• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Gulden Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2023-2030]

Iedereen kent de Nederlandse gulden nog wel, het betaalmiddel dat is vervangen door de Euro. Voordat de Euro het nieuwe wettige betaalmiddel van Nederland werd, werd er dus met de gulden betaald. Deze zijn tegenwoordig niks meer waard. Wel is er een nieuw soort gulden ontstaan, namelijk de cryptocurrency Gulden. Dit betaalmiddel heeft dus geen fysieke munt maar is een digitale munt. De Gulden coin moet de vernieuwde en verbeterde Nederlandse gulden worden.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de Gulden. We zullen dieper ingaan op de prijsvoorspellingen en de verwachtingen. Hiernaast zullen we uitleggen waarom wij ervan overtuigd zijn dat de coin de komende jaren zal gaan stijgen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Gulden (NLG)?

Voordat wij jou alles gaan vertellen over de Gulden verwachtingen en bijbehorende prijsvoorspellingen willen wij je eerst wat meer vertellen over de oorsprong van Gulden. Zoals benoemd is de digitale cryptomunt Gulden dus een hernieuwde variant op het oude Nederlandse betaalmiddel. De bijbehorende coin van Gulden is de NLG coin, NLG is hierbij de afkorting van de oude Nederlandse Gulden.

Het idee achter de Gulden is dat deze cryptovaluta warme gevoelens naar boven brengt bij mensen. Dit omdat de gulden een lange tijd het wettige betaalmiddel van Nederland was. Alle ouderen en ook relatief veel jongeren kennen de oude gulden maar al te goed. De naam voor de cryptomunt Gulden moet dus nostalgische gevoelens opwekken.

Zoals je waarschijnlijk wel had verwacht is de cryptocurrency Gulden dus een Nederlandse uitvinding. Op 8 april 2014 is het project gelanceerd onder de naam Guldencoin. De cryptocurrency werkt op basis van de blockchaintechnologie en werkt door middel van proof-of-work. Hierdoor lijkt deze cryptocurrency dus erg op de welbekende Bitcoin en Dash.

Gebruik maken van de digitale munt Gulden kan erg gemakkelijk doordat hun wallet ondersteund wordt op de desktop en mobiel. Betalingen in winkels kan zelfs door het scannen van QR codes. Momenteel is het alleen nog mogelijk om Gulden te versturen en ontvangen van andere Gulden wallet houders. In de toekomst moet het dus mogelijk worden om dit naar iedereen te kunnen versturen en ontvangen.

Koers Gulden Crypto

Op zoek naar de actuele koers van Gulden crypto? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van NLG te zien. Zoals je kunt zien is de NLG coin de afgelopen jaren flink gestegen in waarde en heeft de Gulden coin een mooie groei doorgemaakt.

Andere bekeken ook:

Historische Koers Gulden

Als er naar de historie van de Gulden coin gekeken wordt is te zien dat de waarde van Gulden explosief kan stijgen. In 2018 bereikte zei namelijk hun all time high. De waarde van één NLG coin bedroeg op dat moment bijna $0.50 dollar. Dit is bizar hoog als je in gedachte houdt dat de waarde van één NLG coin in 2014 slechts $0.0001863 dollar bedroeg.

Na deze piek is de waarde van Gulden weer flink ingestort. De oorzaak hiervan is dat de Gulden coin sterk reageert op de rest van de crypto markt. Na 2018 verkeerde de crypto markt namelijk in een bear market waardoor de prijzen van de meeste cryptocurrencies naar een dieptepunt zakte. Dit is vaak een reset die een aantal jaar duurt voordat de prijzen opnieuw naar een nieuw hoogtepunt stijgen.

Dit is in 2021 ook weer gebeurt toen de crypto markt in een nieuwe bull market terecht kwam. Hierbij gingen de prijzen van de meeste crypto opnieuw omhoog. Bij de Gulden was dit ook het geval, echter hebben zij niet opnieuw een explosie laten zien zoals in 2018. Een oorzaak hiervan is dat er tegenwoordig ontzettend veel cryptocurrencies zijn. 

Het voordeel wat Gulden heeft is dat zij bij veel mensen dus warme gevoelens naar boven brengen. Veel mensen en bedrijven associëren de Gulden coin namelijk met de oude Nederlandse Gulden. Dit voordeel kan er voor zorgen dat het vertrouwen in de Gulden weer toe gaat nemen in de toekomst. Wanneer dit gaat gebeuren is onbekend maar aan het verleden te zien is de Gulden coin tot alles in staat.

Via bovenstaande tabel kun je overigens direct Gulden kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform. Dit is onze favoriete broker omdat de handelskosten enorm laag zijn.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Gulden koers verwachting

Maar wat is de Gulden verwachting? Hoe ziet de toekomst van de NLG coin eruit? Wat is de Gulden koers verwachting voor de aankomende jaren? Het is lastig om hier exacte antwoorden op te geven. Zeker weten wat er in de toekomst gaat gebeuren kan namelijk. Wel denken wij dat de Gulden coin een interessante coin is om in de gaten te blijven houden.

Waarom? Onze toekomst verwachtingen van de Gulden coin zijn erg positief. Dit komt doordat de Gulden coin eigenlijk een verbeterde versie is van de oude Gulden. Daarnaast is iedereen al bekend met de term Gulden. Waarom de Gulden coin de verbeterde versie is?

Cryptocurrencies brengen voordelen met zich mee die normale valuta niet hebben. Zo is de blockchain volledig transparant en zijn er steeds meer mensen die hun vertrouwen uiten in de crypto wereld. Dit is ook te zien aan de prijsstijgingen van verschillende crypto's. Zo ook de prijsstijging van de Gulden, deze schommelt namelijk flink.

Een ander voordeel dat Gulden heeft is dat zij beschikken over een witness programma. Dit houdt in dat als jij je NLG munten vastzet je hier rente over kan ontvangen, hierdoor verdien jij dus meer Gulden coins. Deze rente is ook hoger dan bij de meeste banken.

Bovenstaande punten zorgen er voor dat onze verwachting is dat Gulden opnieuw een all time high zal bereiken. Dit zal misschien niet op korte termijn gebeuren omdat Gulden sterk afhankelijk is van de rest van de crypto markt. Wel is de verwachting dat dit in de toekomst sowieso gaat gebeuren.

Wanneer wij terugkijken naar het verleden is al te zien dat Gulden in een korte tijd explosief kan stijgen. In de bull market van 2017 steeg de koers van Gulden namelijk binnen een maand meer dan 500%.

Gulden prijs voorspelling 2023 – 2028

Zoals besproken zijn de verwachtingen voor het Gulden coin dus erg positief. De voorspelling is daarom ook dat de Gulden coin de komende jaren nog flink in prijs zal gaan stijgen. Dit kan op ieder moment gebeuren omdat de waarde van de Gulden munt volledig afhankelijk is van het vertrouwen in de Gulden munt.

Wat de Gulden koers in 2023 en 2024 gaat doen is nog onbekend. Wij voorspellen dus wel dat de waarde van Gulden zal gaan blijven stijgen. De oprichters van Gulden zijn namelijk nog hard bezig met het verbeteren van hun project en vergroten van hun bereik. Als Gulden hier succesvol mee aan de slag gaat zal het vertrouwen in de Gulden coin alleen maar verder groeien.

Is Gulden interessant voor korte- en lange termijn investeerders? Zoals eerder benoemd is de koers van Gulden erg volatiel. Dit houdt in dat hij in een korte periode flink kan stijgen en dalen. Het verleden heeft al laten zien in welke mate dit kan gebeuren. Het investeren in deze coin is dus voor de korte termijn investeerders erg interessant.

Daarnaast is te zien dat de Gulden koers over de langere termijn ook een opwaartse trend laat zien. Kijk bijvoorbeeld naar onderstaande tabel. Deze tabel geeft de prijsvoorspellingen voor de komende aantal jaar weer. Deze tabel is gecreëerd door experts op het gebied van crypto. Als deze voorspelling ook daadwerkelijk uitkomt zal de waarde van Gulden in 2025 verdubbelt zijn. 

Maar hoe ziet Gulden coin voorspelling eruit? Hoe ziet de waarde van de Gulden er over een aantal jaar uit? Wat gaat Gulden doen in 2030? Ook deze vragen zijn lastig te beantwoorden. Als de Gulden prijsvoorspellingen daadwerkelijk uit gaan komen, gaat Gulden een mooie toekomst tegemoet. 

gulden verwachting

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Gulden coin?

Waarom stijgt Gulden eigenlijk? Het is een veel gestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Gulden coin nieuws speelt hier in grote rol in. Zodra de NLG coin positief in het nieuws is geweest zie je eigenlijk direct een stijging.

Dit komt door het feit dat investeerders vaak besluiten in een cryptomunt te investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Gulden crypto nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Gulden coin kopen of niet?

Gulden coin kopen of niet? Het is een vraag waar veel investeerders geen antwoord op durven te geven. Investeren in cryptocurrencies blijft namelijk altijd een gok. De waarde van Gulden en crypto in het algemeen is namelijk sterk afhankelijk van het vertrouwen in de crypto markt. Momenteel is het vertrouwen in de crypto markt erg hoog.

Wij hebben Gulden zelf wel in ons portfolio. Wij vinden het Gulden project namelijk een sterk project en zijn er van overtuigd dat Gulden een mooie toekomst tegemoet gaat. Naast het vertrouwen in de Gulden hebben wij ook vertrouwen in de gehele crypto markt. Wij denken daarom dat een groot gedeelte van de cryptocurrencies in de toekomst een nieuwe all time high gaan bereiken. (Dit is geen financieel advies)

Via onderstaande grafiek kun je direct Gulden coin kopen met iDeal. Bitvavo is een legale Nederlandse crypto broker

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>