• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • Finst Review: Hoe betrouwbaar is deze cryptobroker? [2024 update]

Finst is een van de nieuwe cryptobrokers op de Nederlandse markt. 

Deze partij, die is opgericht door ex-managers van de toonaangevende broker DEGIRO, kreeg in 2023 eindelijk een registratie bij De Nederlandsche Bank.

En Finst heeft een duidelijke boodschap:

Wij zijn goedkoper dan de concurrentie.

Sterker nog, zij claimen 83% goedkoper te zijn dan vergelijkbare cryptobrokers. 

Hoe zit dat precies? In deze Finst crypto review zoomen wij in op de mogelijkheden van Finst, zodat iedereen die geïnteresseerd is in crypto kan onderzoeken of Finst een interessante partij kan zijn.

Meer weten over de voor- en nadelen van Finst? Ontdek het hier!


Voordelen Finst

 • Eenvoudig en organisch platform
 • Met 0.15% de laagste transactiekosten op de markt
 • Volledige scheiding van jouw vermogen door een samenwerking met Bunq Bank
 • Het vermogen wordt nooit uitgeleend aan derde partijen

Nadelen Finst

 • Geen demo-account
 • Weinig analysemogelijkheden

Beoordeling

Onze score

8.9

Kosten

0.15%

Waarin kun je handelen?

alle grote cryptocoins

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Geschikt voor

alle beleggers

Uniek

laagste kosten

Aanbod: 8.0

Kosten: 10.0

Gemak: 9

Service: 9.0


Wat is Finst?

Finst is een cryptobroker.

Al jaren wordt het kopen en verkopen van crypto's mogelijk gemaakt bij allerlei brokers, zoals Bitvavo of Coinmerce.

De oprichters van Finst, Julien Vallet en Marcel Putina, zagen echter dat cryptobrokers te hoge bedragen in rekening brachten en niet-transparant te werk gingen. En dat moest veranderen.

Deze verandering brachten Vallet en Putina al eerder in de praktijk in de aandelenwereld, toen zij bij DEGIRO een van de goedkoopste brokers opbouwden.

Finst oprichters

Het product van de missie van Vallet en Putina om handelen in crypto's transparanter en goedkoper te maken is Finst.

Bij Finst is het mogelijk om alle toegankelijk crypto's te kopen en verkopen via een mobiele app. In essentie is Finst een online wallet, waarbij je jouw crypto's dus veiligstelt bij Finst.

Specificaties Finst

Hieronder een aantal belangrijke specificaties rond de broker InDelta!

Naam broker

Finst

Moederbedrijf

Finst B.V.

Vestigingsland

Nederland

Adres

Herengracht 454, 1017 CA Amsterdam

Telefoon

Bestaat sinds

2023


Is Finst betrouwbaar?

De cryptowereld ligt in de laatste jaren nogal onder vuur. Meerdere cryptobrokers vielen met name in de Verenigde Staten om, vanwege nauwelijks legale transacties van en naar allerlei verschillende financiële partijen.

Die financiële malaise verspreidt zich langzaamaan naar Nederland, omdat ook de Nederlandse cryptobrokers nauw verbonden zijn met de financiële stromen naar de Verengde Staten.

Hoe zorgt Finst ervoor dat zij de uitzondering zijn?

We zetten het hieronder voor je op een rijtje:

Waarom Finst betrouwbaar is

 • Finst is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB).
 • Vermogen dat bij Finst wordt geplaatst zijn gescheiden van Finst zelf. Dat betekent dat het vermogen nooit in handen van Finst is, zodat het vermogen niet verloren gaat op het moment dat Finst financiële tegenspoed heeft. Het geld staat daarentegen ondergebracht bij de Bunq bank.
 • Vermogen dat op Finst staat, wordt nooit uitgeleend aan derde partijen. 
 • Je crypto's worden bewaard met Fireblocks, een Amerikaans bedrijf dat marktleider is in de beveiliging van digitale middelen.

Al met al is er dus een aantal zaken dat door Finst wordt gedaan om ervoor te zorgen dat Crypto's veilig verhandeld en bewaard kunnen worden.

Het meest opvallende onderdeel van de betrouwbaarheid van Finst, is dat Finst absoluut geen vermogen uitleent aan andere partijen. Dit gebeurt in de cryptowereld vaak, maar is ook de reden dat de grote cryptobrokers in Amerika omvielen. 


Finst Review

En zo kunnen we van start gaan met de Finst review. In het komende onderdeel zullen we alle mogelijkheden van Finst onderzoeken, waarbij we een zo volledig mogelijk beeld proberen te schetsen van deze nieuwkomer.

Beleggingsmogelijkheden Finst

Bij Finst zijn de mogelijkheden rondom het kopen en verkopen van crypto zitten op een basisniveau. 

Het platform is eenvoudig.

Allereerst vind je op de startpagina een duidelijk overzicht van de ontwikkelingen van die dag, zodat je in een oogopslag kunt zien welke crypto's die dag veel gestegen zijn en welke juist zijn gedaald.

Vervolgens kan je heel organisch bekijken welke crypto's er te verhandelen zijn. En ook dat is weer heel simpel ingedeeld.

Je ziet de prijs op dat moment, de prijsverandering van de dag en het totale volume. That's it.

Voor een diepgaande analyse tot ver achter de komma, hoef je niet bij Finst aan te kloppen. Zij staan voor eenvoud, en dat blijkt volledig uit het overzichtelijke platform.

Wat interessant is aan het platform van Finst, is dat zij op de aankooppagina bij elke crypto een overzicht plaatsen van allerlei nieuwsartikelen die aan die munt gerelateerd zijn.

Zo hebben zij de analyse eigenlijk op een heel slimme manier uitbesteed.

Aanbod Finst

Net als bij de meeste cryptobrokers is het mogelijk om crypto's over te plaatsen naar een eigen fysieke wallet of naar een andere online wallet.

Dit proces vergaat organisch en is niet ingewikkeld.

Al met al is de eenvoud van het platform van Finst een opvallende eigenschap in een wereld waarin er vaak op complexe wijze wordt gekeken naar crypto. 

Analysemogelijkheden Finst

De analysemogelijkheden van Finst beperken zich tot basisinformatie over de koers van een bepaalde cryptomunt, waarbij je de koers vanaf de start van de munt kunt bekijken.

Ook zie je informatie over de marktkapitalisatie van een coin, het handelsvolume en hoeveel coins er in omloop zijn. 

Verder wordt elke coin voorzien van een sectie met daarin allerlei nieuwsartikelen die relevant zijn, zodat je wel informatie over de coins bij Finst kunt lezen. 

Analysemogelijkheden Finst

Kosten Finst

De kosten van Finst zijn erg laag in vergelijking met de concurrentie. 

Ze brengen 0.15% aan transactiekosten in rekening.

Dat betekent dat je voor een transactie van €100 kosten van €1.50 moet betalen. Dat betaal je niet bovenop die €100, maar de €1.50 wordt van jouw aankoop afgetrokken. Dat betekent dat je na het kopen voor €98.50 aan een coin in jouw bezit hebt.

Alle grote partijen in de cryptomarkten hanteren anno 2023 een hoger handelstarief dan Finst. Daarmee hebben ze markt aardig opgeschud. 

Kosten Finst

Uit de vergelijking hierboven kun je direct aflezen dat de meeste partijen transactiekosten hanteren die kunnen oplopen tot 1%, waarbij er soms nog stortingskosten of opnamekosten in rekening worden gebracht.

Bij Finst geldt dat allemaal niet. 

Er worden verder geen kosten in rekening gebracht voor het beheren van crypto's via Finst. Alle kosten schuilen in het aankopen en verkopen van crypto's. 

Hieronder zetten we het nog even voor je op een rijtje.

Soort kosten

Kosten

Transactiekosten

0.15%

Beheerkosten

Geen

Overige kosten

Geen

Finst contact

Finst biedt de mogelijkheid om telefonisch contact met ze op te nemen. Dat is lang niet bij alle cryptobrokers het geval. 

Je kunt Finst dagelijks gebruiken via  +31 (0)2 02 41 71 61 tussen 9.00 en 17.30 op werkdagen. Daarnaast hebben zij een Nederlandstalige e-mailservice, waarbij je via support@finst.com een e-mail kunt opstellen met al jouw vragen over beleggen in crypto's bij Finst.

Contactmogelijkheden

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00 -17.30
Zaterdag & Zondag: Gesloten

Mobiele app

Bij Finst kan je zowel via een desktop als via de mobiele app beleggen in Crypto's. 

Het aanmeldproces verloopt via de mobiele app. Dat betekent dat je via de app een account aanmaakt en activeert.

Bij het activeren van een beleggingsrekening bij Finst zal je bijvoorbeeld je identiteitskaart moeten uploaden, zodat ze voor jou een beleggingsrekening kunnen openen.

De mobiele app is evenals het platform op de desktop eenvoudig en wijst zichzelf vrijwel volledig uit.  

Oefenaccount

Het is helaas niet mogelijk om een oefenaccount te openen bij Finst. 


Finst ervaringen

Onze Finst ervaringen zijn positief. Dat heeft een aantal redenen.

Allereerst is het zo dat Finst erin is geslaagd om de wereld van crypto's op een eenvoudige wijze vorm te geven. Dat zien we bijvoorbeeld terug in het simpele aanmeldproces, het design van het platform en de mobiele app die foutloos werkt. 

Maar eenvoud is niet alles. 

Crypto's zijn volatiel en risicovol. Met een eenvoudig design kom je niet weg op het moment dat de broker de financiële zaakjes niet op orde heeft.

Wat hier opvallend is, is dat Finst de financiën wél op orde lijkt te hebben. Zo wordt het vermogen dat je stort op een Finst rekening in beheer gebracht bij de Bunq bank, waardoor jouw vermogen te allen tijde gescheiden blijft van Finst.

Daarnaast werkt Finst binnen de wereld van crypto's samen met Fireblocks, een partij die in de Verenigde Staten marktleider is in cybersecurity.

Als laatste is het bij Finst opvallend makkelijk om crypto's van de online wallet van Finst over te zetten naar een andere online of fysieke wallet. 

Dit alles samengebracht geeft genoeg reden om positief te kijken naar het beleggen in crypto's bij de cryptobroker Finst. 


Eindbeoordeling Finst Review

Onze score

8.9

Kosten

0.15%

Waarin kun je handelen?

alle grote cryptocoins

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Geschikt voor

alle beleggers

Uniek

laagste kosten

Aanbod: 8.0

Kosten: 10.0

Gemak: 9

Service: 9.0

En zo zijn we aanbeland bij het einde van deze Finst review. 

In deze review hebben we deze nieuwkomer goed onder de loep genomen, waarbij we hebben onderzocht hoe het zit met de veiligheid, het aanbod en de kosten.

Op het gebied van veiligheid is het noemenswaardig dat Finst expliciet aangeeft vermogen niet uit te lenen aan derde partijen. Dat is opvallend, omdat veel concurrenten dit wel doen. Dit is dan ook de reden dat sommige cryptobrokers de financiën niet op een rijtje hebben.

Natuurlijk moet worden vermeld dat Finst nog maar net staat ingeschreven bij de Nederlandche Bank. En dat levert voor beginnende beleggers risico's op.

Op papier kan een bedrijf uitstekend uit de bus komen, maar hoe zit het met de praktijk?

Ook dat is een interessante discussie, omdat we het simpelweg niet weten. Wel weten we dat de CEO's van Finst hun strepen hebben verdiend bij DEGIRO, een partij die ontzettend populair is onder Nederlandse beleggers.

En dan de kosten.

De Finst kosten zijn ontzettend laag. 

Al met al hebben we te maken met een interessante partij voor het beleggen in crypto's, waarbij het op papier een stevige speler lijkt te gaan worden in het Nederlandse cryptoklimaat.

De toekomst zal uitwijzen of dat ook echt zo blijft.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>