• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat zijn de duurste koi karpers? Top 10 duurste koi karpers en hun prijs! [2024 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 18/10/2023

Wat is zijn de duurste koi karpers? Koi karpers, de schitterende juwelen van de waterwereld, hebben een speciaal plekje in de harten (en portemonnees) van verzamelaars over de hele wereld veroverd.

Deze adembenemende vissen zijn niet zomaar watervrienden; ze zijn symbolen van welvaart, elegantie en pure kunst. Maar wat maakt ze precies zo kostbaar?

Duik met ons mee in een oceaan van kleur, luxe en exclusiviteit, terwijl we de top 10 duurste koi karpers van 2023 onthullen.

Duurste Koi Karper

Wat maakt een koi karper duur?

Wat maakt koi karpers nu eigenlijk zo duur? De prijs van een koi karper kan astronomisch hoog zijn, en dit wordt gedreven door diverse factoren die ze uitzonderlijk gewild maken.

Koi-kwekers besteden aanzienlijke tijd, expertise en zorg aan het fokken van deze prachtige vissen, wat bijdraagt aan hun hoge kosten. Het proces omvat selectieve genetica en zorgvuldige verzorging om ervoor te zorgen dat de vissen voldoen aan strikte esthetische en gezondheidscriteria.

  • Zeldzaamheid en Uniciteit: Specifieke kleuren, patronen en schubtypen zijn zeldzamer en daardoor meer gewild. Unieke en zeldzame koi’s kunnen voor buitensporige prijzen verkocht worden.
  • Leeftijd en Gezondheid: Oudere koi die hun pracht hebben behouden zijn waardevoller. Een gezonde koi met een levensverwachting van vele jaren is meer gewild.
  • Oorsprong en Afstamming: Koi’s uit gerenommeerde kwekerijen of met een bijzondere afstamming kunnen hogere prijzen commanderen.

De perfecte koi is het resultaat van een delicate balans van genetica, omgevingsfactoren en voedingszorg, wat hen tot gewaardeerde juwelen in de wereld van aquariumliefhebbers maakt. Het zijn niet zomaar vissen, maar eerder verzamelobjecten die rijkdom en een vleugje luxe symboliseren.


Top 10 duurste koi karpers

Ben jij benieuwd naar de duurste koi karper? In dit artikel hebben we de beste koi - want ja, de beste koi leveren nu eenmaal meer geld op - voor jou op een rij gezet. 

In deze top 10 ontdek jij daarom de duurste koi karpers van dit moment. Meer weten? Lees het hieronder!


10. Ginrin - €80 - €90

De Ginrin, een betoverende koi karper, flonkert tussen de 80 en 90 euro. Uit de serene wateren van Japan komt deze sprankelende schoonheid, die zich onderscheidt door schubben die schitteren als diamanten.

Het is alsof elke Ginrin-koi het licht van de zon heeft gevangen, dat speels weerkaatst wordt in het water. Deze fonkelende vissen zijn geen zeldzame juwelen in de koi-gemeenschap, maar hun betoverende glans maakt ze onweerstaanbaar voor de liefhebbers.

Ze voegen een speelse en stralende energie toe aan elke vijver, waarin ze sierlijk glinsteren als levende kunstwerken.


9. Taisho Sanke - €100

Ontmoet de Matsuba, een charmante koi kaper, glinsterend in de vijver voor een lief prijsje van 100 euro. Deze Japanse juweeltjes zijn een canvas van kunst, versierd met intrigerende pinecone-patronen die elke vis uniek maken.

Hun schubben weerspiegelen kunstzinnige patronen, het handelsmerk van de Matsuba. Hoewel ze bescheiden geprijsd zijn, brengen ze een rijke historie en cultuur met zich mee, waardoor ze een bijzondere aanwinst zijn voor elke vijver.

Deze toegankelijke schoonheden zijn geen zeldzaam zicht, maar hun karakteristieke uitstraling maakt ze een blijvende favoriet onder koi-enthousiastelingen.


8. Matsuba - €120 - €200

De Matsuba, een betaalbare schoonheid, flonkert in de prijsklasse van 120 tot 200 euro. Met wortels diep in Japanse wateren, onderscheidt deze Japanse koi zich door een pinecone-achtig patroon op de rug, waardoor ze een speciaal plekje in de harten van koi-liefhebbers heeft.

De Matsuba komt in verschillende kleuren, maar altijd met dat unieke, herkenbare patroon. Ze zijn niet zeldzaam, maar hun bijzondere schubbenpatroon maakt elk exemplaar tot een unieke schat in de vijver. Deze koi karpers zijn perfect voor degenen die de vijver willen verrijken met Japanse traditie en een vleugje exotische elegantie.


7. Platinum Ogon - €200 - €300

De Platinum Ogon, een van de grootste koi ter wereld, zwemt in de vijvers tussen de 200 en 300 euro. Uit het levendige Japan, brengt deze Japans koi glamour naar vijvers wereldwijd met zijn schitterende, metallic witte jurk.

Het is alsof deze vis uit een sprookje is gezwommen, met zijn pure elegantie die elke wateroase oplicht! De Platinum Ogon is niet een zeldzame diva; hij is vrij genereus aanwezig in de koi-wereld.

Perfect voor diegenen die hun vijver willen laten sprankelen met een toets van natuurlijke bling en sereen wit. Een echt juweeltje dat wacht om ontdekt te worden!


6. Doitsu - €500

De Doitsu koi karper, een prachtige variant, staat te koop voor ongeveer 500 euro. Oorspronkelijk geïntroduceerd vanuit Duitsland naar Japan, mist de Doitsu koi karper de volledige set schubben die andere koi sieren, wat resulteert in een uniek, glad uiterlijk.

Dit ras komt in een veelheid aan kleuren en patronen, waardoor elke Doitsu een eigen unieke esthetiek heeft.

Deze schitterende schubloze wonderen zijn niet extreem zeldzaam, maar hun ongewone textuur maakt ze een opvallende en intrigerende keuze voor koi-verzamelaars die op zoek zijn naar een beetje Europese flair in hun Aziatische waterparadijs.


Even een leuk 'we-zitten-op-de-helft-feitje': in Nederland zijn er 200.000 mensen die een koi vijver hebben. Dat betekent direct ook dat er 200.000 Nederlanders zijn die net hebben gespannen over deze vijvers, want de ooienvaren en katten zijn dol op koi karpers.  


5. Hi Utsuri - €600 - €700

De Hi Utsuri, een betoverende verschijning in koi-vijvers, varieert in waarde tussen de 600 en 700 euro. Afkomstig uit Japan, combineert deze koi karper unieke koi vurig rood met mysterieus zwart, in patronen die elk exemplaar uniek maken.

De Hi Utsuri staat bekend om zijn sterke contrast en de helderheid van zijn kleuren, factoren die bijdragen aan zijn waarde. Het aantal beschikbare Hi Utsuri koi is vrij variabel, en hun prijs hangt af van diverse kwaliteitskenmerken, waaronder lichaamsvorm, kleurverdeling en -intensiteit.

Deze mysterieuze schoonheden zijn favorieten onder verzamelaars die op zoek zijn naar iets dramatisch anders in hun vijvers.4. Asagi - €950

De Asagi, een historische charmeur in de koi-wereld, wordt gewaardeerd rond de 950 euro. Deze Japanse koi staat bekend om zijn subtiele, blauw-grijze lichaam, versierd met rode tinten die de onderkant sieren.

Wat de Asagi fascinerend maakt, is de netachtige schubpatronen, die doen denken aan de traditionele Japanse kunst. Deze vissen zijn niet extreem zeldzaam, maar behouden hun exclusiviteit door hun unieke en traditionele uiterlijk, waardoor ze een geliefde keuze zijn voor diegenen die een vleugje historische elegantie aan hun collectie willen toevoegen.


3. Tancho - €1.000 - €1.500

De Tancho, een klassieke schoonheid in de koi-wereld, met een waarde tussen de 1000 en 1500 euro. Deze gracieuze vis, afkomstig uit het serene Japan, draagt een iconische rode stip op haar hoofd, wat haar een trotse vertegenwoordiger van de Japanse vlag maakt.

Uniek en zeldzaam, de Tancho is geen apart ras, maar een variatie die in verschillende koi-rassen kan verschijnen.

Deze bijzondere kenmerk, gecombineerd met hun zuiver witte lichaam, maakt ze tot een symbool van puurheid en geluk in de koi-cultuur, en een begeerde aanwinst voor verzamelaars die op zoek zijn naar iets echt speciaals.


2. Beni Kikokuryu - €2.000

Duik in de wereld van de Beni Kikokuryu, de glitterende ster van de koi-karpervijver, met een prijskaartje van een flitsende 2000 euro!

Geboren en getogen in het land van de rijzende zon draagt deze Japanse koi een mantel van spectaculaire kleuren - een feest van oranjerood, zwart en wit, versierd met een metallic glans die schittert in het zonlicht.

Wat deze waterjuweeltjes een klasse apart maakt, is hun vermogen om van kleur te veranderen naarmate ze ouder worden - een levende kameleon in je vijver! Hoewel zeldzaam, sieren deze betoverende beauties de collecties van de meest fervente koi-aficionado’s, die hun unieke charme en dynamische kleurenpalet waarderen.


1. S. Legend - €1.8 miljoen

Zo zijn we aanbeland bij de duurste koi karper. De S. Legend, een adembenemende koi karper, zwemt in de rijke wateren van zeldzaamheid met een waarde van maar liefst 1,8 miljoen dollar - daarmee de duurste koi ter wereld.

Deze Japanse koi is de bakermat van de koi-cultuur, en behoort tot het begeerde Kohaku ras, bekend om zijn iconische rode en witte kleurpatronen. Wat de S. Legend zo speciaal maakt, is haar perfecte symmetrie en de intense, vlammende rode kleur die sierlijk over haar zijden loopt.

Hoewel er geen exacte aantallen zijn, blijft deze duurste koi karper een zeldzame verschijning, een glinsterende parel in de koi-gemeenschap, die de essentie van luxe en natuurlijke schoonheid 


Veelgestelde vragen

Wat is de duurste koi ter wereld?

De duurste koi karper ter wereld is de S. Legend ter waarde van €1,8 miljoen. 


Waarom zijn koi karpers zo duur?

Er zijn verschillende aspecten die de prijs van koi opschroeven, zoals transportkosten vanuit Japan of het vakmanschap in het kweken. 


Hoe herken je een dure koi?

Er kleven allerlei voorschriften aan het herkennen van dure koi, zoals het feit dat een dure koi rood op zijn hoofd heeft, maar niet te veel, of dat er zwarte patronen boven de laterale lijn van de vis zitten. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>