• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat is de duurste stad ter wereld? Top 10 duurste steden van dit moment! [2024 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/10/2023

Wat is de duurste stad ter wereld? Welkom in een wereld waar luxe onbegrensd en levenskosten astronomisch zijn!

In ‘Top 10 Duurste Steden Ter Wereld’ onthullen we met flair en feiten de metropolen die je portemonnee doen sidderen. 

Hier, waar een penthouse de prijs van een klein eiland evenaart, evalueren we niet enkel vastgoedprijzen. Boodschappen, transport en entertainment zijn net zo doorslaggevend. Klaar voor een tocht langs financiële hoogtes en dieptes? Gordel om, we gaan van start!

Duurste steden


10. Kopenhagen

De Deense hoofdstad, met zijn hoge lonen en sterke sociale zekerheid, herbergt een hoge levensstandaard. De prijzen voor huur, transport en dagelijkse goederen weerspiegelen dit, waardoor het een kostbare, maar kwalitatieve woonervaring biedt. In Kopenhagen ligt de gemiddelde prijs hoog - vrijwel voor alles.

Kopenhagen
Product

Gemiddelde prijs

Kopje koffie

€5,00

Huurhuis

€1500 - €2000 per maand

Koophuis

€5014,98 per m2


9. Parijs

'De Lichtstad' is synoniem met luxe. Van wereldberoemde modemerken tot exquise gastronomie, alles komt met een stevig prijskaartje. Het vastgoed in Parijs, beroemd om haar charme, is eveneens peperduur.

Parijs
Product

Gemiddelde prijs

Kopje koffie

€3,60

Huurhuis

€2000 - €3000 per maand

Koophuis

€13.813 per m2


8. San Francisco

In het hart van technologische innovatie, zijn huizenprijzen in San Francisco naar ongekende hoogten geschoten, aangevuurd door hoge inkomens in de tech-sector en een chronisch woningtekort.

San Francisco
Product

Gemiddelde prijs

Kopje koffie

€4,75

Huurhuis

€2100 - €4200 per maand

Koophuis

€8.865 per m2


7. Genève

Als thuisbasis van talrijke internationale organisaties en banken, reflecteert Genève een welvarend levensbeeld. De stad heeft hoge levenskosten, inclusief gezondheidszorg en onderwijs.

Geneve
Product

Gemiddelde prijs

Kopje koffie

€4,70

Huurhuis

€3000 per maand

Koophuis

€13,219 per m2


6. Zurich

Deze financiële hub herbergt banken en multinationals die voor economische voorspoed zorgen. De hoge inkomens dragen echter ook bij aan verhoogde prijzen voor vrijwel alles in de stad.

Zurich
Product

Gemiddelde prijs

Kopje koffie

€3,65

Huurhuis

€2800 per maand

Koophuis

€1.642 per m2


5. Los Angeles

Met zijn glamoureuze entertainmentindustrie en prestigieus vastgoed, kent LA exorbitante levenskosten. De prijs voor een stukje van de Californische droom is steil, maar velen zijn bereid deze te betalen.

Los Angeles
Product

Gemiddelde prijs

Kopje koffie

€9,30

Huurhuis

€1800 per maand

Koophuis

€8.469 per m24. Hongkong

Door beperkte ruimte en een hoge vraag, zijn de vastgoedprijzen in Hongkong astronomisch. In andere landen is het levensonderhoud niet te vergelijken met Hongkong, een van de grootste stijgers van de laatste jaren. De stad biedt een levendige, maar dure levensstijl, met hoge kosten voor voeding en transport.

Hongkong
Product

Gemiddelde prijs

Kopje koffie

€9,20

Huurhuis

€2.271 per maand

Koophuis

€1 miljoen totaal


3. Tel Aviv

Als het kloppende hart van de Israëlische tech-industrie, kent de Israëlische stad Tel Aviv hoge levenskosten. De vastgoedmarkt is competitief en de prijzen voor dagelijkse goederen en diensten liggen hoog. Geen kandidaat voor de lijst van goedkoopste steden, dus.

Tel Aviv
Product

Gemiddelde prijs

Kopje koffie

€3,50

Huurhuis

€1.998 per maand

Koophuis

€7380 per m2


2. Singapore

Deze stadstaat, bekend om zijn strikte regels en netheid, heeft hoge kosten voor huisvesting, vervoer en goederen. Het gebrek aan ruimte en de behoefte aan geïmporteerde producten verhogen de levenskosten. Het is daarom niet vreemd dat deze stad absoluut niet in de lijst met goedkoopste steden staat.

Singapore

Product

Gemiddelde prijs

Kopje koffie

€3,50

Huurhuis

€1.998 per maand

Koophuis

€5.000 per m2


1. New York

‘The Big Apple’ is beroemd en berucht om zijn sky-high vastgoedprijzen. De kosten voor levensonderhoud, entertainment en transport in deze bruisende metropool zijn evenredig hoog, wat het leven in New York prijzig maakt.

New York
Product

Gemiddelde prijs

Kopje koffie

€5,00

Huurhuis

€5.000 per maand

Koophuis

€2.600 per m2


Veelgestelde vragen

Welke Russische steden zijn duur?
Als we kijken naar de kosten van het levensonderhoud valt op dat binnen de Russische steden, Moskou het duurst is. Na Westerse sancties zijn de kosten alleen nog maar meer omhoog geschoten.

Valt onder Singapore duurste steden?
Ja, Singapore is een van de duurste steden ter wereld.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>