• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld besparen door apparatuur vaker te repareren 

Er zijn tegenwoordig tal van manieren om je eigen vermogen uit te breiden. Zo kun je een bedrijf starten, waarbij je anderen voor je laat werken. Of denk aan de mogelijkheid om te handelen op de beurs. Een derde optie is besparen. Zo hoef je zelf niet meer te doen, maar houd je maandelijks wel meer vermogen over. Ook voor besparen geldt dat je hier talloze opties bij hebt. Investeer in zonnepanelen, om minder energie te verbruiken. Kies voor het gebruik van een online vergelijkingstool om uit te zoeken of je bij de goedkoopste verzekeringsmaatschappij verzekerd bent. Of ga voor een kapotte Apple Watch laten repareren, in plaats van het vervangen hiervan. 

Het repareren van defecte apparatuur is de afgelopen jaren populairder geworden. Niet alleen om kosten te besparen. Ook door de bijdrage die je hiermee levert aan een beter milieu en klimaat. In dit artikel lees je er meer over. 

Breng je kapotte apparatuur naar een lokale reparateur 

Bij een kapotte Apple Watch hoef je niet per definitie naar een Apple-winkel of reseller te gaan, om deze te laten repareren. Zoek naar een lokale reparateur. Dit is vaak sneller en goedkoper! Ook profiteer je mogelijk van een aantrekkelijke service. Er zijn partijen die werken op basis van no cure, no pay. Het maakt dat je uitsluitend voor een reparatie betaalt, als deze ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. 

Naast een Apple Watch kun je hier ook een kapotte iPhone of bijvoorbeeld een defecte MacBook laten repareren. Dergelijke apparatuur voorzien van een nieuw scherm of een nieuwe accu is veel goedkoper dan het kopen van een nieuw apparaat. 

Zelf een reparatie uitvoeren aan andere elektronica 

Waar het doorgaans nauwelijks mogelijk is om een kapotte Apple Watch, een iPhone of bijvoorbeeld een MacBook zelf te repareren geldt dat niet voor verschillende andere elektronische apparaten. In sommige gevallen is het resetten ervan al voldoende. Daarbij zijn er apparaten, zoals de CV-ketel, een moderne vaatwasser, enzovoorts, die een foutcode geven bij een probleem. Op basis van de foutcode kun je online of in een fysieke handleiding nakijken welke handelingen er moeten worden uitgevoerd om het defect te verhelpen. Er zijn verschillende websites waar je losse onderdelen voor deze apparaten kunt bestellen. 

Ook hier geldt dat het (laten) uitvoeren van zo’n reparatie veel goedkoper is dan het vervangen van het apparaat. In veel gevallen verkeren de overige onderdelen nog in goede staat. Een reparatie leidt ertoe dat je er nog jaren gebruik van kunt maken. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>