Sta je op het punt een zakelijk krediet af te sluiten en ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met Floryn? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Wij vergeleken verschillende financiële producten van kredietverstrekkers op basis van ervaringen van klanten, voorwaarden, rentes en gemak. Lees onze Floryn review voor meer informatie over de zakelijke kredieten en ervaringen met dit bedrijf!


Floryn Review in het kort

Belangrijkste informatie Floryn

Minimale Leenbedrag

€ 10.000

Maximale leenbedrag

€ 3.000.000

Beschikbare looptijden

12 - 60 maanden 

Rente bij Floryn

Vanaf 3,6% per jaar

Jaarcijfers nodig

Nee, alleen bij een zakelijk krediet of lening van > 150.000 euro

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Ja

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja, je kan bij Floryn boetevrij, vervroegd aflossen.

BKR Check?

Nee

Voordelen en Nadelen

Net als bij elk ander bedrijf, heeft ook het zakelijke krediet van Floryn zowel zijn voordelen als nadelen. Onderstaand hebben we de voordelen en nadelen van Floryn voor je onder elkaar gezet!

Wat we goed vonden aan Floryn

 • Financiering tot €3.000.000
 • Aanvraagproces duurt slechts 2 minuten
 • Binnen 24 uur zakelijke lening of krediet
 • Zowel zakelijke kredieten als zakelijke leningen mogelijk
 • Enkel bankmutaties nodig voor de aanvraag

Wat we minder vonden aan Floryn

 • Bedrijf moet minstens 6 maanden oud zijn
 • Minimale jaaromzet van 100.000 euro kunnen aantonen
 • Geen debiteurenverzekering of beheer

Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij Floryn?

Voordat je een Floryn krediet kan aanvragen dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. De voorwaarden Floryn krediet zijn als volgt:

 • Je bedrijf beschikt over een zakelijke rekening;

 • Het bedrijf heeft een omzet van circa €100.000 per jaar; 

 • Het bedrijf kan deze omzet aantonen middels bankafschriften.

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kan je jouw kredietaanvraag starten! Het aanvragen van een zakelijke lening of zakelijk krediet is bij Floryn erg eenvoudig. Al binnen twee minuten heb je jouw aanvraag klaar. De aanvraagprocedure bestaat uit 3 stappen, onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

1. Aanvraag starten

Op de website van Floryn start je gemakkelijk de aanvraag voor financiering via de knop 'financiering aanvragen'. Hier vul je verschillende gegevens in, zoals: jouw kredietbehoefte, verwachte omzet, KvK-nummer, voor- en achternaam, mailadres en telefoonnummer.

2. Gegevens aanleveren

Om je aanvraag te kunnen beoordelen heeft Floryn jouw zakelijke bankgegevens nodig. Tijdens de tweede stap dien je Floryn daarom enkele bankafschriften in PDF of mt940 bestand te verstrekken. Maak je gebruik van de ING, Rabobank of ABN AMRO als bank? Dan kan je de gegevens nog makkelijker aanleveren door een koppeling te maken met je bank.

aanvraagproces

3. Financiering beoordelen

Na het insturen van je aanvraag beoordeelt Floryn of je in aanmerking komt voor hun krediet. Binnen uiterlijk 24 uur nemen ze contact met je op om de aanvraag samen door te nemen. Na goedkeuring ontvang je direct het geld op jouw zakelijke bankrekening!


Nog niet alles duidelijk? We beantwoorden de meest gestelde vragen hieronder;

Hoe lang duurt het voordat mijn zakelijke lening aanvraag in behandeling wordt genomen bij Floryn?

Zodra je een zakelijk krediet aanvraagt bij Floryn wordt deze dezelfde dag nog beoordeeld. Je ontvangt dan binnen 24 uur een financieringsvoorstel.

Wanneer ontvang je jouw geld na goedkeuring?

Een aanvraag bij Floryn is vaak binnen 24 uur geregeld. Na goedkeuring ontvang je direct jouw geld. Dit is wat we bedoelen als we het hebben over een zakelijke lening zonder gedoe!

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Floryn?

Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Floryn dien je een omzet van circa €100.000 per jaar aan te kunnen tonen.


Hoe zit het met de rente en kosten bij Floryn?

Geld lenen kost geld, dat is bij zakelijke leningen niet anders. Deze kosten zitten verwerkt in een bepaald rentepercentage. Hoe hoger de rente, hoe hoger de kosten.  

Floryn rente 

We hebben een voorbeeld geplaatst van de kosten van een lening bij Floryn op basis van een zakelijke lening met de volgende kenmerken:

 • Leenbedrag van 10.000 euro
 • Floryn Rente van 3,6% per jaar
 • 48 maanden looptijd (4 jaar)
 • Rekenvoorbeeld Floryn zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 4 =

€2500 per jaar

Rentepercentage = 3,6% p.j.

Jaar 1

€10.000

€10.000 * 0.036 = €360

Jaar 2

€7.500

€7.500 * 0.036 = €270

Jaar 3

€5.000

€5.000 * 0.036 = €180

Jaar 4

€2.500

€2.500 * 0.036 = €135

Einde jaar 4

€0

€0 * 0.036 = €0

Cell

Totaal

€ 945,-


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

Een zakelijke lening kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Meestal wordt het krediet aangevraagd voor eenmalige, grote uitgaven. Hierbij kan je denken aan:

Machines

Heb jij een restaurant en wil je een nieuwe koelruimte? De aanschaf van nieuwe machines of andere bedrijfsmiddelen kan kostbaar zijn. Wanneer je hier op het moment geen vermogen voor hebt, kan je een lening of krediet aanvragen.

Hiermee kan je toch de machine aanschaffen en het geleende bedrag langzaam afbetalen. Bedenk dus wel dat je rente betaalt over het geleende geld!

Marketing

Wil je reclame maken voor jouw bedrijf? Goede marketing is cruciaal voor het bereiken van je doelgroep en het vergroten van je omzet. Echter, voordat marketing je iets zal opleveren dien je hier eerst in te investeren.

Het opzetten van een marketingcampagne kost namelijk geld. Wil je investeren in de marketing van jouw bedrijf? Ook daarvoor kan je een flexibel bedrijfskrediet aanvragen.

Verbouwing

Ben je van plan jouw kantoor uit te breiden? Door je kantoor te verbouwen kan je meer ruimte creëren voor medewerkers. Dit zal zich uiteindelijk zelf terugbetalen. Een verbouwing brengt echter hoge, eenmalige kosten met zich mee. Daarom kan het verstandig zijn voor een verbouwing een doorlopend krediet aan te vragen. Zo heb je altijd geld beschikbaar.

Voorraad

Het kan interessant zijn je voorraad in grotere hoeveelheden aan te vullen. Verkopers bieden vaak gunstigere inkoopprijzen aan bedrijven die in grote hoeveelheden inkopen. Hier heb je echter wel het vermogen nodig. Een zakelijk krediet kan gebruikt worden om eenmalig een grote batch aan voorraad in te kopen voor een gunstige inkoopprijs.


Hoe betrouwbaar is Floryn? Wat zijn de ervaringen van anderen?

Op basis van verschillende Floryn ervaringen kunnen we constateren dat Floryn een betrouwbare indruk achterlaat. Financer beoordeelt Floryn met een gemiddelde score van 4/5 sterren. Floryn beschikt over een duidelijke website met eerlijke informatie over hun zakelijke leningen en kredieten. De op de website gedeelde klantervaringen bevestigen de betrouwbare indruk.

Na de Floryn Quickscan wordt meteen duidelijk of jouw bedrijf aan de voorwaarden voldoet voor een financiering bij de kredietverstrekker. Zo worden teleurstellingen en onaangename verrassingen voorkomen. In totaal telt Floryn een groeiend aantal van 2500 tevreden klanten. Door hen wordt de Floryn lening of krediet bovengemiddeld positief ervaren!

Bedrijfsinformatie Floryn:


Adres: Walpoort 10, 5211 DK 's-Hertogenbosch

Telefoonnummer: 073 851 1545
Mailadres: contact@floryn.com


Onze Floryn conclusie

logo floryn
 • Meest Geschikt voor: Bedrijven met minmaal een ton aan jaarlijkse omzet
 • Leen bedrag: €10.000 - €3.000.000
 • Looptijd: 12-60 maanden
 • BKR toetsing: Nee
 • Jaarcijfers nodig: Niet nodig bij leningen tot 150.000 euro

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Floryn is een fijne partij om een zakelijk krediet bij aan te vragen. In onze Floryn reviews hebben we kunnen zien dat een lening bij deze partij binnen 2 minuten aangevraagd is en dat je met goedkeuring binnen 24 uur jouw geld ontvangt. Wanneer we zakelijke leningen vergelijken, zien we dat dit bovenmatig snel is. Ook is het erg fijn dat je alleen zakelijke bankafschriften nodig hebt voor de aanvraag. Je kan bij Floryn grote bedragen lenen, je kan bij deze partij lenen tot €3.000.000.


De 3 meest gekozen kredietverstrekkers van dit moment

Je zult zien dat een zakelijke lening aanvragen niet altijd gemakkelijk is. Niet iedere partij zal jouw aanvraag goedkeuren. Daarnaast kunnen de kosten per aanbieder fors verschillen. Het is dan ook altijd verstandig om meerdere aanvragen te doen, zodat je kans op succes toeneemt en jij zo snel mogelijk weer bezig kan zijn met waar je goed in bent; ondernemen!

Leen bedrag:

€5.000 - €250.000

Rente

Vanaf 1.5%

Looptijd

3-24 maanden

Qeld logo

Leen bedrag:

€1.000 - €200.000

Rente

Vanaf 2.3%

Looptijd

6-18 maanden

Swishfund zakelijk krediet

Leen bedrag:

€3.000 - €1.000.000

Rente

Vanaf 1%

Looptijd

3-24 maanden

 • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Extra informatie over Floryn

Floryn Klantenservice

De klantenservice van Floryn is op werkdagen tussen 9:00 en 18:00 te bereiken via chat en telefoon (+ 073 851 15 45). Daarnaast zijn ze altijd te bereiken via email (contact[at]floryn.com), hier kan je binnen één werkdag reactie verwachten.


AFM

Floryn is niet aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit is echter geen reden voor paniek, de ervaringen van de klanten bij Floryn duiden op een duidelijke en eerlijke manier werken. Het is echter wel verstandig het contract goed door te lezen voordat je je aanvraag definitief indient.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>