• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Brokers
 • /
 • eToro Review 2024: Hoe goed en betrouwbaar is deze broker?

Onze eToro Beoordeling

Onze score

8.2

In onze eToro review hebben wij ontdekt dat eToro een veilige en stabiele belegger is met een groot aanbod. Daarnaast zijn de kosten in vergelijking met andere brokers laag. eToro is met name interessant voor beleggers die aan CFD-trading doen. Voor startende beleggers kan het platform van eToro ingewikkeld overkomen. Gelukkig kan je via onderstaande knop gratis een demo-account aanmaken, zodat jij zelf kunt ontdekken hoe deze broker werkt!  

Kosten

€0

Demo account

Ja

Instappen vanaf

€50

Betaalmethoden

IDEAL, PayPal

Mobiele app

Ja

Overweeg jij te beleggen bij eToro? Goed nieuws voor jou! Wij hebben namelijk in deze eToro review onderzoek gedaan naar alle voor- en nadelen van beleggen bij deze broker.

Het is tegenwoordig steeds gemakkelijker om te beleggen door de enorme hoeveelheid aan brokers en banken. Dit grote aanbod heeft echter als nadeel dat beginnende beleggers wellicht door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig is eToro een broker die zich wel duidelijk onderscheidt van de rest van het bos. 

Als belegger zijn brokers interessant die een groot aanbod hebben met kosten die zo laag mogelijk zijn. Wij gaan in deze eToro review toelichten waarom eToro in dit opzicht een interessante broker zou kunnen zijn. Ook brengen wij de nadelen van eToro aan het licht.


eToro Review in het kort

Voordelen eToro

 • Ze hanteren lage tarieven
 • Een sterke eToro community met dagelijks voor tips en analyses
 • Mogelijkheid tot het kopiëren van portfolio's van anderen via SocialTrading
 • Marktleider in contract-for-difference handel (CFD)
 • Veel analysemogelijkheden in het platform

Nadelen eToro

 • CFD-trading is niet geschikt voor beginners
 • Het beleggen vereist enige kennis en ervaring
 • Geen obligaties en fondsen

Beoordeling

Onze score

8,2

Kosten

€0

Waarin kun je handelen?

CFD's, aandelen, ETF's

Demo account

Ja

Instappen vanaf

€50

Geschikt voor

Aandelen, CFD's (gevorderden)

Uniek

Social trading, commnunity

Aanbod: 8

Kosten: 10

Gemak: 7,8

Service: 7


eToro vergelijken met andere brokers

Brokers


Onze favoriet


Site

Score

8,2

9.0

8,8

Kosten

€0 aandelen

€0 ETF's

0,06%

Geschikt

Aandelen

ETF's

Aandelen / ETF's

Promotie

Geen

Geen

Geen


Wat is eToro?

Voor we deze eToro review beginnen is het belangrijk om antwoord te geven op de vraag: wat is eToro? Misschien heb je er ooit wel eens van deze gehoord, maar weet je nog niet precies wat het is.

De online broker eToro is in 2007 opgestart in Tel Aviv in Israël en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de markt met meer dan 13 miljoen gebruikers. Het hoofdkantoor is gevestigd en ingeschreven in Cyprus, waardoor eToro de Europese financiële wetgeving volgt. 

In verschillende eToro recensies wordt eToro in een positief daglicht geplaatst. Dat heeft met name te maken met hun aanbod aan CFD-trading. CFD-trading is het beleggen in een verwachte prijsstijging- of daling; speculeren dus. Deze manier van beleggen is niet geschikt voor beginners. Het brokersplatform van eToro is desalniettemin uitgegroeid tot marktleider op het gebied van CFD-trading. 

Ook heeft eToro gezorgd voor een stukje educatie en transparantie binnen het platform. Dit doen zij namelijk door middel van social trading: de mogelijkheid om je portfolio te delen met anderen en om portfolio's van anderen in te zien. En dat is uniek in de beleggingswereld! En het gaat nog verder. Ook kunnen beleggers reageren op interessante aandelen, worden geregeld tips van andere beleggers gepubliceerd en er een overvloed aan behulpzame informatie binnen handbereik.

Als laatste is het bij eToro mogelijk om een demo-account met £100.000 aan te maken om jezelf te oriënteren op het aanbod bij de broker. Zo kun je gebruik maken van de informatie om te oefenen met het aankopen van jouw eerste beleggingen bij eToro. Een soort eToro test dus!

Specificaties eToro

Hieronder een aantal belangrijke specificaties rond de broker eToro!

Naam broker

eToro

Aantal werknemers

>1200

Vestigingsland

Tel Aviv

Adres

Derech Sheshet HaYamim 30, 5120261, Bnei Brak

Telefoon

+44 866 350 0881

Bestaat sinds

2007


Is eToro Betrouwbaar?

De broker eToro is anno 2021 marktleider als het gaat om CFD handelen. Wereldwijd zijn er 13 miljoen gebruikers van het platform. Hierbij is het zo dat het bedrijf strenge wetgeving van FCA en CySEC moet volgen. Daarnaast zijn er financiële regels vanuit de Europese Unie waar eToro aan moet voldoen.

Daarnaast stelt Toro bij het verifiëren van een account verschillende vragen, waarbij eToro test of jij beschikt over genoeg kennis om te beleggen bij eToro. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan vragen over het risico en het aanbod van beleggingen.

Als online broker is eToro een gevestigde naam in de beleggingswereld, waardoor je kunt concluderen dat eToro een veilige belegger is. Daarnaast hanteert de broker een bedrag van £20.000, waar eToro garant voor staat.


eToro Review

Oké, nu we de belangrijkste zaken hebben uitgelicht, kunnen we starten met de rest van deze eToro review 2024. Het vergelijken van brokers is bij ThinkRich dagelijkse kost en wij doen dit al jaren. Hierdoor weten wij precies waar wij op moeten letten. 

Bij het analyseren van brokers kijken wij bijvoorbeeld naar de kosten van het beleggen, de grootte van het aanbod, de gebruiksvriendelijkheid van het platform en de focus van de broker. En dit hebben we uiteraard ook uitgebreid gedaan bij de broker eToro. 

Beleggingsmogelijkheden bij eToro

Beleggen kan tegenwoordig op allerlei verschillende manieren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan aandelen, fondsen, ETF's of obligaties. Ook eToro biedt verschillende beleggingsmogelijkheden aan. Deze broker kenmerkt zich met een aanbod dat voornamelijk gericht is op CFD-trading. 


In vergelijking met andere brokers heeft eToro een aanbod dat aan de lage kant ligt. Dat betekent niet dat het een slechte broker is. Integendeel! De producten die zij aanbieden zijn namelijk van hoge kwaliteit. Tegelijkertijd zijn de kosten hiervan laag.

 

Hoe dat precies zit, leggen we later in deze review uit. Maar eerst zetten we alle beleggingsmogelijkheden voor jou even op een rijtje! Let hierbij op: sommige producten kan je alleen aanschaffen door middel van CFD-trading. 

 • Aandelen
 • ETF's
 • Grondstoffen (alleen CFD)
 • Obligaties
 • Futures (alleen CFD)
 • Opties
 • Forex (alleen CFD)
 • Turbo's
 • Beleggingsfondsen
 • Buitenlandse beurzen
 • CFD's
 • Cryptovaluta

Analyse mogelijkheden eToro

Kennis is macht. Zeker als het om beleggen gaat. Al met een kleine hoeveelheid kennis over hoe het beleggen in elkaar steekt, kom je al een heel eind. Maar hoe kom je aan deze kennis?

Bij eToro is het antwoord op die vraag heel slim beantwoord. In eerste instantie is het zo dat je bij eToro over alle mogelijke middelen beschikt om beleggingen te analyseren. Zo beschikt elke belegging over een gedetailleerde grafiek en nieuwsberichten met daarin informatie over de stand van zaken.

Daarnaast biedt eToro ruimte voor de community om kennis te delen over alle beleggingen. Zo kan je urenlang scrollen door reacties van gebruikers op een bepaald aandeel. De site staat zo vol met tips en tops rondom het beleggen bij eToro, zodat jij met extra kennis in jouw rugzak kunt beleggen. Ook is het bij eToro mogelijk om het portfolio van andere, ervaren beleggers in te zien. Dit gaat nog verder, want je kunt zelfs de laatste transacties van deze persoon direct kopiëren. Deze handeling wordt door eToro copytrading genoemd.

Als laatste beschikt eToro over alle huishoudelijke mogelijkheden die vrijwel elke broker aanbiedt, zoals een jaarlijks overzicht voor jouw belastingaangifte en een duidelijk overzicht van jouw aangekochte beleggingen in het portfolio.  

Kosten eToro 

Hoe lager de kosten, hoe meer rendement jij overhoudt. Dat is de stelregel die centraal staat dit onderdeel van onze eToro review. We leggen daarom hier uit waarom je bij eToro op gemakkelijke wijze de kosten extreem laag kunt houden.

Bij eToro gelden er vrijwel geen kosten voor het aan- en verkopen van beleggingen. De transactiekosten van ETF's en aandelen zijn bijvoorbeeld €0. Hoe kan dat? 

Het grootste deel van het aanbod van eToro bestaat uit CFD-trading. De kosten hiervan worden door eToro 'spreads' genoemd. Deze spreads worden berekend door het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs te berekenen. Daarnaast is het zo dat 'spreads' duurder zijn op het moment dat je een kortetermijnbelegging aangaat in vergelijking met een langetermijnbelegging. Een aandeel dat je 1 dag bezit zal daarom duurder zijn om te verkopen dan een aandeel dat je voor een langere periode bezit. Let hierbij goed op: de kosten van CFD-trading steken ingewikkeld in elkaar en zijn kunnen voor beginners ingewikkeld te ontmaskeren zijn. 

Lang verhaal kort: hiermee verdient eToro genoeg geld aan CFD-trading om de kosten van overige aandelen en ETF's €0 te maken. Dat is goed nieuws voor beleggers, want bij eToro is het mogelijk om zo de kosten heel laag te houden. Natuurlijk zijn er enige kosten waar je op kunt rekenen, en die kosten zetten we hieronder eens duidelijk op een rijtje! 

Soort kosten

Kosten

Valuta

2,5%

Transactie

Alle beleggingen behalve CFD: €0

CFD: 0,09% per transactie

Extra

Inactiviteit: €10 per maand

Klantenservice

Hulp nodig? Bij eToro word je voornamelijk geholpen via de website, waarop een uitgebreide Q&A te vinden is. Dit platform is anno 2024 volledig in het Engels. Verder is het bij eToro mogelijk om via de website te chatten met een medewerker. Helaas is er geen telefoonnummer te vinden van de klantenservice van eToro. 

Contactmogelijkheden

NL: Geen
BE: Geen
E-mail: info@etoro.com

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 - 22.00 uur
Zaterdag & Zondag: Gesloten

Mobiele app

Wil jij het succes van jouw beleggingen snel laten zien aan vrienden en familie? Dat kan! Bij eToro kan je dit namelijk laten zien via de eToro app. Deze mobiele app heeft jij vrijwel alle mogelijkheden die de website ook heeft, zoals het kopen- en verkopen van aandelen of het bekijken van jouw portfolio. Natuurlijk kan je voor een fundamentele analyse beter grijpen naar een desktop, maar op je telefoon kom je met de eToro app al een heel eind! 

Oefenaccount

Bij ThinkRich proberen wij op allerlei manieren uitleg te geven over alles wat te maken heeft met beleggen. Toch is iets ervaren wat anders dan iets lezen in een artikel. En dat beseft eToro zich ook. Daarom is het bij eToro mogelijk om een oefenaccount aan te maken, waar beleggers met een bescheiden bedrag van $100.000 kunnen ontdekken hoe het beleggen nu daadwerkelijk in elkaar steekt.

Dit vinden wij een enorm pluspunt van eToro, aangezien het voor beginnende beleggers mogelijk is om kennis te maken met de handeling van het beleggen in aandelen zonder dat je daar geld in hoeft te stoppen. De ervaring leert dat de drempel van het beleggen hierdoor nogal wordt verlaagd.


Conclusie

Onze score

8.2

Aanbod

Kosten

Gemak

Service

Al met al kan worden geconcludeerd dat eToro op verschillende manieren een heel interessante broker kan zijn voor beleggers. Zo zijn de kosten voor het beleggen in aandelen en ETF's extreem laag. Het aanbod hiervan is wat aan de lage kant, maar voor beleggers die toch enkel willen beleggen in aandelen en ETF's, is dit juist een groot voordeel. De kosten van CFD-trading steken ingewikkelder in elkaar, maar eToro is een broker die voor dit soort producten de uitgewezen keuze is. 

Daarom is eToro met name gericht op ervaren beleggers die geïnteresseerd zijn in CFD-trading, of juist op beginnende beleggers die de kosten van aandelen en ETF's zo laag mogelijk willen houden. Het is wel noemenswaardig dat beginnende beleggers de fout kunnen maken om per ongeluk een aandeel te kopen via de CFD-methode, waardoor je opeens een hoger risico loopt dan gewoonlijk. 


Veelgestelde vragen

Is eToro een goede broker?

De broker eToro heeft wereldwijd meer dan 13 miljoen klanten en is marktleider op het gebied van CFD-trading. Ze hebben daarnaast een relatief groot aanbod tegen lage kosten. Ook is er veel ruimte voor het delen van informatie en het raadplegen van experts binnen de eToro community. 

Waar kun je in beleggen bij eToro?

Bij eToro kun je kiezen uit verschillende beleggingssoorten. Het aanbod bestaat voornamelijk uit CFD-trading in aandelen, ETF's, opties en turbo's. Ook kan je in reguliere aandelen en ETF's beleggen. Deze beleggingen kan je aanschaffen via alle grote beurzen in de beleggingswereld. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>