• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • Easybroker Review 2023: Hoe goed is deze broker?
EasyBroker beleggen review

Onze score

8.9

In deze Easybroker review hebben we dit platform beoordeeld met een 8.9. Deze broker is als nieuwkomer op de Nederlandse markt interessant voor beleggers die alle mogelijkheden op meerdere beurzen willen benutten en die niet bang zijn voor een grote hoeveelheid aan informatie. Zo heeft Easybroker veruit het grootste aanbod aan analysemogelijkheden. Ook zijn de kosten voor het beleggen laag. Kortom, via Easybroker beleg je in een grote hoeveelheid functionaliteiten tegen een lage prijs. 

Overweeg jij om te beleggen bij EasyBroker en ben je benieuwd of deze broker voor jou een geschikte partij zou kunnen zijn om jouw vermogen bij te beleggen? Dan ben je bij deze EasyBroker review aan het juiste adres!

Wij beleggen al jaren bij meerdere brokers en hebben inmiddels een groot aantal brokers al onder de loep genomen. En EasyBroker, een nieuwkomer op de Nederlandse beleggingsmarkt, kon niet missen in onze database. 

In dez review ontdek je onder andere welke functionaliteiten Easybroker aanbiedt, hoe groot het aanbod is, of deze broker gebruiksvriendelijk beleggen mogelijk maakt en boven alles welke kosten er in rekening worden gebracht.

Kortom, in dit artikel kan jij ontdekken of EasyBroker voor jou een interessante partij zou kunnen zijn om voor de lange termijn bij te beleggen. 


Easybroker Review in het kort

Voordelen Easybroker

 • Gigantisch aanbod
 • Met 0.08% per transactie één van de goedkoopste brokers op de markt
 • Enorme hoeveelheid aan analysemogelijkheden
 • Grote hoeveelheid beleggingsproducten waarin je kunt beleggen
 • Toegang tot alle relevante beurzen
 • Uit een recentelijk vergelijkend onderzoek is gebleken dat Easybroker uit een selectie van 10 brokers de een-na goedkoopste broker is voor het beleggen in aandelen 

Nadelen Easybroker

 • Grote aanbod kan overweldigend zijn voor beginners
 • Geen demo-account
 • Het beleggen is ingewikkeld en tijdrovend voor beginners
 • Het platform is niet heel gebruiksvriendelijk

Beoordeling

Onze score

8.9

Kosten

0.08%

Waarin kun je handelen?

alles behalve crypto

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€1

Geschikt voor

Gevorderden

Uniek

Meeste analysemogelijkheden

Aanbod: 10

Kosten: 10

Gemak: 7.5

Service: 8.0

Brokers


Onze favoriet


EasyBroker beleggen review

Site

Score

8.2

9.0

8.9

Kosten

€0 aandelen

€0 ETF's

0,08%

Geschikt

Aandelen

ETF's

Aandelen / ETF's

Promotie

Geen

Geen

Geen


Wat is EasyBroker?

Voordat we echt daadwerkelijk in de EasyBroker review duiken, is het belangrijk om stil te staan bij de vraag wat EasyBroker nu eigenlijk is. Zo kan je namelijk ontdekken of EasyBroker een betrouwbare partij is om bij te beleggen.

Allereerst is het zo dat EasyBroker al aardig wat jaartjes meedraait. Toch hebben zij zich niet heel nadrukkelijk geprofileerd in de Nederlandse beleggingsmarkt. Dit is een bewuste keuze geweest, want zij wilden eerst een aantal jaren meedraaien voordat zij écht het brede publiek probeerde aan te spreken.

Maar onlangs is dit veranderd. EasyBroker is bijvoorbeeld steeds vaker in de schijnwerpers te vinden. Het is zo dat EasyBroker net als partijen als Lynx en Mexem gebruik maakt van het beurzensysteem van Interactive Brokers. 

Dit is een Amerikaanse partij die wereldwijd partijen als EasyBroker toegang geeft tot allerlei verschillende beurzen. Het voordeel hiervan is dat het aanbod van EasyBroker heel groot is ten opzichte van Nederlandse concurrenten.

Al met al is EasyBroker een redelijk nieuwe broker, maar vanwege hun competitieve prijzen is het een partij die zeker wel het analyseren waard is. Wil je weten wat we nog meer kunnen vertellen over EasyBroker? Lees dan hieronder onze verdere analyse.

Specificaties EasyBroker

Hieronder een aantal belangrijke specificaties rond de broker EasyBroker!

Naam broker

EasyBroker

Moederbedrijf

Easy Broker B.V.

Vestigingsland

Nederland

Adres

Gasfabriek 10, 5613 CP Eindhoven

Telefoon

Bestaat sinds

2014


Is EasyBroker betrouwbaar?

De veiligheid en betrouwbaarheid van de broker een belangrijk onderdeel van deze EasyBroker review. Beleggen is immers een handeling waarbij je geld investeert in een bepaalde belegging - en daarvoor wil je dat een broker op verschillende manieren veiligheid kan bieden. 

EasyBroker is een betrouwbare broker. Dat heeft met een aantal verschillende zaken te maken. Allereerst is het zo dat EasyBroker elke klant beschermt door middel van de MiFID-regeling. Hierbij worden alle klanten wettelijk gezien als niet-professionele beleggers - en dat zorgt ervoor dat klanten de hoogste mate van bescherming hebben vanuit het Wet Financieel Toezicht (WFT).

Daarnaast is het zo dat alle Nederlandse rekeningen recht hebben op het Nederlandse Beleggerscompensisatiestelsel. Kort gezegd is dit een systeem waarbij beleggers tot €20.000 aan geld kunnen ontvangen in geval van faillissement. 

Als laatste is het zo dat EasyBroker nauw samenwerkt met één van de grootste aanbieders van beurssoftware, Interactive Brokers. Ook via Interactive Brokers worden er allerlei regelingen getroffen die in het voordeel zijn van individuele beleggers. 


EasyBroker Review

Nu we de hebben toegelicht wat voor soort partij is, kunnen we starten met de echte EasyBroker Review. In dit onderdeel gaan we losse onderdelen die voor beleggers belangrijk zijn nog eens nader bekijken.

Zo onderzoeken we bijvoorbeeld de beleggings- en analysemogelijkheden, de kosten, maar ook de klantenservice en de gebruiksvriendelijkheid van het platform van EasyBroker.

Ben jij dus benieuwd naar een diepere analyse van deze partij, lees dan hieronder verder hoe wij de losse mogelijkheden van EasyBroker hebben beoordeeld!

Beleggingsmogelijkheden bij EasyBroker

De eerste stap in de analyse van EasyBroker is het onderzoeken van de beleggingsmogelijkheden. En daarover kunnen we vrij kort zijn: de mogelijkheden zijn enorm. 

In vergelijking met concurrenten kan je bij EasyBroker meerdere producten op verschillende beurzen aankopen. Zo kunnen we zelfs terecht op beurzen van Israël, Estland, Zuid-Afrika, maar natuurlijk ook bij de grote spelers als de Verenigde Staten en de Euronext.

Daar komt nog eens bovenop dat het mogelijk is om allerlei verschillende producten aan te kopen. Zo kan je een Tesla-aandeel kopen als CFD, maar ook als regulier aandeel. Of wellicht juist een ETF met daarin een grote positie van Tesla. Kortom, een van de grootste aanbieders van allerlei beleggingsproducten op de markt. 

 • Aandelen
 • ETF's
 • Grondstoffen
 • Obligaties
 • Futures 
 • Opties
 • Forex / valuta
 • Gestructureerde producten
 • Beleggingsfondsen
 • Buitenlandse beurzen
 • CFD's
 • Cryptovaluta

Analysemogelijkheden EasyBroker

En dan de analysemogelijkheden. Met behulp van analysemogelijkheden kan je als belegger nét even meer kansen benutten dan je zou kunnen hebben bij een kleinere partij. 

EasyBroker is een broker die extreem veel analysemogelijkheden biedt. Van de mogelijkheid om zelf lijnen aan te brengen in de koers tot geschreven analyses van bepaalde aandelen, of simpelweg direct door te klikken naar jaarcijfers van een bepaalde belegging; het is allemaal aanwezig bij EasyBroker.

EasyBroker gebruikt het programma Trader Workstation om het handelen uit te voeren. Dit is een apart programma dat je dient te downloaden. Hier vanuit worden alle handelingen uitgevoerd.

EasyBroker beleggen

Het gote analyse-aanbod is een groot voordeel, maar kan direct ook als overweldigend worden ervaren. Zelfs ervaren beleggers kunnen door de bomen het bos niet meer zien - en dat kan je wel degelijk als nadeel ervaren. 

Kosten EasyBroker

Hoe hoog zijn de kosten van EasyBroker? Als belegger wil je de kosten zo laag mogelijk houden, zodat je op de lange termijn het meeste rendement overhoudt. 

EasyBroker is een interessante broker, omdat zij in vergelijking met andere partijen lage kosten in rekening brengen. Zo wordt er voor verschillende soorten transacties een vast percentage aan kosten in rekening gebracht. Hiermee is het kostenplaatje van EasyBroker ook nog eens transparant en zonder verborgen kosten.

Om je hier een beeld van te geven hebben we hieronder even kort de belangrijkste soorten kosten die in rekening worden gebracht bij EasyBroker voor je op een rijtje gezet:

Soort kosten

Kosten

Valuta

Geen

Transactie


Aandelen/ETF Euronext: 0.08%

Aandelen/ETF VS: $0.008 per aandeel

Fondsen: 0.10%

Extra

Real-time koersen: €1.50 - €3.00 per maand

Klantenservice

Bij EasyBroker staat de klantenservice hoog in het vaandel. Dat heeft een duidelijke reden, want EasyBroker is een relatief nieuwe partij die nog niet heel groot is in Nederland. 

Het is daarom ook niet gek dat je EasyBroker gewoonweg kunt bereiken via het telefoonnummer  +31 (0)20 -2109007 tussen 9.00 en 17.30 op werkdagen. Daarnaast hebben zij een Nederlandstalige e-mailservice, waarbij je via info@easybroker.nl een e-mail kunt opstellen met al jouw vragen over beleggen bij EasyBroker.

Contactmogelijkheden

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00 -17.30
Zaterdag & Zondag: Gesloten

Mobiele app

Een belangrijk onderdeel van beleggen bij een broker anno 2023 is de mogelijkheid om via een mobiele app te traden. En dit geldt ook voor EasyBroker, want zij hebben ook een app.

Bij de app zijn er verreweg minder functionaliteiten beschikbaar in vergelijking met het platform van Interactive Traders, waarbij je via het Trading Workstation werkelijk alle informatie die je je maar kunt bedenken kunt vinden.

De mobiele app van EasyBroker werkt naar behoren en is functioneel. Hij is niet zo goed als de app van vergelijkbare concurrenten, maar is zeker goed genoeg om simpele beleggingen uit te voeren. 

EasyBroker app

Oefenaccount

Bij ThinkRich streven wij ernaar om uitleg te geven over alles wat je nodig hebt om succesvol te beleggen. Het onderzoeken van verschillende brokers hoort hier bij, want een geschikte broker kan voor jou op termijn het verschil maken tussen een zeer succesvolle investering en een matige investering. Een oefenaccount kan hierbij heel veel helpen. Helaas biedt EasyBroker geen oefenaccount aan om dit in een speelse omgeving te ontdekken. 


Conclusie

Onze score

8.9

Aanbod: 10

Kosten: 10

Gemak: 7.5

Service: 8

En dat brengt ons bij de conclusie van deze EasyBroker Review! In deze review hebben we deze nieuwe broker op de Nederlandse markt eens even verder onder de loep genomen. We hebben hierbij al gauw ontdekt dat EasyBroker een geschikte broker kan zijn om te bij te beleggen.

Als we kijken naar het gigantische aanbod, de talloze analysemogelijkheden en dat combineren met het feit dat EasyBroker een betrouwbare partij is, kunnen we niets anders concluderen dan dat we hier te maken hebben met een geschikte broker voor beleggers die op de lange termijn veel geld willen besparen.

Bij EasyBroker is het namelijk mogelijk om tegen lage tarieven te beleggen in aandelen. Het grootste nadeel dat je zou kunnen weerhouden om deze partij uit te proberen is de moeilijkheidsgraad - beleggen bij EasyBroker is niet zo 'easy' als de naam doet ogen.

Maar voor beleggers die niet bang zijn om deze ingewikkelde broker een kans te geven, kan deze partij op termijn zeer interessant zijn. 

EasyBroker beleggen review

Veelgestelde vragen

Is EasyBroker een goede broker?

EasyBroker is een geschikte broker voor het beleggen in aandelen en ETF's op de lange termijn. Vanwege de hoge moeilijkheidsgraad van het platform is EasyBroker niet geschikt voor beginners, maar gevorderde beleggers kunnen hier vanwege de lage tarieven beleggen op talloze beurzen op meerdere manieren. 

Waar kun je in beleggen bij EasyBroker?

Bij EasyBroker kan je beleggen in aandelen, ETF's, fondsen, gestructureerde producten, obligaties, forex (valuta), opties, turbo's en CFD's. Dit kan vervolgens weer op talloze beurzen.

Hoe hoog zijn de kosten van EasyBroker?

De kosten van EasyBroker verschillen per beurs en product, maar variëren zo tussen de 0.08% en 0.15% per transactie. Daarnaast worden er nauwelijks kosten in rekening gebracht. Hiermee is EasyBroker een van de goedkoopste brokers op de Nederlandse markt. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>