portfolio betrekt of niet.

In het jaar 2020 heeft Heineken een flinke dosis verlies geleden. Als gevolg hiervan besloot het bedrijf om zo'n 8000 banen te schrappen. Dit heeft op de koers weinig invloed gehad, want de deze is uiteindelijk teruggekrabbeld. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Heineken kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Heineken prijs voorspelling 2023 – 2030

Wat zijn de Heineken verwachtingen in 2030? Of de Heineken in 2025? Helaas kunnen wij niet in de toekomst kijken, een precieze prijsvoorspelling kunnen wij dan ook niet geven.

Een belangrijke vraag is of de prijs van Heineken aandelen in de komende jaren zal stijgen of dalen. Dat is ook meteen de vraag die niet eenduidig te beantwoorden is. We moeten het doen met de informatie die we hebben.

Op het moment dat we een voorspelling maken van het aandeel Heineken in de periode 2021 - 2028 is het belangrijk om de factoren die we hierboven hebben beschreven in ons achterhoofd te houden. Op basis van de koers en het feit dat er onlangs zo'n 8000 banen zijn geschrapt is de kans reëel dat Heineken in de komende jaren lager zal eindigen.

Heineken Kopen of niet?

De vraag der vragen: zal ik Heineken kopen of niet? Op die vraag kunnen wij natuurlijk niet een eenduidig antwoord geven. Beleggers hebben namelijk verschillende doelen, verschillende bedragen waarmee zij willen beleggen en verschillende beleggingshorizonten.

Een verstandige belegger belegt in diverse aandelen en spreidt zijn kansen. In het geval van Heineken kan het zo zijn dat het een interessante investering is voor iemand die voor een langere periode kan beleggen. Tegelijkertijd staat de momenteel hoog en fluctueert de prijs al sinds 2000 flink.

Met deze informatie als achtergrond is het van belang om zelf te bedenken of de fluctuaties van de afgelopen jaren doorslaggevend zijn in jouw eindoordeel. 

Waar Heineken Kopen?

Aandelen Heineken kopen? Dat kan je doen op verschillende manieren en op verschillende plekken. In het stappenplan hieronder geven we overzichtelijk weer op welke hoe aandelen Heineken kopen in elkaar steekt.

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Heineken aandelen advies?

Al met al hebben we in dit artikel op verschillende fronten uitleg gegeven over het aandeel van Heineken. Allereerst hebben we toegelicht dat Heineken sinds jaar en dag een winstgevend bedrijf is geweest dat op alle fronten groeide. Tegelijkertijd lijkt de de koers in de jaren na 2010 steeds meer te fluctueren door een toename in investeerders. Ook worden er voor het eerst verliezen geregistreerd.

Het bedrijf Heineken kan nog steeds een interessante investering zijn voor beleggers die geloven in het bedrijf. Het toekomstperspectief steekt zo in elkaar dat het plafond van de winst op een gegeven moment wordt bereikt, maar dat we niet weten wanneer dat zo is. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Heineken kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>