• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld
 • /
 • Wat is de duurste koffie ter wereld? Top 10 duurste koffie! [2024 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 01/11/2023

Ben jij benieuwd naar de duurste koffie ter wereld? Iedereen merkt dat de prijs van een cappuccino in de laatste jaren stijgt.

Hoeveel? €3,50 voor een cappuccino? We gaan weg hier, wat een afzetters.

Een daadkrachtige zet, todat je er achter komt dat deze prijs bij de buurman ook zo hoog ligt.

Wat als ik je vertel dat deze koffieprijs nog aan de lage kant ligt? Jahoor, de prijs van goede koffie kan vele malen hoger liggen. In dit artikel zetten wij de 10 duurste koffiesoorten ter were

Duurste koffie

Top 10 duurste koffie ter wereld

Wat is nu de top 10 duurste koffie ter wereld? Laten we maar alvast een voorproefje geven, het is niet Kopi Luwak.

Om te ontdekken wat dan wél de duurste koffie ter wereld is, gingen wij op onderzoek uit. Ontdek hieronder de top 10 duurste koffie ter wereld!


10. Mi Esperanza Coffee

 • Prijs per kilo: €68 
 • Prijs per cappuccino: €1,20

Mi Esperanza Coffee, met een indrukwekkende prijs van €68 per kilo, komt uit de exotische hooglanden van Honduras. Deze exclusieve koffie wordt geroemd om zijn unieke, zachte smaak en rijke aroma. 

Het verhaal begint bij toegewijde boeren die elk boontje met liefde verzorgen, waardoor een zeldzame en voortreffelijke koffie ontstaat. De hoge prijs reflecteert de zeldzaamheid en de uitzonderlijke zorg die besteed wordt aan het cultiveren en oogsten van deze luxe boon. Proef de toewijding in elk kopje!


9. Kona-koffie

 • Prijs per kilo: €70 per kilo
 • Prijs per cappuccino: €1,26

Kona-koffie, rechtstreeks van de vulkanische hellingen van Hawaï, wordt verkocht voor een stomende €70 per kilo. Dit zwarte goud is gezegend met een ideale groeiomgeving, waardoor het een uitzonderlijk zachte en rijke smaak heeft. 

Lokale boeren koesteren en oogsten deze bonen met een toewijding die door de generaties heen is doorgegeven, wat bijdraagt aan zijn exclusiviteit en prijs. Met Kona-koffie, koop je niet zomaar een kopje koffie, maar een stukje Hawaïaanse trots en traditie!


8. Fazenda Santa Inês

 • Prijs per kilo: €100 per kilo
 • Prijs per cappuccino: €1,80

Fazenda Santa Inês koffie, met een prijskaartje van €100 per kilo, vertelt het verhaal van Brazilië’s rijke koffietraditie. Afkomstig uit de historische Minas Gerais regio, staat deze koffie bekend om zijn opmerkelijke zoetheid en fruitige noten. 

De liefdevolle aandacht en de eeuwenoude technieken die de boeren gebruiken, zorgen voor deze uitzonderlijke kwaliteit en justifiëren de kostprijs.

Fazenda Santa Inês, meer dan een koffie, het is een ervaring van rijke smaken en aroma's in elk kopje!


7. Jamaicaanse Blue Mountain-koffie

 • Prijs per kilo: €100 per kilo
 • Prijs per cappuccino: €1,80

Jamaicaanse Blue Mountain koffie, een juweeltje dat schittert voor €100 per kilo. Grown op de mistige pieken van Jamaica, staat het bekend om zijn milde smaak en gebrek aan bitterheid. 

De beperkte groeiregio en de strenge kwaliteitscontroles maken deze boon zeldzaam en begeerd.

Dit, gecombineerd met de liefdevolle zorg van de boeren, verheft de prijs. Met elke slok proef je de rijke geschiedenis en de pure passie die in deze exclusieve koffie is geïnvesteerd!


6. Molokai-koffie

 • Prijs per kilo: €120 per kilo
 • Prijs per cappuccino: €2,20

Molokai-koffie, een Hawaiiaanse schat, kost je €120 per kilo. Geteeld op de vulkanische gronden van Molokai, draagt elke boon de essentie van het eiland’s unieke klimaat en rijke tradities.

Zijn zeldzaamheid, gecombineerd met een meticuleuze aandacht voor detail bij de teelt, rechtvaardigt zijn luxe prijskaartje.

Een kopje Molokai-koffie is niet zomaar een cafeïne-fix; het is een intieme ervaring van een exotische locatie en zijn bewonderenswaardige koffiecultuur. Cheers op luxe!


5. Sint-Helena

 • Prijs per kilo: €160 per kilo
 • Prijs per cappuccino: €2,90

Sint-Helena-koffie, geprijsd op een hemelse €160 per kilo, reist rechtstreeks vanuit het afgelegen Sint-Helena-eiland. 

De unieke vulkanische bodem en het geïsoleerde klimaat vormen deze exquise koffie met zijn onderscheidende, wijnachtige smaak.

Het is niet alleen de zeldzaamheid; het is de rijke historie, die begon met de bonen die door Napoleon Bonaparte zelf zijn gebracht, die de prijs rechtvaardigt. Het nippen aan deze koffie is als het delen van een stukje wereldgeschiedenis, recht in je kopje!

Wist je dat koffie in de 16e en 17e eeuw in Europa door sommigen als een gevaarlijke en verdachte drank werd beschouwd? Het werd zelfs meerdere keren verboden door religieuze en staatsautoriteiten! In 1675 verbood de koning van Engeland, Charles II, koffiehuizen omdat hij geloofde dat mensen daar samenzweerden tegen hem. Gelukkig werden de verboden uiteindelijk opgeheven, en koffie werd een wereldwijde obsessie.


4. Hacienda la Esmeralda

 • Prijs per kilo: €700 per kilo
 • Prijs per cappuccino: €12,60

Hacienda la Esmeralda, een Panamese parel, swingt de markt binnen voor een verbazingwekkende €700 per kilo. Deze bijzondere koffie, befaamd om zijn buitengewone bloemige en fruitige profiel, wordt met precisie en passie geteeld in kleine hoeveelheden. 

Het exclusieve microklimaat en de speciale zorg die elk boontje krijgt, maken het een zeldzaam juweeltje in de koffiewereld. Elke slok is een luxueuze reis van sensationele smaken, waardoor het die royale prijskaartje zeker waard is! 🌿☕3. Finca El Injerto

 • Prijs per kilo: €1000 per kilo
 • Prijs per cappuccino: €18,00

Finca El Injerto, de Guatemalteekse koffiekoning, steelt de show met een duizelingwekkende €1000 per kilo. 

Deze koffie is niet zomaar koffie, maar een kunstwerk, gekweekt op de rijke, vulkanische bodems en met de hand geplukt voor perfectie.

Zijn schaarste, gecombineerd met een overweldigend rijk en uniek smaakprofiel, zet hem op een voetstuk. Een kopje van deze luxe is een kostbare ervaring, het uitgelezen moment van puur genot voor elke koffieliefhebber! 🌋☕


2. Kopi Luwak

 • Prijs per kilo: €400 - €1200 per kilo
 • Prijs per cappuccino: €7,20 - €21,60

Kopi Luwak, een exotisch brouwsel, zweeft tussen de €400 en €1200 per kilo. Afkomstig uit de archipel van Indonesië, heeft deze koffie een ongewone, maar fascinerende achtergrond, geproduceerd met behulp van civetkatten die de bonen natuurlijk fermenteren. 

Deze unieke productiemethode, gecombineerd met de handmatige oogst en zorgvuldige selectie, zorgt voor een zeldzaam en exquis aroma, rechtvaardigend de luxe prijs. Het drinken van Kopi Luwak is als het beleven van een eeuwenoud, mystiek koffieritueel. 🐾☕


1. Black Ivory Coffee

 • Prijs per kilo: €3000 per kilo
 • Prijs per cappuccino: €54,00

Black Ivory Coffee, het ultieme luxe brouwsel, schittert aan de top met €3000 per kilo. 

Deze Thaise sensatie wordt ambachtelijk gemaakt met de hulp van olifanten, die de bonen natuurlijk fermenteren. Deze exclusieve methode, samen met de zeldzaamheid en de handmatige productie, tilt de prijs naar de stratosfeer.

Het genieten van Black Ivory is niet alleen koffie drinken, maar deel uitmaken van een exotisch, gastronomisch avontuur dat zijn gewicht in goud waard is! 


Hoe zit het nou met Kopi Luwak koffie?

Iedereen die op zoek is naar de duurste koffie ter wereld, zal direct op maar een enkele naam stuiten: Kopi Luwak. Toch beweren wij in deze top 10 duurste koffie ter wereld dat niet Kopi Luwak koffie, maar Black Ivory Coffee de duurste koffie ter wereld is.

Dat is ook niet vreemd, want Kopi Luwak staat al sinds jaar en dag bekend als de duurste koffie.

De Kopi Luwak koffiebonen komen van de Indonesische eilanden en hebben zo'n dure prijs vanwege het gebruik van gekooide civetkatten - waarvan het Indonesische woord 'Luwak' is. De Kopi Luwak koffiebonen worden dus geteeld door mensen, maar ook door gekooide civetkatten.

Deze civetkat wordt echter best slecht behandeld, dus de Kopi Luwak koffiebonen komen steeds slechter in het nieuws. In de wereld Kopi Luwak worden de civetkatten opgesloten, eten zij de op de Kopi Luwakplantages de rauwe koffiebessen, en poepen zij de resten uit. En die uitwerpselen van de civetkatten geven Kopi Luwak de befaamde bijzondere smaak.

En juist deze bijzondere smaak maakt Kopi Luwak een van de duurste koffiesoorten in de wereld. Wees gerust, na het schoonmaakproces smaakt Kopi Luwak echt niet naar poep. Proost!


Veelgestelde vragen

Welk dier poept koffie?

Op Indonesische koffieplantages lopen civetkatten ('Luwak'), die vruchtvlees van koffiebonen verteren. De koffie die in deze symbiose wordt gemaakt wordt ook wel Kopi Luwak genoemd.


Wat is de duurste koffie?

De duurste koffie is de Thaise Black Ivory Coffee, die zo'n €3000 per kilo kost.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>