• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is ‘de duurste kerstboom ter wereld’?

In de wereld van extravagant is er een kerstboom, zo mooi en luxe, dat deze alle kerst records verbreekt: de duurste kerstboom ter wereld! Adembenemend mooi, met edelstenen, luxe attributen en puur vakmanschap, straalt deze creatie op ongekende wijze.

Een exclusief pronkstuk dus dat de feestelijke sferen naar nieuwe hoogtes tilt. Maar wat maakt een kerstboom ‘de duurste kerstboom ter wereld’? In dit artikel behandelen we het!

Wat is de duurste kerstboom ter wereld

Tot nu toe was de kerstboom in het Emirates Palace van Abu Dhabi de duurste kerstboom ter wereld. Deze boom koste 11 miljoen dollar en was opgezet in 2010.

Het is nog niet bekend waar dit jaar de duurste kerstboom ter wereld de aankomende feestdagen zal staan. In spanning kijkt men uit naar de onthulling van de prachtige diamanten, edelstenen, juwelen en het gouden voetstuk van de meest weelderige kerstboom dit jaar. Welke schitterende, handgemaakte, elegante kunstcreaties in deze boom zullen zeer beroemde kerstballen worden.

Ongetwijfeld zal deze kerstboom symbool staan voor een extravagante luxe, overdadige rijkdom en een ongekende schittering tijdens de viering van het kerstfeest 2023.

Deze attributen kunnen een kerstboom ‘de duurste’ maken

Een overvloed aan edelstenen 

Bezaaid met een overvloed aan kostbare edelstenen, waaronder diamanten, smaragden en saffieren, schittert deze exclusieve kerstboom als geen ander ooit. Op, in en aan de takken zijn de meest fijne juwelen en kostbare metalen ter wereld verwerkt. Het is eigenlijk geen kerstboom meer, maar een kunstwerk van ongekende pracht en praal. Zulke prachtige kerstbomen zie je normaal alleen in de beste kerstfilms!

Een gouden voetstuk

De standaard van deze betoverende kerstboom is gemaakt uit goud, wat de overdaad en splendeur accentueert. Door de kracht van deze prachtige gouden standaard rust de duurste kerstboom ter wereld op een solide en overdadig voetstuk dat pure rijkdom uitstraalt. 

Prachtige kerstballen

De betoverende boom heeft kerstballen, die ware kunstwerken op zich zijn. Iedere kerstbal is met de hand gemaakt door ware kunstenaars. De ballen zijn beschilderd met goud, platina en meer kostbare materialen en ingezet met diamanten, delicate edelstenen en fijne juwelen, waardoor iedere kerstbal een klein meesterwerk is geworden vanuit vakmanschap en handarbeid.

Met een ongekende weelderige uitstraling brengt het zien van slechts één van deze kerstballen al een extra dimensionale sensatie en de duurste kerstboom ter wereld hangt vol met deze adembenemende kunstcreaties. 

Symbool voor een grenzeloos kerstfeest

Deze kerstboom staat symbool voor het eindeloze en grenzeloze genot dat men beleeft tijdens het kerstfeest. De uiting van buitensporige overdaad en elegantie, door de combinatie van edelstenen, juwelen, kostbare metalen en de gouden standaard, maakt duidelijk hoeveel de wereld bereid is te geven tijdens en voor het kerstfeest. 

Ieder jaar een nieuwe duurste kerstboom ter wereld 

Ieder jaar kent zijn eigen duurste kerstboom ter wereld en de prijs van deze ongeëvenaarde kerstdecoratie is even indrukwekkend als de versierde boom zelf! Een investering in pure luxe en verfijndheid maakt het naast een kunstcreatie ook een statussymbool voor de eigenaar die bereid was op deze grootse wijze uit te pakken tijdens de kerst- en feestdagen. 

Goede voorbeelden van duurste kerstbomen ter wereld komen uit het jaar 2010 en het jaar 2019. In 2010 presenteerde het Emirates Palace Hotel in Abu Dhabi een kerstboom waarover gezegd is dat de waarde tussen de negen en veertien miljoen euro ligt. Deze overdadige, met pure rijkdom gevulde, schitterende kerstboom stond centraal in het (glamour) nieuws.

In 2019 werd in het Kempinski Hotel Bahía in Estepona, Costa del Sol, een kerstboom gepresenteerd die versierd was met onder meer Cartier en Bulgari diamanten en edelstenen. Deze adembenemend versierde boom had een waarde van elf miljoen euro. 

Een viering van overvloed 

De duurste kerstboom ter wereld is meer dan een decoratie voor de feestdagen. Het is een viering van de overvloed, elegantie en magie van het kerstfeest en dit op de meest weelderige wijze. Terwijl men zich overal in de wereld opmaakt voor kerst, straalt deze boom als schitterend middelpunt extravagante luxe uit en laat deze zien dat in de wereld van overvloed tradities gevierd en gelift kunnen worden naar ongekende hoogte. Eerder schreven we al over de gemiddelde uitgaven met Kerst in Nederland.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>