Overweeg jij een persoonlijke lening af te sluiten maar twijfel je naar de gevolgen met betrekking tot een BKR-registratie? Goed nieuws! In dit artikel hebben wij een eerlijk overzicht gemaakt van de mogelijkheden en de kosten.

Kun je bijvoorbeeld met spoed geld lenen zonder BKR check en wanneer wordt er eigenlijk een BKR check uitgevoerd? In dit artikel geven we antwoord op al deze vragen. Ook hebben we gekeken naar de beste partijen om een persoonlijke lening af te sluiten.

Wij hebben 14 verschillende partijen vergeleken. De beste hebben we extra onder de loep genomen zodat je een goede vergelijking kan maken.

LET op: geld lenen kost geld. Leen bewust!

Voor elke lening hoger dan € 250 en langer dan 1 maand is een bank of geldverstrekker verplicht om een BKR-toetsing te doen. Wanneer je besluit zo'n lening af te sluiten word je automatisch geregistreerd bij het BKR. Echter word je in eerste instantie als "positieve registratie" in het systeem gezet. Dit wordt pas veranderd in een 'negatieve BKR-registratie' wanneer je meer dan twee betalingen niet hebt betaalt. Een BKR-registratie is niet per definitie iets slechts, in veel gevallen kan het juist positief werken omdat je een bank of geldverstrekker laat zien dat je gewoon je lasten aflost.

Overweeg jij een persoonlijke lening af te sluiten? In het overzicht hieronder zie je de top 3 beste aanbieders van dit moment. Je kunt hier snel en eenvoudig een aanvraag indienen om te zien wat de mogelijkheden zijn.

LET op: Bij elke lening hoger dan 250 euro dient een geldverstrekker een BKR toetsing te doen en de lening aan te melden bij het BKR.

De Nederlandsche Kredietmaatschappij

 • Historische lage rente v.a. 3,5%
 • Volledig online (offerte binnen 24 uur)
 • Vanaf €5.000,-

Veilig op de website van Nederlandsche Kredietmaatschappij

Krediet Spotter

 • Bij akkoord geld binnen 24 uur!
 • BKR Toetsing: Ja
 • €1.500,- en de €150.000,-

Veilig op de website van krediet spotter

Saldodipje

 • Bij akkoord geld binnen 24 uur!
 • €100,- en de €1500,-

Veilig op de website van Saldodipje

Geld lenen zonder BKR toetsing

Als je normaal gesproken met spoed een lening wil aanvragen moet je een behoorlijk ingewikkeld proces doorlopen. Een onderdeel van dit proces is een BKR check. Bij een BKR controle wordt er gekeken welke leningen of schulden jij op dat moment hebt uitstaan. Veel mensen denken dat ze geen leningen of schulden hebben maar hebben dit toch wel. Zo is een telefoonabonnement ook een voorbeeld van een uitstaande lening.

Ook het hebben van een lease auto valt hieronder. Dit is dan ook de reden dat veel mensen hun lening geweigerd zien worden. Bij Ferratum (en nog een aantal bedrijven) is het mogelijk om met spoed geld te lenen zonder BKR check.

Let op: dit is alleen mogelijk bij leningen met een korte looptijd. Lenen zonder BKR toetsing is vaak alleen mogelijk als je van plan bent om het bedrag binnen 6 maanden terug te betalen. Voor langere looptijden geldt wel een bkr toetsing op een persoonlijke lening.

Hoe geld lenen zonder BKR werkt?

Wil je geld lenen zonder BKR? Er zijn verschillende bedrijven waar dit mogelijk is. Bij veel van deze instanties dien je echter een hele stapel documenten aan te leveren. Als je met spoed geld wil lenen zonder papierwerk zijn er echter ook een aantal mogelijkheden. Het werkt vaak als volgt;

 • Geef aan hoeveel je wil lenen (dit kan €600 zijn maar ook 1500 euro)
 • Laat weten hoeveel tijd je nodig hebt om de persoonlijke lening terug te betalen
 • Identificeer jezelf door je paspoort of ID kaart te uploaden
 • Vul de rest van je gegevens in
 • Bewijs dat jij degene bent die de lening aanvraagt door je bankrekening te verifiëren

Alles bij elkaar kosten deze stappen je 3-6 minuten. Zodra je de stappen hebt doorlopen krijg je in de meeste gevallen binnen 24 uur het geld op je rekening gestort. Geld lenen zonder een BKR check gaat dus super snel. 

Waarvoor kan je een lening zonder BKR toetsing voor gebruiken?

Er zijn verschillende doelen waarvoor je kan lenen zonder BKR toetsing. Wel willen we je op het hart drukken dat je nooit moet lenen om bestaande schulden af te betalen! Hiervoor is een lening niet bedoeld en het is ook niet verstandig. Verder zullen de bedrijven je niet vragen waar je de lening voor wil gebruiken. Dit heb je dus volledig zelf in de hand.

Huishouden

Als de wasmachine kapot gaat dan levert dit al snel problemen op. Krijg je pas aan het eind van de maand salaris? Dan kan je met een spoedlening dit gat makkelijk overbruggen.

Vakantie

Soms moet je er gewoon even tussenuit. Dat herkennen we allemaal. Door met spoed geld te lenen kan jij morgen al in het vliegtuig zitten. Op naar de zon!

Nieuwe auto

Zonder vervoer ben je nergens. Je kan lenen zonder BKR toetsing en dit gebruiken voor het kopen van een (tweedehands) auto. 

geld lenen zonder bkr toetsing

Leen bewust!

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Als je een spoedlening met BKR registratie aangaat dan is het belangrijk dat je voor jezelf nagaat of je het geld echt nodig hebt. Daarnaast dien je goed na te gaan of je het bedrag wel kan terugbetalen. Schrijf alle kosten die je de komende maanden verwacht op papier en zet dit tegenover de inkomsten. Op deze manier kan je goed inschatten of je de lening terug kan betalen.

Bij leningen met een BKR toetsing is dit ook het geval maar zal de geldverstrekker met je meekijken en oordelen of je het door jouw opgevraagde bedrag kan/mag lenen.

Geld lenen met BKR spoed

Wil je geld lenen met BKR en zit er spoed achter? Het kan. Normaal gesproken is het niet mogelijk. Financiële bedrijven in Nederland zijn verplicht om een controle uit te voeren. Bedrijven als Ferratum zijn vaak echter geregistreerd in een ander land, bijvoorbeeld in Spanje. Hierdoor zijn er andere regels van toepassing. Hierdoor is het mogelijk om met spoed geld te lenen met een negatieve BKR registratie.

Meer informatie kan je vinden op de website van de Stichting BKR.

Waar moet je op letten bij lenen zonder BKR toetsing?

In grote lijnen zijn er 3 dingen waar je op moet letten bij een lening zonder BKR registratie. Dat is de hoogte van de lening, de looptijd van de lening en de rente die je erover betaalt. De 3 bedrijven die je op deze pagina vind hebben zeer aantrekkelijke voorwaarden. Laten we deze eens verder onder de loep nemen.

Hoeveel wil je lenen? Voor een spoedlening zonder toetsing of een controle kan je vaak een paar duizend euro lenen. Bij de ene partij is dit 2000 euro, bij de ander tot € 3500. Het laagste bedrag wat verstrekt wordt is vaan een paar honderd euro. Een lening tot 2500 euro wordt ook wel een minilening genoemd.

Hoelang heb je nodig om terug te betalen? Dit wordt ook wel de looptijd genoemd. Hoe korter de looptijd, hoe minder rente je betaald. Echter is niet iedereen in de positie om snel terug te betalen. Wanneer je met spoed geld wil lenen met een BKR registratie, is de kortste looptijd vaak 30 dagen. Echter kan je er ook voor kiezen om het geld in bijvoorbeeld 4 maanden terug te betalen.

Zoals je waarschijnlijk al weet: geld lenen kost geld. Deze kosten zijn verwerkt in de rente. Geldverstrekkers werken aan de hand van een bepaald rente.

Voorbeeld spoedlening

Leningbedrag: 1000 euro

Looptijd: 1 maand

Rente: 5%

In dit geval betaal je 50 euro aan rente over de lening.

Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik met spoed geld lenen zonder BKR toetsing?
Binnen 24 uur. Let op, iedere aanvraag moet handmatig gekeurd worden. In sommige gevallen kan het ook tot wel 48 uur duren. Bekijk hier je mogelijkheden.

Kan ik lenen met een BKR registratie?
Ja, maar niet bij elk bedrijf. Bedrijven moeten namelijk aan strenge regels voldoen en niet ieder bedrijf heeft toestemming om dit aan te bieden. Op deze pagina vind je een overzicht van bedrijven waar je wel met spoed geld kan lenen met BKR.

Wat kost een spoedlening?
De kosten heb je volledig zelf in de hand. Doe de check en bekijk de kosten direct. Een tip: de kosten zijn afhankelijk van hoeveel je wil lenen en hoelang je erover wil doen om terug te betalen. Hoe sneller je betaalt, hoe lager de rente.

LET op: Bij elke lening hoger dan 250 euro dient een geldverstrekker een BKR toetsing te doen en de lening aan te melden bij het BKR.

Aanbieder

Waardering

Maximale lening

Binnen 24 uur

BKR Check

Aanvragen

€2.500,-

Ja

Ja

€1.500,-

Ja

Ja

€150.000,-

Ja

Ja

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>