• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld
 • /
 • Wat is de duurste Rolex? Top 5 met de duurste Rolexhorloges! [2024]

Rolex: wie kent het horloge merk niet? Diamanten, goud, zilver en natuurlijk het iconische kroontje: een Rolex horloge is een echt statussymbool. Een miljoen euro neerleggen voor zo'n horloge is tegenwoordig dan ook heel normaal. 

Maar wat is de duurste Rolex? Wij hebben het voor je uitgezocht. En dat niet alleen, we hebben ook onderzoek gedaan naar waaróm Rolex zo populair is en waar de dure prijzen op gebaseerd zijn. Dit inclusief een top 5 van de duurste Rolexhorloges.

Wat is het duurste Rolexhorloge?

Het allerduurste horloge van Rolex ooit is de Rolex Daytona. Dit horloge is tijdens een veilig verkocht voor een monsterbedrag van 17,8 miljoen dollar. Het is dan direct ook één van de duurste horloges ter wereld. Maar goed, waar komt deze hoge prijs dan vandaan?

Nou, het horloge is gedragen door de mega bekende Amerikaanse acteur Paul Newman. De acteur was vooral actief in de jaren 60, maar tot op heden is Paul Newman nog steeds een echt icoon. Verder is een speciale editie vrijwel altijd meer waard omdat ze extra, unieke details bezitten.

Het uurwerk van deze Rolex Daytona is de Valjoux 72. Ondanks dat het horloge behoorlijk oud is, doet dit niks af aan de waarde. Vintage Rolex horloges zijn vaak juist populair.


Top 5 duurste Rolex horloges ooit verkocht

Tot slot bespreken we in dit artikel nog de top 5 duurste Rolex horloges ooit. De duurste Rolex ooit verkocht is dus de Rolex Daytona, maar deze luxe horloges zijn toch behoorlijk wat geld waard. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

1. Rolex Daytona

 • Prijs: €17,8 miljoen

De duurste Rolex ooit verkocht is dus de Daytona. Van dit horloge zijn maar 200 exemplaren gemaakt. En zoals je weet: schaarste zorgt voor waarde. De Paul Newman Daytona (en de andere 199) beschikken over een behuizing en wijzerplaat gemaakt van 14K champagnekleurig goud.

Daarnaast heeft het horloge ook nog eens 17 juwelen in de nikkel afgewerkte sluiting. Een zeldzame Rolex én gouden Rolex dus. Niet gek dat deze zo duur is. Verder zijn vintage horloges sowieso erg populair.


2. Rolex BAO DAI

 • Prijs: €4 miljoen

Op een tweede plek staat de Rolex BAO Dai. Dit horloge is namelijk eigendom geweest van de laatste keizer in Vietnam! Wederom een horloge voor verzamelaars dus. Het horloge is verkocht voor ruim 4 miljoen euro. Het horloge is gemaakt van 18-karaats goud en was toentertijd het meest complexe horloge dat ooit gemaakt was. Verder bevat het horloge diamanten indexen en een zwarte wijzerplaat.


3. Rolex Daytona Lemon Dial Paul Newman

 • Prijs: €3,2 miljoen

We horen je denken: weer Paul Newman? Ja, zeker. Dit is de 18-karaats geelgouden Rolex Daytona, met een lemon wijzerplaat. Deze contrasteert weer met de zwarte miniwijzerplaten. Leuk feitje: er zijn maar drie exemplaren van geproduceerd. Dit gouden horloge is verkocht voor 3,2 miljoen euro en behoort dus tot één van de duurste Rolex horloges.


4. Rolex Split-second Chronograph

 • Prijs: €2 miljoen

In opdracht voor het Ferrari-raceteam zijn twaalf van deze horloges gemaakt. Dit is direct ook het grootste Rolex-polshorloge dat ooit is gemaakt. De diameter is maar liefst 44 millimeter. Verder is het ook de enige Rolex met een dubbele secondewijzer. Voor deze specifieke Rolex is een bedrag van 2 miljoen afgetikt tijdens een veiling.


5. Rolex Daytona 'Albino'

 • Prijs: €1,2 miljoen

Tot slot nog de Daytona Albino. Dit Rolex horloge is zeer waarschijnlijk vernoemd naar het racecircuit in Daytona, Florida. Dit als een knipoog vanuit de eigenaar van Rolex naar zijn voorliefde voor racen. Deze Daytona Albino is gedragen door Eric Clapton. Het horloge is verkocht voor bijna 1,2 miljoen euro en er zijn slechts 4 stuks van gemaakt. Toen zanger Eric Clapton het horloge droeg ging de waarde vrijwel direct omhoog.


Waarom zijn Rolex horloges zo populair en prijzig?

Even een paar miljoen euro aftikken voor een horloge, alsof het niks is. Dat is een privilege dat veel mensen zich niet kunnen veroorloven. Toch zie je bekende artiesten en topsporters regelmatig met een Rolex voorbij komen. Waarom zijn deze horloges eigenlijk zo duur, en populair?

Daarvoor moeten we terug in de tijd. Het merk Rolex is in 1905 opgericht door Hans Wilsdorf in Londen. Hij was revolutionair op het gebied van stijlvolle horloges en maakte deze met de hand. En dan óók nog eens met heel veel kleine onderdelen en enorm veel precisie. Hiervoor werd Hans beloond met het Swiss Certificate of Precision. Later werd dit gevolg door een Class A Certificate.

🎁Genoeg geld om een Rolex te kopen? Dan heb je ongetwijfeld ook genoeg geld om te beleggen.

Dit toonde aan dat de horloges van Rolex van behoorlijke kwaliteit waren en zorgde voor een goede reputatie. Een reputatie die eigenlijk over de eeuw heen alleen maar is gegroeid. De horloges van Rolex gaan met gemak jaren mee dankzij de kwaliteit en liefde die wordt gestopt in het maken. Ook is Rolex meermaals revolutionair geweest in de horlogewereld. Zo is de Rolex Submariner het eerste duikhorloge geweest.

Dat zorgt ook direct voor de bizar hoge prijzen. Omdat alle horloges met dure materialen worden gemaakt, en dan ook nog eens met de hand, zit hier veel tijd en geld in. En dat wordt doorberekend in de prijs die de consument uiteindelijk moet betalen. Veel bekende mensen zijn al gespot met een Rolex horloge.

Leuk om te weten. We schreven onlangs artikel over de goedkoopste Rolex. Misschien is dit wel iets voor jou?

Het kan dus eigenlijk gezien worden als een soort statussymbool. Heb je een Rolex, dan heb je ook zeker weten veel geld. Verder is Rolex ook met gemak het bekendste horlogemerk anno 2022. Kortom: er zijn genoeg redenen waarom de horloges zo prijzig en populair zijn. Het duurste Rolex horloge kost dan misschien een paar miljoen euro, maar de goedkoopste Rolex is al te koop vanaf een paar duizend euro.

Ook wanneer je geen miljonair bent kan je dus een Rolex betalen. De goedkoopste Rolex is de Rolex Oyster Perpetual. Het horloge wordt gekenmerkt door een blauwe wijzerplaat en zilveren afwerking. Uiteraard is de Rolex Kroon ook te zien in het horloge.


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>