• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Een bedrijfswagen leasen: altijd een voertuig in gebruik

Voor jouw bedrijf moet er te allen tijde een goed voertuig beschikbaar zijn. Vooral als je bij klanten op locatie moet komen, moet je immers alle middelen meenemen. Echter is het geld niet altijd beschikbaar om een bedrijfswagen aan te schaffen. Om de kosten aanzienlijk te spreiden kan je een bedrijfswagen leasen. Met het leasen kan je immers toch de bedrijfswagen gebruiken, maar betaal je een vast bedrag per maand. Om ervoor te zorgen dat je een voertuig in handen hebt dat bij je past, moet je weten waar je allemaal op kan letten.

Een voertuig bij jouw werkzaamheden

Een bedrijfswagen leasen is een goede manier om een passend voertuig te krijgen. Het is daarom van belang dat je goed voor ogen hebt welk voertuig het beste bij jouw werkzaamheden past. Als je iedere dag veel gereedschappen en andere hulpmiddelen mee moet nemen, is een groter model een vereiste. Als het vooral is om van A naar B te komen, hoef je geen al te grote auto te hebben. Ieder model wagen kan jou dan weer op een andere manier helpen om jouw werkzaamheden uit te voeren. Vooraf weten wat je zoekt, helpt jou bij het maken van een goede keuze.

De technische kant goed bekijken

Je moet daarbij ook goed kijken naar de technische kant van de bedrijfswagen. Iedere bedrijfswagen heeft een aantal functionaliteiten, die je verder uit kan breiden. Een bedrijfswagen leasen houdt dus ook in dat je op de hoogte moet zijn van het technische verhaal. Een leasemaatschappij kan jou hier te allen tijde bij helpen met technisch advies. Door gerichte vragen te stellen weet je wat de specificaties inhouden en hoe je ervoor zorgt dat het voertuig ook op deze manier bij jouw werkzaamheden aansluit. Je hebt dan ook een beter beeld van de specificaties.

Het laadvermogen voor jouw bedrijfswagen

Bij een bedrijfswagen leasen draait het ook allemaal om het laadvermogen. Voor verschillende beroepen heb je namelijk te maken met andere gereedschappen, waarvan het gewicht ook kan verschillen. Het laadvermogen kan echter een lastig onderwerp zijn. Je weet immers niet altijd welk laadvermogen het beste bij jouw bedrijf past. Het leasebedrijf zorgt daarom door middel van advies over het laadvermogen waar je allemaal naar kan kijken en hoe je bepaalt welk voertuig je het beste voor jouw bedrijf kan gebruiken. Je hoeft niets meer achter te laten voor jouw werkzaamheden.

Het contract direct aangaan

Zodra je alles goed op een rij hebt gezet, kan je het leasecontract aangaan. De voorwaarden voor een bedrijfswagen leasen staan vooraf allemaal voor jou op een rij. Nadat je deze doorgelezen hebt, kan je het contract ondertekenen. Vanaf dat moment heb je alleen nog het maandbedrag om rekening mee te houden. Je staat verder niet voor onverwachte kosten, omdat het onderhoud in het maandbedrag verwerkt zit. Je hoeft alleen nog maar gebruik te maken van het voertuig. Aan het einde van het contract ruil je de wagen weer in voor een nieuwe variant. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>