• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld
 • /
 • Wat is de duurste jacht ter wereld? Top 10 duurste jachten van dit moment! [2024 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 18/10/2023

Wat zijn de duurste jachten ter wereld? Zeilen gaat niet alleen over de open zee en avontuur. Voor sommigen gaat het om het tonen van ongelooflijke rijkdom op prachtige, superdure jachten.

Dit zijn niet zomaar boten, maar drijvende herenhuizen met verbluffende kenmerken en luxe waar de meesten van ons alleen maar van kunnen dromen.

Deze jachten zijn eigendom van de rijkste mensen ter wereld en zijn het toppunt van extravagantie en elegantie op het water. Bereid je voor om versteld te staan terwijl we in de wereld duiken van de top 10 duurste jachten die op dit moment furore maken!

Duurste jacht

Top 10 duurste jachten ter wereld

Wat zijn nu de duurste jachten van dit moment? De grootste superjachten ter wereld zijn niet alleen in allure groots, maar ook zeker in prijskaartje. De grootste jachten ter wereld die zijn gebouwd zijn al gauw langer dan 100 meter in lengte.

Wij gingen op onderzoek uit en hebben een lijst samengesteld met de duurste jachten ter wereld. Onderaan deze top 10 duurste jachten ter wereld, vind je dan ook de duurste jacht van dit moment. Benieuwd? Ontdek hieronder de top 10 duurste jachten ter wereld!


10. Pelorus

 • Waarde: €250 miljoen
 • Lengte: 114,5 meter
 • Eigenaar: Samuel Tak

Welkom in de wereld van de "Pelorus", een spectaculair jacht dat net zo majestueus is als zijn prijskaartje van 300 miljoen dollar! De Pelorus is zorgvuldig gebouwd door de gerenommeerde Duitse scheepsbouwer Lürssen en heeft een status in de luxe zeescheepvaart die net zo groots is als de oceaan zelf.

Haar geschiedenis is bezaaid met verhalen over weelde, oorspronkelijk in opdracht van een Saoedische zakenman en tegenwoordig is het het drijvende paleis van David Geffen, een gigant in de entertainmentindustrie.

Waarom schittert de Pelorus in de zee van luxe jachten? Het is niet zomaar een boot, maar een bewegend meesterwerk versierd met weelderige interieurs, uitgestrekte dekken en innovatieve maritieme technologie.

Het jacht strekt zich uit over 115 meter en biedt prachtige ruimtes, waaronder een prachtig zwembad, een verzameling jetski's en een helikopterplatform.

Elke hoek is voorzien van een zorgvuldig ontwerp en ultramoderne voorzieningen, waardoor de enorme waarde van het jacht wordt gerechtvaardigd en het een kroonjuweel van de elite vloot van de oceaan is!


9. Al Said

 • Waarde: €264 miljoen
 • Lengte: 155 meter
 • Eigenaar: Koninklijke familie Oman

Maak kennis met de "Al Said", een majestueus jacht dat de zeeën bevaart met een vorstelijk prijskaartje van €264 miljoen! De Al Said is een wonderbaarlijke creatie van de gerenommeerde scheepsbouwers van Lürssen in Duitsland en is een luxueuze ode aan de scheepsarchitectuur. 

Deze drijvende belichaming van rijkdom is het trotse bezit van sultan Qaboos van Oman.

Maar waarom is de Al Said zo rijk? Nou, het is geen gewoon schip. Met ruimte voor 70 gasten en een bemanning van 154 is het jacht een drijvend paleis dat extravagantie illustreert met haar weelderige interieur en adembenemende design.

Uitgerust met unieke kenmerken zoals een concertzaal die plaats biedt aan een 50-koppig orkest, is de Al Said niet zomaar een jacht; het is een prachtig schouwspel op zee, dat traditionele elegantie mengt met weelderige moderniteit in elke zeemijl die het verovert.


8. Radiant

 • Waarde: €281 miljoen
 • Lengte: 110 meter
 • Eigenaar: Abdulla Al Futtaim

Zeg hallo tegen de "Radiant", een nautisch juweeltje met een waarde van maar liefst 281 miljoen dollar! Geboren door het uitzonderlijke vakmanschap van Lürssen in Duitsland, is de Radiant meer dan een jacht - het is een drijvend fort van luxe.

Het geesteskind van een miljardair uit de Emiraten, Abdulla Al Futtaim, is een schip waar weelde zeilt met een ongeëvenaarde elegantie.

Wat maakt de Radiant tot een maritiem wonder?

Met een spanwijdte van 110 meter herbergt het buitengewone voorzieningen zoals een fitnessruimte, bioscoop en zwembad, die zorgen voor een reis gehuld in luxe. Maar het gaat niet alleen om weelde; de Radiant is ook ontworpen voor kracht en bescherming, uitgerust met sonische kanonnen om piraten af te weren en een raketdetectiesysteem, een naadloze mix van extravagantie en veiligheid. 

Elk detail, van het majestueuze ontwerp tot de ultramoderne voorzieningen, geeft vorm aan het verhaal van de nautische suprematie van de Radiant, waardoor het een opmerkelijk icoon van de jachtwereld is.


7. Serene

 • Waarde: €290 miljoen
 • Lengte: 133 meter
 • Eigenaar: Mohammed bin Salman

Welkom aan boord van de "Serene", een adembenemend jacht met een waarde net zo verbluffend als haar naam, verankerd op maar liefst €290 miljoen! 

De Serene is gebouwd op de roemruchte scheepswerven van Fincantieri in Italië en is een prachtig bewijs van maritieme luxe en vernuft. Het schip is momenteel eigendom van Mohammed bin Salman, de kroonprins van Saoedi-Arabië.

Waarom vaart de Serene op de getijden van zo'n immense waarde? Met een lengte van 134 meter is dit schip niet zomaar een jacht; het is een drijvend paleis met zeven dekken en een spelonkachtig binnenzwembad met zeewater.

Verrijkt met luxueuze voorzieningen zoals twee landingsplatforms voor helikopters, een openluchtbioscoop en een sneeuwkamer, begint de Serene aan reizen die weelde en comfort belichamen.

Elke nautische reis die ze onderneemt, is een reis door buitengewone luxe en technologische hoogstandjes, waardoor haar status in het pantheon van 's werelds meest elitaire jachten opnieuw wordt bevestigd.


6. Dubai

 • Waarde: €352 miljoen
 • Lengte: 162 meter
 • Eigenaar: Koninklijke familie Verenigde Arabische Emiraten

Stap aan boord van de "Dubai", een nautisch wonder ter waarde van maar liefst 352 miljoen dollar!

Dit prachtige schip is voortgekomen uit de gecombineerde genialiteit van Blohm+Voss en Lürssen scheepswerven, die een symfonie van luxe en innovatie orkestreerden. Het is eigendom van Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de heerser van Dubai.

Waarom heerst de Dubai in maritieme weelde? Met een spanwijdte van 162 meter is het een drijvend koninkrijk vol pracht en praal, van weelderige leefruimtes tot een mozaïekzwembad en een helikopterplatform.

Het interieur zit vol met prachtige details en de dekken bieden een panoramisch uitzicht op de majesteit van de oceaan. De Dubai zeilt niet alleen; het viert de essentie van ongeëvenaarde luxe en adembenemende elegantie, het schrijft verhalen van nautische grandeur die resoneren met de exclusiviteit en het prestige van de illustere reis van het jacht over de wereldzeeën.


5. Motor Yacht A

 • Waarde: €387 miljoen
 • Lengte: 119 meter
 • Eigenaar: Andrey Melnichenko

Maak kennis met "Motor Yacht A", een spectaculair schip dat de zeeën bevaart met een fiks prijskaartje van 387 miljoen dollar. Het is met uiterste precisie gebouwd door Blohm+Voss in Duitsland en is het kostbare bezit van de Russische miljardair Andrey Melnichenko.

Wat maakt dit jacht zo bijzonder? Het is een mix van luxe en innovatie, met een opvallend ontwerp dat doet denken aan een onderzeeër. Het interieur is echt een uniek spektakel en een koninkrijk van elegantie, met een grote slaapkamer  en een lounge omgeven door spiegels en glas.

Motor Yacht A is niet zomaar een vervoermiddel op zee, het is een drijvend meesterwerk waar extravagantie vrij rondvaart.

Het unieke ontwerp, in combinatie met ongeëvenaarde luxe, rechtvaardigt het enorme prijskaartje, waardoor het een oogverblindende ster is in de wereld van jachten. Ga met ons mee op ontdekkingsreis naar dit opmerkelijke toonbeeld van nautische luxe!

Hoeveel kost het onderhouden van een jacht eigenlijk? De kosten van het onderhoud zijn gigantisch. Maar daar houdt het niet op. Denk bijvoorbeeld aan kosten van personeel, ligkosten en brandstof. Het is daarom ook zo dat de kosten van een jacht worden geschat op zo'n 10% van de koopsom per jaar. Een gigantisch bedrag dus!


4. A+ (voormalig Topaz)

 • Waarde: €464 miljoen
 • Lengte: 147 meter
 • Eigenaar: Skeikh Mansour

Duik in de luxueuze wereld van "Motor Yacht A", een drijvend wonder met een waarde van maar liefst 387 miljoen dollar. Dit jacht, onthuld door Blohm+Voss in Duitsland, is een artistieke visie op het water.

De huidige bewaker van luxe is de Russische miljardair Andrey Melnichenko.

Wat maakt het tot een meesterwerk? "Motor Yacht A" pronkt met een uniek ontwerp dat lijkt op een onderzeeër of een futuristisch ruimteschip, waardoor het zich onderscheidt in de zee van luxe jachten.

Het interieur is net zo intrigerend als de vorm, met spiegels en glaswerk die de elegantie versterken. Met een grote slaapkamer en een discotheek van is het een speeltuin voor plezier.

Het jacht bevaart niet alleen de wateren, het vaart door een wereld van innovatie en luxe, waardoor elke reis een boeiend verhaal van nautische schittering wordt. Het belichaamt een rijk waar buitengewoon design en weelderig comfort hand in hand gaan en de zeeën verkennen met ongeëvenaarde grootsheid.3. Azzam

 • Waarde: €528 miljoen
 • Lengte: 180 meter
 • Eigenaar: Koninklijke familie Verenigde Arabische Emiraten

Welkom bij de "Azzam", een nautische reus die een majestueuze €528 miljoen vertegenwoordigt op zee! 

De Azzam is met precisie en kunstzinnigheid gebouwd door de gerenommeerde scheepswerf Lürssen in Duitsland en is het kroonjuweel in de vloot van Sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan, de president van de Verenigde Arabische Emiraten.

Dus, waarom koestert de Azzam zich in zo'n grootsheid? Met een indrukwekkende lengte van 180 meter vaart Azzam niet alleen; het glijdt met pracht en praal en heeft de titel van 's werelds grootste privéjacht.

Naast haar grootte ligt een labyrint van luxe, uitgerust met op maat ontworpen interieurs en geavanceerde technologie, die een harmonieus huwelijk van innovatie en elegantie weerspiegelen.

Azzam staat niet alleen voor weelde, maar ook voor een opmerkelijk staaltje techniek, met een snelheid die zelfs de snelste in zijn klasse evenaart. Op reis door oceanen staat Azzam als een baken van buitengewone rijkdom en nautische uitmuntendheid.


2. Eclipse

 • Waarde: €704 miljoen
 • Lengte: 162 meter
 • Eigenaar: Roman Abramovich

Maak kennis met de "Eclipse", een nautische titaan die gracieus de zeeën bevaart met een majestueuze waarde van €704 miljoen! 

De Eclipse werd gebouwd op de innovatieve scheepswerven van Blohm+Voss in Duitsland en is het trotse maritieme juweel van de Russische miljardair Roman Abramovich.

Welke verhalen fluistert de Eclipse over de oceaan?

Gemaakt voor pure luxe, is het meer dan een jacht - het is een drijvend fort van elegantie en technologie, met functies zoals een raketafweersysteem voor uiterste veiligheid.

De Eclipse doorkruist niet alleen oceanen, het belichaamt een prachtig spektakel van nautische schittering en rijkdom, en weeft verhalen van spectaculaire reizen en ongeëvenaarde luxe. 


1. History Supreme

 • Waarde: €4,2 miljard
 • Lengte: 30 meter
 • Eigenaar: Robert Kuok

Aanschouw de "History Supreme", een oceaanwonder met een onvoorstelbare waarde van €4,2 miljard! Dit meesterwerk, zorgvuldig vervaardigd door de Britse Stuart Hughes, bevaart de zeeën als het toppunt van ongeëvenaarde luxe en exclusiviteit en is naar verluidt eigendom van een anonieme Maleisische zakenman.

Maar wat maakt de History Supreme tot een toppunt van nautische grandeur?

Het is niet zomaar een jacht, maar een prachtig museum van weelde, versierd met meer dan 100.000 kilo goud en platina, dat alles verfraait, van relingen tot het anker. Het buitengewone aura wordt versterkt door meteorietstenen en dinosaurusbotten die het interieur betoveren.

De History Supreme vaart niet alleen over wateren, maar door verhalen van ongekende weelde en manifesteert een wereld waar historische elegantie en moderne luxe samenkomen om het toppunt van maritieme extravagantie te definiëren.

Het is meer dan een jacht; het is een adembenemend vaartuig dat navigeert door de ultieme uitingen van rijkdom en kunstzinnigheid.


Veelgestelde vragen

Wie heeft de duurste jacht ter wereld?

De duurste jacht ter wereld is in handen van Robert Kuok, wiens jacht €4,2 miljard waard is.

Hoe duur is de duurste boot ter wereld?
De duurste boot ter wereld kost €4,2 miljard.

Van wie is de grootste jacht ter wereld?
De grootste jacht ter wereld is de Azzam, die in handen is van de koninklijke familie van de Verenigd Arabische Emiraten.

Wat kost een superjacht per jaar?
Naar schatting zijn de kosten van een superjacht zo'n 10% van de koopprijs per jaar. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>