• Home
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat is de goedkoopste Rolex? Top 5 met de goedkoopste Rolexhorloges! [2023]

Rolexhorloges: iedereen kent ze wel. En iedereen weet ook dat een Rolexhorloge behoorlijk wat geld kan kosten.

Maar wat is dan de goedkoopste Rolex tussen alle extreem dure exemplaren? Wij zijn op onderzoek uitgegaan. In dit artikel bespreken we de goedkoopste Rolex, en ook de goedkoopste Rolexhorloges op de markt. Maar goed, het is maar net wat je goedkoop vindt natuurlijk....

Wat is het goedkoopste Rolexhorloge?

De allergoedkoopste Rolex is de Rolex Oyster Perpetual. Dit Rolexhorloge is te koop voor een prijskaartje tussen de 4.000 en 6.000 euro. 

Dit is ook afhankelijk van waar je 'm koopt. Voor alsnog behoorlijk wat geld, maar in vergelijking met de duurste Rolex (17,8 miljoen dollar) toch best goedkoop. Het uurwerk werkt automatisch en beschikt over een schakelband. Het horloge is gemaakt van corrosiebestendige Oystersteel en de plaat komt in een blauwe kleur.


De top 5 goedkoopste Rolexhorloges

Ook zijn wij op speurtocht gegaan naar de top vijf goedkoopste Rolexhorloges. Deze horloges zijn veruit de goedkoopste modellen die je gaat scoren, ondanks de dure merknaam. We beginnen met de goedkoopste, en kruipen langzaam naar duurdere Rolexhorloges Maar goed, we kunnen je garanderen: dit gaat alsnog om meer dan een paar duizend euro. Benieuwd? Je leest het hieronder!

1. Rolex Oyster Perpetual

  • Prijs: €4.000 - €6.000

Dat deze de goedkoopste Rolex is komt natuurlijk niet als een verrassing. Zo hebben wij dit eerder ook al geconcludeerd. Maar goed, voor slechts een paar duizend euro kan zo'n horloge ook van jou zijn. Het is daarnaast ook een vrij bekend horloge met de blauwe plaat en zilveren afwerking, met een schakelband.


2. Rolex Datejust

  • Prijs: €4.500

Rolexhorloges worden gekenmerkt door behoorlijk complexe accessoires waar veel tijd in zit. Dit is ook deels de reden van de prijs van zo'n horloge. De Rolex Datejuist is ontworpen met een volledig zilveren uitstraling.

Dat zorgt ervoor dat het horloge een échte toevoeging is aan je outfit. De plaat heeft een parelmoeren kleur, wat zorgt voor een unieke afwerking. De prijs van een Rolex Datejust? Rond de 4500 euro, afhankelijk van de dealer.


3. Rolex Air King

  • Prijs: €7.500

Net iets duurder, én direct een heel ander uiterlijk: de Rolex Air King. Dit horloge is een echt luchtvaarthorloge. Het proces van het identificeren van de vliegtijd wordt dankzij dit horloge een stuk makkelijker. Onnodige extra's zijn achterwege gelaten en dit maakt 'm tot een perfect horloge voor piloten. Nu weten we ook direct waar de naam vandaan komt. De prijs? Een slordige 7.500 euro.


4. Rolex Explorer

  • Prijs: €7.500

Net iets duurder, én direct een heel ander uiterlijk: de Rolex Air King. Dit horloge is een echt luchtvaarthorloge. Het proces van het identificeren van de vliegtijd wordt dankzij dit horloge een stuk makkelijker. Onnodige extra's zijn achterwege gelaten en dit maakt 'm tot een perfect horloge voor piloten. Nu weten we ook direct waar de naam vandaan komt. De prijs? Een slordige 7.500 euro.


5. Rolex Submariner

  • Prijs: €8.000

Tot slot heb je dan nog de Rolex Submariner. En dit is een behoorlijk bekend horloge. Mede omdat dit horloge is gedragen door verschillende beroemdheden, zoals Steve McQueen bijvoorbeeld. En dat niet alleen, het horloge werd namelijk ook gedragen door de enige echte James Bond. Een horloge met een behoorlijke reputatie dus.

Er zijn veel varianten van de Rolex Submariner, maar bij aankoop krijg je altijd een certificaat van echtheid. Mocht je 'm ooit weer willen verkopen bijvoorbeeld. De prijs? Ongeveer 8.000 euro. Dat is al behoorlijk wat meer dan het allergoedkoopste horloge uit dit rijtje.


Het duurste rolex horloge

Dus, we hebben het gehad over de goedkoopste Rolex horloges. Maar een Rolex horloge kan oplopen tot miljoenen euro's. Wat is dan het duurste horloge? Voor de oplettende lezer hebben wij de prijs al verklapt. Maar om welk horloge gaat dit dan? Nou, het duurst verkochte horloge ooit is de Paul Newman's Rolex Daytona 5239.

Deze is op een veiling verkocht voor een prijs van maar liefst 17,8 miljoen dollar. En waarom deze dan zo duur is? Nou, allereerst is het horloge gedragen door Paul Newman zelf. Voor de mensen die niet weten wie Paul Newman is: het is een bekende Amerikaanse acteur uit de jaren 60. Dat is dus alweer even geleden.

Verder zijn speciale modellen altijd meer waard, omdat ze meer detail hebben. Ook herken je ze daardoor een stuk sneller. Ook is het horloge gemaakt met een zeer waardevol uurwerk: de Valjoux 72. Aan echtheid ontbreekt dit klokje niks, al zitten er wel wat krassen op. Maar goed, ieder sieraad krijgt uiteindelijk gebruikssporen na gebruik.


Waarom zijn Rolex horloges zo duur?

Duizenden of zelfs miljoenen euro's betalen voor een horloge: bij Rolex is dat de normaalste zaak ter wereld. Maar goed, het is niet gek dat je je misschien afvraagt waarom deze horloges zo duur zijn. Want zo duur kan het niet zijn om een horloge te maken, toch?

Rolex begon al in 1905 in het mooie Londen, en is opgericht door Hans Wilsdorf. Hij wilde stijlvolle horloges maken en deed dit met zeer kleine onderdelen en veel precisie. En dat kost enorm veel tijd. En zoals je weet: tijd is geld. Al in 1910 kreeg het merk het Swiss Certificate of Precision, gevolg door een Class A Certificate. Die reputatie van kwaliteit is over de eeuw heen alleen nog maar verder gegroeid. In het maken van zo'n horloge zit dus behoorlijk wat werk.

Geld over door een goedkoop horloge te kopen in plaats van een dure? Doe er iets mee! 🎁

Maar goed, laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk ook een stukje slimme marketing. De Rolex is namelijk echt een statussymbool en wordt door veel bekende mensen gedragen. Zo zie je menig profvoetballer rondlopen met zo'n klokje. Verder worden alle materialen geproduceerd door Rolex zelf én worden zelfs vandaag de dag alle horloges met de hand gemaakt.

Je betaalt dus ook voor de kwaliteit die je krijgt. En deze kwaliteit zorgt er ook voor dat je jaren plezier hebt van het horloge. Ook tegenwoordig is Rolex nog steeds het bekendste horlogemerk. En dat zal waarschijnlijk ook niet snel meer veranderen. Conclusie: je betaalt voor de kwaliteit, maar ook voor de reputatie van het merk.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>