Geld verdienen met TikTok, kan dat eigenlijk?

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: TikTok is hot! Waar een aantal jaren geleden iedereen bezig was met Facebook en Instagram zie je tegenwoordig steeds meer mensen de switch maken richting TikTok.

Doordat steeds meer mensen actief zijn op TikTok brengt dit natuurlijk kansen met zich mee. Zodra een platform een groot bereik heeft, valt er namelijk geld te verdienen.

In dit artikel vertellen we je alles over het geld verdienen met TikTok. Hoe kun je geld verdienen met TikTok? Wat zijn de beste manieren om geld te verdienen met TikTok? En hoeveel geld valt er eigenlijk te verdienen met dit platform? Je ontdekt het hier!


Wat zijn de beste manieren om geld te verdienen met TikTok?

Goed, wat zijn nu eigenlijk de beste manieren om geld te verdienen met TikTok? Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met TikTok.

Inkomsten genereren op Social Media platformen zoals TikTok is makkelijker dan je zou denken. Het enige wat je nodig hebt? Creativiteit!

Zodra jij een flink bereik hebt, kun je op heel veel verschillende manieren geld verdienen met TikTok.

In onderstaande sectie vind je de beste manieren om geld te verdienen met TikTok. 

1. Meld je aan bij het TikTok Creator programma

Heb jij al een flinke following opgebouwd op TikTok? Dan kan het interessant zijn om jezelf aan te melden bij het TikTok Creator programma.

TiktTok Creator programma

TikTok heeft dit programma opgezet om gebruikers te helpen met het verdienen van geld via TikTok.

Wanneer je aangemeld bent bij dit programma kun je geld verdienen met de content die je publiceerde op je TikTok profiel. De exacte inkomsten variëren op basis van je engagement rate, doelgroep en de hoeveelheid posts die je maakt.

Helemaal als je al een flink bereik hebt, is dit een relatief simpele manier om inkomsten te generen via TikTok.

Om te kunnen deelnemen aan het TikTok Creator programma dien je overigens wel aan een aantal criteria te voldoen. Die vind je hieronder.

Voorwaarden TikTok Creator Programma:

  • Je bent minstens 18 jaar oud
  • Je hebt minstens 10.000 volgers
  • Je hebt minstens 100.000 video views over de laatste 30 dagen
  • Je account voldoet aan alle guidelines die vanuit TikTok gesteld worden

2. Affiliate marketing via TikTok

Een tweede manier om geld te verdienen via TikTok is middels Affiliate Marketing. Affiliate marketing is een online-verdienmodel waarbij je producten promoot en vervolgens een commissie ontvangt als iemand uiteindelijk via jouw promotielink een product koopt.

Affiliate Marketing is gigantisch en eigenlijk heeft elke webshop of dienst wel een affiliate programma. Denk hierbij aan webshops zoals Bol.com, Coolblue en Wehkamp.

Je kunt vervolgens content gaan maken op TikTok rond producten die je zelf gebruikt. Stel je voor dat je een fanatiek gamer bent dan kun je bijvoorbeeld TikTok filmpjes maken met de gaming producten die je gebruikt.

Vervolgens link je vanuit deze TikTok filmpjes door naar de webshops waar je deze producten kunt kopen. Zodra kijken van je filmpjes uiteindelijk een product kopen ontvang je hier een commissie over.

Affiliate Marketing via TikTok kan ontzettend lucratief zijn en biedt verschillende voordelen. Zo ontvang je over het algemeen commissies die variëren tussen de 2% en soms wel 15%.

Het grote voordeel van Affiliate Marketing is dat je helemaal geen omkijken hebt naar de klantenservice, verzending of inkoop van de producten.

Op deze manier kun je dus relatief makkelijk een passief inkomen genereren en inkomsten generen met TikTok.

Cursus Affiliate Marketing

Ontdek het #1 verdienmodel voor het opbouwen van een passief inkomen dankzij het internet.

3. Donaties en fooi ontvangen via TikTok

Sinds kort heeft TikTok een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan het platform. Zo is het nu mogelijk om via TikTok zelf donaties en fooitjes te ontvangen.

Het idee achter deze functionaliteit is simpel: je kunt nu je waardering voor bepaalde content van creators uitspreken in de vorm van klein geld bedrag of donatie.

Deze donaties ontvang je niet direct in geld maar in de vorm van diamanten. Je kunt deze donaties en fooitjes aanvragen tijdens bijvoorbeeld een TikTok live sessie.

Wanneer je genoeg diamanten hebt verzameld kun je deze inruilen voor TikTok digitale currencies. Als je genoeg van deze diamanten hebt gespaard kun je ze zelfs inruilen voor echt geld.

Een leuke functionaliteit die voornamelijk interessant is voor mensen met een grote following. 

4. Influencer worden

Een van de beste manieren om geld te verdienen met TikTok? Wordt een influencer!

Influencers verdienen een hoop geld op het internet, als jij een bekende influencer bent met een grote hoeveelheid volgers op TikTok dan zijn er ontzettend veel manieren om hier geld mee te verdienen.

Zo kun je samenwerken met bedrijven, eigen producten verkopen of bijvoorbeeld samenwerken met andere influencers.

Influencer worden is echter moeilijker dan je zou denken. Er zijn ontzettend veel influencers die al jaren bezig zijn en simpelweg geen grote following opbouwen.

Om een succesvolle influencer te worden is het van belang dat je uniek bent en waarde levert. Kies een niche waar jezelf veel passie voor hebt en ga content maken rond deze niche.

Een andere belangrijk punt is consistent posten. Influencer worden gehad tijd nodig, probeer zo consistent mogelijk te posten, ook als het even niet mee zit. Dit zal op de lange tijd altijd beloond worden.

5. Verkoop je eigen producten

Heb jij eigen producten die je kunt verkopen? Dan is TiKTok een fantastisch platform om deze producten op te promoten.

Het grote voordeel van TikTok is dat video's altijd viraal kunnen gaan. Wanneer je een virale video hebt, kun je in 1 klap honderdduizenden mensen bereiken.

Als jij je eigen product hebt dan is het een slim idee om content rond dit product te maken voor TikTok.

Het is namelijk een relatief laagdrempelige manier om in korte tijd heel veel mensen te bereiken.

Je eigen product verkopen is tegenwoordig overigens relatief simpel. Er zijn verschillende cursussen die je precies leren hoe je dit kunt doen.

6. Merchandise verkopen

Hoeveel volgers je op TikTok heeft bepaald natuurlijk voor een groot gedeelte hoeveel geld je kunt verdienen met TikTok. Zodra je eenmaal een mooie basis hebt aan volgers kun je beginnen met het verkopen van je eigen merchandise.

Kijk bijvoorbeeld naar alle bekende YouTubers uit Nederland. Of je nu kijkt naar Enzo Knol of Don de Jong: ze verkopen allemaal hun eigen merchandise.

merchandise verkopen

Ook jij kunt dit relatief simpel opzetten. Begin bijvoorbeeld met 1 product zoals petten. Loopt dit goed? Ga dan op zoek naar andere producten die je kunt verkopen zoals hoodies of T-Shirts.

Vooral merchandise met een vorm van humor werkt altijd goed. Kijk maar naar de FEBO die op een zeer creatieve manier hun eigen merchandise hebben ontwikkeld.

7. Gesponsorde posts

Een andere interessante manier om geld te verdienen met TikTok? Het verkopen van een gesponsorde post.

Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om nieuwe klanten te werven. Wanneer jij binnen een bepaalde doelgroep een mooi bereik hebt, ben je dus direct interessant voor bepaalde bedrijven.

Stel dat jij flink wat volgers hebt en content maakt rond fitness en krachttraining. Dan is het voor bedrijven zoals Body&Fit of XXL Nutrition natuurlijk heel interessant om samen te werken met jou. Hieronder zie je een voorbeeld hiervan

@marcelyongfitness My Top 3 Favourite Products of MYPROTEIN. The BIGGEST SALE is on 10-11th! Get 72% discount with my code[Link & Code on my Bio] #MyproteinMalaysia #1111SuperFlashSale @myprotein ♬ i dont even like phonk songs - mais

Je kunt dan met deze partijen samenwerken in de vorm van gesponsorde berichten. In dit geval krijg je betaalt om content te creëren waarbij hun merk wordt uitgelicht.

Dit kan op een manier waarbij je het product echt promoot maar kan ook op een minder opvallende manier.

Er zijn verschillende platformen die dit faciliteren. Zodra jij over een goede following beschikt (hoeft vaak geen miljoen volgers te zijn) kun je je hier aanmelden en beginnen met gesponsorde posts.

8.TikTok Advertenties

Geld verdienen met TikTok kan ook door advertenties te gaan draaien op het platform. Heel veel partijen zetten TikTok advertenties in om hun doelgroep te bereiken.

Adverteren op TikTok is relatief nieuw waardoor de kosten nog laag zijn. Er zijn echter niet heel veel mensen die weten hoe je succesvol TikTok advertenties kunt draaien.

Je kunt hier slim op in te spelen door je te verdiepen in de advertentie mogelijkheden die TikTok te bieden heeft.

Als jij jezelf aanleert om succesvol advertenties te kunnen draaien op TikTok kun je dit vervolgens gaan verkopen als dienst.

Je kunt jezelf vervolgens in de markt zetten als 'TikTok specialist' en jouw diensten verkopen aan bedrijven.

Tiktok ads fiverr

Op platformen zoals Fiverr.com zijn ontzettend veel TikTok specialisten die geld verdienen door hun diensten aan te bieden rond het beheren van TikTok ads.

9.Geld verdienen met TikTok live

TikTok live is steeds populairder aan het worden en wordt door zowel bedrijven als influencers steeds vaker gebruikt om geld te verdienen.

Zo zetten winkels TikTok Live bijvoorbeeld in wanneer ze een nieuwe kledingcollectie hebben. Vervolgens laten ze alle nieuwe kleding zien en kun je deze direct kopen.

Influencers zetten TikTok live in wanneer ze bijvoorbeeld aan het gamen zijn en vragen tijdens deze livestream geld in de vorm van donaties. Ook promoten ze vaak producten die ze gebruiken middels een affiliate link.


Hoeveel geld kun je verdienen met TikTok?

Hoeveel geld jij kunt verdienen met TikTok hangt voor een groot deel af van hoeveel volgers jij hebt en hoeveel mensen jij kunt bereiken. Er is dan ook geen eenduidig antwoord op de vraag: 'Hoeveel geld kun je verdienen met TikTok?'.

Geld verdienen met TikTok kent geen plafond en je kunt hier ontzettend veel geld mee verdienen. Als jij veel mensen kunt bereiken en creatief bent in de manier waarop je dit omzet in geld zijn er ontzettend veel mogelijkheden.

Het geld verdienen met TikTok is echter niet makkelijk en kost een hoop tijd, energie en moeite. 


Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen op TikTok?

Om geld te verdienen via het TikTok Creator Programma dien je minimaal 10.000 volgers te hebben en 100.000 video views over de laatste 30 dagen.

Er zijn echter meer manieren om geld te verdienen met TikTok waarbij het niet uitmaakt hoeveel volgers of views je hebt. Denk hierbij aan sponsored posts, affiliate marketing of het verkopen van je eigen producten.

Je kunt met een laag volgers aantal ook prima verkopen realiseren, zolang ze maar relevant zijn en interesse hebben in de juiste producten.

1. Wees origineel en authentiek

Een veelgemaakte fout die TikTok influencers maken is dat ze doen wat de rest ook doet. Ze leveren hierdoor veel te weinig onderscheidend vermogen en zijn niet origineel en authentiek.

Om succesvol te worden op TikTok moet je origineel zijn en authentiek. Doe iets anders dan de rest en kom met content die er nog niet is. 

2. Wees consistent

Om een goede followbase op te bouwen op welk Social media platform dan ook is het van belang dat je consistent hoogwaardige content post.

Spreek met jezelf een aantal posts per week af en houd jezelf hier voor een langere tijd aan. Het volgers krijgen zal tijd nodig hebben en met de miljoen gebruikers die TikTok alleen al in Nederland heeft zijn het uiteindelijk de accounts die consistent zijn die het meeste succes boeken.

3. Wees creatief in je verdienmodellen

Geld verdienen op TikTok is eigenlijk helemaal niet ingewikkeld. Er zijn tientallen verschillende manieren om geld te verdienen.

Geld verdienen begint echter met creativiteit. Als jij creatief bent dan zijn er ontzettend veel manieren om geld te verdienen met het bereik dat jij hebt.


Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel zijn er ontzettend veel manieren om geld te verdienen met TikTok. Geld verdienen met TikTok is zeker mogelijk en je hebt hier natuurlijk een miljoen views voor nodig.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen op TikTok. Denk hierbij aan affiliate marketing, lid worden van het creator programma, betaalde advertenties, samenwerken met bedrijven of je eigen producten verkopen.

Om geld te verdienen met TikTok dien je natuurlijk wel een bereik te hebben. Dit kun je opbouwen door authentieke content te plaatsen en origineel te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je consistent bent en voor een langere periode hoogwaarde content publiceert op je account.

Geld verdienen op TikTok is zeker niet makkelijk en duurt het best lang om trouwe fans op te bouwen met je TikTok account. Wanneer je echter een groot bereik met veel volgers hebt zijn er ontzettend veel manieren om hier een lucratieve business van te maken.


Veelgestelde vragen

Kan je geld verdienen met TikTok?

Ja, er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met TikTok. Hoeveel volgers je hebt is hierbij natuurlijk wel belangrijk. Denk bij manieren om geld te verdienen met TikTok aan sponsored posts, affiliate marketing of het verkopen van je eigen merchandise.


Kan je geld verdienen met TikTok zonder gezicht?

Ja, dat kan zeker! Als jij content maakt over producten hoef je niet altijd je gezicht te laten zien. Zo kun je bijvoorbeeld stock foto's gebruiken. Je eigen gezicht laten zien zorgt wel voor betrouwbaarheid maar is zeker niet verplicht


Hoeveel geld is er te verdienen met TikTok?

Hoeveel geld jij verdient met TIkTok is afhankelijk van meerdere criteria. Op internet zijn verschillende TikTok calculators waar je kunt berekenen hoeveel je zou kunnen verdienen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>