• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld verdienen
  • /
  • Extra geld verdienen in de avonduren – Wat zijn de beste manieren om geld te verdienen in de avonduren?

Wil jij extra geld verdienen in de avonduren? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel bespreken wij namelijk de verschillende manieren waarop jij handig een zakcentje kan bijverdienen naast je vaste baan. En geloof ons: dat is een stuk makkelijker dan je denkt. In dit (zeer) uitgebreide artikel gaan wij in op de verschillende manieren waarop jij geld extra geld kan verdienen in de avonduren. Meer weten? Lees dan vooral gauw verder!


1. Verdien geld met deze avondklusjes

Goed, extra inkomsten genereren is anno nu dus erg eenvoudig. En ook erg populair, met goede reden. Hieronder bespreken wij de verschillende manieren waarop jij een extra zakcentje kan verdienen. En geloof ons: het is een stuk makkelijker dan je denkt.

1.1 Enquêtes invullen

Laten we beginnen met het invullen van jawel, enquêtes. Vanuit huis natuurlijk. Lekker op de bank tijdens een goede film of serie een paar enquêtes invullen. Klinkt goed, toch? Let wel: dit is geen manier om slapend rijk te worden en héél erg veel levert het ook niet op.

Een bekende website waar je enquêtes kan invullen in ruil voor geld is Toluna. De enige vereiste is eigenlijk dat je minstens 15 jaar oud moet zijn. Ze hebben ook een handige app die je kan installeren op je telefoon.

Het werkt zo: met het invullen van een enquête verdien je punten. De punten die je hiermee verdient kan je vervolgens omzetten in een cadeaubon voor bijvoorbeeld Zalando of Bol. De punten blijven 16 maand in je account staan en komen daarna te vervallen.

Maar goed, per enquête krijg je dus niet denderend veel punten. Erg effectief is het dus niet. Het voordeel is wel dat je het lekker vanuit je luie stoel kan doen terwijl je een serie kijkt. En je kan dan ook nog eens mensen helpen door deze enquêtes in te vullen.

1.2 Oppassen

Dit is misschien een cliché, maar met oppassen kan je prima extra inkomen genereren. En dan hebben we het niet alleen over oppassen op kinderen. Veel huisdiereigenaren zoeken een oppas voor de hond, bijvoorbeeld wanneer ze zelf op vakantie zijn. Als je het dus niet zo moet hebben van kleine kinderen hoeft dit je zeker niet tegen te houden, er zijn genoeg mogelijkheden. Daar komt bij dat je als oppas een behoorlijke uurprijs kan vragen.

Een gemiddelde oppasser verdient tussen de €7,50 en €12,50 per uur. Prima dus, en dan krijg je er ook nog eens een vrolijke viervoeter voor terug. Er zijn genoeg online platformen waar je je kan aanmelden als oppas. Wanneer je dit niet wil kan je ook terecht op Facebook. Hier zijn tientallen verschillende groepen voor oppassers en ouders/huisdiereneigenaren om zo met elkaar in contact te komen. Er komen iedere dag wel oproepjes voorbij, waardoor er geheid voor jou ook een goede klus tussen zal zitten.

Oppassen

1.3 Spaarprogramma's

Een enorm simpele en ook nog eens leuke manier om geld te verdienen: met behulp van spaarprogramma's. Je krijgt bij zulke programma's betaald door op banners te klikken, mailtjes te lezen of spelletjes te spelen. De opdrachten lopen heel erg uiteen, waardoor je niet gauw verveeld zal raken. Een makkelijke manier om extra inkomen te verdienen dus. Waar kan je dit dan het beste doen?

Een goed voorbeeld is Euroclix. Hier kan je kortingen scoren tot wel 15% bij meer dan 2400 webwinkels. Het geld dat je daarmee bespaart kan je dan mooi weer gebruiken voor iets anders. Ook hanteren ze bij Euroclix een inschrijfbonus van 2,55 euro. 

Er zijn ook andere online platformen waar dit goed kan zoals CashbackKorting bijvoorbeeld. Hier is de startbonus ook direct een stuk hoger maar liefst 7,50 euro. Het enige nadeel: je wordt pas uitbetaald vanaf 25 euro. Geduld is dus een schone zaak.

1.4 Horeca

In de avonduren lekker aan het werk, wanneer je bijvoorbeeld overdag moet studeren? Ga dan werken in de horeca! Zeker nu staan ze in restaurants, bars en cafés te springen om personeel. De kans dat je wordt aangenomen is dan ook erg groot, ook wanneer je geen ervaring hebt/ niet de juiste ervaring hebt.

Er zijn genoeg restaurants waar de diensten beginnen om 5 uur en eindigen rond 11- 12 uur. Zo verdien jij toch nog geld, zonder dat je overdag aan het werk hoeft te gaan. Dat biedt je direct genoeg tijd om te studeren.

Als we je dan een tip mogen meegeven: let wel op de cao en dus je loon. Zoals je misschien wel weet verdien je in de horeca vaak niet bijster veel geld. Lees dus goed door hoeveel geld je gaat verdienen zodat je niet achteraf voor onverwachte verrassingen komt te staan. Maar goed, een nieuwe uitdaging is in ieder geval zo gevonden.

Restaurant Mr Bean

1.5 Maaltijdbezorger

Wanneer eet je avondeten? Juist, in de avonduren. Extra inkomen verdienen als maaltijdbezorger is daarom ideaal. Zeker in de grotere steden is het bestellen van een lekkere pizza of burger als avondeten erg populair. En daar kan jij je voordeel mee doen. Het salaris is misschien niet denderend hoog, maar je verdient er wel een extra zakcentje mee.

Het enige nadeel: ons Nederlandse weer. Ook wanneer het regent of stormt, moet jij op de fiets de maaltijden bezorgen. Overweeg dus goed of dit iets voor jou is, want dit werk is niet voor iedereen weggelegd.

1.6 Schrijf een e-book

Een andere manier om extra geld te verdienen in de avonduren is door een e book te schrijven. Dit kan over van alles gaan. Zo kan je een persoonlijk verhaal schrijven, of een e book maken met handige tips over een onderwerp waar je veel vanaf weer. Je eigen product verkoop je vervolgens makkelijk via een eigen website of Bol.com bijvoorbeeld. Promoot het boek op je socialmediakanalen en draai er eventueel een advertentie voor.

Grote kans dat jij binnen no-time je boek hebt verkocht. En na het schrijven wordt dit dan ook nog direct een vorm van passief inkomen. Hoe mooi is dat? De meeste mensen denken dat het schrijven van een boek een heel moeilijk proces moet zijn, maar in realiteit valt dit reuze mee.

1.7 Verkoop oude spullen

Heb jij een zolder vol spullen die je niet meer gebruikt? Verkoop deze dan! Vaak kan je er nog wel een paar euro voor krijgen. Dat klinkt misschien niet veel, maar wanneer je veel verkoopt kan dat zo weer een paar honderd euro opleveren. Ook oude kleding verkopen is tegenwoordig erg populair om extra geld te verdienen. Dit kan je doen via Marktplaats of Vinted bijvoorbeeld.


2. Geld verdienen met sociale media

De wondere wereld van sociale media heeft ons al een hoop gebracht. Het biedt je dan ook de kans om extra geld te verdienen! Misschien gebruik jij je Instagram alleen om leuke filmpjes te bekijken, maar je kan er eigenlijk véél meer mee. Zeker als je je bedenkt dat het platform volledig gratis is. Er zijn verschillende manieren waarop je geld kan verdienen met social media. Hieronder zie je een overzicht van deze manieren.

2.1 Affiliate marketing

Ooit van affiliate marketing gehoord? Dit is een ideale manier om extra geld te verdienen! Zo deel jij producten van een bedrijf op jouw social media. Hierbij kan je dan een persoonlijke kortingscode toevoegen, bijvoorbeeld, of een linkje.

Iedere keer dat er dan op de link wordt geklikt/ iemand jouw code gebruikt verdien jij een commissie. Het verschilt natuurlijk per bedrijf hoeveel geld je hiermee kan verdienen. Bij nieuwe producten is dit vaak meer bijvoorbeeld.

Vaak wordt jouw bereik en het aantal volgers dat je hebt wel meegenomen in de overweging. Wanneer jij slechts een paar honderd volgers hebt, zal een bedrijf hier niet veel uit kunnen halen. Dat verhaal wordt alweer anders wanneer je een paar duizend volgers hebt bijvoorbeeld. En goed, je moet uiteraard ergens beginnen.

Wil jij je social media nou laten groeien? Richt je dan op een specifiek onderwerp, zoals kleding bijvoorbeeld. Ga je graag naar de sportschool? Begin dan een fitnessaccount en deel tips met je volgers. Kortom: er is eigenlijk altijd wel iets dat je kan doen.

2.2 Liken tegen betaling

Dit is misschien iets minder populair en betaalt net wat minder goed, maar je kan ook posts liken in ruil voor geld. Er zijn behoorlijk wat bedrijven die hier ene (kleine) vergoeding voor geven. En het enige wat jij daarvoor hoeft te doen is twee keer te klikken. De vergoeding is gemiddeld 1 tot 5 cent per post.

Het is dus echt een extraatje, want heel rijk ga je er niet van worden. Ook hiervoor zijn platformen beschikbaar waarvoor je je kan inschrijven. En ook hierbij geldt: je kan het eenvoudig doen vanaf de bank.

2.3 Social media gebruiken voor je eigen bedrijf

Je kan natuurlijk ook social media inzetten voor je eigen bedrijfje. Wanneer je dit goed aanpakt, zorgt dit voor meer naamsbekendheid én meer verkeer naar je website. En dat kan dan uiteindelijk weer zorgen voor meer klanten.

Maar goed, verwacht niet direct succes. Het bouwen van een sterk social media merk kost vaak aardig wat tijd. Je kan dit gelukkig eenvoudig zelf doen met behulp van gratis programma's als Canva. Via Canva kan jij je eigen socialmediaposts maken. Let wel: voor sommige functies moet je een abonnement afsluiten.

2.4 Advertenties kopen

Tot slot kan je er dan ook nog voor kiezen om advertenties te kopen. Deze worden vervolgens op de socialmediaplatformen naar keuze getoond. Zo trek je meer verkeer naar je eigen website. En als je dit goed doet, zal je de investering makkelijk terug moeten kunnen verdienen.

2.5 Begin een YouTube kanaal

Dat je geld kunt verdienen met YouTube, hoeven wij je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Dit legde we al eerder uit in ons artikel over wat een Cash Cow channel is. Ook dit kan je vanuit huis doen en is een eenvoudige manier om extra geld te verdienen. Om via YouTube geld te verdienen moet je echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo moet je allereerst minimaal 18 jaar oud zijn. Verder moeten jouw video's in de afgelopen 12 maand minstens 4000 uur bekeken zijn. Komt nog bij dat je ook minstens 1000 abonnees moet hebben. Er zit dus wel even wat tijd in om jouw YouTube kanaal winstgevend te maken. Probeer video's te maken over iets wat jij leuk en interessant vindt.

PS: Wist je dat er ook een ThinkRich YouTubekanaal bestaat?

Denk hierbij aan video's over make-up of de nieuwste auto's bijvoorbeeld. Wanneer dit goed loopt kan je ook via YouTube gebruik maken van affiliate-marketing om extra inkomsten te genereren naast de views.


3. Passief inkomen genereren met investeren

Wil jij niet bepaalde producten promoten op social media, en is producten testen ook niks voor jou? Dan kan je er ook voor kiezen je bezig te houden met investeren. Je kan je geld beleggen en op die manier een passief inkomen genereren. Maak hier in de avonduren één uurtje voor vrij en lees jezelf goed in voor je start.

Het is een goede manier om extra geld te verdienen zonder dat je iets hoeft te doen. Je kan ervoor kiezen losse aandelen te kopen van bedrijven of te gaan voor ETF's, Met een ETF heb jij een miniaandeel in bijvoorbeeld de 500 grootste bedrijven van Amerika. Dit is een relatief veilige manier om te beleggen, omdat het risico ook laag is.

Tip voor onze lezers: in ons artikel over beleggen voor beginners leggen we je precies uit welke stappen je moet zetten om op de lange termijn jouw vermogen te laten groeien.

Wanneer een paar bedrijven het heel slecht doen, zijn er wel weer een paar anderen die het juist heel goed doen. Zeker op lange termijn (een periode van 10, 20, 30 jaar) kan je hier aardig wat extra geld mee verdienen.

Door simpelweg iedere avond je even in te lezen over het laatste nieuws op de aandelenbeurs kom je al een heel eind. Beleggen brengt misschien risico's met zich mee, maar wanneer je dit goed aanpakt kan je deze risico's goed beperken. Geld investeren kan je leren, zeggen ze dan.

Brokers


Onze favoriet


Site

Score

8,2

9.0

8,8

Kosten

€0 aandelen

€0 ETF's

0,06%

Geschikt

Aandelen

ETF's

Aandelen / ETF's

Promotie

Geen

Geen

Geen


4. Ga aan de slag als freelancer

Zeker sinds de corona pandemie is werken als freelancer razend populair geworden. Je bent dan in principe ZZP'er en neemt klussen aan voor bedrijven. Zo kan je bijvoorbeeld tijdelijk invallen wanneer een vaste medewerker met zwangerschapsverlof is. Of je gaat van klus naar klus als tekstschrijver. Hieronder hebben wij de populairste rollen als freelancer op een rijtje gezet. Misschien is dit wel een baan voor jou!

4.1 Tekstschrijver of copywriter

Ben jij wel goed met taal? Dan kan je als freelancetekstschrijver aan de slag! Zo kan je bijvoorbeeld blogs gaan schrijven voor bedrijven, of flyers. Maar ook productomschrijvingen of nieuwsbrieven vallen onder het takenpakket van een tekstschrijver. Heb je een hekel aan spelfouten? Dan kan je ook teksten verbeteren, bijvoorbeeld.

Het mooie aan een baan als freelancetekstschrijver is de vraag. Er is namelijk enorm veel vraag naar tekstschrijvers, en een goede tekstschrijver is nou eenmaal moeilijk te vinden. Het aanbod is dus kleiner dan de vraag, iets wat zorgt voor een gunstige situatie. Je kan ervoor kiezen jezelf te profileren via LinkedIn en zo klanten binnen te halen. Is dat posten niks voor jou? Dan kan je je ook aanmelden op verschillende freelanceplatformen. Daarover later meer.

Kermit typing

Het gemiddelde tarief van een tekstschrijver ligt tussen de 50 en 150 euro per uur. Dit is ook afhankelijk van je ervaring natuurlijk. Wat is dan het verschil tussen een tekstschrijver en copywriter? Nou, een tekstschrijver houdt zich bezig met langere teksten zoals blogs. Een copywriter schrijft vaak meer verkopende, kortere stukken tekst.

Je kan er uiteraard ook voor kiezen beide te doen. Voor geschreven teksten vragen sommige copywriters een paar cent per woord. Het is maar net wat jij fijn vindt. Het is in ieder geval een goede manier om geld te verdienen.

4.2 Virtuele assistent

Ook VA's (Virtual Assistents) zijn enorm in trek. Als virtuele assistent help jij mensen bij hun administratief werk. Maar ook reageren op mailtjes en het bijhouden van de agenda wordt vaak gedaan door een VA. De taken liggen niet vast en kunnen verschillen per klant. Zo zijn er ook virtuele assistenten die vergaderingen notuleren, evenementen uitwerken of de social media van klanten bijhouden.

En het mooie: dit kan allemaal vanuit huis. Vanuit het buitenland werken? Dat kan als freelancer makkelijk! En je kan er dan ook nog eens goed geld mee verdienen wanneer je een positieve reputatie hebt opgebouwd. Zo ligt het tarief voor een virtuele assistent tussen de 50 en 75 euro per uur. Niet verkeerd, toch?

4.3 Socialmediamanager

Ook social media is tegenwoordig natuurlijk super belangrijk. Ongeacht de soort producten die jouw klant verkoopt, is online zichtbaarheid nou eenmaal erg belangrijk. En als socialmediamanager kan jij daar bedrijven bij helpen. Voorwaarde is wel dat je een beetje creatief bent aangelegd en ook visueel aantrekkelijke posts kan ontwerpen.

Maar goed, alles valt te leren. Bekijk een paar video's over social media en lees een boek: dan kom je al een heel eind. Ook dit kan makkelijk vanuit huis. Online marketing is super belangrijk, tegenwoordig dus een grote kans op klanten heb je zeker. De ene maand kan dit natuurlijk meer zijn dan de andere maand.

Ook kan dit steeds weer veranderen, het is nou eenmaal een beetje afhankelijk van de geïnteresseerden. Voor het maken en plaatsen van socialmediaposts kan je zo een paar honderd euro per maand vragen. Je kan werken in abonnementsvorm bijvoorbeeld, afhankelijk van het aantal posts per week. Dit biedt meer vastigheid dan wanneer je als tekstschrijver aan de slag gaat bijvoorbeeld.

4.4 Google Ads-specialist

Een nieuwe uitdaging nodig? Misschien is Google Ads specialist dan wel wat voor jou. Hiervoor heb je wel enige technische kennis nodig over hoe Ads werkt. Maar online adverteren is een enorm slimme manier om meer klanten binnen te halen. En bedrijven weten dat ook. Vaak is dit wel een grote investering, omdat adverteren nou niet bepaald goedkoop is.

Maar wanneer jij goed kan laten zien wat het de klant oplevert is dit geen probleem. Er zijn genoeg online cursussen te vinden waarmee jij jezelf kan laten omdopen tot Google Ads specialist. Het geld verdient zich vanzelf weer terug wat je hebt besteed aan de online cursus. En die technische kennis blijft je je hele leven bij.


5. Bepaalde producten verkopen via dropshipping

Ooit gehoord van dropshipping? Dit is een zogenoemde fulfillmentmethode voor een webwinkel, waarbij deze de aangeboden producten zelf niet op voorraad heeft. Zulke systemen zijn al kant-en-klaar beschikbaar via platformen als Shopify waar je alleen nog maar producten hoeft in te laden om aan de slag te gaan.

Het product wordt vaak via een buitenlandse leverancier rechtstreeks naar de klant verzonden. Je hebt dus ook geen opslagruimte nodig. Dropshipping kan je ook doen via Bol, waar dagelijks enorm veel verschillende producten worden besteld.

Een groot voordeel van dropshipping is dat het opstarten relatief makkelijk is. Je hoeft je geen zorgen meer te maken om het logistieke proces achter een bestelling. Het bijhouden van de voorraad en het inpakken hoef je bijvoorbeeld ook niet zelf te doen. Ook kan je dit in principe overal ter wereld doen, zolang je maar een goede laptop en goede internetverbinding hebt. Ook kan je eenvoudig opschalen wanneer je meer producten verkoopt. Kortom: een hoop voordelen dus.

Maar goed, ieder voordeel komt met een nadeel. Zo zijn de marges vaak laag. Doordat je relatief eenvoudig kan beginnen is de concurrentie hoog. Hierdoor ontstaat prijsconcurrentie: iedere webshop probeert de laagste prijs aan te bieden om zo de meeste klanten binnen te halen. Ook zijn de producten vaak niet van bijster hoge kwaliteit, waardoor je er sowieso niet veel geld voor kan vragen.

Om dus écht veel geld te verdienen met dropshipping moet je wel behoorlijk wat omzet draaien per maand. Je kan dit concurrentieprobleem de kop indrukken door je te richten op één specifieke niche. En dan het liefst eentje met nog niet zoveel concurrenten natuurlijk. Verder is het ook goed om in je achterhoofd te houden dat jij verantwoordelijk bent voor de fouten van de leverancier.

Klanten kloppen bij jou aan wanneer er iets niet goed blijkt te zijn. En omdat de leveranciers vaak erg ver weg zitten kan het best moeilijk zijn om deze problemen op te lossen. Ga dus op zoek naar een betrouwbare leverancier om zo dit probleem zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Uiteindelijk heb je daar alleen maar jezelf mee.


Wat zijn de beste freelanceplatformen?

Extra geld verdienen in de avond als freelancer? Dat is een stuk makkelijker dan je denkt. Zo kan je je eenvoudig aanmelden voor verschillende freelanceplatformen, en dan vaak ook nog gratis. Om jou een steuntje in de rug te geven hebben wij de meest bekende freelanceplatformen hieronder op een rijtje gezet. Zo weet jij precies wat je te wachten staat!


1. Fiverr

Misschien wel het bekendste freelanceplatform dat er is: Fiverr. Via dit platform kan je op één van de makkelijkste manieren geld verdienen. Je maakt een account aan, en vervolgens kan je een 'gig' aanmaken. Deze gig kan over van alles gaan: blogs schrijven, logo's ontwerpen, websites bouwen.... ga zo maar door. Het is maar net waar jij goed in bent/ wat je leuk vindt om te doen.

Omdat Fiverr een internationaal platform is, dien je wel een Engels toets af te leggen om gebruik te maken van het platform. Ook moet de omschrijving van jouw gig bijvoorbeeld in het Engels zijn. Dat is wel iets om goed in je achterhoofd te houden. Er zijn genoeg Nederlandse klanten te vinden op het platform, dus dat is het probleem niet. Wellicht is dit ook wat voor jou?

Let wel: Fiverr rekent een commissie van 20% over jouw inkomsten. Dat is behoorlijk wat geld, zeker als je je bedenkt dat je ook geld moet afstaan aan de Belastingdienst. Probeer hier dus rekening mee te houden in de prijs die je vraagt voor je dienst(en). Zo voorkom je dat je vrijwel niks overhoudt. Dat is natuurlijk zonde van je tijd. Wanneer je een opdracht hebt afgerond duurt het dan vaak ook nog 10 tot 14 dagen voor je jezelf kan uitbetalen.


2. Malt

Een andere optie is Malt. Wellicht past dit iets beter bij jou! Het platform is van Nederlandse bodem waardoor je dus niet aan bepaalde Engelstalige eisen hoeft te voldoen. Je aanmelden voor het platform is wederom gratis. Ook word je een stuk sneller uitbetaald dan bij Fiverr, namelijk in slechts 72 uur.

Fiverr

Voor alle projecten ben je verzekerd bij AXA. Omdat er behoorlijk wat freelancers zitten aangesloten op het platform heb je dus wel te maken met stevige concurrentie. Het is dus belangrijk dat jij je jezelf goed neerzet. Dit doe je met behulp van een eigen personal brand. Wat maakt jou uniek ten opzichte van de concurrentie?


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>