• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Ethereum Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2022-2030]

Iedereen heeft de naam Ethereum wel is voorbij zien komen. Maar wist je dat het na bitcoin de een na grootste cryptocurrency van de wereld is? Het is dus een grote en ambitieuze cryptocurrency. Hoe ziet de toekomst er van deze cryptomunt uit en wat is de Ethereum verwachting?

In dit artikel gaan we deze vragen beantwoorden en gaan we nog dieper in op andere zaken. We gaan je alles vertellen over de prijsvoorspellingen en de verwachtingen. Ook vertellen we je waarom wij ervan overtuigt zijn dat de munt de komende jaren gaat stijgen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Ethereum (ETH)?

Voor we dieper ingaan op de verwachtingen en de prijsvoorspelling gaan we het eerst hebben over de basis van Ethereum. Want wat is Ethereum nou precies en hoe is het zo'n grote munt geworden? Wat is het hoofddoel van Ethereum? Ethereum (ETH) is opgericht in 2013 door Vitalik Buterin. De motivatie erachter was het succes van Bitcoin.

Vitalik Buterin was zeer enthousiast over Bitcoin maar zag wel wat verbeterpunten. Zo vond hij het meer een betalingsnetwerk. Het hoofddoel van ETH was dan ook een platform te creëren waar beter op te bouwen was dan Bitcoin. Dat is een ambitieus doel aangezien Bitcoin heel groot en populair is.

Een van de grootste verschillen tussen Ethereum en andere crypto munten is dat ze met smart contracts werken. Dit zijn eigenlijk contracten op de blockchain waar regels op gezet kunnen worden. Tussenpersonen kunnen hier transacties uit halen. Dit is een van de grote verschillen met Bitcoin. Op deze manier proberen ze zich ook te onderscheiden. 

Op het Ethereum platform kunnen gebruikers ook applicaties ontwikkelen. Dit kan ook bij Bitcoin maar bij Ethereum worden de gebruikers vrijgelaten in het proces. Bij Bitcoin zijn er nog veel regels en beperkingen.

Met Ethereum kunnen gebruikers dus applicaties ontwikkelen en smart contracts afsluiten. Deze contracten worden omgezet naar codes. De munten kunnen geplaatst worden in een zogeheten Ethereum wallet. Daar wordt er onderscheid gemaakt tussen 4 verschillende wallets.

Koers Ethereum Crypto

Op zoek naar de actuele koers van Ethereum? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van ETH te zien. Zoals je kunt zien is de coin de afgelopen jaren flink gestegen in waarde en heeft Ethereum een mooie groei doorgemaakt.

Historische Koers Ethereum 

Hierboven in de grafiek is de historische koers van ETH te zien. Ethereum is een crypto currency dat al een tijdje bestaat. In het begin had het een beetje een trage start maar daarna schoten ze letterlijk omhoog. In Januari 2018 werd er toen al een hele mooie piek bereikt. De waarde van ETH was toen bijna 1560 euro. 

In de jaren erop daalde de waarde weer maar in 2021 schoot de koers weer omhoog. Dit had het gevolg dat er een nieuwe all time high werd bereikt in Oktober 2021. De waarde stond toen op 3731,84 euro. Dat is heel erg hoog in de crypto wereld.

De all time high is redelijk recent dus het moeilijk te zien wat erna met de koers gebeurde. In Mei 2021 werd er bijna een soortgelijke hoogte behaald. De waarde van de cryptomunt was toen 3433,77 euro. Daarna daalde de koers weer flink maar in Juli kwam er weer dus een grove stijging. Dat had dus als gevolg dat er in Oktober de all time high werd bereikt.

Via bovenstaande tabel kun je overigens direct Ethereum kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform. Dit is onze favoriete broker omdat de handelskosten enorm laag zijn.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Ethereum koers verwachting

Wat is de Etheureum koers verwachting voor de toekomst? En hoe zit de Ethereum verwachting 2030 er precies uit? Het blijven moeilijke vragen om het exacte antwoord op te geven. Uiteindelijk kunnen we niet in de toekomst kijken. We kunnen wel voorspellingen doen aan de hand van de gegevens die we hebben.

De ETH verwachting voor de toekomst ziet er goed uit. In 2021 heeft de coin een flinke stijging gehad in de koers. Zo goed zelfs dat er een all time high werd bereikt. Wij verwachten dat ETH grote stappen kan gaan zetten in de toekomst (geen financieel advies).

Waarom? Ethereum heeft al een hele grote groep van gebruikers. Wij verwachten dat dit alleen maar meer kan worden in de toekomst. Hierbij hebben ze een goed project waar ze de fouten van Bitcoin willen verbeteren. De verwachtingen is dat veel gebruikers dit aantrekkelijk gaan vinden.

Bovendien kunnen gebruikers op Ethereum ook applicaties ontwikkelen. Dit betekent dat ook de creatieve mensen worden aangetrokken. Wij verwachten dat dit goed aanslaat bij de doelgroep en dat het een positieve werking heeft.

De verwachting is dus dat Ethereum goede stappen kan gaan zetten in de toekomst. Als ze blijven groeien zoals ze in 2021 doen wordt het alleen maar beter voor ze. Wij zijn dan ook van mening dat Ethereum een van de beste crypto's is voor korte en lange termijn!

Ethereum prijs voorspelling 2022 – 2028

De toekomst van Ethereum ziet er zeer goed uit. De verwachting is dat de prijs van ETH de komende jaren gaat stijgen. In 2021 is er een mooie all time high bereikt. Hiernaast heeft het ook in dat jaar echt de weg omhoog ingezet. Dit is een positief beeld voor de toekomst.

De gebruikers kunnen hun eigen applicaties maken en ze proberen de fouten van Bitcoin te verbeteren. Wij verwachten dat dit populariteit van ETH goed kan gaan doen.

Maar wat gaat er precies met de prijs gebeuren? Hoe ziet de Ethereum verwachting 2022 eruit? Het blijven moeilijke vragen om precies antwoord op te geven. Er kan nooit met zekerheid in de toekomst gekeken worden. Om zo goed mogelijk onderzoek te doen hebben wij verschillende websites bekeken. Op deze websites worden prijs voorspellingen gedaan door crypto experts. Daarom zijn ze redelijk betrouwbaar.

Hieronder is de prijsvoorspelling van Ethereum te zien. Dit is voor de aankomende 8 jaar. Het ziet er mooi uit voor ETH en er zit een mooie stijging in de waarde van de prijs. In 2028 staat de coin zelfs bijna op 16.500 euro. Dat is veel hoger dan wat ze op dit moment hebben en de all time high. De voorspellingen van 2028 kunnen we nog niet zien.

Het blijft natuurlijk nooit precies te voorspellen hoe het over een paar jaar eruit ziet maar de verwachtingen zijn in ieder geval goed.

Ethereum prijsvoorspelling

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Ethereum?

Waarom stijgt Ethereum eigenlijk? Het is een veelgestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Ethereum nieuws speelt hier in grote rol in. Zodra ETH positief in het nieuws is geweest zie je eigenlijk direct een stijging.

Dit komt door het feit dat investeerders vaak besluiten in een cryptomunt te investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Ethereum crypto nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Andere crypto coins:

- Stellar
Cardano

Ethereum kopen of niet?

Ethereum kopen of niet? Het blijft een lastige vraag en zelfs crypto investeerders worstelen hiermee. Dit komt omdat je nooit zeker weet hoe het gaat lopen. Als jij twijfelt om te investeren in ETH raden wij aan om eerst goed onderzoek te doen.

Het vertrouwen dat wij in Ethereum hebben is in ieder geval groot. De stijging en de all time high van 2021 zijn zeer hoopgevend. ETH is ook al bekend bij het grote publiek en wij verwachten dat dit een positieve werking kan hebben.

Hiernaast verwachten we dat steeds meer mensen gaan investeren in crypto. Met de bekendheid van Ethereum denken wij dat dit goed kan zijn voor ETH. Wij verwachten dat hierdoor ook steeds meer mensen vertrouwen gaan hebben in deze cryptomunt.

Via onderstaande grafiek kun je direct Ethereum kopen met iDeal. Bitvavo is de Nederlandse crypto broker met de laagste handelskosten. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>