Geld verdienen met Instagram: hoe doe je dat eigenlijk? En wat zijn de beste manieren om inkomsten uit je Instagram-account te halen?

Met meer dan 1,4 miljard gebruikers wereldwijd is Instagram een van de meest gebruikte socialmediaplatformen van dit moment. Dit brengt enorm veel kansen me zich mee.

Er zijn ontzettend veel mensen die flink geld verdienen met Instagram. In dit artikel vertellen we je alles over het verdienen van geld.

Je ontdekt de beste manieren om geld te verdienen via Instagram in 2024, hoeveel volgers je nodig hebt. Aan het einde van dit artikel delen we ook nog onze beste tips om succesvol te worden op Instagram.


Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen met Instagram?

Veel mensen denken dat je honderden of duizenden volgers nodig hebt om geld te verdienen met Instagram. Dit is echter niet waar.

Geld verdienen met Instagram kan eigenlijk al vanaf een paar honderd volgers. Als jij een hele specifieke doelgroep weet te bereiken, dan kun je hier - ook al heb je niet heel veel volgers - eigenlijk al relatief snel geld mee verdienen.

Natuurlijk is het wel zo dat je meer kunt verdienen als je meer volgers hebt. Hoe groter jouw bereik namelijk is, des te interessanter word je voor merken en bedrijven.

Bovendien bereik je met veel volgers natuurlijk veel meer mensen waardoor de kans op inkomsten een stuk groter wordt.

Kortom, geld verdienen met Instagram kan al vanaf een paar honderd volgers. Zolang jij leuke en relevante content deelt, kun je hier ook met weinig volgers geld aan verdienen.


Beste manieren om geld te verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram kan op veel verschillende manieren. Creativiteit is hierbij het spreekwoord. Als jij creatief om gaat met je volgers zijn er meerdere manieren om hier geld mee te verdienen.

In onderstaande sectie bespreken we verschillende manieren om geld te verdienen met Instagram.

Op deze manier krijg jij hopelijk wat extra inspiratie en kan ook jij beginnen met het geld verdienen via je Instagram account.

1. Affiliate marketing inzetten op Instagram

Onze favoriete manier om geld te verdienen op Instagram? Affiliate marketing! Wat ons betreft, is dit een van de betere manieren om geld te verdienen met je Instagram account.

Met affiliate marketing promoot jij producten van andere mensen. Dit kan van alles zijn: van een product op Bol.com tot een cursus over dropshippen.

Je promoot deze producten of diensten via een affiliate link. Zodra mensen uiteindelijk besluiten iets te kopen via jouw link ontvang je hier een commissie over. Deze commissie kan variëren tussen de 2% en soms wel 40%.

Wat affiliate marketing zo interessant maakt? Doordat jij andermans producten gaat promoten hoef je jezelf niet bezig te houden met de klantenservice, inkoop en distributie. Zodra iemand iets koopt, ontvang jij een commissie en hoef je eigenlijk niks meer te doen.

Dit maakt het heel laagdrempelig. Je kunt binnen een mum van tijd beginnen en je loopt weinig risico omdat je geen grote investeringen hoeft te doen om te beginnen.

Verder kun je heel gemakkelijk verschillende producten promoten en zo testen welke producten het beste werken. Affiliate marketing is relatief makkelijk op te zetten en bijna elke webshop heeft wel een eigen affiliate programma.

Voorbeeld affiliate marketing inzetten op Instagram

Stel dat jij een Instagram account hebt waar je content deelt over Fitness & Gezondheid. Je zou geld kunnen verdienen aan dit Instagram account door supplementen te promoten via je video's en stories. In dit geval zou je samenwerken met webshops zoals Body&Fit of XXL Nutrition.


2. Ga samenwerkingen aan met bedrijven en merken

Zodra jij leuk aantal volgers hebt op je Instagramaccount wordt je vanzelf interessant voor bedrijven en merken. Een goede manier om geld te verdienen met Instagram is door samenwerkingen aan te gaan met bedrijven en merken die aansluiten bij jouw doelgroep.

Een voorbeeld hiervan zie je hieronder bij Monica Geuze. In dit geval werkt ze samen met het merk Fugazzi Fragrances.

Stel dat jij veel vrouwen bereikt die bezig zijn met make-up, dan is het voor een producent of verkoper van make-up artikelen natuurlijk super interessant om met jou samen te werken.

Of misschien ben je een fanatieke gamer en bereik je via je Instagram account honderden andere gamers. Dan zou je bijvoorbeeld samen kunnen werken met gaming bedrijven.

Je kunt op veel verschillende manieren samen werken met dit soort bedrijven. In sommige gevallen kun je bijvoorbeeld producten reviewen van de bedrijven.

Sponsored posts zijn daarnaast ook een veelgebruikte manier van samenwerken met merken via Instagram. In dit geval plaats je een post samen met een bedrijf of merk.

Voor dit soort posts kun je al gauw een paar honderd euro vragen. Hoe groter je aantal volgers is, des te meer je kunt vragen uiteraard.

3. Ga je eigen producten verkopen

Geld verdienen met Instagram kan ook door je eigen producten te verkopen. Deze optie is wat minder laagdrempelig dan de eerste twee opties, maar biedt voor de lange termijn zeker veel kansen.

Zodra jij een aardig bereik hebt opgebouwd is het natuurlijk heel interessant om je eigen producten te gaan verkopen.

Zie hieronder bijvoorbeeld Kosso, die zijn eigen supplementen verkoopt.

Helemaal als jij een trouwe groep van volgers hebt, kun je hier zeker veel geld mee verdienen. Bovendien is het opzetten van je eigen producten tegenwoordig relatief simpel.

In het internet tijdperk waarin we leven zijn er heel veel kansen en is er heel veel informatie beschikbaar. Als jij iets wilt leren kun je simpelweg een Youtube video opzoeken en jezelf verdiepen in een bepaald onderwerp. Dit geldt ook voor het verkopen van je eigen producten.

Wat voor producten kun je dan verkopen? Nou, dat hangt af van je doelgroep. Stel dat je vrouwen bereikt die fanatiek bezig zijn met krachttraining. In dit geval zou je bijvoorbeeld accessoires voor in de sportschool kunnen gaan verkopen zoals shakebekers, sporthanddoekjes of sportshirts.

4. Verkoop je foto's en video's

Een leuke en creatieve manier om geld te verdienen met Instagram is door de foto's en video's die je maakt te verkopen.

Wanneer jij bezig bent met het maken van leuke en toffe content voor je Instagram account kun je overwegen deze foto's en video's te verkopen.

Er zijn verschillende platformen op het internet waar je foto's en video's kunt uploaden en vervolgens geld kunt verdienen zodra iemand deze foto's gebruikt. Voor elke download die je krijgt krijg je in dit geval een kleine vergoeding.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om deze foto's uit te laten printen en te drukken op fysieke producten zoals bijvoorbeeld een kussensloop of poster. Ook telefoonhoesjes met bedrukte foto's zijn helemaal hot tegenwoordig.

5. Influencer worden

Geld verdienen met Instagram is ontzettend populair en de influencers schieten als paddenstoelen uit de grond. Succesvol geld verdienen als influencer is iets wat veel mensen willen.

Als jij ervoor kan zorgen dat al je volgers echte fans worden dan ben je wat ons betreft een echte influencer.

Influencer worden is een goede manier om geld te verdienen met Instagram echter is het wel een lastige en hobbelige route.

Zo heb je veel geduld nodig, moet je consistent posten en moet je uniek zijn. Er zijn ontzettend veel influencers en het is tegenwoordig ontzettend moeilijk om je te onderscheiden.

Als jij echter een specifieke doelgroep weet te raken met je content dan liggen hier nog steeds kansen. Wanneer je eenmaal een succesvolle influencer bent, zijn er vervolgens ontzettend veel kansen om hier geld mee te verdienen.

Denk hierbij aan producten promoten, gesponsorde posts of samenwerkingen met merken. Hoeveel volgers je hebt speelt natuurlijk een belangrijke rol.

6.Geld verdienen met Instagram TV

IG TV is de laatste paar jaren ontzettend populair geworden. Veel Instagram accounts gebruiken dit om producten te promoten of voor gesponsorde posts.

Het voordeel van Instagram TV is dat je live kunt praten met je volgers. Ook heb je veel meer tijd bij een IG TV sessie dan bij een gebruikelijke video of post.

IG TV wordt ook veel door winkels ingezet. Zo zijn er tegenwoordig ontzettend veel kledingwinkels die IGTV inzetten voor bijvoorbeeld het promoten van een nieuwe collectie.

7. Word Instagram Specialist

Een andere interessante manier om geld te verdienen met Instagram? Specialist worden op het gebied van Instagram!

Wanneer jij precies weet hoe je Instagram goed kan inzetten als bedrijf of merk dan kun je deze kennis gebruiken om webshops en merken te helpen bij het succesvol inzetten van Instagram. In dit geval kun je jezelf verhuren aan bedrijven en hier vervolgens een tarief voor vragen.

Wanneer je naar de huidige situatie kijkt in de markt zie je dat er heel veel bedrijven zijn die wel iets met Instagram willen doen, maar simpelweg niet de kennis hebben om dit in te zetten.

Er is dus heel veel vraag in de markt en als jij hier slim op kunt inspelen door dit soort bedrijven te helpen met een succesvolle Instagram strategie dan kun je hier zeker veel geld voor vragen.

Er zijn verschillende platformen zoals UpWork, Fiverr en Freelancer waar je deze dinsten vervolgens aan kunt bieden. Zie de screenshot hieronder.

upwork vacatures instagram

Hoeveel geld kun je verdienen met Instagram?

Hoeveel geld je kunt verdienen met Instagram is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het aantal volgers dat je hebt, je engagement rate, de branche waarin je actief bent en hoevaak je post.

Er zijn bovendien veel verschillende manieren om geld te verdienen met je Instagram account. Een gesponsorde post is hierbij een van de meest gebruikte verdienmodellen.

Hieronder zie je de geschatte verdiensten van een gesponsorde post in combinatie met het aantal volgers.

Gemiddelde verdiensten per Instagram post

  • 1.000 tot 10.000 volgers -> 10 tot 100 euro per post
  • 10.000 tot 50.000 volgers -> 100 tot 500 euro per post
  • 50.000 tot 500.000 volgers -> 500 tot 5.000 euro per post
  • 500.000 tot 1.000.000 volgers -> 5.00 tot 10.000 euro per post
  • 1 miljoen volgers of meer -> 10.000 tot 1 miljoen+ euro per post

Hoeveel volgers je hebt bepaald wat ons betreft niet altijd hoeveel je met je Instagram account kunt verdienen. Geld verdienen via Instagram kan ook met weinig volgers, zolang je maar creatief bent.


Tips om geld te verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram kan op verschillende manieren. Dat heb je hierboven natuurlijk kunnen lezen. Maar hoe kun je nu beginnen met het verdienen van geld op Instagram?

Hoeveel Instagram volgers jij hebt bepaalt natuurlijk voor een groot gedeelte hoeveel geld jij kunt verdienen met je Instagram.

In onderstaande sectie geven we je een aantal tips om meer volgers te krijgen op Instagram en om geld te verdienen met Instagram.

1.Richt je op een specifieke doelgroep

Een veelgemaakte fout bij vele Instagram creators is dat ze een veel te brede doelgroep aanspreken. Omdat er al heel veel Instagram accounts zijn kun je jezelf onderscheiden door je te richten op een hele specifieke doelgroep.

Voorbeelden van specifieke doelgroepen zijn:

  • Zwangere vrouwen
  • Labrador eigenaren
  • Powerlifters

Hoe specifieker de doelgroep, des te groter is de kans op succes. Natuurlijk zul je met een hele specifieke doelgroep wel minder mensen bereiken. De mensen die je echter weet te bereiken zijn super relevant waardoor de kwaliteit van je volgers veel hoger ligt dan andere influencers.

2.Wees consistent

Een van de belangrijkste criteria om succesvol te worden met je Instagram account? Consistent zijn. Instagram volgers haken snel af wanneer ze zien dat je niet regelmatig post.

Geld verdienen met je Instagram kanaal is een lange termijn project. Als jij voor een langere tijd consistent leuke content weet te posten dan wordt je vanzelf succesvol.

3.Wees sociaal

Instagram is niet voor niets een social media platform. Het hele idee achter Instagram is dat je connect met andere personen. Probeer dit dan ook terug te laten op je Instagram account.

Ga de interactie aan met je volgers, reageer op volgers die comments achterlaten en probeer oprecht interesse te tonen in je volgers.

Dit zorgt ervoor dat je betrokken volgers krijgt. Hoe meer betrokken volgers jij hebt, des te groter de waarde van je instagram kanaal.

4.Schrijf je in bij Influencer platformen

Hoe vind ik merken om mee smaen te werken op Instagram? Het is een vraag die je misschien hebt na het lezen van dit artikel. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor.

Er zijn namelijk verschillende influenc platformen waar je jezelf kunt aanmelden. De bekendste platformen hiervoor in Nederland zijn Linkpizza en Join.

Op deze platformen vind je gemakkelijk en snel verschillende merken. Wanneer je deze producten promoot (diensten promoten mag natuurlijk ook) ontvang je hier in veel gevallen een vergoeding voor.

Via deze platformen kun je eenvoudig beginnen met het verdienen van geld via je Instagram account.

5.Wees authentiek en blijf geloofwaardig

Een veelgemaakte fout bij Instagram influencers is dat ze totaal niet meer authentiek en geloofwaardig overkomen.

Zo promoten ze allerlei verschillende producten en veranderen ze per dag met de producten die ze promoten.

Volgers zijn natuurlijk niet achterlijk en hebben dit snel door. Wees oprecht en eerlijk wanneer je een product promoot.

Promoot daarnaast alleen prodcuten waar je echt achter staat. Ga geen producten promoten puur omdat ze veel geld betalen.


Veelgestelde vragen:

Hoeveel verdien je met 1.000 volgers op Instagram?

Hoeveel je kunt verdienen met 1.000 volgers hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld kun je voor een post tussen de 10 en 100 euro vragen met 1.000 volgers. Je kunt echter ook andermans producten promoten via affiliate marketing of andere verdienmodellen inzetten.

Hoe kun je geld verdienen met instagram?

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met instagram. Denk hierbij aan gesponsorde berichten, samenwerkingen met merken, affiliate marketing of het verkopen van je foto's en video's.

Hoeveel verdien je met Instagram reels?

Instagram reels kun je inzetten om merken te promoten. Hier kun je flink geld mee verdienen, helemaal als je posts viraal gaan. Het exacte bedrag dat je hiermee kunt verdienen hangt af van verschillende factoren. Deze factoren vind je in ons artikel.

Kun je geld verdienen met Instagram shopping?

Instagram shopping is zeker een goede manier om geld te verdienen met Instagram. Je kunt via Instagram shopping zonder dat je een miljoen voglers nodig hebt je eigen shop op zetten. Dit kan voor flinke verdiensten zorgen.

Hoeveel kost een betaalde post op Instagram?

De kosten van een betaalde instagram post kunnen variëren op basis van het aantal volgers dat je hebt. Wanneer je miljoenen volgers hebt is een post natuurlijk veel duurder dan wanneer dit niet het geva is. In ons artikel ontdek je precies hoeveel betaalde posts op Instagram precies kosten en waar je op moet letten.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>