• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Fastned Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Ben jij van plan om aandelen Fastned te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel analyseren we of Fastned voor jou een interessante investering zou kunnen zijn!

Dit nog relatief jonge bedrijf ken je wellicht van de elektrische oplaadpunten langs de weg en bij sommige supermarkten. Elektrische auto's komen steeds vaker in het straatbeeld voor en deze kans heeft Fastned gegrepen om oplaadpunten over het hele land te bouwen.

En sinds 2019 is het mogelijk om te investeren in aandelen in Fastned. Hoe zit dat? Zijn deze aandelen interessant om in te investeren? Deze vragen staan centraal in dit artikel, waarin we Fastned eens onder de loep nemen. Meer weten? Lees dan vooral verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Sligro kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het aandeel Fastned?

Voordat je daadwerkelijk een aandeel van Fastned koopt, moeten we eerst even kennismaken. Fastned is een relatief jonge speler op de markt. Des te meer reden om eerst te onderzoeken met wat voor soort bedrijf we te maken hebben.

Laten we daarmee beginnen bij het begin. Fastned is een bedrijf dat in 2012 is opgestart met maar liefst twee medewerkers. Maar Fastned heeft laten zien dat je prima een bedrijf kunt laten groeien met een klein aantal medewerkers.

In de jaren na 2012 timmerde Fastned letterlijk en figuurlijk aan de weg. In een periode waarin elektrische auto's steeds vaker in het straatbeeld verscheen, zag Fastned een oplossing voor een probleem waar alle elektrische auto's mee te maken hebben: de batterij.

De batterij van elektrische auto's gaat namelijk leeg. De oplossing? Laadstations langs de weg. Fastned begon met het ontwerpen van laadstations en ontwierp stations met twee aerodynamische, gele bogen met in het dak gemonteerde zonnepanelen.

Als bedrijf is Fastned in de periode tussen 2012 en 2023 enorm gegroeid. Zo stond de teller van werknemers in 2020 op 54. Dat is nogal andere koek dan de twee oprichters.

Ook breidde Fastned zich uit naar andere Europese landen, waarbij er laadstations staan in onder andere Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Zo ontstond er een heus Europees netwerk van snellaadstations In dezelfde periode besloot Fastned om zichzelf te laten noteren op de beurs, waarvan de eerste aandelen van 2019 beschikbaar waren. 

Actuele koers Fastned

En hoe ziet dat aandeel eruit? Nu we kennis hebben gemaakt met het bedrijf, kunnen we ons richten op het aandeel. Dat is immers waarnaar we geïnteresseerd zijn.

De eerste stap in het beslissen of een aandeel wel of niet in jouw portfolio past, is het bekijken van de huidige koers. Met de Fastned koers kan je immers bepalen hoe het bedrijf ervoor staat.Gelukkig kunnen wij daarbij helpen.

In onderstaande tabel kun je huidige hoogte van het aandeel Fastned zien:

Historische koers Fastned

Maar hoe is deze koers tot stand gekomen? Elk bedrijf op de beurs heeft een historie, en van die historie kunnen we veel leren. Hoe heeft de historische koers van Fastned zich ontwikkeld door de jaren heen?

Zoals we weten trad Fastned in 2019 toe tot de beurs. In deze periode kon je direct instappen voor een openingskoers van €52 per aandeel. Een paar dagen later stortte deze prijs in en schommelde de prijs in de periode tot eind 2020 rond de €7.

Hoe deze abrupte daling tot stand kwam, is niet helemaal duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk is er een grote investeerder direct uitgestapt nadat hij een investering had gemaakt. Gelukkig laat Fastned zich niet van de wijs brengen door deze ontwikkeling, want eind 2020 zet Fastned de turbostand aan.

Begin 2021 vliegt de koers van Fastned in een korte periode naar een bedrag van €103 per aandeel. Dat was wel een beetje teveel van het goede, want daarna kalmeert de prijs. In de periode na deze explosieve groei schommelt de koers van Fastned zo rond de €50.

Al met al liet Fastned dus een schommeling rond de €9 zien in de periode tot eind 2020 en eenzelfde soort schommeling rond de €50 in de periode hierna. Op het moment van schrijven, januari 2023, staat de koers op ongeveer €50 per aandeel.

Snel en gemakkelijk het aandeel Fastned kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Fastned Verwachting

En hoe verder? We hebben kennisgemaakt met het bedrijf en de koershistorie onder de loep genomen. Wat betekent dat nu voor beleggers?

Daarom zijn we maar gaan koffiedikkijken. En in het koffiedik hebben we gezien dat de koers van Fastned over 10 jaar door het dak gaat. Welnee, dat is natuurlijk geen onderbouwde strategie om te beleggen.

Wat veel beter werkt is door te onderzoeken waardoor de koers doet wat hij doet. We zagen een explosieve groei in begin 2021, en in deze periode werd er door Fastned flink geïnvesteerd in het binnen- en buitenland.

Vervolgens zagen we de koers stabiliseren rond de €50, en dit is precies in de periode waarin het aantal elektrische auto's op de Nederlandse wegen toeneemt. Vraag en aanbod dus. En daarbij stellen we de vraag der vragen: heeft Fastned toekomst?

Ons antwoord daarop is volmondig ja. Het aantal elektrische auto's neemt toe, maar staat nog lang niet op elke hoek van elke straat. Als Fastned in deze periode met een kleine hoeveelheid elektrische auto's al hoopgevende koersresultaten boekt, hoe zal het er dan uitzien als het aantal elektrische auto's nog meer zal toenemen?

Daarnaast zijn de laadstations voorzien van zonnepanelen, dus ook op de lange termijn is er nagedacht over de brandstoffen die nodig zijn om snellaadstations te belichten.

Echter staat de markt waarin Fastned zich vestigt nog in de kinderschoenen. De ontwikkelingen rondom elektrisch rijden zijn in volle gang, maar zijn nog niet voor Jan en alleman beschikbaar. Een elektrische auto voor een jonge starter is immers ondenkbaar.

Wel is duidelijk dat Fastned er op tijd bij is. Mocht de markt een explosieve ontwikkeling laten zien, dan staat Fastned langs de weg om aan die vraag te voldoen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Fastned kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Fastned prijs voorspelling 2023 – 2030

Wat betekent dit voor de Fastned prijs voorspelling 2023-2030? Hier is het belangrijk om eerst even uit te leggen hoe een koers tot stand komt. De koers van een aandeel komt tot stand door een combinatie van het aantal aandelen dat een bedrijf uitzet en vraag en aanbod.

Als de vraag hoog is en het aanbod laag, zal de koersprijs stijgen. Als de vraag laag is en het aanbod hoog, zal de koersprijs dalen. Hierbij is het weer zo dat een lage prijs voor beleggers interessant is, omdat het aandeel op dat moment in de 'uitverkoop' staat.

De hamvraag is dan ook of de vraag naar Fastned in de komende jaren zal stijgen. In onze ogen is dit wel het geval. Dat de ontwikkelingen rondom elektrische auto's in de kinderschoenen staan betekent dat er enkel kansen liggen.

En die kansen zullen zich ongetwijfeld vertalen naar een groei in vraag naar Fastned aandelen. Daarom is het een logische conclusie dat beleggingen in Fastned in de komende jaren in waarde zullen stijgen. De prijs voorspelling Fastned is daarmee dat de prijs hoger zal staan dan dat hij nu is. 

Aandeel Fastned winst en verlies cijfers

Fastned Kopen of niet?

En dan de belangrijkste vraag: Fastned aandelen kopen of niet? Het antwoord hierop zal voor iedereen weer net even anders liggen. Dat hangt bijvoorbeeld af van de manier waarop jij belegt, in wat voor soort aandelen jij belegt en wat jouw persoonlijke overtuigingen zijn.

Wellicht beleg je namelijk op de korte termijn en ben je alleen op zoek naar aandelen met veel dividend. Of misschien wil jij op de lange termijn beleggen, en zit je daarom enkel in fondsen.

Voor alle type beleggers valt er wat te zeggen voor een investering in Fastned. Op de korte termijn is er relatief veel fluctuatie te zien in de koers van Fastned. Voor daytraders liggen hier dus kansen.

Op de lange termijn kan Fastned interessant zijn, omdat zij een lange termijnoplossing hebben gevonden voor een probleem dat in de komende jaren steeds meer Nederlanders zal gaan raken. En probleem is uiteraard dat de batterij van jouw elektrische auto op een gegeven moment langs de weg zal leegraken.

Fastned staat stevig in haar schoenen, omdat de koers in de korte periode waarin het op de beurs genoteerd stond stand heeft gehouden. De vraag is daarom of jij van mening bent dat Fastned in de komende jaren net zo stevig zal blijven staan als dat het nu staat.

Waar Fastned Aandelen kopen?

Aandelen Fastned kopen? Dat kan je doen op verschillende manieren en op verschillende plekken. In het stappenplan hieronder geven we overzichtelijk weer op welke hoe aandelen Fastned kopen in elkaar steekt.

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Fastned aandelen advies?

Dat brengt ons bij het einde van dit artikel. We hebben in dit artikel kennisgemaakt met Fastned, een bedrijf dat bescheiden begon en via laadstations voor elektrische auto's een oplossing heeft gevonden voor alle auto's die langs de weg een lege batterij treffen.

Daarnaast hebben we toegelicht dat koers van Fastned in de beginperiode schommelde rond de €10, daarna een explosieve groei doormaakt, om vervolgens weer te gaan schommelen rond de €50.

Als laatste hebben we beargumenteerd dat Fastned de basis heeft gelegd voor een potentiële groei van elektrische auto's in Nederland. Op het moment dat het aantal elektrische auto's in de komende jaren zal gaan toenemen, staat Fastned klaar langs de weg.

Al met al blijft is Fastned een aandeel waar veel potentie in zit. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Fastned kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>