• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat is de duurste Lego set? Top 10 duurste Lego sets! [2024]

Wat is de duurste lego set? Ahoy, Lego-liefhebbers en aspirant-bouwmeesters! Trek je bouwhelm aan en zet je schrap, want we gaan een bouwkundig avontuur tegemoet dat zelfs de meest ervaren Lego-architect zal laten kwijlen.

Ja, we hebben het hier over de crème de la crème, de top van de top, de Taj Mahals en Star Wars Death Stars van de Lego-wereld—de 10 duurste Lego sets ter wereld!

Nu hoor ik je denken: "Duurste Lego sets? Maar Lego is toch kinderspeelgoed?" Laat die gedachte varen, mijn vrienden! Lego is zoveel meer dan alleen maar kleurrijke steentjes.

Het is een levensstijl, een kunstvorm en ja, soms ook een serieuze investering.

Wat maakt een lego set duur?

De duurste lego set kost je meer dan € 2000. Hoe kan dat nou? Het is toch kinderspeelgoed? Nou, er zijn een aantal onderdelen die van invloed zijn op de prijs van een lego set. Laten we de belangrijkste even voor je op een rijtje zetten.


Ten eerste: de hoeveelheid stenen. We hebben het hier niet over een simpel huisje met vier muren en een dak.


Nee, nee, deze sets hebben duizenden, soms wel tienduizenden stenen! Het is alsof je je eigen kleine Versailles of Empire State Building bouwt, maar dan op je keukentafel.


Een monnik zou minder geduld nodig hebben voor het verlichten van een manuscript.


En laten we het hebben over zeldzaamheid. Deze sets zijn zó exclusief dat het vinden ervan lijkt op het zoeken naar een speld in een hooiberg.


Of, om in Lego-termen te blijven, het vinden van die ene ontbrekende 1x1 platte steen die je ergens op de vloer hebt laten vallen. Je kunt ze niet zomaar in elke speelgoedwinkel vinden. Vaak zijn ze gelimiteerd en verdwijnen ze sneller dan je 'BrickLink' kunt zeggen.


Tot slot vertegenwoordigen deze sets vaak iconische gebouwen, ruimteschepen of filmsets. Heb je je ooit voorgesteld hoe het zou zijn om je eigen Hogwarts te bouwen?


Wel, trek je tovenaarsmantel aan en zwiep je toverstok, want met deze sets kan dat! Of misschien ben je meer een Star Wars fan? In dat geval, moge de bouwkracht met je zijn!


Dus ja, deze sets kunnen je een rib uit je lijf kosten. Maar als je een liefhebber bent van Lego, kunst, architectuur, of als je gewoon iemand bent die graag dingen bouwt, terwijl je de rest van de wereld buiten sluit (we oordelen niet), dan zijn deze sets elke cent waard.


Blijf lezen als je klaar bent om je kaak te laten zakken, je bankrekening te laten huilen en je innerlijke kind te laten juichen. Hier komen de 10 duurste Lego-sets ter wereld!


Top 10 duurste lego set

Wat zij nu de duurste lego sets? Wij onderzochten de grootste, duurste en meest bijzonder lego sets van de laatste jaren en maakten er een top 10 van.

Zo ontdek jij hieronder de 10 duurste lego sets van de laatste jaren. Benieuwd? Lees dan verder!


10. Market Street

Laten we eens een kijkje nemen bij de Market Street. Deze Lego set is geen gewoon speelgoed; het is een kunstwerk op zich.

Met 1.248 stukjes biedt het een gedetailleerde replica van een charmante stadsstraat, compleet met een prachtig herenhuis.

Wat deze set zo bijzonder maakt, is de zeldzaamheid en het feit dat het deel uitmaakt van de befaamde Modular Buildings-serie. Maar, zoals ze zeggen, kunst heeft zijn prijs.

En in dit geval, kan de prijs oplopen tot rond de € 1.350. Dus, als je een serieuze Lego verzamelaar bent of gewoon een fan van prachtig speelgoed, dan is deze Market Street-set de perfecte toevoeging aan je collectie.


9. Rebel Snowspeeder

In een melkweg niet zo heel ver weg, is er een Lego-set die het hart van elke Star Wars-fan sneller doet kloppen: de Rebel Snowspeeder.

Deze vliegmachine uit "The Empire Strikes Back" heeft verstelbare poten, zeven minifiguren (inclusief Han Solo en Princess Leia), en is een indrukwekkende 1.703 stukjes groot.

Waarom zoveel geld voor een stel plastic blokjes? Omdat Star Wars-fans bereid zijn hun zuurverdiende geld uit te geven om hun favoriete scènes tot leven te brengen.

De Rebel Snowspeeder, gelanceerd in 2017, kan prijzen bereiken tot wel € 1.360. Het is een must-have voor elke Star Wars-enthousiasteling en een bewijs dat Lego sets ook in een sterrenstelsel ver, ver weg, enorm gewild zijn.


8. Death Star II

Stel je voor dat je de macht hebt om je eigen Death Star te bouwen - maar dan op schaal en van Lego. Dat is precies wat de Death Star II set biedt. Met 3.441 stukjes is dit meesterwerk in 2005 gelanceerd en het is de droom van elke Star Wars-fan.

Waarom zou je zoveel geld willen uitgeven aan een Lego-set? Nou, omdat het niet alleen een indrukwekkende modelbouw is, maar ook een kans om je eigen favoriete scènes uit de Star Wars-films na te spelen.

 Prijzen kunnen variëren, de set kost momenteel zo'n € 1460. De Death Star II is niet alleen een Lego-set; het is een duistere verleiding die Lego-fans in zijn greep houdt.


7. Eiffeltoren

De Eiffeltoren in Lego-vorm is niet zomaar een bouwwerk; het is een meesterwerk. Met 3.428 stukjes is het een van de grootste Lego-sets ooit gemaakt. En waarom is deze set zo bijzonder? 

Nou, behalve dat het een eerbetoon is aan het iconische Parijse monument, zit het boordevol met leuke en uitdagende bouwdetails.

Maar, laten we het hebben over de prijs. Deze set, uitgebracht in 2007, kan behoorlijk duur zijn, met prijzen die variëren afhankelijk van de staat en zeldzaamheid.

Je kunt gemakkelijk € 1.475 verwachten voor deze Lego-toren. Dus, als je wilt dat je Lego-collectie de hoogte in schiet, is de Eiffeltoren een must-have, en wie weet kun je dan zeggen dat je de stad van de liefde hebt veroverd, op een heel eigen manier.


6. Milk Truck 1952

Stap in de tijdmachine en reis terug naar 1952 met de Milk Truck Lego-set. Met 133 stukjes is deze set klein maar fijn. Vergeet de complexe technologie van vandaag; deze truck brengt je terug naar een eenvoudigere tijd, toen melk nog aan de deur werd bezorgd.

Nu, waarom is deze set zo bijzonder? Omdat het een glimp biedt van het verleden en nostalgie oproept.

Voor sommigen is het herinneringen aan hun jeugd en voor anderen is het gewoon een leuke en unieke set om te verzamelen.

De prijs? Nou, dit is een van die zeldzame gevallen waarbij de waarde niet in geld kan worden gemeten. Het is een stukje geschiedenis verpakt in Lego-stenen. Maar de laatste schatting stelt deze set op een bedrag van € 1.750.


5. Imperial Star Destroyer

In een melkweg, hier niet zo ver vandaan, pronkt de Imperial Star Destroyer, een Lego-set van epische proporties. Deze gigantische set is niet alleen groots in omvang - met meer dan 4.700 stukjes - maar ook in prijs, waardoor het een van de duurste Lego-sets ooit is, namelijk € 1.800.

Wat maakt deze set zo speciaal? Nou, afgezien van het feit dat het het keizerlijke vlaggenschip uit Star Wars tot in de kleinste details nabootst, zit er ook een indrukwekkende collectie van zeven minifiguren bij.

Het is de droom van elke Star Wars-fan om deze enorm gewilde set in hun verzameling te hebben. Het is groter dan groot en zeker de prijs waard voor degenen die de Lego-sterren aanbidden.


4. Vrijheidsbeeld

In de wereld van Lego, waar blokjes de bouwers tot kunstenaars maken, staat het Vrijheidsbeeld hoog bovenaan. Deze duurste Lego-set is niet alleen groots in afmeting - met meer dan 2.800 stukjes - maar ook in waarde.

Zeg maar gerust € 1.900. Het beeldt het iconische symbool van vrijheid af, met een knipoog naar de Franse vlag en Amerikaanse trots.

Waarom is dit zo bijzonder? Nou, afgezien van het feit dat het Amerikaanse geschiedenis en Lego combineert, is het een eerbetoon aan de grootste symbolen van vrijheid.

Het bevat kleine details en is een enorm gewilde set onder Lego-enthousiastelingen. Het is de perfecte mix van humor, geschiedenis en kunst - een waar kunstwerk.


3. Ultimate Collector's Millennium Falcon

In een melkweg ver, ver weg, heeft Lego een pareltje voor Star Wars-fans geschapen - de Ultimate Collector's Millennium Falcon. Deze set is niet alleen duur; hij is Melkwegwaardig duur!

Met meer dan 7.500 onderdelen, een prijskaartje dat het heelal lijkt te overstijgen, en een formaat dat je zolderkamer doet veranderen in een sterrenbasis, is dit een meesterwerk voor de echte Lego-liefhebber.

Het prijskaartje? € 2.200 voor een trip naar de hyperspace.

Waarom is dit bijzonder? Afgezien van het feit dat het een gigantische en indrukwekkende model is, brengt het de favoriete scènes uit de Star Wars-films tot leven.

En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet hun eigen Millennium Falcon met verstelbare poten en zeven minifiguren, inclusief Han Solo en Princess Leia? Het is Lego op zijn best, met een knipoog naar een melkwegstelsel ver, ver weg.


2. Grand Carousel

Laten we een draai geven aan de wereld van dure Lego-sets en het hebben over het "Grand Carousel". Dit is niet zomaar een ritje, het is een ritje door de prijzenhemel voor Lego-verzamelaars.

Met een prijs die duizelingwekkend is - € 2.300 -, laat deze set je portemonnee sneller draaien dan het draaimolen zelf.

Wat maakt dit zo bijzonder? Nou, afgezien van het feit dat het een van de duurste Lego-sets ooit is, is het een gigantisch meesterwerk.

Het combineert de magie van Lego met de nostalgie van een ouderwetse kermisattractie. Deze reusachtige set bevat meer dan 3.000 onderdelen en is enorm gewild bij Lego-fans van over de hele wereld.

Dus, als je dacht dat een dagje naar de kermis duur was, wacht dan maar tot je dit ritje ziet!


1. Taj Mahal

Met een ongelooflijke 5.923 stukjes is dit de grootste Lego set die ooit is gemaakt, en ook de duurste Lego set ter wereld.

Gemaakt in 2008, deze set kan tot wel € 2.500 kosten. Het Taj Mahal in Lego-vorm is het ultieme statussymbool voor de rijken en Lego-fanatiekelingen.

Dus daar heb je het, de top 10 duurste Lego-sets ter wereld! Ben je klaar om je spaargeld te plunderen of word je gewoon blij van het kijken naar deze prachtige sets?

Hoe dan ook, Lego heeft voor iedereen wat te bieden, van Star Wars tot de Taj Mahal. En voor de rest van ons, ach, er is altijd nog die grogu Lego-figuur voor €10.


Veelgestelde vragen

Wat is de duurste Lego set?

De duurste Lego set is de Taj Mahal, die zo'n € 2.500 kost. 


Wat is de grootste Lego set?

De LEGO Art World Map is de grootste LEGO-set met 11.695 stenen.


Waarom zijn Lego-sets zo duur?
De Lego-sets zijn zij duur omdat ze veel stukjes bevatten, veel vakmanschap en vaak een iconisch gebouw vertegenwoordigen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>