Voor ondernemers is het tegenwoordig mogelijk om een flexibel bedrijfskrediet te laten financieren door allerlei geldverstrekkers. Zo heb jij altijd een potje met geld achter de hand om de financiële gaten te dichten of juist een nieuwe investering te maken.

Maar er zijn zoveel partijen die dit aanbieden! Hoe weet je welke het meest geschikt is voor jouw onderneming? Daar komen wij om de hoek, want in dit artikel geven we jou alle ins en outs van flexibel bedrijfskrediet, zodat jij aan het einde van dit artikel een weloverwogen keuze kan maken!


Wat is een flexibel krediet?

Flexibel krediet is een type zakelijke lening waarbij ondernemers een bepaald bedrag naar behoefte kunnen opnemen. Dit kan totdat het limiet van dat bedrag bereikt is. Ondernemers betalen dit krediet inclusief rente terug. 


Je kunt dit het beste zien als een extra pot geld waar jij zelf een bedrag van kan opnemen op elk moment. Over het bedrag dat je opneemt, betaal je dan weer terug plus een bepaald percentage rente. Dit kan je doen totdat je het hele potje geld hebt opgemaakt. 


Aanbieder

Looptijd

Maximale leenbedrag

Kosten

Bridgefund

6 - 24 maanden

€250.000

1.3%

Qeld

6 / 12 / 18 maanden

€200.000

1.9% - 2.3%

Swishfund

3 - 24 maanden

€1.000.000

1.0%

New10

3 - 60 maanden

€250.000

4.0%

Kredietvooruit

3 - 6 maanden

€250.000

6%

Floryn

Flexibel

€3.000.000

1.4%

Spotcap

1 - 24 maanden

€300.000

1.1%

Qredits

1 tot 10 jaar

€250.000

1%

CapitalBox

1 tot 36 maanden

€350.000

3.0%


Voordelen van een bedrijfskrediet aanvragen

Een bedrijfskrediet wordt vaak verward met een bedrijfslening. Dat is niet gek, want het lijkt wel een beetje op elkaar. In beide gevallen ontvang je namelijk geld dat je vervolgens inclusief rente terugbetaalt. 

Het verschil is echter dat je bedrijfskrediet flexibel kunt opnemen. En dat brengt ten opzichte van een bedrijfslening voordelen met zich mee. We zetten daarom hieronder de belangrijkste voordelen van flexibel bedrijfskrediet op een rijtje:

  • Opnemen wat en wanneer je het nodig hebt

Het grote voordeel van bedrijfskrediet is dat je zelf de regie houdt over wanneer je geld opneemt. Je betaalt over het opgenomen bedrag rente, dus je hebt ook zelf in handen wanneer je gedurende de looptijd meer rente terugbetaalt. Heb je snel wat extra voorraadfinanciering nodig? Dan kun je het benodigde bedrag hiervoor direct opnemen.

  • Altijd boetevrij aflossen

Bij bedrijfsleningen is het vaak niet mogelijk om boetevrij geld af te lossen. Bij een flexibel bedrijfskrediet is dat anders, want je kunt altijd jouw opgenomen geld boetevrij aflossen. Dat is prettig, want zo heb je zelf meer controle over wanneer je geld terugbetaalt aan de geldverstrekker.

  • Bepaal zelf het bedrag en looptijd

Het prettige aan bedrijfskrediet is dat je zelf kunt bepalen hoe hoog het bedrag is en stel je zelf een looptijd in. Binnen deze looptijd kun je het afgesproken bedrag volledig opnemen en betaal je het volledig terug. Hierdoor houd je zelf veel controle over de lening.

  • Geen BKR

Het toekennen van bedrijfskrediet gebeurd zonder BKR check of jaarcijfers. Dat komt doordat je bij het aanvragen van bedrijfskrediet als onderneming aansprakelijk wordt gehouden, terwijl een BKR-toetsing alleen geldt voor individuen.


Doorlopend bedrijfskrediet en rente

Bedrijfskrediet moet worden terugbetaald. Allereerst is het zo dat je simpelweg jouw geleende bedrag terugbetaalt. Als je dus €20.000 leent, betaal je €20.000 terug over de totale looptijd. Tot zover een simpele rekensom.

Daarna is het zo dat je rente betaalt. Dat percentage wordt berekend over het bedrag dat jij hebt opgenomen. Hoe hoger het bedrag is dat jij leent, hoe meer rente jij betaalt. En ook dit is nog een transparante rekensom. Bekijk hieronder het voorbeeld:

Totaal bedrijfskrediet

Rentepercentage

Looptijd

€25.000

5% per jaar

12 maanden

Ik neem op

Ik betaal aan rente

Ik betaal totaal terug:

€ 5.000

€ 250

€5.250

€10.000

€ 500

€10.500

€10.000

€ 500

€10.500

Totaal€25.000

€1250

€26.650

Het fijne aan bedrijfskrediet is dat het terugbetalen van het bedrijfskrediet en de rente kan worden uitgesmeerd over een langere periode. Zo zou je in het bovenstaande voorbeeld ook het bedrag van €2650 kunnen terugbetalen in 12 maanden, waardoor je per maand €2.220 zou terugbetalen.

Dat brengt ons bij het einde van dit artikel! We hebben je in dit artikel alle details van zakelijk doorlopend zakelijk krediet gegeven. Als kers op de taart besteden we hier nog aandacht aan de meest gestelde vragen rondom flexibel lenen.

Top 5 Beste Zakelijke Leningen

1. Bridgefund

Swishfund zakelijk krediet

3.Swishfund

Kredietvooruit logo

4.Kredietvooruit

  • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Flexibel lenen FAQ

Wat is het minimale en maximale leenbedrag?
Het minimale en maximale leenbedrag van flexibel bedrijfskrediet wisselt per aanbieder en schommelt zo tussen de €1000 aan minimaal leenbedrag en €350.000 aan maximaal leenbedrag.


Kan ik bij een flexibel bedrijfskrediet boetevrij aflossen?

Ja. Bij flexibel bedrijfskrediet is het mogelijk om tussentijds jouw lening boetevrij af te lossen zonder daarvoor in kosten te worden gebracht.


Wat heb ik nodig om in aanmerking te komen?

Je komt in aanmerking voor flexibel bedrijfskrediet door vanuit jouw onderneming een geldige aanvraag te doen bij kredietverstrekkers. Hiervoor moet je bijvoorbeeld een minimale omzet van €30.000  in de laatste drie maanden aantonen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>