• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Heijmans Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Heijmans aandeel? Het aannemersbedrijf Heijmans was als bedrijf na de Tweede Wereldoorlog verantwoordelijk voor de bouw van allerlei Nederlandse wegen. En sindsdien heeft Heijmans zich toegespitst op de bouw van allerlei grote projecten in Nederland. Het bedrijf timmert sinds 1994 aan de weg op de Nederlandse beurs, maar is niet helemaal smetteloos. Rechtszaken, slechte jaren en groei: Heijmans heeft het allemaal.

Maar wat betekent dat voor het aandeel van Heijmans? In dit artikel nemen we Heijmans onder de loep en onderzoeken we of Heijmans aandelen een interessante belegging zou kunnen zijn. Meer weten over Heijmans? Lees dan vooral verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Heijmans kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Heijmans aandeel?

Met een aandeel van Heijmans beleg je in een aannemersbedrag dat grootschalige projecten in Nederland bouwt, zoals wegen, vliegvelden, tunnels en bruggen. Het miljoenenbedrijf dat wij nu kennen, kent een nederige start. Heijmans is namelijk gestart als een stratenmakersbedrijf in 1923. In deze periode daarna groeide het bedrijf uit tot een aannemersbedrijf dat verantwoordelijk was voor grootschalige bouwprojecten tijdens de Wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. 

Heijmans trad in 1993 toe tot de Nederlandse beurs. In deze periode richtte Heijmans door een verschillende investeringen hun pijlen op het buitenland. Maar dat bleek geen succes. De grootschalige projecten die zij hadden beoogd om op te zetten bleven uit, waardoor zij zich in 2016 terugtrokken uit het buitenland.

Deze periode was voor Heijmans turbulent. Er werden namelijk verschillende dochterbedrijven verkocht om rond te komen. Het bedrijf stond er in die periode dan ook niet zo goed voor. Daar bovenop komt ook nog eens dat Heijmans in deze periode verschillende rechtszaken te verduren kreeg. Het is dan ook niet gek dat in deze periode Heijmans stopte met het uitkeren van dividend. 

Rond 2020 begon het tij te keren voor Heijmans. Na een aantal jaren verlies werd er in deze periode voor het eerst stabiel winst gemaakt. Dit was voor Heijmans dan ook genoeg reden om dividend, dat zij jarenlang niet uitkeerden, toch wel weer te gaan uitkeren. 


Actuele Heijmans koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Heijmans koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Heijmans aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Heijmans op dit moment heeft. 

Historische koers Heijmans

Nu we kennis hebben gemaakt met Heijmans, kunnen we onderzoeken hoe de historische koers zich heeft ontwikkeld. Met deze koersinformatie kunnen we namelijk ontdekken wat voor vlees we in de kuip hebben. En daarmee ontdek je hoe de koers zich verhoudt tot de waarde van het bedrijf zelf.

Heijmans heeft een turbulente bedrijfsgeschiedenis, dus het is te verwachten dat de koers diezelfde turbulentie laat zien. De koershistorie van Heijmans begint in 1994 tegen een waarde van €10 per aandeel. Kort zette de koers van Heijmans een flinke groei in, waarbij het aandeel in 1998 zo'n €80 per aandeel waard was. 

Maar vanaf dat moment is de turbulentie zichtbaar in de koers. In de periode tussen 1998 en 2007 steeg de koers van Heijmans naar €140 per aandeel, maar zakte even hard naar €45 per aandeel. Met veel ups en downs is de koers van Heijmans te beschrijven als turbulent met veel fluctuatie. Maar, de koers houdt wel stand en blijft altijd hoger staan dan de waarde die rond 1995 gold.

En toen ging het helemaal mis. In 2007 begon het te rommelen binnen Heijmans, en het consumentenvertrouwen zakte naar een dieptepunt. Kort daarna reageerde de beurs op dit consumentenvertrouwen, waarbij de waarde van Heijmans zakte van een bedrag van €140 per aandeel in 2007 tot een bedrag van €10 per aandeel in 2008. Een belegger die op de piek in 2007 een aandeel kocht zag zo in één jaar het vermogen dalen met 92%. 

En deze domper bleef nog lang doorsudderen. In de periode van 2008 tot 2020 schommelde de koers zo rond de €10. Wat hierbij met name interessant is, is dat de koers van Heijmans door de jaren heen een reflectie was van de waarde van het bedrag zelf. Met andere woorden: de koers is niet overgewaardeerd. 

Anno 2023 zet Heijmans voor het eerst sinds lange periode een licht groei in. Ook wordt door Heijmans weer sinds lange tijd dividend uitgekeerd. Dit zijn interessante ontwikkelingen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Heijmans kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Heijmans Verwachting

Uit de koershistorie blijkt dat de turbulente geschiedenis van Heijmans ook daadwerkelijk is terug te zien in de koers. Zo was er een flinke en fluctuerende groei in de periode van 1994 tot 2006, die tegenover een zeer lange periode van een lage koers van 2006 tot 2020 staat.

Maar er zijn sprankjes hoop. De koers staat weliswaar anno 2023 laag, maar de werkzaamheden hebben bepaald niet stilgelegen. Sterker nog, Heijmans staat in de top 3 van grootste bouwbedrijven in Nederland. En dat is wel even andere koek dan het stratenmakersbedrijf uit 1923.

Gezien de sprankjes hoop is het aannemelijk dat Heijmans de komende jaren groei zal doormaken. Gezien de langere periode met veel winst van Heijmans en de lage koerswaarde, kan zelfs worden geconcludeerd dat het aandeel momenteel ondergewaardeerd is. Met andere woorden: uitverkoop.

De Nederlandse samenleving heeft steeds meer behoefte aan woningen en verbetering van infrastructuur. Heijmans heeft het antwoord van exact deze behoefte. Daarmee kan voorzichtig worden geconcludeerd dat Heijmans de komende jaren nog wel meer zal groeien.  

Snel en gemakkelijk het aandeel Heijmans kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Heijmans prijs voorspelling 2023 – 2028

En dan de prijs. Zoals is gebleken staat de koers van Heijmans anno 2023 laag. Er is wel voor het eerst sinds lange tijd een lichte stijging te zien. Wat betekent dit voor de prijs van Heijmans over de komende jaren? Dat is niet eenduidig te voorspellen, maar toch beginnen de meeste lichten langzamerhand op groen te springen. 

Vanwege de lage koers is het aannemelijk dat de waarde van Heijmans momenteel ondergewaardeerd is. Dat is voor beleggers goed nieuws, want het betekent dat het aandeel eigenlijk in de uitverkoop staat. De winst van Heijmans is namelijk anno 2023 hoog. 

Nu is het natuurlijk zo dat de prijs van een aandeel niet te voorspellen is. Je weet nooit of een aandeel gaat stijgen, dalen of gelijk blijft. Toch kunnen we voorzichtig voorspellen dat de prijs van Heijmans de komende jaren nog wel zal gaan stijgen, omdat koers momenteel ondergewaardeerd is. 


Heijmans Kopen of niet?

Betekent een lage koers dan ook direct dat je moet beleggen in Heijmans? Dat antwoord verschilt per persoon. Het kiezen in welke aandelen jij als belegger belegt is namelijk afhankelijk van jouw strategie en visie op het beleggen. Zie jij bijvoorbeeld toekomst in het beleggen in een bouwbedrijf? 

Het kopen of niet is daarnaast afhankelijk van jouw budget. Het kopen van een aandeel van €15 is een stuk laagdrempeliger dan een investering van €200 per aandeel. In dat opzicht is het beleggen in Heijmans anno 2023 een interessante keuze, want het aandeel staat in de uitverkoop.

Waar Heijmans kopen?

Ben jij desondanks van plan om te beleggen in Heijmans aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken hoe het kopen van aandelen in elkaar steekt? Je hebt verschillende online brokers die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Heijmans aandelen advies?

In dit artikel hebben we uitgelegd dat Heijmans een bedrijf is dat is gestart als stratenmakersbedrijf uit 1923. In de jaren daarna breidde Heijmans zich uit tot een aannemersbedrijf dat grootschalige bouwprojecten onder handen nam. Dit resulteerde in een flinke groei van het bedrijf, want in de jaren daarna hebben zij hun pijlen gericht op het buitenland.

Dat buitenlandse avontuur mislukte. In 2015 trokken zij zich terug en gaven zij aan zich vanaf dat moment volledig te richten op de Nederlandse markt. Vanaf 2000 onderging Heijmans een turbulente periode met rechtszaken, grote winsten en even hoge verliezen. 

Deze turbulentie was ook echt zichtbaar in de koers. Tot 2006 was de koers enorm turbulent, maar was er wel een flinke groei zichtbaar. In 2006 stortte de koers in en bleef de koers laag en stabiel. Aan het eind van 2020 begint de koers een lichte groei te laten zien. Ook in deze periode werd dividend voor het eerst weer uitgekeerd. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Heijmans kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>