Het is belangrijk voor bedrijven om duurzame manieren te vinden om klantcontact te verbeteren. Naast het verminderen van de impact op het milieu, kan het tonen van duurzaamheid ook bijdragen aan een positief imago en reputatie van het bedrijf. Eén van de manieren waarop bedrijven duurzaamheid kunnen implementeren in hun klantencontact is door middel van het geven van duurzame relatiegeschenken.

Duurzame relatiegeschenken zijn cadeaus die gemaakt zijn van duurzame materialen en/of geproduceerd zijn op een duurzame manier. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar voor bedrijven die duurzame relatiegeschenken willen aanbieden aan hun zakenrelaties. In deze blog zetten we zes populaire geschenken voor je op een rij. 

1. Herbruikbare waterflessen

In plaats van wegwerpflessen te gebruiken, kunnen herbruikbare waterflessen worden gebruikt die klanten kunnen bijvullen. Deze zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal of glas. Dit voorkomt het veelvuldig aanschaffen van plastic waterflessen en kan worden gebruikt om de merkherkenning te vergroten. Je kunt herbruikbare flessen namelijk door Maxilia laten bedrukken met je logo of bedrijfsnaam, zodat deze vaker wordt getoond. 

2. Biologisch afbreekbare pennen

Er zijn pennen beschikbaar die zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen, zoals maïs of gerecycled papier. Deze zijn een duurzaam alternatief voor traditionele plastic pennen en zien er vaak ook een stuk professioneler uit. Hierdoor laat je een goede indruk achter, niet alleen omdat je kiest voor duurzame geschenken, maar ook omdat je nadenkt over het ontwerp van de geschenken die je geeft.

3. Recyclebare tote bags

Tote bags zijn praktische relatiegeschenken die klanten kunnen gebruiken om boodschappen te doen of om spullen in mee te nemen. Door te kiezen voor een tote bag die gemaakt is van recyclebare materialen, kunnen je zakenrelaties aanmoedigen om te kiezen voor herbruikbare tassen in plaats van plastic tasjes. Daarnaast kun je deze ook gebruiken om hier documenten en welkomstpakketten in te verpakken. 

4. Bamboe producten

Bamboe is een duurzaam materiaal dat snel groeit en weinig water nodig heeft. Er zijn verschillende relatiegeschenken beschikbaar die gemaakt zijn van bamboe, zoals bamboe mokken, bestek en snijplanken. Je kunt daarom allerlei pakketten aanvullen met duurzame geschenken, maar ook kleine relatiegeschenken zoals bamboe pennen geven. 

5. Gerecyclede producten

Flessen, mokken, telefoonhoesjes: er zijn meer dan genoeg relatiegeschenken die worden gemaakt van gerecycled plastic. Hierdoor help je met het opruimen van de plasticsoep in de oceaan en werk je tegelijkertijd aan het verbeteren van je relaties met zakelijke contacten. 

6. Denk verder dan het geschenk

Bedrijven kunnen ook overwegen om te investeren in duurzame verpakkingen voor hun relatiegeschenken. Door bijvoorbeeld te kiezen voor gerecyclede papieren zakjes of kartonnen dozen, kan de impact op het milieu worden verminderd. Het is namelijk wel zo verstandig om duurzame geschenken op een duurzame manier te geven. Anders verliest je relatiegeschenk alle betekenis al voordat het is uitgepakt. 

Door te kiezen voor relatiegeschenken die zijn gemaakt van duurzame materialen en/of geproduceerd zijn op een duurzame manier, kun je zakenrelaties laten zien dat je bedrijf zich inzet voor duurzame praktijken. Dit draagt bij aan een beter milieu en een positief imago van je bedrijf. Kijk daarom naar alle duurzame relatiegeschenken die jij kunt toepassen in je bedrijfsvoering. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>