• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Wie is de duurste voetballer? De Top 10 duurste voetballers ter wereld!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/10/2023

Wie is de duurste voetballer? Voetballiefhebbers, zet je schrap! De transfermarkt is hotter dan ooit en de prijzen voor topvoetballers gaan door het dak. In 2023 tikken we zelfs bedragen aan waar je stijl van achterover slaat. De tijd dat miljoenen euro’s al indrukwekkend waren, ligt ver achter ons.

In dit artikel duiken we in de wereld van de meest kostbare voetballers op deze aardbol. Wie zijn ze? Wat maakt hen zo bijzonder (en duur)? En welke clubs trekken hun portemonnee voor deze toptalenten?

We gingen op onderzoek uit en kwamen tot de top 10 duurste voetballers ter wereld van dit moment! Bereid je voor op verbazingwekkende feiten, gigantische bedragen en ongekend voetbaltalent. Lees snel verder en ontdek wie er in 2023 met de titel ‘duurste voetballer ter wereld’ vandoor gaat!

Duurste voetballer

Top 10 duurste voetballer

Wat is nu de duurste voetballer van dit moment? Grote clubs als Manchester City, Paris Saint Germain, FC Barcelona, Real Madrid of Manchester United zijn niet bang om een miljoen euro te trekken voor die ene speler die voor de club de Champions League wint.

In deze top duurste voetballer aller tijden vind jij de duurste voetballer en ontdek je voor welk bedrag deze voetballer verkocht zou kunnen worden. Let op: we bedoelen hier de waarde van dit moment - en niet de laatste transfersom. 


10. Pedri

Pedri, voluit Pedro González López, geboren in 2002 op Tenerife, is een jonge Spaanse voetbalvirtuoos. Zijn carrière nam een vlucht bij Las Palmas, waarna FC Barcelona hem snel contracteerde.

Als middenvelder blinkt Pedri uit in techniek, visie en balbehandeling, waarbij hij zowel centraal als op de vleugels speelt. Bij FC Barcelona heeft hij zich snel in de kijker gespeeld, waarbij zijn samenspel met de andere sterspelers opvalt.

Met een marktwaarde van 100 miljoen euro is Pedri van FC Barcelona een van de meest veelbelovende en waardevolle jonge spelers op het internationale voetbaltoneel.

Waarde

€100 miljoen

nationaliteit

Spaans

Positie

Centrum middenveld

huidige club

FC Barcelona


9. Rodrygo

Rodrygo, geboren in 2001 in Brazilië, begon zijn glansrijke carrière bij Santos voordat Real Madrid hem in 2019 binnenhaalde.

 Deze flitsende aanvaller, bekend om zijn snelheid en technische vaardigheden, opereert meestal als vleugelspeler.

Bij Real Madrid toonde Rodrygo meteen zijn waarde met beslissende doelpunten en assist, bevestigend dat hij een van de spannendste jonge talenten in het voetbal is. Met zijn huidige marktwaarde van 100 miljoen euro symboliseert hij de nieuwe generatie voetballers die klaarstaan om de sport naar nieuwe hoogten te stuwen.

Waarde

€100 miljoen

nationaliteit

Braziliaans/Spaans

Positie

Rechtsbuiten

huidige club

Real Madrid


8. Phil Foden

Phil Foden, geboren in 2000 in Stockport, is een dynamisch Engels voetbaltalent exclusief verbonden aan Manchester City sinds zijn jeugd.

Deze creatieve middenvelder, geprezen om zijn balvaardigheid en visie, functioneert veelal als centrale of aanvallende middenvelder, orchestrerend met finesse en flair. Na ontwikkeling in City’s academie, heeft Foden zich in het eerste elftal gevestigd, alwaar hij met doorslaggevende bijdrages schittert.

Met een huidige waarde van 110 miljoen euro, weerspiegelt zijn prijskaartje de buitengewone kwaliteiten en het potentieel dat in hem schuilt, als een van de vooraanstaande spelers van zijn generatie.

Waarde

€110 miljoen

nationaliteit

Engels

Positie

Linksbuiten

huidige club

Manchester City


7. Jamal Musiala

Jamal Musiala, geboren in Stuttgart in 2003, is een veelbelovend talent in het internationale voetbal. Beginnend bij VfB Stuttgart, vervolgde hij zijn ontwikkeling bij Chelsea's jeugd, om uiteindelijk bij Bayern München te belanden.

De aanvallende middenvelder, bekend om zijn creativiteit en doelgerichtheid, maakt sindsdien indruk met zijn spel. Op slechts 20-jarige leeftijd wordt hij al gewaardeerd op een immense 110 miljoen euro, een getal dat zijn enorme potentieel en de verwachtingen die op zijn jonge schouders rusten, onderstreept.

Musiala is ongetwijfeld een naam om te onthouden in de komende voetbaljaren.

Waarde

€110 miljoen

nationaliteit

Duits/Engels

Positie

Aanvallend Middenveld

huidige club

Bayern München


6. Jude Bellingham

Jude Bellingham, geboren in 2003 in Stourbridge, Engeland, is een middenvelder met uitzonderlijk talent. Zijn voetbalreis begon bij Birmingham City, waar hij al snel opviel door zijn rijpe speelstijl.

In 2020 maakte hij de overstap naar Borussia Dortmund, waar zijn ster verder rijst. Op het middenveld combineert Jude defensieve kracht met aanvallende flair, wat hem tot een complete en waardevolle speler maakt. Inmiddels speelt Bellingham voor het Spaanse Real Madrid, waar hij als een van de duurste voetballers aan de slag is gegaan.

Met een huidige marktwaarde van maar liefst 120 miljoen euro staat hij te boek als een van de grootste talenten in de voetbalwereld, met een beloftevolle toekomst in het verschiet.

Waarde

€120 miljoen

nationaliteit

Engels/Iers

Positie

Centraal Middenveld

huidige club

Real Madrid


5. Bukayo Saka

Bukayo Saka, geboren in 2001 in Londen, is een briljante Engelse voetballer. Hij startte en bloeide bij Arsenal's jeugdacademie, waar hij in 2018 doorstootte naar het eerste elftal.

Als veelzijdige vleugelspeler of middenvelder in de Premier League met uitmuntende techniek en snelheid, heeft Saka fans en critici veroverd. Zijn talent, dat schittert op zowel club- als internationaal niveau, heeft zijn waarde op een indrukwekkende 120 miljoen euro gezet.

Deze waardering weerspiegelt Sakas potentie en de verwachtingen die hooggespannen zijn voor deze jonge ster in de komende jaren.

Waarde

€120 miljoen

nationaliteit

Engels/Nigeriaans

Positie

Rechtsbuiten

huidige club

Arsenal4. Victor Osimhen

Victor Osimhen, geboren in Nigeria in 1998, heeft een indrukwekkende opmars gemaakt in de voetbalwereld. Osimhen is een speler die eens bij een andere club dan de verwachte FC Barcelona of Real Madrid speelt, namelijk bij het Italiaanse Napoli.

Beginnend bij Ultimate Strikers Academy, speelde hij vervolgens voor Wolfsburg, Charleroi, en Lille, alvorens hij bij Napoli tekende. Deze krachtige spits staat bekend om zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid, eigenschappen die hem tot een dreigend aanvallend talent maken.

Met een geschatte marktwaarde van 150 miljoen euro is Osimhen één van de meest begeerde spelers in het hedendaagse voetbal, symboliserend de elite van aanvallend talent dat de wereld te bieden heeft.

Waarde

€120 miljoen

nationaliteit

Nigeriaans

Positie

Centrumspits

huidige club

Napoli


3. Vinícius Júnior

Vinícius Júnior, geboren in 2000 in Brazilië, is een Braziliaanse superster. Zijn professionele reis begon bij Flamengo, waar zijn opmerkelijke talent snel werd opgepikt door de Europese gigant Real Madrid in 2018.

Als vleugelspeler combineert Vinícius bij Real Madrid explosieve snelheid met verbluffende techniek, wat resulteert in spectaculaire doelpunten en assists.

In het hedendaagse voetbal staat hij te boek als een van de meest opwindende jonge talenten. Met een verbazingwekkende waarde van 150 miljoen euro, belichaamt Vinícius Júnior de toekomst van het voetbal, met een carrière bij Real Madrid die nog vele jaren zal schitteren.

Waarde

€150 miljoen

nationaliteit

Brazilaans/Spaans

Positie

Linksbuiten

huidige club

Real Madrid


2. Kylian Mbappé

Kylian Mbappé, de Franse voetbalsensatie, is opgegroeid in Bondy en begon zijn professionele carrière bij AS Monaco in 2016. Na indrukwekkende prestaties aldaar, maakte hij de overstap naar de Franse club Paris Saint-Germain (PSG), waar hij tot op heden speelt.

Als snelle en behendige aanvaller heeft hij op zowel nationaal als internationaal niveau geschitterd, met belangrijke goals en spectaculaire acties. Hij speelt bij Paris Saint Germain meestal als vleugelspeler of centrale aanvaller, waarbij hij met zijn snelheid en techniek tegenstanders vaak het nakijken geeft.

Met een geschatte waarde van 163 miljoen euro behoort Mbappé van Paris Saint Germain tot een van de meest waardevolle spelers wereldwijd.

Waarde

€180 miljoen

nationaliteit

Frans/Kameroener

Positie

Centrumspits

huidige club

Paris Saint-Germain


1. Erling Haaland

En dan komen we uit bij de duurste voetballer en misschien wel de beste voetballer van dit moment: Erling Haaland. Haaland, geboren in 2000 in Leeds, Engeland, heeft zich razendsnel opgewerkt in de voetbalwereld.

Beginnend bij Molde FK, maakte hij via RB Salzburg de sprong naar Borussia Dortmund. Als centrumspits staat Haaland bekend om zijn ongekende scoringsvermogen, kracht en snelheid.

Deze Noorse sensatie heeft in korte tijd de aandacht getrokken van voetbalfans wereldwijd door zijn indrukwekkende prestaties en cruciale doelpunten op belangrijke momenten.

Dit kreeg nog eens een duikvlucht toen hij eenmaal ging voetballen bij Manchester City. Onder zijn tijd bij Manchester City steeg zijn marktwaarde naar maar liefst 180 miljoen euro en is Haaland momenteel een van de meest gewilde en waardevolle voetballers op de planeet. Hiermee is Haaland dus met recht de duurste voetballer aller tijden.

Waarde

€180 miljoen

nationaliteit

Noors

Positie

Centrumspits

huidige club

Manchester City


Veelgestelde vragen

Wie is de duurste voetballer in 2023?

De duurste voetballer in 2023 is Erling Haaland, die zo'n €180 miljoen waard is.

Wie is de duurste voetballer aller tijden?

De meningen zijn hierover verdeeld, maar over het algemeen wordt Cristiano Ronaldo als de duurste voetballer aller tijden gezien. Dit komt doordat Cristiano Ronaldo jarenlang het hoogste salaris van alle profvoetballers ontving. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>