• Home
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat is duurste supermarkt? Top 5 duurste supermarkten! [2023]

Wat is de duurste supermarkt? Ben je het zat om je bankrekening te plunderen tijdens je wekelijkse boodschappen? Dan is dit artikel perfect voor jou. Laten we samen de top 5 duurste supermarkten in Nederland verkennen, zodat je weet waar je je portemonnee beter kunt bewaren. En het zal je wellicht verrassen wat de duurste supermarkt niet eigenlijk is. 


Top 5 duurste supermarkten

En dan volgt hier de top 5 duurste supermarkt. Bij deze supermarkten kan je dus beter niet aankloppen om jouw dagelijkse boodschappen te doen.

Althans, voor iedereen die basisproducten voor een redelijke prijs wil aanschaffen.

Wees gerust, buiten deze supermarkten zijn er natuurlijk alternatieve supermarkten waar de boodschappen een stuk minder kosten. Ben jij desalniettemin benieuwd naar het tegenovergestelde van de goedkoopste supermarkt? Lees dan verder!


5. Jan Linders

Ah, Jan Linders. Het voelt alsof je een buurtsupermarkt binnenloopt, maar dan één waar je een beetje meer kwijt bent dan bij de goedkoopste supermarkten.

Belangrijk voor de lezer: ze bieden veel A-merken aan en wat minder budgetopties. Dus als je euro's wilt besparen, sla Jan Linders dan over en ga voor de goedkoopste variant bij een andere supermarkt.

Jan Linders Logo

4. Coop

Coop, niet te verwarren met een kippenhok, is een supermarkt waar je behoorlijk wat meer betaalt aan de kassa. Deze supermarkt is ideaal voor wie geld te veel heeft en van alledaagse producten de prijs gestegen wil zien.

Als je slim bent, kun je beter je boodschappenmandje vullen bij de goedkoopste supermarkt, zoals Aldi of Lidl.

Coop Logo

3. Picnic

Op de derde plaats vinden we Picnic. Geen fysieke supermarkt, maar wel eentje waar je gemiddeld kwijt bent aan de duurdere kant. Als je niet van de sofa af wilt komen, is Picnic jouw digitale droom. Maar let op, dromen zijn niet goedkoop. Zoek de aanbiedingen bij supermarkten als Jumbo of Albert Heijn op voor een goedkopere rekening.

Picnic Logo

2. Poiesz

Als je nog nooit van Poiesz hebt gehoord, dan heb je het zien aankomen: je portemonnee zal flink lijden.

Deze supermarkt richt zich vooral op het noorden van het land en is meer een soort luxe buurtwinkel.

Het is een goede plek als je wilt bijdragen aan de grootste prijsstijging van het half jaar, maar niet ideaal als je op zoek bent naar de goedkoopste variant van je favoriete producten.

Poiesz Logo

1. Spar

Tromgeroffel, alstublieft! De onbetwiste winnaar (of verliezer, afhankelijk van je standpunt) is Spar. Deze supermarkt is de meest voorkomende campingsupermarkt in Nederland.

Hier zijn de gemiddelde prijzen door het dak geschoten, zelfs als de inflatie daalt. Als je je vakantiebudget wilt bewaren, ga dan naar supermarkt Dirk of Jumbo voor je vakantieboodschappen.

Daar heb je het, de top 5 duurste supermarkten van 2023. Als je je ooit hebt afgevraagd waarom je na een tripje naar de supermarkt naar je bankrekening staart alsof er een tragedie heeft plaatsgevonden, nu weet je waarom.

Dus, lieve lezers, vul je boodschappenmandje bij de goedkoopste supermarkten en lach helemaal naar de kassa. Het leven is al duur genoeg!

Spar Logo

Veelgestelde vragen

Welke supermarkt is op dit moment de goedkoopste?

Als we afgaan op onderzoeken van consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, is momenteel de Dirk van den Broek de goedkoopste supermarkt.


Wat is de duurste en goedkoopste supermarkt?

De duurste is Spar; de goedkoopste is de Dirk van den Broek.

Is Lidl goedkoper dan de Albert Heijn?

Ja, Lidl is over het algemeen goedkoper dan Albert Heijn.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>