• Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Geld besparen met de Dyme app: Review en Ervaringen [2023 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023

Onze Dyme Score

Dyme logo
 • Meest Geschikt voor: particulieren
 • Kosten: gratis of €6.99 - €9.99 per maand
 • App: ja

Gemak

Klantervaringen

Service

Honderden euro's besparen op je vaste lasten? Dat kan met gebruik van de Dyme app. Deze app geeft inzicht in je financiën en biedt verschillende besparingstips! Wij hebben de app voor je onder de loep genomen. Lees verder voor onze Dyme review!


Voordelen en Nadelen Dyme

Dyme is een relatief nieuwe app waarmee je jouw financiële situatie in kaart brengt. Onderstaand hebben we de voordelen en nadelen van de Dyme app voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker waar je aan toe bent!

Wat we goed vonden aan Dyme:

 • De app is gebruiksvriendelijk;
 • Simpele installatie en koppeling met bankrekening;
 • Duidelijk overzicht van je vaste lasten;
 • Eenvoudig abonnementen opzeggen (middels aangetekende brief);
 • Duidelijke voorwaarden zonder kleine lettertjes;
 • Daadwerkelijke besparing mogelijk.

Wat we minder vonden aan Dyme:

 • Bankkoppeling kan lang duren;
 • De app werkt niet met ASN Bank en SNS;
 • Dyme kijkt enkel naar je huidige aanbieder, niet naar concurrenten die goedkoper zijn

Naam bedrijf: Dyme B.V.
Adres: Egelantiersgracht 4D, 1015 RL Amsterdam
Mailadres: support@dyme.app


Wat is Dyme?

Dyme is een financiële app waarmee je eenvoudig jouw geldmiddelen in kaart brengt. In de Dyme app kan je één of meer rekeningen koppelen en overzichtelijk maken waar jouw geld heen gaat. Zo kan je een overzicht creëren van al je abonnementen en vaste lasten. Je kan Dyme dus zien als jouw persoonlijke huishoudboekje dat je helpt met het beter beheren van jouw financiën.

Naast het in kaart brengen van jouw financiën, maakt de app Dyme ook gebruik van slimme notificaties; het meldt wanneer jouw salaris gestort is, stelt je op de hoogte van aankomende betalingen en informeert je over betere deals. Geldt er een korting op een van jouw abonnementen? Dan zal je een notificatie van Dyme ontvangen. Op deze manier kan je eenvoudig kosten besparen!


Abonnementen bij Dyme

Dyme biedt een gratis en twee betaalde abonnementen aan om jou te helpen je financiën in kaart te brengen en op kosten te besparen. De abonnementen waar je uit kan kiezen zijn Basis, Premium Silver en Premium Gold. Onderstaand behandelen we alle abonnementen en hun toegevoegde waarde.

Basis

Met het Basis-abonnement van Dyme krijg je de mogelijkheid om een bankrekening te koppelen aan de app en jouw afschrijvingen toe te wijzen aan specifieke categorieën. Op deze manier krijg je een beter beeld van jouw inkomsten en uitgaven. De functionaliteiten en bespaarmogelijkheden van de het Basis-abonnement zijn echter beperkt.

Wil je gebruik maken van extra functionaliteiten die niet beschikbaar zijn in de gratis app? Dan kan je tegen betaling gebruik maken van een van de onderstaande abonnementen.

Premium Silver

Het Premium Silver abonnement van Dyme is een aanvulling op het Basisabonnement. Met Premium Silver krijg je toegang tot de volgende exclusieve functionaliteiten:

 • Gratis je abonnementen opzeggen, met Premium Silver kan je gratis je ongewenste abonnementen opzeggen.
 • Persoonlijke categorieën aanmaken, met Premium Silver kan je eigen categorieën (buiten de standaard categorieën van Dyme) aanmaken om jouw transacties aan toe te wijzen.
 • Data exporteren, met Premium Silver zet je jouw financiën eenvoudig om in een overzichtelijk Excel bestand. Deze word je vervolgens per mail verstuurd.

Premium Gold

Het Premium Gold abonnement van Dyme is een aanvulling op het Premium Silver abonnement. Met Premium Gold krijg je toegang tot de volgende exclusieve functionaliteiten:

 • Gratis je abonnementen opzeggen, met Premium Gold kan je gratis je ongewenste abonnementen opzeggen.
 • Persoonlijke categorieën aanmaken, met Premium Gold kan je eigen categorieën aanmaken om jouw transacties aan toe te wijzen.
 • Data exporteren, met Premium Gold zet je jouw financiën eenvoudig om in een overzichtelijk Excel bestand. Deze wordt je vervolgens per mail verstuurd.
 • Budget instellen, op deze manier kan je eenvoudig jouw uitgaven limiteren.

Wat zijn de kosten van Dyme  

Dyme beschikt over een gratis abonnement en twee betaalde abonnementen. Het Basis-abonnement van de Dyme app is helemaal gratis. De kosten voor de betaalde abonnementen zijn als volgt:

Dyme logo

Basis

1 maand

gratis

3 maanden

gratis

1 jaar

gratis

Dyme logo

Silver

1 maand

€6.99

3 maanden

€13.99

1 jaar

€44.99

Dyme logo

Gold

1 maand

€9.99

3 maanden

€19.99

1 jaar

€54.99

Wil je gebruik maken van de betaalde functies van Dyme maar heb je hier niet genoeg financiële middelen voor? Voor gebruikers met een inkomen op of onder het sociaal minimum biedt Dyme een uitzondering; zij kunnen een gratis Premium Gold abonnement laten activeren! Hiervoor dien je Dyme te contacteren via support@dyme.app.


Hoe werkt de Dyme app?

Om de Dyme app te kunnen gebruiken dien je een aantal stappen te doorlopen. Dit kost je slechts enkele minuten. Onderstaand zetten we de stappen voor je op een rijtje!

 1. 1
  Download de app Dyme;
 2. 2
  Maak een account aan;
 3. 3
  Vul je voor-, achternaam en e-mailadres in;
 4. 4
  Kies een Dyme abonnement: Basis, Premium Silver, Premium Gold;
 5. 5
  Koppel je bank: vul de inloggegevens van je bank in;
 6. 6
  Je rekening wordt gekoppeld, dit kan even duren.

Zodra jouw rekening gekoppeld is kan je gebruik maken van de functionaliteiten van de Dyme app. Dyme app zal een overzicht van jouw vaste lasten opzetten. Mis je vaste lasten? Dan kan je deze handmatig toe voegen.


Privacy en gebruik financiële gegevens

Voordat je de Dyme app kan gebruiken dien je akkoord te gaan met het privacy- en cookiebeleid van Dyme. Op de Dyme website vind je een duidelijke en eenvoudig te lezen privacyverklaring. Hierin staat beschreven welke gegevens de app verwerkt en met welke intentie. Zo zijn er voor het overstappen of opzeggen van abonnementen gegevens nodig. Deze gegevens deelt Dyme enkel met derden wanneer hier toestemming voor gegeven is.

Zodra je je bankrekening aan de Dyme app koppelt, die je de app toegang te geven tot de gegevens van jouw betaalrekening. Zo kan de app jouw financiële situatie snel in kaart brengen. In de algemene voorwaarden is te lezen dat deze bankkoppeling door Dyme beveiligd en versleuteld is. Jouw bankgegevens worden nergens opgeslagen en de gegevens worden niet doorverkocht aan derden. Zodra je jouw account verwijderd worden ook al je bankgegevens van de servers verwijderd.


Hoeveel bespaar je met Dyme? 

Dyme laat weten dat gebruikers van de app gemiddeld €800 op jaarbasis besparen op hun vaste lasten. De app is dus zeker de moeite waard! De Dyme app geeft gebruikers de mogelijkheid te besparen op hun vaste lasten door inzicht te creëren in hun financiën. Middels de opzegmogelijkheid van Dyme zeg je eenvoudig onnodige abonnementen op. Middels de betere deals functie mis je geen een kortingsactie van toepassing op jouw bestaande abonnementen. Op jaarbasis zorgt dit voor een grote besparing!

Conclusie Dyme review: onze ervaringen

Dyme logo
 • Meest Geschikt voor: particulieren
 • Kosten: gratis of €6.99 - €9.99 per maand
 • App: ja

Gemak

Klantervaringen

Service

Dyme lijkt een fijne app voor degene die graag een beter inzicht willen krijgen in hun financiën. Na een simpele installatie en koppeling met de bankrekening maakt de app snel een overzicht van je vaste lasten zichtbaar. Je gegevens zijn veilig en worden alleen gedeeld met derden bij toestemming. Zodra je jouw abonnement opzegt worden jouw gegevens verwijderd.

De app is gebruiksvriendelijk en kan je naast het bieden van inzicht ook helpen bij het besparen op kosten. Zo toont de Dyme app je de beste deals op het gebied van jouw abonnementen. Op deze manier kan je daadwerkelijk gaan besparen op jouw vaste lasten!

Ook zijn de kosten van Dyme realistisch in vergelijking tot wat de app je maandelijks oplevert. Voor gebruikers die over te weinig financiële middelen beschikken om een premium account te betalen biedt Dyme een uitzondering. Deze gebruikers ontvangen een gratis Premium Gold abonnement.

Extra informatie over Dyme

Klantenservice

Hulp nodig? Dan kan je het Dyme support team bereiken via mail (upport@dyme.app) of een aanvraag indienen via dit formulier

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>