• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe geef ik mijn kind een goede financiële start

Logischerwijs wil je dat je kind een goed leven leidt. Financiële stabiliteit bepaalt in grote mate de kwaliteit van de toekomst van je kind.

Zonder geld kan je vrij weinig in deze wereld. Je kunt niet eens overleven als je geen eten kunt kopen! Als je kind voldoende of meer dan voldoende geld heeft, wordt er veel meer mogelijk. Het is daarom van belang dat je kind financieel intelligent wordt. Ook kan een goede financiële start een groot verschil maken.

De manieren om je kind een goede financiële start te geven

Hieronder bespreek ik de manieren om je kind een goede financiële start te geven. Onthoud dat dit veel kan betekenen voor de toekomst van je kind. Daarom is het ook zo belangrijk dit serieus te nemen en op te pakken.

Geef je kind voldoende vrijheid

Als je wil dat je kind succesvol wordt op financieel gebied, en dus ook op andere gebieden, is het belangrijk om je kind voldoende vrijheid te geven. Merk je dat je kind plannen heeft om een onderneming te starten of te beleggen in aandelen of crypto? Steun hem of haar hier dan in. Er zijn immers steeds meer jongeren die een bedrijf willen opzetten en op eigen houtje inkomsten willen genereren.

Hoewel het iets lastiger is als minderjarige een bedrijf op te zetten, kun je hier wel degelijk een oplossing voor vinden. Wellicht kan je kind het verdienmodel eerst toepassen als particulier. Er zijn genoeg manieren zelfstandig (online) geld te verdienen voor kinderen, waarmee je al kunt beginnen als je 12 jaar bent. Het is zelfs op alle leeftijden mogelijk te beginnen met een handeltje. Er hangt bijvoorbeeld geen minimumleeftijd aan het handelen op Marktplaats.

Geef je kind financieel gerelateerde boeken cadeau

Er zijn talloze financieel gerelateerde boeken op de markt verkrijgbaar die ook prima door kinderen kunnen worden gelezen. Hoe jonger zij beginnen te leren over geldzaken en ondernemen, des te beter dit is voor hun toekomst.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het boek ‘Rijke pa, arme pa’. In dit boek wordt verteld wat de rijken hun kinderen leren over geld wat de armen niet doen. Het lezen van dit boek kan je kind zeker financieel intelligenter maken. De lessen uit dit boek zijn erg simpel en makkelijk te volgen voor kinderen. Het wordt zelfs groot en deels verteld vanuit het perspectief van twee kinderen met twee verschillende vaders, die beiden een andere kijk hebben op financiële vlakken.

Als je kind ‘Rijke pa, arme pa’ leuk vond om te lezen, kun je bijvoorbeeld ook ‘Denk groot, word rijk’ en ’48 wetten van de macht’ cadeau doen. Dit zijn top boeken op financieel gebied die je kind zeker een goede financiële start kunnen geven.

Schenk aan je kind met Evi

De makkelijkste manier om je kind een goede financiële start te geven, is door schenken aan kind met Evi. Dankzij deze partij kun je op eenvoudige wijze geld apart zetten voor je kind. Het geld komt dan op de beleggingsrekening van je kind te staan. Dit betekent dat je kind op jonge leeftijd gaat profiteren van koersstijgingen en rendementen.

Het bijkomend voordeel is dat je hier zelf belastingtechnisch voordeel uit kunt halen. Je mag namelijk één keer per jaar geld schenken zonder belasting betalen. Het kan dus zeker het overwegen waard zijn geld te schenken aan je kind met Evi.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>