• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Duurzame technologieën om in te investeren

Door de hoge energiekosten en inflatie in het algemeen is het belangrijk zoveel mogelijk te besparen. Dit kan je doen door te investeren in duurzame technologieën. Op deze manier wint jouw portemonnee erbij maar ook de natuur. Lees gauw verder om erachter te komen in welke 3 technologieën je het beste kunt investeren.

Schakelbare contactdozen 

Laat je altijd al jouw opladers in het stopcontact zitten? Staan zoveel van jouw apparaten op stand-by terwijl dat eigenlijk niet nodig is? Zo’n toestel in stand-by kan wel tot 75% van zijn energie gebruiken terwijl je het eigenlijk niet gebruikt. Een TV-toestel kan op die manier tot wel €35 euro verbruiken, denk aan al je andere toestellen hierbij opgeteld.

Een eenvoudige manier om dit sluipverbruik te stoppen is door alle stekkers eruit te trekken of jouw toestellen volledig uitschakelen. Een nog makkelijkere oplossing zijn stekkerdozen met een schakelaar. Op deze manier kan je verschillende toestellen meteen in 1 keer uitzetten. Je kan ze in zoveel verschillende groottes en vormen kopen zodat deze in elk van je gewenste toepassing gebruikt kunnen worden. 

LED verlichting

Een andere grootverbruiker kan jouw verlichting zijn. Maak jij nog altijd gebruik van gloeilampen of hallogeenlampen? Dan wordt het misschien wel eens dringend tijd om deze te vervangen. LED verlichting is namelijk tot 85% goedkoper, de aanschafprijs is wel wat hoger maar dit verdien je zo terug. Daarbij komt nog dat LED verlichting veel langer meegaat, tot wel 9 keer. Zo moet je deze ook veel minder snel vervangen. 

Een leuk voordeel aan LED verlichting is dat alle soorten vormen en maten mogelijk zijn. Hierbij komt ook nog eens dat je ze ook in heel veel leuke kleurtjes hebt. Heb je al eens gedacht aan gekleurde LED strips? Je hebt hier veel keuze in en je kan ze gebruiken voor zoveel toepassingen, zowel binnen als buiten. Je kan ze meestal ook heel goed uit het zicht hangen, op deze manier lijken ze heel natuurlijk. 

Waterverbruik verminderen 

Het minderen van je waterverbruik zorgt ervoor dat je waterrekening lager is, en het verbruik van warm water verminderen verlaagt je energierekening. Hierop besparen werkt dus dubbel op. Zorg dat je een zuinige toiletknop hebt bijvoorbeeld, hierbij kan je al enkel liters water besparen. Om warm water te besparen kan je gebruik maken van een energiezuinige besparingskop, maar je kan hierbij er ook voor kiezen om korter en minder vaak te douchen. 

Je kan ook energie besparen door de temperatuur te verlagen, aan de mengkraan maar ook aan de ketel, boiler of warmtepomp. Je grote machines kunnen ook veel water verbruiken, denk maar aan je vaatwasser of wasmachine. Vervang deze voor een energiezuinige en gebruik ze enkel als ze volledig vol zitten. Op deze manier gebruik je de machines op de meest duurzame manier. 

Met deze tips kom je al een heel eind, maar laat dit je niet stoppen om zelf ook nog met creatieve oplossingen te komen. Doe je best en bespaar jouw zuurverdiende centen. Veel succes! 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>