• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • De 5 Beste Manieren om geld te verdienen met crypto in 2024!

Geld verdienen met crypto: het is een hot topic de laatste jaren. Niet zo gek overigens aangezien de populariteit van crypto's de afgelopen jaren ontzettend gestegen is.

Tegenwoordig hoor je zoveel vaker mensen om je heen praten over crypto's. Ook zijn er ondertussen al verschillende mensen die beweren dat ze daadwerkelijk rijk geworden zijn door het handelen in cryptocurrency.

Maar hoe zit dit nu eigenlijk echt? Kun je echt rijk worden met cryptocurrency? Of ben je al te laat en kun je je geld beter elders investeren?

In dit artikel ontdek je antwoord op al deze vragen. We gaan je namelijk precies uitleggen hoe je geld kunt verdienen met crypto's en wat de beste manieren zijn om geld te verdienen.

✅Tijdelijke actie: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!


Wat is Cryptocurrency?

Voor we je de beste manieren gaan uitleggen om geld te verdienen met crypto is het goed om eerst de basis op orde te hebben. Wat is crypto bijvoorbeeld?

Concreet kun je Crypto of Bitcoin zien als digitale munt die gecodeerd is op een blockchain network. Doordat je met blockchain gespreid digitale gegevens kunt opslaan is het in veel gevallen moeilijker te hacken waardoor de veiligheid dus beter is dan bij een traditionele bank.

cryptocurrency

Een ander voordeel van cryptocurrency? Cryptogeld kan bestaan zonder dat hier een centrale eenheid voor nodig is.

Cryptocurrencies werken vaak volledig gedecentraliseerd waardoor er geen bank of iets anders als centrale tussenpersoon voor nodig is. Hierdoor is cryptocurrency voor externe partijen dus niet controleerbaar.


Hoe kun je geld verdienen met crypto?

Goed nu je weet wat cryptocurrency precies is, gaan we door naar het volgende onderdeel. Wat zijn de beste manieren om geld te verdienen met crypto?

Op ThinkRich.nl schrijven we dagelijks over personal finance en uiteraard speelt crypto hier ook een rol in.

Als jij het goed doet is er namelijk een hoop geld te verdienen met crypto. Hoe je dit doet? Lees gauw verder!

In onderstaande sectie vind je namelijk een overzicht met verschillende manieren om geld te verdienen met cryptocurrency.

1. Investeren in crypto

We trappen deze lijst af met de meest duurzame en langetermijnstrategie om geld te verdienen met crypto: investeren in crypto.

Wanneer we spreken over het investeren in crypto dan bedoelen we eigenlijk dat je voor de lange termijn bepaalde cryptocurrencies aankoopt en pas verkoopt op een moment dat jij tevreden bent met je eventuele winst.

In dit geval koop je bijvoorbeeld bepaalde cryptovaluta waarvan je denkt dat deze de komende jaren flink zal gaan stijgen.

Je houdt deze cryptomunten vervolgens jarenlang aan en koopt zelfs bij op momenten dat de koers gunstig staat.

Vervolgens neem je pas je winsten op een moment dat je echt tevreden bent over het bedrag dat je hebt, verdient.

Dit is dus een manier om geld te verdienen met crypto die zich voornamelijk richt op de lange termijn. Mensen noemen dit ook wel de buy-en-hold strategie.

Het voordeel van deze strategie? Het kost je relatief gezien weinig tijd. Wanneer je hebt bepaald in welke crypto projecten je gaat investeren is het een kwestie van afwachten.

Omdat je de verschillende cryptovaluta voor de lange termijn aanhoudt, heb je bovendien ook minder te maken met emoties waardoor de kans kleiner is op verliezen.

2.Traden in crypto

Naast het investeren in crypto kun je er ook voor kiezen om te gaan traden in crypto. Deze manier om geld te verdienen met cryptocurrency is totaal anders dan investeren in crypto.

Wanneer je gaat traden in crypto ben je namelijk op dagelijkse basis bezig met het handelen in crypto.

De crypto markt is ontzettend volatiel waardoor er veel koersstijgingen- en dalingen zijn. Dit gebeurt op dagelijkse basis en het is niet gek als een munt -20% of +20% wijzigt in 1 dag.

Hier kun je op inspelen door te gaan traden in crypto.

De crypto markt is ontzettend volatiel waardoor er veel koersstijgingen- en dalingen zijn. Dit gebeurt op dagelijkse basis en het is niet gek als een munt -20% of +20% wijzigt in 1 dag.

Bij het traden in crypto probeer je op korte termijn winsten te behalen door te profiteren van een koersstijging of daling.

Je probeert een cryptovaluta goedkoop in te kopen waarna je hem voor een duurdere prijs weer verkoopt. Het verschil tussen deze twee variabelen is vervolgens je winst.

Met het traden in crypto kun je ontzettend veel geld verdienen echter zijn er wel een paar valkuilen.

Zo heb je relatief veel kennis nodig voor je kunt beginnen met het traden in crypto.

Bovendien loop je een groter risico omdat je op dagelijkse basis bezig bent met het handelen. Als laatste kost het veel tijd.

De meeste daytraders spenderen dagelijks uren aan analyses en zijn eigenlijk de hele dag bezig met de cryptomunten.

3. Geld verdienen met cryptovaluta door staking

Crypto staking is een derde manier om geld te verdienen met cryptovaluta. Het staken van cryptocurrency is de afgelopen tijd ontzettend populair geworden onder vele beleggers en dat is niet voor niets.

Bij het staken van crypto doe je eigenlijk niets anders dan het vasthouden van bepaalde cryptomunten voor een onbepaalde tijd.

Je houdt bepaalde cryptomunten voor een langere termijn in je crypto wallet. Dit zorgt voor zekerheid en veiligheid bij de cryptomunten die je besluit te staken waardoor zij een kleine vergoeding uitkeren.

Het staken van cryptomunten kun je vergelijken met het ontvangen van rente op je spaarrekening.

Door je crypto weg te zetten voor een langere periode ontvang je rente op je coins.

De hoeveelheid rente (staking percentages) die je ontvangt kunnen variëren per coin. Vaak worden stake tegoeden overigens wel in cryptocurrency uitgekeerd.

Het staken van cryptomunten is overigens niet bij alle coins mogelijk. Crypto staking kan alleen bij coins die Proof of Stake hebben.

Door cryptovaluta te staken kun je op een redelijk 'passieve' manier geld verdienen. Helemaal als je al zeker weet dat je een cryptocurrency voor de lange termijn gaat aanhouden dan kan het staken van cryptovaluta een goede optie zijn voor het geld verdienen met cryptocurrency.

4. Mining

Het minen van cryptocurrency was voornamelijk aan het begin van de Bitcoin revolutie is een populaire manier om geld te verdienen met cryptocurrency.

Het minen van crypto houdt concreet in dat je bepaalde computers aan zet en laat draaien. Deze computers gaan vervolgens aan de slag met het minen van cryptocurrencies. Dit doen ze door bepaalde puzzels op het blockchain netwerk op te lossen.

Tegenwoordig is het minen van crypto echter steeds minder interessant aan het worden. Zo heb je ontzettend krachtige en dure apparatuur nodig om succesvol te minen.

Bovendien stijgen de energierekening onderhand de pan uit waardoor je ontzettend veel geld kwijt bent voor je energie.

Voor je daadwerkelijk cryptovaluta hebt kunnen minen ben je in vele gevallen al ontzettend veel geld kwijt.

Wat ons betreft is het minen van cryptovaluta dus niet echt een goede manier meer om geld te verdienen met crypto.

5. Werk samen met crypto bedrijven

Geld verdienen met crypto kan ook door samen te werken met bestaande crypto bedrijven. Ga bijvoorbeeld eens kijken naar de verschillende crypto brokers.

Welke partnerprogramma's bieden zij aan? Vaak hebben zij een zogenaamd 'affiliate programma' waar je geld mee kunt verdienen.

Bij dit soort partner programma's is het vaak de bedoeling dat je nieuwe klanten aandraagt voor een partij.

Wanneer jij dit succesvol doet, ontvang je hier vervolgens een commissie over. Deze commissie wordt vaak uitgekeerd in cryptovaluta.

Een slimme en efficiënte manier dus om geld te verdienen met crypto. Zo kun je bekende en vrienden vragen of zij via jou willen beginnen met het investeren in cryptocurrency.

6.NFT's kopen-en verkopen

Een trend die sinds 2022 helemaal in is zijn NFT. NFT is een afkorting voor non-fungible token. Er worden belachelijke hoge bedragen verdient door het kopen-en verkopen van NFT's.

Een NFT is eigenlijk niets meer dan een niet verwisselbare token. Deze tokens worden gebruikt om digitale kunst van eigendomsrecht te voorzien.

Stel dat jij bijvoorbeeld een bepaald gifje hebt dan kun je hier eigendomsrecht aan binden door er een NFT van te maken. Zodra je als een stukje digitale kunst hebt geclaimd wordt dit vervolgens op het blockchain network geplaatst.

Het kopen- en verkopen van NFT's kan tegenwoordig via vele verschillende platformen. Vaak kun je NFT's redelijk goedkoop inkopen en prijsstijgingen van x10 of x100 zijn helemaal niet gek. Zo is de duurste NFT al verkocht voor meer dan €60 miljoen.

De duurste NFT die ooit verkocht is staat op naam van Mike Winkelmann. Hij verkocht een collage van 5000 verschillende NFT's voor een totaalbedrag van 58,2 miljoen euro.

7. Airdrops

We sluiten deze lijst met beste manieren om geld te verdienen met crypto af met de laatste manier: airdrops.

Een airdrop is eigenlijk niets meer dan een marketingactie waarbij een bepaald crypto project probeert hun crypto coin onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

Hoe ze dit doen?

Ze geven gratis een bepaalde hoeveelheid crypto coins weg. Hierdoor wordt de cryptocurrency in een keer opgepakt door vele gebruikers waardoor mensen gaan praten over bepaalde cryptomunten.

Hoe meer investeerders in een bepaald project zitten, hoe groter de kans is dat ze positief gaan praten over het project.

Door Airdrops in de gaten te houden kun je gemakkelijk geld verdienen met crypto. In veel gevallen hoef je namelijk niks te doen om een airdrop te ontvangen.


Conclusie

Yess, dat waren ze dan! De beste manieren om geld te verdienen met cryptocurrency. Geld verdienen met cryptocurrency is zeker mogelijk en zijn verschillende manieren om dit te doen.

Zo kun je ervoor kiezen om te investeren in de beste crypto voor lange termijn te investeren.

Wil je liever wat meer actie? Kies dan voor het traden in cryptocurrency, je kunt hier op de korte termijn veel geld mee verdienen.

Het nadeel van traden in cryptocurrency is overigens wel dat je veel kennis en tijd moet hebben om succesvol te zijn in het handelen in crypto.

Andere manieren om geld te verdienen met crypto zijn: crypto staking, mining, het kopen- en verkopen van NFT's, samenwerken met crypto bedrijven en airdrops verzamelen.

Kun je geld verdienen met crypto? Wat ons betreft, is het antwoord op deze vraag zeker ja.

Toch zijn er verschillende valkuilen en is het zeker niet makkelijk om geld te verdienen met cryptomunten.


Veelgestelde vragen

Kan je snel rijk worden met crypto?

Of je snel rijk kan worden met crypto hangt af van verschillende criteria. Wanneer je de cryptomunten hebt gekocht spelen hier een grote rol bij. In ons artikel vertellen we je meer over het verdienen van geld met crypto.


Wat zijn de beste manieren om geld te verdienen met crypto?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. Denk hierbij aan crypto traden, crypto minen en bijvoorbeeld het werken met een affiliate programma. Ook kun je geld verdienen met bitcoin door voor een langere tijd crypto te kopen en deze vervolgens te behouden. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>