• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat zijn de duurste Nike schoenen? De Top 10 duurste Nike schoenen van dit moment!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/10/2023

Wat zijn de duurste Nike schoenen? Wanneer het om exclusiviteit en prijskaartjes gaat, staat Nike hoog op de lijst met enkele van de meest begeerde en kostbare sneakers ooit.

In het artikel 'Top 10 Duurste Nike Schoenen van Dit Moment' worden deze exclusieve paren, stuk voor stuk, uitgelicht.

Nike’s designinnovatie en samenwerkingen met wereldberoemde atleten en mode-iconen verheffen hun schoenen tot ware kunstwerken.

De hoge prijs weerspiegelt niet alleen de kwaliteit, maar ook de uniekheid en de status die met deze schoenen gepaard gaan. Voor een blik op schoeisel waar mode, sport en luxe samenkomen, duik in dit fascinerende leesavontuur!

Duurste Nike schoenen

Wat maakt een paar Nike schoenen duur?

Een paar Nike schoenen kan soms flink aan de prijs zijn, maar wat maakt ze nu echt zo duur? Verscheidene factoren dragen bij aan de hoge prijs die je betaalt voor een stukje exclusiviteit aan je voeten. Nike schoenen onderscheiden zich door hun unieke combinatie van kwaliteit, innovatie en marketing die de waarde van het merk exponentieel verhogen.

  • Kwaliteit en Technologie: Nike investeert flink in de ontwikkeling van geavanceerde technologieën en materialen. Hierdoor zijn hun schoenen niet alleen comfortabel en duurzaam, maar ook voorzien van de nieuwste technieken die atleten ondersteunen in hun prestaties.

  • Exclusiviteit: Limited editions en speciale samenwerkingen met beroemdheden of designers maken van bepaalde modellen ware collector’s items. Deze exclusieve schoenen worden in beperkte aantallen geproduceerd, wat hun waarde direct opdrijft.

  • Branding: Nike heeft door de jaren heen een ijzersterk merk opgebouwd. Consumenten zijn bereid meer te betalen voor het wereldberoemde logo, de associatie met topsporters en de status die het merk met zich meebrengt.

Bovenstaande factoren zorgen ervoor dat Nike schoenen hun waarde behouden en soms zelfs in waarde stijgen naarmate ze ouder worden. In tegenstelling tot veel andere merken, bieden Nike schoenen dus niet alleen stijl en comfort, maar ook een investeringsmogelijkheid.


Top 10 duurste Nike schoenen van dit moment

Nike sneakers kunnen al snel worden bestempeld als de duurste sneakers van dit moment. Ja, het gaat om torenhoge prijzen. Het Nike merk is ijzersterk en biedt exclusieve sneakers aan - en daarmee ook vaak de duurste. Een paar sneakers van Nike kan zo gemakkelijk boven de duizenden euro's uitkomen.

Maar wat zijn nu de duurste sneakers? Wij onderzochten de duurste sneakers van dit moment. In de top 10 duurste sneakers hieronder lees je precies wat nu de duurste sneakers van dit moment zijn!


10. Travis Scott Dunk Low PlayStation — $5,000

Op de tiende plaats van deze top 10 duurste Nike sneakers staat de Travis Scott Dunk Low PlayStation, ter waarde van $5,000, een kunstwerk van exclusiviteit en design.

Gecreëerd in samenwerking met rapper Travis Scott voor PlayStation-fans, combineert deze sneaker technologie en mode.

 Gelanceerd in 2021, de schoen betovert met zijn retro PlayStation-logo en Scott's kenmerkende Cactus Jack-emblemen, ondergedompeld in subtiele grijstinten met dynamische blauwe accenten.

Met slechts vijf geproduceerde paren wereldwijd, vertegenwoordigt deze zeldzame sneaker een ongeëvenaarde verzamelaarswaarde, en is het de droom van elke sneakerhead om deze limited edition in handen te krijgen. Een symbool van luxe en gamingcultuur!


9. Nike SB Dunk High 420 — $5,600

Gelanceerd in 2020 ter viering van 4/20, is de Nike SB Dunk High 420, met een waarde van $5,600, een ode aan cannabis-cultuur. Deze unieke sneaker heeft geen bekende endorsers maar spreekt voor zich met een gedurfd ontwerp.

Het paar is gehuld in sprankelende, veelkleurige groene tinten die de iconische cannabisplant weerspiegelen. Het rijke, glinsterende bovenwerk creëert een hypnotiserend effect dat zowel sneakerfanaten als cannabis-enthousiastelingen aanspreekt.

Deze limited-edition release, waarvan het exacte aantal vervaardigde paren onbekend is, blijft een zeldzame en gewilde verzamelaarsschoen in de sneakerwereld. Een echte 'high'-light in elke collectie van duurste snea!


8. Nike Air Force One Vlone — $9,500

De Nike Air Force One Vlone, gelanceerd in 2017 en met een waarde van $9,500, is een zeldzaam juweeltje in de sneakerwereld. Met recht staat hij in deze lijst met duurste sneakers.

Deze schoen is een samenwerking tussen Nike en het streetwear merk Vlone, opgericht door A$AP Bari. De sneaker beschikt over een opvallend ontwerp met een zwart lederen bovenwerk, geaccentueerd door oranje details, wat resulteert in een sterk visueel contrast.

Het Vlone-logo is prominent aanwezig, wat de schoen een exclusief stempel van coolheid en street credibility geeft. Onduidelijk is hoeveel exemplaren precies zijn geproduceerd, maar ze zijn onmiskenbaar zeldzaam en zeer begeerd door verzamelaars.


7. Nike Air Jordan 4 Retro Eminem “Encore” — $18,000

Gelanceerd in 2005, de Nike Air Jordan 4 Retro Eminem “Encore” ter waarde van $18,000, is een schoen met legendarische status in deze lijst van duurste sneakers.

Gecreëerd in samenwerking met rapicoon Eminem, ter viering van zijn album “Encore”, schittert deze sneaker met een blauw, grijs en rood kleurenschema, geïnspireerd door het album artwork.

Met slechts 50 paren geproduceerd, is de “Encore” extreem zeldzaam en een waar verzamelobject voor sneakerliefhebbers en Eminem-fans wereldwijd. De subtiele mix van suède en mesh, gecombineerd met iconische Jordan-details, maakt deze schoen een verbluffende en waardevolle toevoeging aan elke sneakercollectie.


6. Air Jordan Silver Shoe — $60,000

De zeldzame Air Jordan Silver Shoe, gelanceerd in de vroege jaren 2000 en gewaardeerd op maar liefst $60,000, is een icoon van exclusiviteit.

Deze luxe sneaker, die nauw verbonden is met basketballegende Michael Jordan, schittert met zijn volledig zilveren, metallic afwerking, wat een ongeëvenaarde glans en elegantie biedt.

Het is geen dagelijkse drager, maar een verzamelobject, speciaal gecreëerd voor de echte liefhebbers en verzamelaars van het Jordan-merk. De precieze productieaantallen blijven mysterieus, wat bijdraagt aan de allure en het mystiek rondom dit zeldzame en kostbare paar sneakers. Een absoluut hoogtepunt voor elke sneaker-collectie!


5. Nike Air Jordan 12 — $104,765

De extravagante Nike Air Jordan 12, geprijsd op $104,765, werd voor het eerst geïntroduceerd in 1997. Deze specifieke waardevolle editie onderscheidt zich door zijn uniekheid, met een zwart en goud kleurenschema.

Gekoppeld aan de legendarische Michael Jordan, heeft de schoen een historisch erfgoed, aangezien Jordan deze droeg tijdens de NBA Finals. Met zijn premium constructie en onberispelijk design, heeft dit paar een iconische status verkregen in de sneaker gemeenschap.

Het exacte aantal geproduceerde exemplaren is niet bekend, wat bijdraagt aan zijn mystiek en buitengewone verzamelwaarde op de markt voor high-end sneakers.4. Nike Mag — $200,000

Met een prijskaartje van $200,000, is de verbluffende Nike Mag een waar collector's item binnen de wereld van duurste sneakers. Geïnspireerd door de film "Back to the Future II", waarin Michael J. Fox de schoenen droeg als Marty McFly in 1989, werd de Nike Mag officieel uitgebracht in 2011.

Met zijn futuristische design, lichtgrijze kleur, sprankelende LED-lichten en zelfstrikkende technologie, is de Mag een visueel spektakel en technologisch meesterwerk. Slechts 1,500 paren zijn gemaakt, waarbij alle opbrengsten naar de Michael J. Fox Foundation gingen, wat bijdraagt aan het exclusieve en begeerlijke karakter van deze iconische sneaker.


3. Waffle Racing Flat “Moon Shoe” — $437,500

De zeldzame Nike Waffle Racing Flat “Moon Shoe” heeft een astronomische waarde van $437,500. Dit is een paar dat in het rijtje duurste sneakers staat.

Gelanceerd in 1972, heeft deze schoen een uniek wafelpatroon op de zool, ontworpen door Nike mede-oprichter Bill Bowerman. Met een onafgewerkt en ruw uiterlijk, symboliseert het de innovatie en het pionierswerk van het begin van Nike.

Er zijn slechts 12 handgemaakte paren gemaakt, waardoor het een van de meest begeerde verzamelobjecten in de sneakerwereld is. De “Moon Shoe” is niet verbonden met een bepaalde beroemdheid, maar draagt de essentie en de geschiedenis van het Nike merk zelf.


2. Nike Air Jordan 1s — $560,000

De op twee na duurste sneakers, De Nike Air Jordan 1s, ter waarde van een verbluffende $560,000, zijn iconisch en doordrenkt met basketbalgeschiedenis.

Gelanceerd in 1985 en persoonlijk gedragen door Michael Jordan, hebben deze sneakers een tijdloze rood-zwart-witte kleurstelling die synoniem is met het merk.

Ontworpen voor de legendarische atleet, vertegenwoordigen ze een cruciaal moment in sport- en sneakerhistorie. Deze specifieke paar, bekend als "Chicago" colorway, zijn zeldzaam en waardevol, vooral omdat ze door Jordan zelf zijn gesigneerd tijdens zijn rookie-seizoen.

De Air Jordan 1s zijn niet alleen schoenen; het zijn verzamelobjecten die de essentie van basketbalcultuur vangen.


1. Solid Gold Ovo Air Jordan — $2 Million

En zo zijn we aanbeland bij de duurste Air Jordan Sneakers van dit moment. De oogverblindende duurste sneakers Solid Gold Ovo Air Jordans, met een astronomische waarde van $2 miljoen, zijn het toppunt van luxe en exclusiviteit.

Deze op maat gemaakte schoenen, geïnspireerd door rapper Drake’s label OVO, zijn vervaardigd uit puur goud. Met een strak en glanzend uiterlijk vertegenwoordigen ze ultieme weelde en status. Deze unieke sneakers werden nooit officieel gelanceerd of verkocht; er is slechts één paar bekend.

Ze weerspiegelen de symbiotische relatie tussen hiphop en basketbalcultuur, en staan symbool voor een levensstijl waarin extravagantie en artisticiteit naadloos samenvloeien. Een ongeëvenaard meesterwerk!


Veelgestelde vragen

Wat zijn de duurste Jordans?

De duurste sneaker ter wereld is de Soldi Gold Ovo Air Jordans, ter waarde van $2 miljoen.

Wat zijn de duurste Nike Air Max?

De duurste Nike Air Max is de Nike Air Max 90 State Homegrown F&F ter waarde van $6.000.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>