Geld verdienen met Youtube: het is een droom van ontzettend veel mensen. En dat vinden wij natuurlijk helemaal niet gek.

Maar hoe werkt dat geld verdienen op Youtube nu precies? Hoeveel kun je verdienen met Youtube? En wat zijn dan de beste manieren om inkomsten uit Youtube te halen?

In dit artikel lees je alles wat je nodig hebt om te beginnen met het verdienen van geld op Youtube. Aan het einde delen we ook nog eens 4 tips die wij zelf hebben gebruikt om inkomsten te genereren uit Youtube.


Beste manieren om geld te verdienen via Youtube

Goed, met Youtube is dus flink wat geld te verdienen, maar wat zijn nu eigenlijk de beste manieren om geld te verdienen met Youtube?

Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt van verschillende manieren om geld te verdienen met Youtube.

Als jij graag wilt beginnen met het verdienen van geld via Youtube dan vind je in onderstaande sectie verschillende interessante manieren om te beginnen met het verdienen van geld via Youtube.

1. Start een Cashcow channel

Als je momenteel iets op zoekt over het verdienen van geld via Youtube is de kans groot dat je bij de term ‘CashCow’ channel terecht komt. 

Het maken van een Cashcow channel is een populaire manier om geld te verdienen via Youtube. Deze strategie wordt in Amerika al jaren gebruikt en is sinds 2021 ook langzaam Nederland binnen komen waaien. 

Een Cashcow channel is een Youtube kanaal waarbij het doel is om zoveel mogelijk views te pakken op de video’s die je plaatst. Vervolgens zet je advertenties op deze video’s via het Youtube advertentieprogramma, dit zorgt ervoor dat je voor elke view die je op een video krijt een klein bedrag verdient.

Youtube cashcow channel voorbeeld

Hierboven is een voorbeeld van een Cashcow channel te zien.

De video’s die je plaatst op dit kanaal zijn vaak video’s die een potentie hebben om viraal te gaan. In veel gevallen is een Cashcow channel ook in het Engels, simpelweg omdat het bereik dan veel groter is dan wanneer je Nederlandse video’s maakt.

Video voorbeelden die je vaak bij Cashcow kanalen voorbij ziet komen zijn:

  • Top 10 rijkste mensen ter wereld
  • Top 10 grootste legers ter wereld
  • Top 10 Duurste auto’s ter wereld

In veel gevallen worden deze video’s gemaakt middels gratis stock video’s en foto’s. Het monteren van de video’s wordt vaak uitbesteed via platformen als Fiverr.

Een groot voordeel van dit model is dat je jezelf in principe niet in beeld hoeft te brengen. Je kunt deze video’s maken zonder je gezicht te laten zien. Alle content is namelijk gratis te downloaden en te vinden op het internet. Let er hierbij wel op dat je rechtenvrije foto’s en video’s gebruikt. Anders kun je problemen krijgen met copyright claims.

2. Affiliate marketing

Een van onze favoriete manieren om geld te verdienen via Youtube is door affiliate marketing te gaan doen. Affiliate marketing is een zeer interessant online-verdienmodel en kan ontzettend lucratief zijn.

Affiliate marketing is een model waarbij je mensen doorverwijst naar producten en diensten. Zodra iemand besluit via jouw promotie link een product of dienst te kopen ontvang jij hier een commissie over. Deze commissie is in veel gevallen een percentage dat kan variëren tussen de 2% en soms wel 40%.

Hoe werkt affiliate marketing

Doordat jij mensen doorstuurt naar andere producten en diensten hoef je jezelf geen zorgen te maken over de klantenservice, inkoop of levering van de producten. 

Dit maakt affiliate marketing super interessant, het kost je namelijk veel minder tijd en je loopt bovendien minder risico dan wanneer jezelf alle producten verkoopt.

Ook kun je heel makkelijk switchen tussen affiliate programma’s. Stel dat je een product promoot wat niet goed werkt, kun je heel makkelijk kiezen voor een ander product. Hierdoor heb je veel flexibiliteit en kun je eigenlijk heel makkelijk testen wat wel en niet werkt voor jou.

Affiliate marketing inzetten via Youtube kan op verschillende manieren. Tegenwoordig heeft bijna elk product, webshop of dienst wel een affiliate programma. 

Stel dat jij bijvoorbeeld een sporter bent. In dit geval zou je video’s kunnen opnemen over de hardloopschoenen die je gebruikt. Vervolgens zet je een linkje in de beschrijving van de video. Zodra mensen op deze link klikken en uiteindelijk iets kopen ontvang je hier een commissie over.

3. Youtube advertentie-inkomsten

Een van de redenen dat Youtube zo populair is onder influencers en content creators? Ze hebben een super goed advertentie netwerk!

Wanneer jij een Youtubekanaal hebt dat beschikt over de minimum eisen (minimaal 1000 volgers) kun jij je account aanmelden voor het Youtube advertentie netwerk.

Via het Youtube programma kun je vervolgens advertenties in je video’s plaatsen. Voor elke advertentie die in jouw video komt, krijg je vervolgens betaalt.

Hoeveel Youtube betaalt per advertentie hangt af van verschillende criteria. Denk hierbij aan je doelgroep, je engagement rate, hoeveel views je video’s pakken en natuurlijk de kijkduur van je kijkers.

Het voordeel van dit programma is dat het relatief passief is. Het enige wat jij hoeft te doen is video’s publiceren en content maken. De advertenties zijn makkelijk te plaatsen en kosten je weinig tijd.

Er zijn verschillende calculators waarbij je kunt berekenen wat de gemiddelde inkomsten zijn voor Youtube advertenties.

4. Samenwerken met merken en bedrijven

Een andere goede manier om geld te verdienen met Youtube is door de samenwerking aan te gaan met bedrijven en webshops. Om dit succesvol te doen heb je vaak wel een minimum aantal volgers en bereik nodig, dit is dus niet echt geschikt voor beginnende Youtubers.

Waar bedrijven vroeger veel geld uitgaven aan advertenties langs de weg of in de krant is dat tegenwoordig wel anders. Bedrijven zoeken steeds meer creatieve manieren om op een authentieke en originele manier hun doelgroep te bereiken.

Je ziet daarom steeds meer bedrijven die samenwerkingen opzetten met bekende Youtube-kanalen om zo hun ideale doelgroep te bereiken.

Wanneer jij een specifieke doelgroep aanspreekt en een leuk bereik hebt, ben je voor bedrijven en webshops al heel snel interessant.

Je kunt op verschillende manieren samenwerken met een bedrijf:

  • Je maakt een review video over de producten van een bedrijf
  • Je gebruikt producten van een bedrijf in je video’s
  • Je gaat langs bij een bedrijf om een video te maken over hoe het bedrijf werkt

Er zijn tegenwoordig verschillende platformen waar je jezelf kunt aanmelden voor dit soort samenwerkingen. Linkpizza en Join zijn platformen waar wij goede ervaringen mee hebben.

5. Merchandise verkopen

Heb jij inmiddels een loyale basis van volgers die jouw video’s kijken? Dan kun je er voor kiezen om merchandise te gaan maken en verkopen.

Wanneer je kijkt naar de bekende Youtubers in Nederland dan zul je zien dat deze allemaal hun eigen merchandise verkopen. En dat is natuurlijk super slim!

merchandise verkopen youtube

Als jij de kijkers van je video’s echt weet te raken worden ze na verloop van tijd meer dan slechts volgers. Het worden echte fans. 

Zodra jij fans hebt die al jouw video’s kijken is het natuurlijk super slim om merchandise te gaan verkopen van je eigen Youtube kanaal. Denk hierbij aan petjes, hoodies of t-shirts.

Welke merchandise jij het beste kunt verkopen hangt af van je doelgroep. Je kunt zelf natuurlijk altijd vragen aan je doelgroep wat voor merchandise ze het liefste zouden willen zien.

6. Biedt diensten aan rond de creatie van Youtube video’s

Misschien is het helemaal niet jouw doel om een eigen Youtube kanaal te maken. In dat geval zijn er ook andere manieren om geld te verdienen met Youtube.

Ben je bijvoorbeeld handig met design- en videoprogramma’s? Dan kun je jezelf gaan verhuren als editor van Youtube video’s. Ben je juist handig met camera’s? Wellicht kun je dan als videograaf aan de slag en creators helpen met het opnemen van content.

fiverr youtube geld verdienen

Doordat Youtube zo’n enorme hit is, is er veel vraag naar mensen die handig zijn met video. Dit kan dus van alles zijn van editing tot filmen.

Als jij dit leuk vindt om te doen en er goed in bent kun je veel waarde toevoegen voor creators en je diensten verhuren.


Hoeveel abonnees heb je nodig om geld te verdienen met Youtube?

Om jezelf aan te melden bij het Youtube partner programma dien je minimaal 1.000 volgers en 4.000 kijkuren hebben behaald. Wanneer dit het geval is kun je jezelf aanmelden voor het Youtube-partnerprogramma. 

Via dit partnerprogramma kun je gemakkelijk en snel beginnen met het verdienen van geld via Youtube. Via het Youtube-partnerprogramma begin je gemakkelijk met het verdienen van geld via je Youtube-kanaal door middel van advertenties, abonnementen en kanaallidmaatschappen.

Overigens zegt het aantal volgers dat je hebt niet altijd alles over hoeveel geld je kunt verdienen met Youtube. Ook met weinig volgers of abonnees kun je namelijk flink geld verdienen met Youtube. Dit kan op verschillende manieren zoals affiliate marketing, samenwerkingen met merken of het verkopen van je eigen Youtube-diensten.


Tips om geld te verdienen met Youtube

Goed, nu je weet op welke manieren je het beste geld kunt verdienen met Youtube is het tijd om de handen uit de mouwen te steken.

In onderstaande sectie delen we een aantal tips die je kunt gebruiken om succesvol te beginnen met het verdienen van geld via Youtube.

1. Zorg dat je content maakt die past bij je doelgroep

Een fout die veel beginnende Youtubers maken? Ze hebben geen afgebakende doelgroep en spreken niet dezelfde taal als de doelgroep.

Wanneer jij gaat beginnen met Youtube dan is het slim eerst goed na te denken over de doelgroep die je van plan bent aan te spreken. 

In veel gevallen geldt: hoe specifieker de doelgroep, des te groter de kans op succes op de lange termijn. 

Naast het uitkiezen van een specifieke doelgroep is het zaak dat je deze doelgroep begrijpt en content maakt die de doelgroep graag wil zien.

2. Zorg voor affiliate links in je beschrijving

Een goede tip om geld te verdienen aan je Youtube video's? Zorg voor linkjes in je beschrijving. Wanneer jij bepaalde producten in je video gebruikt kun je hier slim op inspelen door affiliate links van deze producten in de beschrijving te zetten. 

Dit kunnen in principe alle producten zijn die je hebt gebruikt om de video te maken of die je in de video gebruikt. Van camera tot headphones en van make-up tot kleding.

In je video’s kun je vervolgens verwijzen naar de linkjes in de beschrijving. Stel dat je kijkers besluiten uiteindelijk een van de producten te kopen via de link in je beschrijving, dan ontvang je hier een commissie over.

3. Zorg voor een goede introductie

Je zult het waarschijnlijk niet geloven, maar de introductie van je video is eigenlijk het allerbelangrijkste gedeelte van je video.

Waarom lees je hieronder:

Inmiddels heeft de mens een kortere aandachtsspanne als die van een goudvis. Doordat we heel veel prikkels te verwerken krijgen zijn we snel afgeleid.

Als jij wilt dat mensen je video’s kijken dan moet je een goede en duidelijke introductie hebben. 

Wanneer je introductie niet interessant of leuk genoeg is, zullen mensen ontzettend snel afhaken. 

4. Verwerk CTA’s in je video

De laatste tip om succesvol geld te verdienen met Youtube? Zorg ervoor dat je video’s vol zitten met CTA’s!

CTA staat voor ‘Call To Action’ en betekent dat je eigenlijk vraagt aan je kijkers om een bepaalde handeling uit te voeren.

CTA’s in je Youtube video’s kunnen zijn:

  • Volg mijn kanaal voor meer tips

  • Klik op de link in de beschrijving voor de beste prijs van dit product

  • Laat een duimpje achter

Het klinkt misschien een beetje gek maar je zult zien dat het toevoegen van CTA’s een gigaverschil kan maken in je inkomsten uit Youtube.

Door mensen te vragen iets doen, zullen veel van de volgers dit onbewust sneller doen dan wanneer je het niet vraagt.


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>